homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici-101

#1901 2010-05-24 14:49:01

samy
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-10-30

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici

eu nu am restrictionat-o pe fetita mea la fructe, adik, banana i-am dat de la 4 luni jumate, la recomandarea dr, acum papa si 2 banane pe zi (banana este un fruct care ajuta atat la diarere cat si la constipatie) iar capsuni si kiwi, adevarat, dupa 1 an. fructele nu le mai pasez cred ca de la 10-11 luni, si marul il papa felii subtiri, teoretic nu are cum sa se inece, oricum supravegheata bine s-a invatat sa pape asa, orice fruct musca singura, sau ii dau felite in manuta.
copilul trebuie sa incerce mai toate gusturile, acum evident ca nu mezeluri, tocaturi, oaie si alte nebunii de genul. dar fiecare aliment are rostul lui.
si eu cred ca obiceiul sanatos al alimentatie incepe de la varsta frageda. asa ca dati frau imaginatiei si obisnuiti copii cu legume, fructe si lactate, chiar si pe post de gustari ( mult mai bune si sanataose decat pufuleti, biscuiti, care orice copil rontaie mai devreme sau mai tarziu, dar cata vreme putem limita consumul lor...)

Mami de fetite:pisoi si pisoias! hjarta

#1902 2010-05-24 15:58:08

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

Buna fetele,

Nu am mai intrat de foarte mult timp, scuze pentru asta insa sunt la tara iar aici internetul se prinde cu viteza melcului, am mai citit din comentariile voastre insa nu toate, recunosc , deoarece pana mi se deschide o pagina fac 3 ture in jurul casei rotfl .
Katami ce mai faci? ce face bebe? povesteste-mi tot tot tot.

Fetele, care au bebe mai mari, la ce varsta ati inceput diversificarea si cu ce ati inceput? Ma refer la mamicile care le-au dat laptic praf.

Noi am inceput diversificarea de 2 saptamani...

Pe cand avea 3 lunisoare i-am dat suc de mar si de portocala cam 30 ml pe zi. Am avut rezerve in ceea ce priveste sucul de portocale insa nu am observat nimic ciudat, nu a dat semne ca o deranjeaza la burtica...Asta pana la 4 luni. La 4 luni i-am introdus cereale cu orez si porumb de la Milupa pe care le adora. Eu ii dau 4 masuri seara in laptic. Tot la 4 luni i-am inlocuit treptat masa de la ora 10:00 cu mar si biscuite, acum papa 2 mere cu biscuite si branzica si de vreo saptamana jumatate i-am inlocuit masa de la 14:00 cu piure de legume( morcov, dovlecel, telina, pastarnac, orez, o jum de lingurita de ulei, pulpa de rosie)- asta e mancarea ei favorita, binenteles in afara de lapte  lol 

Pediatra mi-a spus ca ii pot da de la 6 luni banana si de la 1 an capsuna.

Ultima oara a fost editat de nico12345 (2010-05-24 16:22:23)

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

#1903 2010-05-24 17:16:19

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

rozik a scris:

si eu stiu ca bananele se dau dupa 8 luni(pentru ca baloneaza si constipa) iar capsunile si mai tarziu,dupa un an,cel mai devreme.Unii medici sunt de parere ca ar trebui date dupa 2 ani,pentru ca pot da alergii grave,iar altii spun ca doar semintele lor dau alergii,asa ca daca dai piureul de capsuni prin sita n-ar trebui sa fie probleme.Acelasi lucru si in cazul fructelor de kiwi.Crssy,e posibil sa fie de la spanac,ca fierul constipa,parca.

asa zic si eu

normal ca si eu o sa ii dau fructe si legume, dar de ce tocmai astea "rau famate" sa fie bagate primele.. nu inteleg. in fine, fiecare cum crede, normal...

nico kram ce sa facem, crestem smile bine sanatosi in mare. voi?

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1904 2010-05-24 17:37:15

claudia78
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-05

intr-adevar bananele se recomanda dupa 7-8 luni, dar sincer eu personal le recomand si mai devreme. Le" recomand" vorba vine...dar ce sa alegi din toate fructele de pe piata toate cultivate in sere, crescute frumos cu mii si mii de chimicale....Dar nu toata lumea e "norocoasa" sa aibe vreo ruda la tara sau un pom fructifer in gradina...
Incercati pe cat posibil fructe de sezon, de ex acum capsuni (la cei peste un an bineinteles), afine, fructe de padure, mere de la "tarani" mici si urate dar atat de sanataoase, mai apoi piersicile !!!! etc etc
nu e o misiune usoara in ziua de azi sa-ti hranesti sanatos puiul............

#1905 2010-05-24 18:13:22

nico12345
Full member

Si noi suntem bine, suntem la tara la mama mea, dormim inca foarte mult, mancam la fel de mult si in rest ne este foarte bine. Pana acum nu am avut nici o problema cu ea, slava Domnului.

Publicitate

loading...

#1906 2010-05-24 20:25:43

camyelenbebe
Hero member
De la: Bucurestiul minune
Inregistrat: 2009-01-11

mamici citesc cu gura cascata cand vorbiti despre bebei......si tudor are zile in care nu iese dar a doua zi face de zici ca-i adult ........vis-a-vis de ce ii dam sau nu copilului  astazi am stat de vorba cu o amica despre treaba asta si mi-a spus ca tot ce i-a dat baiatului ei ( are 2 ani) pana la 1 an mananca , ceea ce i-a fost frica sa-i dea ca ii ziceau unii si altii ca nu-i bine nu baga in gura nici acum.......asadar discutia asta m-a facut sa ma gandesc, ca ar trebui sa le dam puilor cate putin din toate ca sa le cunoasca gusturile

nu cred ca-i vreun fruct sau leguma care sa le faca rau ci doar daca facem excese afecteaza

nico ai pus poze cu printesa ta?

crys  kram ...sper ca sunteti bine

kata tie ti-a dr ce fel de dermatita are puiul tau?......din ce spune pediatra noastra si tudor are dermatita iritativa si m-a pus sa-i dau cu bepanthene.....eu l-as spala cu ceai de musetel si pe urma sa-i dau cu bepanthene ( are numai pe fata) .....ce ziceti? are ce sa-i faca rau ceaiul de musetel?

Ultima oara a fost editat de camyelenbebe (2010-05-24 20:32:36)

Dumnezeu ne-a ajutat sa avem doi pui de om exact asa cum ni i-am dorit. hjarta .... Tudor  par....11/03/2010 si Matei 21/6/2012
http://fabricutahandmade.blogspot.ro/20 … orale.html

#1907 2010-05-24 21:37:38

katami
Platinum member

camy, al meu are dermatita seboreica SI dermatita atopica sad 2 in 1 sad

asta iritativa nu e nicio pb, trece smile astea ale noastre nu trec, doar se ascund grater
eu zic ca e ok ceaiul de musetel... dar mai ok e cel de galbenele si cel de trei frati patati tummenupp

nico, ce frumos, ma bucur sa aud asta smile mai baga poze la tine la topic sa va vedem! kram

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1908 2010-05-24 22:53:18

camyelenbebe
Hero member

katami a scris:

camy, al meu are dermatita seboreica SI dermatita atopica sad 2 in 1 sad

asta iritativa nu e nicio pb, trece smile astea ale noastre nu trec, doar se ascund grater
eu zic ca e ok ceaiul de musetel... dar mai ok e cel de galbenele si cel de trei frati patati tummenupp

nico, ce frumos, ma bucur sa aud asta smile mai baga poze la tine la topic sa va vedem! kram

mai kata ce desteapta esti  par .....uitasem complet de ceaiul de galbenele  disperat ....e chiar mai bun decat cel de musetel

dar de la ce a facut cris dermatita asta?

Dumnezeu ne-a ajutat sa avem doi pui de om exact asa cum ni i-am dorit. hjarta .... Tudor  par....11/03/2010 si Matei 21/6/2012

#1909 2010-05-24 23:07:09

katami
Platinum member

fond alergic aia atopica, fond hormonal ailalta sad asta e.... asa e el. de la karma, nush de la ce, ca am avut mereu grija sa nu bag prostii in mine in sarcina. acu ideea e sa ramana alergia la nivel de piele (si sa nu se duca, Doamne fereste, spre cai respiratorii sau alte tampenii)... si sa nu mai recidiveze asa des. In timp, la marea majoritate a copiilor cu asa ceva, scade frecventa si intensitatea recidivelor... sau chiar dispar de tot. sper sa fie asa si la noi. oricum, deja e muuult mai ok, mai are cate o bubita mica pe ici colea, luna trecuta pe aceeasi vreme era plin de eczeme mari tot.

cp, sa ii treaca repede lui tudor! kram vezi ca ala de 3 frati patati e si mai bun pt chiele. Aaaa.. si baie cu infuzie de tarate e buna.

#1910 2010-05-24 23:27:15

camyelenbebe
Hero member

katami a scris:

fond alergic aia atopica, fond hormonal ailalta sad asta e.... asa e el. de la karma, nush de la ce, ca am avut mereu grija sa nu bag prostii in mine in sarcina. acu ideea e sa ramana alergia la nivel de piele (si sa nu se duca, Doamne fereste, spre cai respiratorii sau alte tampenii)... si sa nu mai recidiveze asa des. In timp, la marea majoritate a copiilor cu asa ceva, scade frecventa si intensitatea recidivelor... sau chiar dispar de tot. sper sa fie asa si la noi. oricum, deja e muuult mai ok, mai are cate o bubita mica pe ici colea, luna trecuta pe aceeasi vreme era plin de eczeme mari tot.

cp, sa ii treaca repede lui tudor! kram vezi ca ala de 3 frati patati e si mai bun pt chiele. Aaaa.. si baie cu infuzie de tarate e buna.

multam frumos de idee  par ......adica cum baie cu infuzie? cum se face?

#1911 2010-05-25 08:42:09

nico12345
Full member

Fetelor, nu stiu daca este dermatita, fetita mea, avea bubite mici in jurul guritei, cateodata facea si pe obrajori, ea saliveaza mult, cica ii da un dintisor si punea manutele cu saliva pe fata, ochii, etc...i-am dat cu bepanthene, crema de galbenele si nu i-au trecut iar pediatra mi-a spus ca nu e vb de dermatita si mi-a recomandat sa ii dau cu o crema de la bioderma si cu cremuta ei obisnuita, eu o dau cu mustela si vad ca au disparut in intregime, acum o mai dau doar cu crema ei de la Mustela.

In legatura cu scaunele, a mea avea un scaun/zi, de cand am inceput diversificarea, m-a speriat, are 5-6 scaune/zi.

Am o prietena care are un baietel pe care il alapteaza exclusiv, acum are 6 luni, s-a chinuit cu el vreo 3 luni, ii punea supozitor la fiecare 4 zile pentru ca nu facea deloc, i-a dat fel si fel de medicamente pentru ca ii spusese ca nu e constipat dar trebuie sa isi formeze tranzitul intestinal, -au facut si tuseu rectal, cica avea colonul prea lung, se speriase fata credea ca are megacolon. Chestia este ca pe el nu il deranja deloc.Ce credeti ca avea? Nimic. Asimila tot lapticul. De vreo luna i-a inlocuit o masa cu mar cu biscuite si face baiatul zilnic si de 2 ori.

#1912 2010-05-25 09:30:55

katami
Platinum member

camy, scuze... pui apa fiarta (adica f fierbinte) in baie si bagi un saculet cu tarate inauntru... iese o zeama cam ciudata, usor lipicioasa.. dar e ff buna pt piele, contine vit pp, adica exact ce gasim si in creme de 60 lei buc, de tip bioderma.  daca are doar pe fata, poti sa pui doar un ibric in care torni 5-6 lunguri de tarate si apoi scurgi (nu strecori, e buna spuma de la suprafata).

bico, prietena ta a facut o deosebita prostie cu supozitoarele. bebeii alaptati exclusiv pot avea si UN SCAUN PE SAPT... si sa fie normal.

bubitele alea mici is altceva, si cris are. cu ce ai dat-o? de la bioderma?

#1913 2010-05-25 12:04:06

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

referitor la constipatia lui andrei...eu nu inteleg daca e vb de modul de asimilare al laptelui , sa inteleg ca pana acum o saptamana nu asimila????eu nu am schimbat alimentatia mea ca sa fie altfel laptele...de ce pana sa ii dau ceai de menta a fost totul ok ( 3-4 scaune pe zi) si brusc avem pb sad...asta ma omoara

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#1914 2010-05-25 12:14:10

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Ceaiul de menta constipa

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#1915 2010-05-25 12:49:46

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31

love_t a scris:

Ceaiul de menta constipa

asa e.Eu nu stiu de ce se da ceai bebelusilor,am vazut un medic la tv care zicea ca ceaiul "mananca fierul" din organism si poate duce la o anemie de toata frumusetea...Cat e alaptat,copilul nu are nevoie de lichide suplimentare,iar dupa ce se face diversificarea ii potolesti setea cu apa si cu sucuri de fructe;sincer,chiar nu vad rostul ceaiului...eu nu i-am dat decat de cateva ori Baby drink,in rest,niciun alt fel de ceai...

Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

#1916 2010-05-25 12:51:10

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Nici eu nu ii dau ceai, doar atunci cand vad ca nu iese afara, ii dau ceai de musetel, in rest... apa sau compot ( fara zahar )

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#1917 2010-05-25 13:13:48

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

deci .....ceaiul de menta mi-a "aranjat" pustiul sad....sper..sa reusim sa ne revenim sad..sper din suflet

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#1918 2010-05-25 13:31:58

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31

eu ii dadeam piure de para daca nu avea scaun intr-o zi,si imediat rezolvam problema smile ;dupa un an avem alta solutie:o lingurita de miere

Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

#1919 2010-05-25 22:28:18

camyelenbebe
Hero member

mie pediatra mi-a spus ca trebuie neaparat sa aiba scaun in fiecare zi daca nu e alaptat exclusiv.....mi-a dat doua variante : ori ceai ori o lingurita de suc de portocale ( si eu m-am mirat cu sa-i dau la copil de 2 luni jumate) ......a zis ca abia se regleaza organismul si asa cum se obisnuieste asa merge......mi-a mai spus ca sunt copii care se regleaza la diversificare....tudor iese de cateva zile zilnic dar ii dau 100 ml baby drink amestecat cu 50 ml musetel

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.