homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici-120

#2262 2010-06-17 15:50:57

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici

a mea se repede la tzatzi dar imi e mie frica ca se inneaca.
de 2 zile de inneaca intr-una, acum 2 nopti mi s-a innecat de 3-4 ori si am murit de frica.
am constat ca daca sunt sanii mei prea plini, mai ales cel stang, se inneaca.
si imi e f mila de ea sa o vad rosie la fata si crispata toata ca nu mai poate respira.
o intorc repede cu burta in jos, dar tot am senzatia ca nu isi revine.
de-asta i-am dat lamaie, ca vrea sa manince chiar si cand sughite si se inneaca ca prostutza.

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#2263 2010-06-17 15:51:28

witty_ina
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-09-11

fatelor, eu stiu ca trebuie lasati sa sughita o perioada tocmai pt a-si exersa muschii/diafragma. Dupa cateva minute sa le dam apa/ceai/lamaie

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#2264 2010-06-17 16:46:56

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Eu l-am lasat si inca il mai las cateva minute inainte sa-i dau ceai si mai nou lamaie.

#2265 2010-06-17 18:00:22

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

mai goleste sanul..asa patea si andu....

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#2266 2010-06-17 23:20:53

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

si cris... el trage si aer si are colici dup-aia sad da' nu golesc nik, are nevoie de colostrul ala care vine la inceput.

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#2267 2010-06-17 23:23:04

witty_ina
Sr. member

Kata, pe tine numai la orele aste indecente te vad chicot

#2268 2010-06-18 12:31:16

witty_ina
Sr. member

Mamici, in dimineata asta am avut o surpriza. Luca s-a suparat si nu a mai papat cu lingurita (am intarziat eu cu papa si el s-a enervat) asa ca i-am dat cu biberonul A mancat 240 ml  va

Nici macar laptic nu a mancat vreodata atat la o masa  hmm

#2269 2010-06-18 12:38:58

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

si a mea mai sughite, dar nu ii dau lamaie. i-am dat doar de 2 ori. ii trece la san, si uneoricu ceai. alteori incepe sa planga si ii trece. o mai als sa si sughita. si a mea cand sanul e plin se mai enerveaza si il scoate din gura, apoi il ia iar

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2010-06-18 12:39:14)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#2270 2010-06-18 16:50:07

witty_ina
Sr. member

Ally_na, raportez: azi Luca a depus icrele singurel. dance  I-am dat ieri si azi 10 ml suc de pere si vad ca l-a ajutat. In plus, am renuntat la ceai pt ca avea menta si i l-am inlocuit cu apa.

#2271 2010-06-18 17:48:38

ally_na
Hero member

al meu nu a depus inca sad, e clar ca l-a "ajutat" morcovul de ieri ....asa ca asteptam , am bagat 1/2 supozitor...si am baut 30-40 ml mar cu portocale....deci asteptam

#2272 2010-06-18 17:59:43

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Fetelor,
am facut ceva foarte rau si sufar acum de nu mai pot. Am o stare atat de rea...o sa dau un copy/paste de la un email  pe care i l-am scris prietenei mele si o sa intelegeti voi ce-am facut:
Am facut o  mareeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee greseala ieri si regret si iti spun si tie ca sa nu faci ca mine...sau daca vei face sa stii ce remuscari te asteapta:

Carol este un copil perfect! Sanatoasa, frumoasa...nu ma laud,dar asa este. Insa, pe langa calitatile astea are si "ceva": nu ii place in carut! Are trei caruturi, toate super comode, expensive, de calitate, dar dupa 15 min (cel mult) de stat in carut inepe show-ul:plange si iarasi plange. Pana ieri o luam in brate, o mai consolam, dar ieri am decis sa nu mai fac asta, sa o las sa planga. Deci am iesit toti trei la un play yard si pana acolo am lasat-o sa planga. A plans! Nu ca a plans...a urlat, dar am lasat-o sa planga pana am ajuns unde vroiam. Apoi, s-a jucat, ne-am dat in legan, am facut o multime de chestii si a venit vremea sa plecam acasa. Cinci minute a fost okay in carut...dupa aia a reinceput. Stii cum face porcul cand il tai? Iaca asa facea si Carol. Mitzu a vrut sa o ia in brate dar i-am spus ca dac aface asta numai el o sa aiba grija de ea smile. Iti dai seama ca ii era mila dar daca nu suntem amandoi pe aceeasi felie nu-i bine. A plans pana acasa. Nu-ti spun cum se uita lumea la noi...multi stiu povestea cu carutul ca ne stie tot cartierul. Acasa i-am facut baita si pt prima oara a plans cand am clatit-o sad. Apoi, a mancat si a adormit, dar cand manca suspina. Iti dai seama cat de suparata a fost. Ea care este a happy baby. Pe mine m-a terminat aceasta "miscare". Mi-am pus un pahar cu vin dar l-am aruncat caci nu am putut sa beau nicio gura. Desi ea a dormit toata noaptea (doar de doua ori a vrut sa manance cand in alte nopti vrea de 4-5 ori), eu nu am inchis un ochi. Regret ca am lasat-o sa planga, dar simtem ca trebuie sa incerc si asta. Imi bag picioarele in tot si nu o mai fortez vreodata cu nimic. Daca nu vrea sa stea in carut, asta este. O sa ma chinui cumva, dar nu o mai las sa planga. Insa sper  ca pana pleaca la gradinita, in septembrie, sa ii placa si in carut. Daca nu, asta este. Nu mai stiu ce sa fac. Si este un copil foarte, foarte bun ca sa o stresez cu asa ceva. Iti dai seama ca mananca tot ce ii dau? A mancat si piure de mazare ieri desi 99% dintre copii il rejecteaza. Si daca ii zic :"nu pune frunza in gurita, da la mama", deschide pumnisorul si imi da frunza. Si merge cate 10 pasi pe zi (adica o tin eu si ea vrea s mearga pe cand Lina urla -URLA daca o pui sa mearga) si este asa de dulce. Stie o gramada de chestii pt varsta ei...Offffff, ce rau imi pare ca a plans, dar trebuia sa fac si asta.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#2273 2010-06-18 18:07:56

ally_na
Hero member

flowerpot....cere'i scuze fetei....acum "raul este facut"...si eu am exagerat intr'o zi asa....ca nu vroia sa doarma singur....si stiind ca alti bebei se culca singuri..l-am lasat sa urle 20 min pana a adormit si a suspinat f mult....dar...dupa 2 zile a racit....a facut rosu in gat.......si m'am simtit pedepsita de Dumnezeu ptr ca l-am lasat atunci sa planga...asta este...nu il mai stresez...sa adoarma cum vrea el..vrea la san asa sa adoarma..acum cand trec printr;o suspiciune idioata..."gresita" bagat in cap de o dr nebuna....l-as tine numai in brate....incearca nu stiu....sa o stimulezi cu carutul...sau s ate gandesti ca in scurt timp o sa mearga si adio carut smile.....hai mamica ..ca ni se iarta nebuniile

#2274 2010-06-18 18:09:32

witty_ina
Sr. member

Flower, stiu cum te simti. Cu siguranta este greu pt ca iti doresti ca buburuzei tale sa-i fie mereu bine, sa nu-i lipseasca nimic. Esti pusa in situatia in care, pe de-o parte trebuie sa o superi si sa o lasi in carut sa invete si sa va fie bine amadurora si pe de alta parte sa o stii fericita dar nu in carut. E greu dar iti spun si eu ce mi-a spus o prietena, psihoog de meserie: vrei sa il stii pe copil (si pe tine)bine si comod pe termen lung, atunci fa-i un rau pe termen scurt.

Balanta e greu de inclinat pt  ca la mijloc e un suflet de mama. NU te va judeca nimeni daca preferi sa o tii in carut si sa tipe sau sa o plimbi in brate. Fa exact ce simti ... par

Eu cred ca sunt solutii mediane care sa te ajute sa o inveti in carut si sunt sigura ca le vei gasi.

#2275 2010-06-18 19:09:16

katami
Platinum member

flower, eu sunt de total alta parere decat prietena inei... si nu e doar parerea mea, e un intreg curent, attachment parenting se numeste. parerea asta incepe cu: lasa deoparte ce "trebuie" facut cu un copil (cine stabileste asta? mamele si bunicile? pediatrii? psihologii? vecina - al carei copil, mereu, face minuni, in timp ce al tau nu?) si incepe SA FACI CUM SIMTI TU. CA MAMA.

si continua cu acel atat de intelept "ce tie nu-ti place, altuia nu face". care sa fie baza relatiei tale cu copilul. cu alte cuvinte... RESPECT. daca el NU POATE sa isi arate nemultumirea decat prin plans... noi nu numai ca ii refuzam alegerile si il tratam ca pe o jucarie a adultilor, ci ii si bagam in cap ideea tampita ca "e rau/obraznic/urat etc" atunci cand plange. si ii inhibam nu numai optiunile, ci si exprimarea frustrrilor lui. daca plange, plange fie de durere fizica, fie... de alte dureri. nimanui nu-i place sa fie lasat sa planga... mie sigur nu mi-ar placea. sa ma lase cineva intr-un loc care nu ma face sa ma simt in siguranta/comod etc etc... si, oricat ma lupt, sa nu POT sa plec de acolo... si cine ar putea sa ma ajute sa nu ma bage in seama. asa ca.. la orice ii facem copilului, sa ne gandim inainte: "MIE mi-ar placea sa ma trateze cineva asa?" s-ar putea sa reevaluam muuuuuuulte....

in niiciun caz n-am scris asta ca sa te fac sa-ti para rau si mai tare.... din contra, am scris ca sa TE INCURAJEZ SA FACI CE SIMTI TU, nu ce zic altii kram

pana la urma, strict legat de carut... cine zice ca locul copiilor e in carut? mie chiar mi se pare o prostie asta. personal nu-mi plac deloc caruturile, ma simt, cand merg cu el, ca o cucuoana pe promenada, vrand sa AFISEZE un copil perfect unei lumi barfitoare. parca simt ca defilez cu copilul meu pe scena si nu il tin langa mine, unde e locul lui... parca e departe de mine, parca il expun prea mult... si la dracu, nici macar comod nu e.

si cris uraste carutul. il folosim aproape exclusiv pe post de patut de campanie big_smile in rest.... nuuumai wrap/sling/in brate. cand adoarme il mai pun in carut... desi, vara, am de gand sa renunt la el in favoarea unei paturici direct in iarba smile

asa ca... parerea mea: nu incerca sa  obligi sa faca nimic din ce nu vrea. educatia vine din EXEMPLU PERSONAL si din RESPECT ACORDAT COPILULUI (vorbesc din experienta, mama mi-a zis mereu "fa aia, nu ailalta"... tata mi-a aratat respect si incredere fata de optiunile mele... si cred ca tata a faciut educatie buna, nu mama).

sper din suflet c nu te-a deranjat mesajul asta kilometric, am vrut doar sa confirm ca ceea ce simti e corect... in niciun caz sa dau cu pietre kram

fug la imbaiat cristianu, revin

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2276 2010-06-18 19:20:57

ally_na
Hero member

applause  applause  applause  katami....din tot sufletul ptr ce ai scris.....e bun ptr mai multe mamici...inclusiv si ptr mine, e adevrat ca de multe ori fara sa vrem ne lasam influentati de ..."uite ala face, tu nu"....si nu e bine...sotul meu a trecut printr-o astfel de copilarie...poate o sa vada ce scriu si o sa se supere..dar asta e realitatea..cu toate ca mama lui e cadru medical...l-a lasat pe tatal lui sa il jugneasca ,sa il lase sa planga fara sa il aline..... si au reusit ca si parinti sa il faca sa creada ca nu e bun de nimic, ca nu te poti baza pe nimeni in viata.....si al meu sot f greu a inceput sa aiba incredere ca el poate sa faca ceva....m-am luptat mult cu asta, de fapt poate asta a facut relatia noastra mai speciala...eu fiind prima ce i-am aratat ca e destept..si nu ca sotul meu..dar e normal ca si porfesor s anu pot sta lanaga cineva mediu...deci este jos palaria...dar nu avut parintii asa ...

deci ...trecand peste aceasta mare paranteza..si eu cred ca cel mai bine este sa ne cresetm copii dupa cum simtim, nu dupa ce face X sau Y....oricum fiecare se dezvolta in felul lui...noi avem p cu gatul...ok asta este..o sa se rezolve....am renuntat sa il mai privesc ca pe o papusa...si s ama bucur ca sta singur pe paturica si eu pot sa imi fac treaba...grsit...dupa cum vedeti....asa ca ....stau cu baiatul..ne jucam pe burtica..il stimulma...si dc se enerveaza ...ne intoarcem pe spate...

#2277 2010-06-18 20:09:45

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

ce imi place subiectul. noi am iesit ca si hotii afara: in carut, cand adoarme ca sa nu planga. toate ma dor cand plange si parca mor langa ea. eu sunt adepta tinut in bvrate, in pat, la tata cat vrea, cum vrea numai sa se simta bine, sa fie linistita si voi fi si eu si restul la fel.

mi-am luat un carut ultra mega greu. 12 kg yikes ! va fi o aventura cu el pe scari in sus si in jos cu cezariana. big_smile ma dau la altii sa il care deocamdata. ma oriente spre un sling... aveti sugestii? ce ar fi mai ok? katami? stiu ca tu ai luat ceva... te rog sa ma ajuti kram .

azi a dormit ziua doar 2 ore. ne invartim in cerc. papa, adoarme... juma de ora... face treburile ... se trezeste... papa... adoarme ... chicot bine ca am apucat sa manac intre timp. de saturat cred ca se satura ca face de toate cat trebuie. aveti sugestii si aici? e clar ca nu o las sa planga si nici nu o las neschimbata.

iubesc+Camelia+Matei

#2278 2010-06-18 20:32:36

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

fetele ziceti-mi si mie pls daca administrati calciu de la pharco la bebelusi si daca da in ce doza.
mie mi-a recomandat pediatra 2.5 ml pe zi sa-i dau zilnic in prima luna, apoi doar 20 zile pe luna.
m-ar interesa daca mai sunt mamici care dau la bbi calciu si daca da, cu ce schema de administrare.
merci fain.
pupici.

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#2279 2010-06-18 21:01:31

ally_na
Hero member

Calciu Natural Pharma....... 5 ml pe zi , 10 zile....ai girja doar cu zilele in care este f cald...cel putin asa mi-au zis mie 2 pediatrii ( atunci sa nu il administrez), vezi c apoate sa ii dea agitatie si sa ii modifice scaunul...

#2280 2010-06-18 21:14:58

katami
Platinum member

ce faza cu calciul si caldurile, habar n-aveam. eu ii dau calciu gluconic, 10 zile la 2 luni (2,4,6...)

ally puss

tomina, la fel si eu. cu mentiunea ca, daca plansul e pur din cauze psihice (nu au colici, nu-i doare nimic, nu plang dupa ceva/cineva anume)... teoria zice ca, oricat ni se pare noua de greu, e bine sa ii lasam sa isi descarce tensiuile acumulate prin plans. dar nu la modul "il las sa urle in pat si plec", ci il tii in brate, il mangai, il plimbi usor etc, dar fara incercari disperate de a-i atrage atentia spre altceva, "numai sa taca". cu alte cuvinte, trebuie sa ne placa de ei si sa-i iubim la fel si cand plang si sa le permitem sa se manifeste si asa. e greu, dar mie mi se par super sacaitoare persoanele care, cand un copil plange (fie si pt ca il doare ceva), incep sa-i agite 5 zdranganele in fata, sa se strambe la el etc... efectiv parca ma calca PE MINE pe coada, parca efectiv as avea EU nevoie SA URLU IN LINISTE tongue am avut nush cate certuri cu maica-mea pe tema asta... sa nu-i mai faca asa lui cris.

tomina, pai daca esti mare fan subiect.,.. io deschisesem mai demult un topic despre attachment parenting, da' nu s-a bagat nimeni tongue
cu slingu... am luat de pe www.sling.ro si recomand pt ca... imi place ceea ce promoveaza individa ca stil de viata, de munca, de "mamit" etc. si, evident, pt raportul calitate pret. exista si alte firme pe piata, unele mai bune, dar si preturile sunt mai mari. preturi comparabile mai gasesti made in ungaria la www.nandu.ro. pt alea mai scumpe si de firma: google: amazonas, didymos, hoppediz....

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.