Discutii de tot felul intre mamici si burtici-118
- ally_na
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-06-25
Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici
si pe bura si pe spate..de la 0+ sunt ale noastre.....si gasesti peste tot...poti sa verific si pe amazon , al meu sot de acolo le-a comandat si unul dintre ele e f misto ca e si ptr luni mai mari .. de ieri stresez copilul...l-am tinut aproape 3 ore pe burta.....( nu a stat toata viata lui atata.. ) , pana la ce varsta saracii se mai sperie asa. dand dinn maini si picioare....????
Ultima oara a fost editat de ally_na (2010-06-16 11:46:51)
http://picasaweb.google.com/alinna.nita/are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu .... 26 02 2010
- witty_ina
- Sr. member
- Inregistrat: 2006-09-11
ally_na, Luca are 4 luni si jumatate si inca se mai sperie... e adevarat ca mult mai putin... Sper pana la 18 ani sa-i treaca Ally_na, pui te rog poze cu centrele tale... asa ... sa ne mai inspiram
Adina, centrele de activitati se gasesc si pe la noi. SE mai numesc si centre de joaca sau paturici de joaca si costa de la 100 lei in sus. Indicat ar fi sa-i iei una care sa aiba si jos, pe paturica, piuitori, luminite, fosnaitori...ii atrage mai mult sa stea pe burtica sainspecteze.
Mamici, postez aici o schema de diversificare furata dar care, din pacate introduce zaharul devreme. Sper sa fie buna macar pt inspiratie
schema diversificare
3 luni -suc de fructe si legume; sucul de portocale este primul introdus, iar dupa varsta de 4 luni sucul de mere, piersici, morcovi; sucul de portocale poate fi amestecat cu suc de mandarine, lamai, grape fruite; fructele pot fi administrate sub forma omogenizata (banane, mere);
4 luni - supa de legume initial strecurata apoi cu legume pasate, imbogatita cu ulei la 4 ? luni; supa inlocuieste treptat o masa de lapte; - piureul de fructe sau compotul de fructe, se prefera compotul de mere cu fructe pasate imediat dupa preparare;
5 luni - se asociaza piureul de legume la pranz cu supa la care se adauga carne mixata de pui sau de vita (2-3 lingurite) de 2-3 ori pe saptamana; - unt la piureul de legume; - branza de vaci si orez pasat (20 g branza/zi); ex: piure de fructe cu branza de vaci;
5 ? luni - supa de carne;
6 luni - supa de legume poate alterna cu supa de carne sau oase degresate; - galbenus de ou fiert tare, se incorporeaza in supa de legume alternand cu carnea; se incepe cu un sfert de galbenus de ou crescand pana la 1 galbenus pe zi; - iaurt; - la piureul de fructe se pot adauga biscuiti; - ultima masa a zilei poate fi din lapte cu fainoase (cereale);
7 luni - ficat de pasare sau vita; - smantana 1-2 lingurite pe zi; - perisoare;
8 luni - mamaliguta cu branza de vaci si unt, creme fierte, papanasi, paine;
9 luni - carne de peste, sunca presata; - aluaturi coapte in casa, sos alb, sufleuri;
10 luni - o data pe saptamana se poate introduce creier de vita in piure; - ou intreg (de preferinta la 1 an).
ZAHARAREA: 1 lingurita zahar la 100 ml lichid. LAPTE DE VACA: 0-1 luna: ? lapte zaharat + ? apa zaharata 1-3 luni: 2 parti apa zaharata +3 parti lapte zaharat 3-4 luni: 1 parte apa zaharata +3 parti lapte zaharat 4 luni?: lapte integral. In loc de apa zaharata se poate folosi pentru dilutie ceai zaharat.
Luna a-III-a: 5 mese a 130 ? 150 ml; Se inlocuieste treptat o masa de lapte cu fructe, de preferat masa de la ora 10,00 (mar ras pe razatoare de sticla, banane bine coapte frecate spuma);
LUNA A-IV-A: 5 MESE A 160 ML;
ora 6,00 - 160 ml lapte praf sau lapte de vaca integral +5% zahar; ora 10,00 - 100 g piure de mere (banane) +5% zahar + 1-2 biscuiti (se poate indulci cu sirop de zahar); ora 14,00 - 120-150 ml de supa de legume + fainos + 1-2 lingurite de ulei de la 4 ? luni; - 50 g piure de legume (cu unt de la varsta de 4 ? luni); ora 18,00 - 160 ml lapte praf sau lapte de vaca integral +5% zahar; ora 22,00 - 160 ml lapte praf sau lapte de vaca +5% zahar + 1-2 lingurite fainos de la 4 ? luni.
Luna a-V-a: 5 mese a 160-180 ml;
ora 6,00 - 160 ml lapte; ora 10,00 - 100 g mere; 30-50 g branza de vaci, 1-2 biscuiti; 50 ml suc de fructe (+ 1-2 lingurite sirop de zahar); ora 14,00 - 100-150 ml supa de legume + ulei sau unt; - 50-100 g piure de legume; - 20 g carne la 2 zile; ora 18,00 - 160 ml lapte; ora 22,00 - 160 ml lapte + fainos (faina de orez, biscuiti, faina de grau, gris); Pentru 100 ml -1 lingurita fainos, fainosul se fierbe; Luna a-VI-a: 5 mese a 180 ? 200 ml;
ora 6,00 - 180 ml lapte; ora 10,00 - 100 g mere; 30-50 g branza de vaci, 1-2 biscuiti; 50 ml suc de fructe (indulcit sau nu cu sirop de zahar); ora 14,00 - 100 ml supa legume sau carne; - 50-100 g piure de legume; - 20-30 g carne la 2 zile; - galbenus de ou la 2 zile alternativ cu carnea; - 20-30 g branza de vaci cand nu primeste carne sau ou; ora 18,00 - 180 ml iaurt + 1-2 biscuiti +5% zahar; ora 22,00 - 180 ml lapte + 2 lingurite fainos.
LUNA A-VII-VIII-A: 5 MESE A 200 ML;
ora 6,00-7,00 - 200 ml lapte; ora 9,30-10,30 - 100 g piure de mere sau banane, caise, piersici - 30-50 g branza de vaci; - 2 biscuiti; - 50 ml suc de fructe sau legume (indulcit sau nu cu sirop de zahar); ora 13,00-14,00 - 100 ml supa de legume sau supa de carne; - 50-100 g piure de legume; - 20-30 g carne la 2 zile; - 1 galbenus de ou la 2 zile alternativ cu carnea; - 20-30 g branza de vaci cand nu primeste carne sau ou; - 20 g ficat de pasare fiert si pasat inclus in piure; ora 16,00-17,00 - 200 ml iaurt zaharat 5% + 1-2 biscuiti, + 20-30 g branza de vaci sau 200 ml iaurt cu fructe; ora 20,00-21,00 - 200 ml lapte + fainos.
Luna a-IX-X-a: 5 mese a 200 ml sau 4 mese a 250 ml;
ora 7,00 - 250 ml lapte; ora 12,00 - 100 ml supa de zarzavat sau supa de carne cu fainos (gris, pesmet de paine alba, faina de orez); - 100 g piure de legume (ex. spanac); - 20-30 g carne fiarta si tocata la 2 zile; - 20-30 g branza de vaci; - 1 galbenus de ou la 2 zile; - ficat de pasare; - peste proaspat; - creier fiert si pasat o data pe saptamana; In branza de vaci de la pranz pot fi adaugati 30 ml suc de fructe si 1 biscuit; ora 17,00 - 200 ml iaurt indulcit 5% cu 2 biscuiti sau 200 ml iaurt cu fructe sau 150 g mere rase cu 2 biscuiti, 20-30 g branza de vaci si 2 lingurite sirop zahar sau 200 ml lapte cu 2 lingurite fainos si branza de vaci sau budinci, papanasi; ora 21,00 - ca la ora 17,00;
LUNA A-XI-XII-A: 4 MESE A 250 G;
ORA 7,00 - 250 ML LAPTE CU FAINOS sau 250 ml lapte cu paine si unt sau cozonac; ora 13,00 - 100 ml supa sau bors cu zarzavat, carne cu fainos (gris, orez, galuste, taietei) paine; - 100-150 g piure de legume; - 20-30 g carne fiarta tocata sau perisoare; - 1 galbenus de ou alternativ cu carne la 2 zile; - 20-30 g ficat fiert si pasat; - 20-30 g branza de vaci cand nu primeste carne, ou; - 1 mar crud ras cu 30-50 ml suc de fructe; ora 17,00 - 150 g mere rase cu 2 biscuiti, 1-2 ligurite sirop de zahar, 50-100 ml suc de fructe sau legume, 20-30 g branza de vaci; - budinci, papanasi, prajituri de casa; ora 21,00 - 250 ml lapte cu fainos sau 250 ml iaurt indulcit cu 2-3 biscuiti. Fainos (cereale si preparate de cereale)
? Faina de orez; faina de grau rumenita; gris; pesmet din paine uscata; biscuiti simpli; faina de ovaz; zeamil; fosforin; faina de grau; ? Faina de malai; paste fainoase; ? Fainoasele se fierb 5-10 min. ? Pastele fainoase se fierb 20 min. si se limpezesc sub jet de apa rece.
Iaurtul se prepara din lapte de vaca fiert si racit brusc la care se adauga o lingura iaurt din ziua precedenta; vasul cu lapte se pune la cald; cand s-a inchegat se pune la frigider si se pastreaza 24 h. Lapte cu faina rumenita (de orez). 250 ml lapte, 2 lingurite faina, 2 lingurite zahar . Intr-o cratita uscata se pune faina la foc mic amestecand usor cu o lingura de lemn pana cand faina devine aurie, se pune laptele, zaharul si se fierb 5-10 min. Gris cu lapte. Se fierb 200-250 ml lapte cu 2 lingurite zahar; cand incepe sa fiarba se adauga grisul amestecand mereu. Biscuiti cu lapte. Biscuiti simpli se piseaza bine; se fierb 2 ligurite de praf de biscuiti cu o lingurita zahar si 200 ml lapte 5-10 min. Budinca I. Se fierb 200 ml lapte zaharat (2 lingurite zahar) cu o lingura fainos 20 min.; se pune preparatul intr-o forma caramelizata si se da la cuptor 10 min. Budinca II. 200 ml lapte, 1 lingura orez, 1 lingura zahar, 1 mar, 1 ou, 2 lingurite unt. Marul se curata de coaja, se rade, se amesteca cu zaharul. Orezul se fierbe in lapte; dupa ce s-a racit se adauga galbenusul, merele rase, albusul batut spuma. Intr-un vas Jena bine uns cu unt se rastoarna compozitia, se presara pesmet si se tine la cuptor 30 min.
1 ? 3 ani
Ora 7,00 ? 8,00 ? 250-300 g cafea cu lapte cu 5% zahar cu 50-75 g paine, 10-15 g unt; 12,00 ? 250-300 g supa de legume (pasare, vita) sau bors de legume cu unt, cu galbenus de ou (chiar unu pe zi), apoi 50-100 g carne sau ficat cu paine; 16,00 ? 200-250 g fructe crude sau compot sau budinca cu fructe sau budinca de fainoase cu lapte si dulceata sau budinca de zarzavat cu ou si branza sau o prajitura; 20,00 ? 250-300 g lapte cu paine sau biscuiti, mamaliguta de gris sau de faina de porumb cu branza de vaci cu unt sau smantana.
Sau
7,00-8,00 - cacao cu lapte 5-8% zahar, cozonac; 12,00 ? supa de carne, perisoare cu sos de smantana, piure de cartofi, compot de fructe sau fructe crude (mere, pere, caise); 16,00 ? ceai cu lamaie si chec cu rahat; 20,00 ? budinca de fidea cu branza, lapte cu paine.
II [i]Schema de diversificare Dr. Culcer Se incepe dupa 6 luni, iar la cei foarte grasi dupa 4-5 luni. Se inlocuieste la inceput masa a 2 a din zi adica masa de la ora 10.
Se incepe cu suc de morcov, suc de mar, separat sau impreuna...o lingurita in prima zi , apoi 2 apoi 4, aproximativ 20 ml , apoi 40 ml , apoi 60, 100 ml, se adauga si pulpa de fruct, mar banana cite putin.
Se sta 2-3 zile pe loc, pentru a vedea cum reactioneaza copilul, apoi se introduce banana mixata, cite o lingurita, doua pina la jumatate de banana. Pireul de fructe , trebuie sa fie semifluid , sa curga. In amestecul de mar sau banana, se pot introduce alte sucuri sau fructe in cantitati progresive. Apoi trebuiesc adaugate la masa aceasta si proteine sub forma de brinza de vaci cite 1-2 pina la 4-6 lingurite sau pulbere de biscuiti pina la aceeasi cantitate.
Biscuitii trebuiesc rumeniti in cuptor si umflati cu ceai fierbinte dupa care se amesteca in pireul de fructe. Amestecurile de fructe se alterneaza, nu se da mai mult de 2 zile acelasi fel de pireut.
MASA a 3 a .
Supa de legume. Pireul de legume. Supa se face din morcov, telina pastirnac, cartof, ardei gras...se fierb cu putina sare si ulei. La inceput se da doar zeama cu 1-2 masuri de orez instant, 30 ml , 60 ml , ...pina la 200. Dupa ce s-a obisnuit cu supa se incepe cu pireul de legume.La fel se administreaza si el progresiv, cu putin unt...apoi se introduc in pireul de legume, pe rind galbenus de ou, carne de piept de pui (galbenusul fiert tare , la inceput cite un sfert...iar carnita cite o lingurita...si crestem progresiv) ficat de pasare , peste.
MASA a 4 a - la ora 18, dupa 7-8 luni se inlocuieste....cu iaurt cu sau fara fructe, mamaliguta cu brinza si smintina, papanasi fierti.Pina la 2 ani jumate si peste, copilul trebuie sa primeasca 2 mese de lapte pe zi .
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Site
O sa aruncati cu banii degeaba... nu o sa se joace mai mult de o luna cu centrul ala de actiivtati... la fel si cu scaunele pt mancat.... L-am luat pe cel mai ieftin, din IKEA... si bine am facut ca nu am dat 4 milioane pe un scaun doar pt ca are muzicuta sau se regleaza nu stiu cum sa doarma copilul in el.
Copiii nu or sa doarma in el oricat ati vrea voi si cand cresc, abia daca o sa puteti sa ii tineti o jumatate de ora in scaun, cat sa le dati sa manance.
Numai in filme sau in poze o sa vedeti copii care dorm in scaun sau se joaca cu centrele alea....
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- ally_na
- Hero member
da...ideea este ca primul poate fi folosti si mai tarziu si ca o simpla salteluta...oricum la cum se suceste el..primul ma ajuta
de ieri a inceput distractia cu statul ore bune pe burta...
http://picasaweb.google.com/alinna.nita/are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu .... 26 02 2010
- rozik
- Full member
- Inregistrat: 2006-08-31
sa stiti ca din tot ce am cumparat eu pentru copil pana acum,scaunul de masa a fost cel mai folosit.Si acum,la aproape doi ani tot in scaunul ei sta si mananca.E drept ca a avut o perioada,cam intre 9 luni si un an, cand se smucea ca sa scape din el si a rupt hamurile alea (de asta imi si pare rau acum ca am luat unul ieftin,poate daca era unul mai bun nu reusea sa-l rupa),dar incet-incet s-a obisnuit iar cu el si acum cere sa o pun acolo chiar si cand bea o cana cu lapte.Nu vreau sa doarma in el,ca doar e scaun de masa ,nu de dormit Centru de activitati nu i-am luat,dar sincer,nici nu i-am simtit lipsa....
Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are! Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.
- flowerpot
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-02-24
Ally_na nu-l mai stresa pe Andrei ...eu citeam ca trebuie sa fie pus bebele pe burtica pt dezvoltarea musculaturii, pt tinerea capului etc si cand o puneam pe Carol pe burta era jale. Mai mult de 2 minute nu reuseam sa o tinem si plangea tare. mai tinea tati pe burta lui dar nici asa nu statea. Am renuntat la sportul asta si am lasat-o pe ea sa faca ce vrea. Intr-o zi ne-am trezit ca se intoarce singura (asta pe la 4,5 luni) dar avea o mana sub ea. A invatat-o tati sa isi scoata manuta si acum se invarte si sta pe burtica de ma exaspereaza (pt ca vrea sa aiba tzitzi din pozitia aia si mi-am pus mintea cu a ei, am icercat sa ii dau dar m-am contorsionat degeaba ca nu se poate . Doarme si pe burta. Din momentul in care a stat pe burtica a tinut capul sus, drept, fara nicio problema. Ce cred ca m-a ajutat pe mine tare a fost aceasta chestie: http://www.toysrus.ca/product/index.jsp … cale=fr_CA (eu am una un pic mai mare). Am pus-o in "aparatul" asta de la 2,5 luni (stiu, sunt nebuna...trebuia de la 4 sau 5 luni). Din cate vad eu, fetele au avant fata de baieti, ele sunt cele car emerg mai repede, care vorbesc mai repede si tot asa. Nu-l mai stresa pe Andrei, lasa-l in ritmul lui ca o sa vezi cum singurel preia conducerea.
Ina, poate sunt eu nestiutoare dar neavand pe nimeni care sa ma indrume tot citesc pe unde apuc si am vazut ca nu se recomanda lapte de vaca pana la 1 an. Ori in schema data de acest medic vad ca se folosesc lactate de la 5 luni (unt in pure etc). Tu dai asa lui Luca? Am o carte -este format electronic- despre cum sa ai grija de bebe (este din anii 70 scrisa de fam. Capraru) si ce sfaturi am vazut acolo sunt cat de cat asemanatoare cu cele date de acest medic. Multumesc ca ai postat ca ma mai inspir.
Fetelor, cand se coc prunele in Romania ca am uitat?
Ultima oara a fost editat de flowerpot (2010-06-16 15:34:45)
in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
- rruxxy
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-11-17
Vlad doarme toata noaptea pe burtica. Ziua il mai pun eu si pe spate dar nu doarme linistit.
- ally_na
- Hero member
multumesc de incurjari...incepusem sa ma panichez......si la noi a fost aceeasi poveste, nu a vrut sa stea pe burta chip..plangea..doar pe burta mea sau a lui tati statea...de aceea am tot amanat ...e vad ca azi a mai stat...dar nu sta f mult cu caputul sus...il mai lasa..il mai ridica....ne jucam..trebuie stimulat...
prunele...parca prin august septmbrie...eu asa imi amintesc de la tara ..la bunica
- witty_ina
- Sr. member
flower, eu am postat-o ca si inspiratie si doar citit selectiv cat sa vad zaharul... trebuia sa fiu mai atenta... Merg si pe idee ca orice mamica stie regulile de baza ale alimentatie bebelusilor legate de zahar, lapte vaca, gluten, ulei, substante tari etc
- flowerpot
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-02-24
witty_ina a scris:flower, eu am postat-o ca si inspiratie si doar citit selectiv cat sa vad zaharul... trebuia sa fiu mai atenta... Merg si pe idee ca orice mamica stie regulile de baza ale alimentatie bebelusilor legate de zahar, lapte vaca, gluten, ulei, substante tari etc
Este foarte bine ca ai postat-o pt ca asa vedem diferente dintre ce se da si ce nu se da. Si mie mi-a zis o pediatra din Romania sa ii fac legume calite in unt. Si am aflat de la mama mea (cea "desteapta") ca imi dadea suzeta inmuiata in miere de albine si lapte de vaca de la 6 luni. Cand mi-a zis ce experimente a facut pe mine am ramas fara cuvinte. Norocul ei ca suntem la 10 mm km departare.
Meniu Carolina 16 Iunie: - dimineata: cereale de orez si oat (nu stiu cum se numeste grana asta in romana) amestecate cu un pic de lapte (san)+ piure de mere facut in casa si de prune (cumparat, de la Henz, este bio...singura mea scuza pt care ii dau cumparat este ca nu gasesc prune acum si cu acest piure face treaba mare. M-am gandit ca este mai bine asa decat sa ii pun supozitor).
- Pranz: cartof dulce (yams) facut piure cu lapte (san) si cu piure de mar
-Seara: cereale Si san fara numar, fara numar.
Meniu Carolina 17 Iunie: -dimineata: cereale cu piure de mere+prune ("lucreaza" piureul asta de prune foarte bine -pranz: piure de mazare subtiat cu un pic de apa (il fac a steamer, pun apa ce se scurge de la mazare) si daca nu ii place simplu ii adaug piure de mere. seara: cereale
Pana vineri o tinem cu piure de mazare. Apoi, de sambata pana luni introduc morcovul si saptaman ce vine ii voi da mix din legumele deja introduse si ii fac si supitza.
in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
- sunshine16
- Banat
- Inregistrat: 2008-09-01
- Site
depinde de la copil la copil... poti sa ai un copil asa cum e Anastasia si sa nu aiba stare... ea nu sta 2 minute intr-un loc... nu se joaca cu jucariile... rar cand o pun in patutul ei se joaca cu un catel de plus... in rest misuna prin toata casa.
Scaunul de masa, e ieftin si bun... 15 sau 20 de euro am dat pe el
True sophistication lies in simplicity! www.bubulinagospodina.com
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
flowerpot a scris:Ina, poate sunt eu nestiutoare dar neavand pe nimeni care sa ma indrume tot citesc pe unde apuc si am vazut ca nu se recomanda lapte de vaca pana la 1 an. Ori in schema data de acest medic vad ca se folosesc lactate de la 5 luni (unt in pure etc). Tu dai asa lui Luca? Am o carte -este format electronic- despre cum sa ai grija de bebe (este din anii 70 scrisa de fam. Capraru) si ce sfaturi am vazut acolo sunt cat de cat asemanatoare cu cele date de acest medic. Multumesc ca ai postat ca ma mai inspir.
Fetelor, cand se coc prunele in Romania ca am uitat?
exact asta voiam sa spun si eu fara lapte de vaca pana la un an, categoric!!! lapte de capra daca e neaparat cazul...
prin iulie se coc primele prune, flower alea de tuica/magiun da, pe la sfarsit de august.
ina, eu ma stresez PE MINE nu pe altu' (ms de rasp )
ally, cum sa-l lasi 3 ore pe burta DACA NU VREA? nici cris nu sta decat maaaax 10 min... dupa care se enerveaza, tranteste cu capul de saltea (nu va spun ce mutra a facvut prima oara cand l-am pus pe podea si a incercat figura ) si urla. NU AI CUM sa il lasi asa...
al meu a fost f rapid la tinut capul, urmarit cu privirea... la toate a fost mai "precoc"... in afara de rostogolit, unde e taaaaare lenes. are 5 luni si inca nu se vad decat tentative vagi de asa ceva. raaaar de tot cate o reusita... si atunci, de obicei, fara intentie.
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- ally_na
- Hero member
nu l-am lasat 3 ore..a stat mama cu el si statea 5 min cu capul sus 10 jos..etc...se jucau..cand urla il intorcea..si asa mai departe....nu sunt asa criminala...daca il aud ca urla...sar de c...in sus.... de invartit se invarte in pat..de numai numai...pe cate o mana la 180 -360 de grade...il cul pe verticala in gasesc pe orizontala....
- witty_ina
- Sr. member
- ally_na
- Hero member
ina..te anunt eu maine cum e scaunul lui Andu..azi am mancat mar cu portocale si morcov....asa ca maine ( daca are scaun ) te anunt cum a fost.
Am obosit baiatul, doarme dus acum....
- rozik
- Full member
- Inregistrat: 2006-08-31
Witty_ina,de piureuri nu stiu ,dar am vazut ca la Traieste sanatos fac mereu reclama la magiunul de Topoloveni,cica e natural,facut doar din prune,fara niciun alt adaos,si poate fi dat si copiilor mici....
Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are! Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|