homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici-113

#2129 2010-06-10 10:33:05

adinagrig
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-06-05

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici

fetelor, tot citesc despre problemele voastre, si ma cam ingrozesc...oare o sa mai am pe cine intreba cand o sa fiu si eu cu bebelina de varsta bebeilor vostri?

manaca aia, nu ii da sa manance aia, face caca , nu face caca, etc, doamne cate probleme....

sa speram ca le vom depasi cu bine....

9 ani de copilarie ....

#2130 2010-06-10 11:58:13

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

mai fetelor...al meu este schilod atunci pe langa ai vostri, la 3 luni are 6,100 kg....cred ca nu e laptele meu prea bun rotfl2.....oricum stau linistita ca ne-am incadrat in schema doctorului...dar si ca al meu a fost cel mai "slabut" la iesirea din spital 3.050....eu stiam ca la 4 luni trebuie sa aiba dublul de la nastere ( adica la noi ar fi dublul lui 3.200 Kg...cu matemaitca invata asta ar insemna ca in 3 saptamani trebuie sa mai ia 250 grame )

in rest , cacuta tot din 2 in 2 zile cu supoziotr....de luni incepem si noi cu sucul...la noi varianta este....5 ml de suc de mere ionatan in prima zi, apoi 10, apoi 15....pana ajungem la 30 ml...putem chiar amesteca si cu niste morcovel sau portocala...dar tot 30 ml sa fie adunate...

referitor la hidratare, dr mea a zis ca pe perioada asta calduroasa pot sa ii dau si 150 ml de ceai.....deci......idei , propuneri...ceva??????

voi cum ii tineti afara? noi avem prigram gen 9.30-10 pana la 12.00 maxim si apoi de la 19-20.30

Ultima oara a fost editat de ally_na (2010-06-10 11:59:14)

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#2131 2010-06-10 12:29:18

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

Daniele_co, pediatra mi-a spus ca a prins putin viteza la crscut... nu neaparat ca e obez sau prea gras. Dar datorita problemelor enumerate mai sus, prefera sa fie cu ochii pe greutatea lui (cresterea in inaltime sa fie proportionala cu greutatea)

Cris,  (fara y... dupa cum vezi  chicot ) de calcat eu nu mai calc hainutele, iar apa inca o fierb si palnueisc sa faca asta pana pe la 6-7 luni. Din ce mi s-a explicat, abia dupa ce bebe gusta mai multe alimente (inclusiv carnita) si rinichii incep sa filtreze cat mai multe, ii putem introduce apa plata (care are mai multe minerale si ii solicita rinichii) Nu e neaparat o regula: am citit pe net ca unele mamici  renunta la apa fiarta pe la 5 luni altele la 1 an.

Ally_na, bebelusii inca nu au "termostatul" reglat bine si sunt predispusi la deshidratare. Hidratarea este importanta si pt scaun asa ca noi am crescut doza de ceiut pana la 100 ml/zi in 2 reprize. Ii dau mai putin pt ca deja a inceput diversifcarea si se mai hidrateaza si din sucul de dimineata.

De ce numai 30 ml de suc?  Intreb pt ca am primit directive sa cresc doza si acum noi suntem pe la 60 ml suc portocala si mar

Afara mergem uneori dimineata dar pana in ora 9.30-10 iar seara mergem dupa ora 19. Il cremuiesc bine cu spf 50 mai ales cand soarele bate mai tare

Mamici, cu Rotarixul ce ati facut?

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2010-06-10 12:33:54)

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#2132 2010-06-10 12:30:37

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

cu ce crema il dai ina?
sa iau si eu ptr a mea bebitza sa nu o scot la soare fara crema.
crema se da doar pe fata, manutze, sau pe tot corpul?
de la ce varsta se da crema?
multumesc frumos.
puss

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#2133 2010-06-10 12:44:17

witty_ina
Sr. member

Carra, eu i-am luat de la Vichy, se numeste Capital Soleil, spf 50+(UVA si UVB). Merge si pt bebelusi si pt copii. Sanosan mai are una speciala pt sugari. Crema se da pe partile expuse la soare

Indicat ar fi sa testezi crema intai pe o suprafata mica sa vezi cum reactioneaza.  :drag:

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2010-06-10 12:45:23)

Publicitate

loading...

#2134 2010-06-10 13:15:04

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

da, deci azi facem 7 zile de no-caca... am bagat jum de supozitor cu glicerina, l-a scos in 5 minute inctact... dar cu rezultatul aferent, in varful caruia zacea chicot pediatra mi-a zis sa bag si eu portocala in suc, ca sa-l mai stric nitel la burta lol

cris,a l meu are acu 8 kile, la 5 luni... da' la 3 luni nu avea 7... avea 6 si ceva... e mai mic decat al tau, dar da, oricum e un shunculos si jumate, toate babele din parc il ciupesc de chiscane, spre nervii lu' mama-sa lol

ally, noi iesim afara exact la pranz, pt ca la noi in casa nu se poate sta. si stam la umba. de obicei iesim de la 11 si stam pana pe la 6. azi l-a prins somnul si astept sa se trezeasca..

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2135 2010-06-10 13:21:52

ally_na
Hero member

ina nu fac rotarixul...asa am fost sfatuita....
nu stiu de ce 30 ml....noi folosim o crema de la mustela pe fatuca si manute....

la ce varsta au inceput ai vostri bebei sa isi tina capul drept......si inca ceva...ce mai gatiti voi mamici??????

tot nu mi-ati raspuns...s ama panichez ca bibu are 6150 la 3 luni?

voi foflositi aerul conditoinat cu bebe?????

Ultima oara a fost editat de ally_na (2010-06-10 13:22:32)

#2136 2010-06-10 13:21:54

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

merci mult ina.
katami si la noi e cald de mori.
26 grade in camera la bebe.
la sufragerie am aerul conditionat deschis, dar pe holuri, bucatarie si camera bebe e jale.
puss

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#2137 2010-06-10 13:32:46

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

ally, cum sa te panichezi, bre, e f bine.... nici cris nu avea 7, tot 6 si ceva... altii au 6 si ceva la 8-9 luni smile

noi nu avem aer conditionat, suntem impotriva lui ca idee... sa vedem daca rezistam, ap e orientat spre vest, deci soare non stop, deja is 31 de grade in casa seara neutral

la noi la 3 luni deja isi tinea capul aproape singur, raar ii mai cadea.

si mie pediatra mi-a zis tot 30-50 ml de suc pe zi... asta intre 5 si 6 luni

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2138 2010-06-10 13:43:50

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Cum sa va panicati la 6 kg la 3 luni? Al meu e cel mai mititel, are doua luni fara o saptamana si 4 kg si vreo 200 deci....

Cris, eu nu i-am facut niciodata lapticul sau ceaiul cu apa fiarta, folosesc de la inceput apa plata.

#2139 2010-06-10 13:45:22

witty_ina
Sr. member

ally_na, ai pus o intrebare cheie: ce mai gatim?! Auzi la ea... chicot Pieptul de pui, salata... se pun ca mancare gatita?
Sotul nu mananca mancare gatita si in plus, suntem la dieta amandoi... Am pus la topicul meu de la Frumusete si diete dupa sarcina" o dieta pt alaptare cu ceva retete... poate iti vine vreo idee  (desi ma indoiesc  chicot )

In privinta Ac, noi il avem montat pe hol si il lasam deschis frecvent dar niciodata sa bata spre bebe. Lasam usile putin deschise cat sa intre ceva aer, dar regula e clara: AC niciodata direct spre bebe, nici in masina macar

Katami, intr-un final glorios, a depus si icrele... bravo

#2140 2010-06-10 15:46:05

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

da alina big_smile acum vroiam sa intreb si eu. ce mai gatiti ca sa mancati. eu din supa de gaina si pilaf cam greu ies chicot si gem si sunca si unt si compot de mere si ceai de chimen si lactatie... uite ce meniu zilnic am si simt ca nu mai pot. scrieti si voi aici ceva...

ina intru sa vad acolo la retete dar eu nu tin cura ci chiar as vrea sa ma mentin si sa nu mai slabesc tongue .

deci, scrieti va rog, ca sa vad si eu cu ce ma mai pot hrani chicot

iubesc+Camelia+Matei

#2141 2010-06-10 16:16:52

ally_na
Hero member

votez ....scriti...big_smile....hmmmm.....daca nu cautam topicul inei....salate...bagam si noi...mai ales cu multe rosii , ca se spunea ca il stric pe bebe la burtica...pe naiba...al meu ramane ferm...o sa incepem si noi suculetul sa vad daca functioneaza....dar tot nu m-ati lamurit...incep cu mere sau morcov...care a avut efect mai mult?

dr a zis mere.....dar mere romanesti nu mai sunt in piete......ionatane...de unde ma fac eu ...big_smile ?

#2142 2010-06-10 16:49:22

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Fetelor va zic si eu ce mi-a zis pediatrul de aici: nu se folosesc creme de plaja la copiii pana intr-un an. Se protejeaza cu umbrele, pantaloni lungi etc dar nu cu creme. Mai ales ca s-a descoperit ca foarte multe dintre ele cauzeaza cancerul. O sa anexez si un articol despre asa ceva.

Eu astazi gatesc asa:
pt mine -fructe, legume, branza de vaci, peste la gratar (am 63,5 kg de la 87 cu tot cu bebe lol
pt Carolina- lapte de san, cereale cu un pic de suc de mere
pt sot - ciorba de fasole (este innebunit dupa asa ceva)
         - conopida cu pui si masline verzi

http://theweek.com/article/index/203342 … -sunscreen

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#2143 2010-06-10 16:50:57

witty_ina
Sr. member

Mai fetelor, nu fiti rele: la dietele postate veti vedea ca intreg regimul este pt mama care alapteaza de aceea, macar cateva retete sanatoase puteti fura... va dau voie  chicot
Indiferent de situatie, alimente asa-zis interzise pt bebe, puteti introduce f putin si treptat. Trebuie sa se obisnuieasca si stomacelul lor si in plus, nu stiti ce respinge si ce nu. Luca pana acum nu a respins nimic, nu a facut colici de la nimic din ce am mancat
Azi am mancat pt prima data putin usturoi si astept sa vad ce face Luca...

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2010-06-10 16:54:12)

#2144 2010-06-10 16:53:31

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Eu de ceva timp "gatesc" rosii, branza, iaurt, lapte, cascaval, mere, banane si bezele de la Carrefour big_smile

Eu pe Vlad nu-l dau cu astfel de creme. Cand il scot ma feresc de soare si stam in parc numai pe bancutele cu umbra.

#2145 2010-06-10 16:53:54

ally_na
Hero member

bibu...nu reactioneaza ...nici la usturoi nici la ceapa.....in weekend vreau sa beau un pahar de bere..sa vedem cu face..tongue

ina ...unde e topicul cu mancare ?????????? kapitulation  kapitulation  kapitulation

Ultima oara a fost editat de ally_na (2010-06-10 16:54:39)

#2146 2010-06-10 17:02:18

witty_ina
Sr. member

flower, exact cum ziceam: parerile sunt impartite. Multi medici si multe mamici spuneau sa nu folosim cometicale pt ei ca sunt nocive. Pai atunci de ce exista o industrie e cosmeticelor pt bebelusi/copii?!

Ma supar rau...  chicot pai cum adica ai 63 kg?!  Auzi la ea... de la 87  chicot  Eu de la 82 dupa nastere, am 90  rotfl2

ally_na http://forum.anticonceptionale.ro/t3079 … al.html... vezi ca taxez ca sa-mi scot banii dati la nutritionist  chicot

#2147 2010-06-10 17:11:45

daniele_co
Full member
Inregistrat: 2009-11-01

ally_na vezi ca supozitorul da dependenta si se invata intestinul lenes....incearca cu suculet de mar poate merge, la mine a prins bine....

eu nu-i dau ceai, i-am facut o data de tei si nu i-a placut, ii dau apa fiarta si racita....la inceput nu-i placea deloc, acum imi cere zilnic mai ales cand e cald afara....eu azi i-am dat niste suc de portocala, pe la 12.30 ii dau supita si am pus sa-i fac si niste gris cu apa si cu mar in piure sa vedem ce iese si daca-i place, pt inceput dam 1 lingurita.... (eu am foert merele si in zeama aia ii fac grisul)

eu pana acum i-am dat tot felul de sucuri, de ananas, kiwi (fara semint), mar, grefa cu ananas, portocala si n-are treaba falcosu' lu' mama, mananca, si cand ma vede cu lingurita este in al -9-lea cer rotfl2 ..stie ca-i ceva de papa,....Gab cred ca are vreo 9 kg, imi ia cam 1 kg pe luna....

apoi va vad pe voi ca dati suic cu ml....pai eu sunt pe lingurite....mie nu mi-a zis nimeni ca tre sa-i dau 30 sau 60 ml....de asta stau pe lingurite (am inceput cu 1/2. apoi am t5recut 1-2 ...acum e la cerere)

ma duc la topicul meu sa va pun o poza cu bucalatul hjarta

flower cremele solare se folosesc pt bebei dupa 6 luni si nu 1 an....am fost la mine la farmacie si m-am informat....eu voi intreba pediatra pe 18 si vva voi tine la curent cu ce a zis.....bravo pt kilele pierdute....eu tot la 55 cred ca sunt + multi colacei si cleulita. (tin ritmul cu Gab  rotfl )

Ultima oara a fost editat de daniele_co (2010-06-10 17:20:30)

It's so much easier to be happy !
It's so much easier to choose to love the things that you have, instead of always yearning for what you're missing, or what it is that you're imagining you're missing !
It is so much more peaceful !

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.