homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici-121

#2281 2010-06-18 23:06:43

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici

katami, ai toata admiratia mea pt felul cum gandesti! nu numai in ceea ce priveste relatia mama-copil, ci si asa, in general. dar postul tau despre copil si plans chiar mi-a dat de gandit, cred ca daca ne-am asculta mai mult intuitia si ne-am baza pe ce simtim am da gres de mai putine ori decat atunci cand suntem rationali si analitici pana in maduva oaselor.

Ultima oara a fost editat de ioana_4 (2010-06-18 23:07:01)

#2282 2010-06-19 06:35:16

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Fetelor va multumesc pentru raspunsuri. Am fost atat de ravasita pentru ca am actionat impotriva principiilor mele, pentru ca am facut exact ceea ce am criticat dintotdeauna...Cand am ramas insaricinata am inceput sa citesc si sa intreb pe cei cu "experienta" diverse chestiuni. Pareri contrare, bineinteles. Dar mi-au prins bine toate aceste puncte de vedere caci mi-am caldit eu insami "calea". Si tu Kata ai scris exact ceea ce si eu am urmat pana ieri. Eu mi-am respectat copilul si fiecare planset a fost consolat. Am incercat sa inteleg ce are, sa ii arat ca suntem cu ea, sa nu se sperie, sa aiba incredere. Nu am plecat urechea la nasii ei, de ex, care m-au "invatat" sa nu o iau in brate ca "se invata asa"...desi sunt singura aici si nimeni nu ne-a spalat o farfurie macar nu am aplicat Ferber method (lasa bebele sa planga caci asa "invata" sa adoarma singur). Am considerat si am simtit ca avand incredere in copilul meu totul va fi bine. Cand plange nu incerc sa ii ignor plansul si sa o fac sa rada sau sa ii agit maimutoi prin fatza doar ca sa taca. "Plang" si eu cu ea ca sa vada ca nu-i singura...dar am gresit la aceatsa faza cu carutul. Are o logica gestul meu, dar refuz sa accept o astfel de rezolvare a acestei situatii. Am procedat gresit! Nu se va  mai intampla. Regret ca i-am impus si sotului meu sa isi ignore instinctul lui de tata. Dar el este un om exceptional, a inteles incercarile mele si nu a trecut peste decizia mea.
Astazi am fost toti trei pe o plantatie de capusuni si am stat de vorba despre ceea ce s-a intamplat ieri. Mi-am mai revenit si daca exista si o foarte mica parte pozitiva in toata povestea asta este ca "dragoste cu forta nu exista". Cu alte cuvinte, nu trebuie sa ii impun copilului meu ceva ce nu ii place. Nu la aceasta varsta.

Ally_na mi-am cerut iertare. I-am scris si o scrisoare si o sa i-o dau eu cand mai creste.

Ina si mama care lucreaza oarecum in acelasi domeniu cu prietena ta mi-a dat acelasi sfat. Dar pentru mine este imposibil sa il respect. Cred din toata fiinta mea ca modul in care suntem acum alaturi de copii nostri influenteaza developmentul lor in viata. Si nu vreau sa am un comportament "violent (-pasiv)".

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#2283 2010-06-19 07:07:06

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Kata, jos palaria smile

#2284 2010-06-19 10:35:35

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

Kata imi place mult ce ai scris. sa stii ca mi-ai raspuns , fara sa vrei , la unele probleme ale mele. fetita mea de vreo 3 seri incepe sa planga, fara sa stiu de ce, pe la ora 9 asa seara. o iau in brate si o plimb prin casa, ii cant. ce ai scris tu imi confirma ca nu fac nik rau. prietenele mele imi zic, vai nu o lua in brate, las-o sa mai planga, o sa se invete in brate. dar eu nu pot sa o las sa planga si eu sa plec. am vrut dar nu ma lasa inima. si bien ca nu m-a lasat. daca se invata in brate asta e. e copil. e copilul meu. daca nu il alint eu, daca nu ii alin eui durerile atunci cine.
a mea efectiv uneopri incepe sa urle, are un plans f strident. ti se rupe inima.

fl;ower fa ce simti. nu te lua dupa niomeni. eu asta fac. efectiv, dupa ce a plecat mama, am ramas eu cu sotul. mai mult eu stau cu fata. si fac ce simt

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2010-06-19 10:35:46)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#2285 2010-06-19 11:55:22

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

flower, ce frumos, cu scrisoarea hjarta si cu capsunii drool are parinti faini carolina tummenupp

alina, exact asa face si cris, imediat dupa baie (mai exact cand il imbrac), devine isteric. de cand il spal pana il adorm la tzatzi dureaza si 2 ore uneori... de plimbari alternate cu lasat pe pat, cu jucarii, cu tras mama de par, lupta cu tzatzele, contorsionat, urlat, tipat strident, marait trist, scos aer pe toate partile etc... apoi luat tzatza obosit rupt si adormit ingereste in brate, tzocaind prin somn smile. cica in limbaj de specialitate, scandalul facut de copii dupa ora 5 se cheama "5 o'clock grizzly" big_smile

ms, fetele, dar nu am inventat eu roata, astea is teorii vechi smile eu le-am descoperit intamplator... si mi-au raspuns la dilema pe care o aveam cu adormitul exclusiv in brate smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#2286 2010-06-19 12:17:03

camyelenbebe
Hero member
De la: Bucurestiul minune
Inregistrat: 2009-01-11

ooooo vad ca nu numai tudor vrea sa adoarma seara in brate.....aproape in fiecare seara pe la 7-8 il apuca plansul fara motiv si daca il tin 10-15 min in brate si ii cant adoarme.....eu cred ca e obosit si nu paote adormi singur ca in restul zilei doarme fara probleme.......si mai face asa cand nu i-am facut baie si e 9 seara ( aia e ora de nani din capul lui.....indiferent unde e el la 9 -9:15 se culca si nu-l mai poti trezi nicicum pana la 4:30 dim cand mananca)

Dumnezeu ne-a ajutat sa avem doi pui de om exact asa cum ni i-am dorit. hjarta .... Tudor  par....11/03/2010 si Matei 21/6/2012
http://fabricutahandmade.blogspot.ro/20 … orale.html

#2287 2010-06-19 15:08:55

ally_na
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-06-25

katami a scris:

, contorsionat, urlat, tipat strident, marait trist, scos aer pe toate partile etc... apoi luat tzatza obosit rupt si adormit ingereste in brate, tzocaind prin somn smile. cica in limbaj de specialitate, scandalul facut de copii dupa ora 5 se cheama "5 o'clock grizzly" big_smile

fara sa vrei cu astea m-ai linistit......si Andu face asa .....

flow....sunteti minunati smile

Ultima oara a fost editat de ally_na (2010-06-19 15:16:46)

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#2288 2010-06-19 17:35:54

krisgeorgi
New member
Inregistrat: 2008-08-29

buna fetele.am tot citit pe aici legat de kakutza.bubulina mea are o luna si trei sapt si de vreo 2 sapt sa zic nu mai face kaka cum trebuie,adik abia daca face o data pe zi si inainte facea de 5 ori.este alimentata exclusiv la san si am citit pe aici ca e normal in cazul asta sa nu faca si 7 zile?sau am inteles gresit?face besinutze,chiar si din alea mirositoare(ca un om mare)si ma gandesc ca in cazul asta inseamna ca kakutza sta in intestin si nu cred ca-i bine.cat despre diversificare am citit in carti din acelea vechi de cand eram eu mica(si am ceva ani-29)si scrie ca de la o luna juma-2 se poate da suc de morcov ceea ce am si facut de vreo 2 zile,o lingurita,doua-ii place vad si poate o ajuta si la scaun.ceai ii dau de musetel sau musetel cu tei si fara zahar.a mea este o setila ca bea si apa daca-i dai(plata fiarta si racita).astept pareri legate de kaka si morcovel.in legatura cu dormitul in bratze si a mea adoarme pe picioare,cateodata adoarme langa mine cu suzeta,la tatka cand e foarte obosita(e ca o consolare)dar niciodata in patuz singura.de lasat sa planga nici eu nu o las si in niciintr-un caz singura,am mai lasat-o asa cate putin dar in pat si sa ma vada.aaaaa si bubulinei mele ii place in brate dar in sus,cu capul pe umar iar in carutz cam plange dar mama o scoate dimineata si are rabdare,o mai lasa sa planga ca sa se obisnuiasca.pacat de vremea frumoasa ca sa stea numa in kasa.eu recunosc nu am rabdare si ma enerveaza cand urla,prefer s-o tin in brate.poop

#2289 2010-06-19 18:53:55

katami
Platinum member

kris, lasa fata in pace, pana la ce varsta vrei sa faca de 5 ori pe zi, mai? yikes o data pe zi e PERFECT. nici urma de constipatie

ref la cartile alea vechi... sfatul meu : uita-le complet!! erau scrise pt mamici care trebuiau sa se intoarca ff repede inapoi la munca si politica era sa rupa copilul de la tzatzi cat mai repede. o mare prostie. asadar... diversificare la 6 luni daca alaptezi exclusiv. de pe la 4 jum-5 poti sa bagi suc de mar cu morcov.

dar PEDIATRUL tau nu ti-a zis asta?

ally, inteleg ca.. sa moara si capra mea, ai? rotfl2

Ultima oara a fost editat de katami (2010-06-19 18:54:26)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2290 2010-06-19 19:32:29

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

kris, pe multi bebelusi morcovul nu i-a ajutat... din contra... i-a constipat.
Eu stiu ca de la 6 saptamani poti sa-i dai suc de portocale, mar sau morcov...cateva lingurite. NU te lua dupa catile vechi...acolo am citit ca li se da zahar sau lapte de vaca de cand au 2-3 luni, ceea ce e inadmisibil.

Bravo ca bea ceiut de musetel, te invidiez.

Urmareste-o cateva zile si vezi cum face kk, poate ai noroc si morcovul o ajuta. Scaun e normal sa aiba de la 4-5 pe zi pana la unul la cateva zile (7 zile supuneau fetele dar unii pediatrii nu accepta mai mult de 2-3 zile). Culoarea normala este de la galben mustar/pastos pana la verzui. Mirosul si intensitatea culorii sunt date si ce papi tu.

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2010-06-19 19:33:24)

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#2291 2010-06-19 21:24:52

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

kris..pe bebe al meu morcovul l-a constipat....a mers portocala..dar ai grioja e acida..si nu ii da mai mult de 5 -10 ml la varsta asta..ptr ca ii omori flora stomacala...( o ligurita , max 2 )..dar O data pe zi...e super la cacuta

katami nu am vrut sa sune asa...sad..scuze....big_smile.....

Ultima oara a fost editat de ally_na (2010-06-19 21:25:59)

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#2292 2010-06-19 22:09:54

katami
Platinum member

ally, io glumeam lol

mie PEDIATRA mi-a zis ca sucul de morcov crud e anti-constipatie.

dar repet... UN SCAUN PE ZI E IDEAL, nu stiu de ce se discuta aici de constipatie

#2293 2010-06-19 22:24:05

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

kata...te iubesc inca o data!

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#2294 2010-06-19 22:30:50

katami
Platinum member

pe mine? di ci, bre?

offtopic ms mult mult mult pt mesaj si mii de scuze ca am uitat sa raspund, atunci eram intr-o criza de urlete, mai tarziu efectiv mi-a iesit din cap grater

#2295 2010-06-19 22:38:23

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

tu...nu ti-am trimis mesajul asteptand raspuns! pur si simplu am vrut sa iti urez toate cele bune si mi-a fost rusini sa sun rotfl
ti pup si te iubesc pt ce gandesti smile

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#2296 2010-06-19 22:56:45

katami
Platinum member

poke kram kram reci"porca" treaba... si cu intarziere maaare... multi ani, sa fii fericita si iubita! puss

#2297 2010-06-20 05:21:12

daniele_co
Full member
Inregistrat: 2009-11-01

flower a fi parinte este o ARTA si nimeni nu se naste invatat....e clar ca ti-ai dat seama de greseala facuta si nu o vei mai repeta....din pacate primul copil va fi mereu cobai....dar din greseli invatam asa ca tine capul sus si treci mai departe hjarta

kata imi place cum gandesti dar sa stii ca daca un copil plange nu inseamna ca-l doare neaparat ceva....eu cred ca fiecare mama isi cunoaste copilul si stie daca are ceva , ce sa-i faca sau cum sa--l educe ....si mi se pare intr-adevar prostesc sa faci ce zice altul....eu sunt de principiu ca fiecare isi creste odorul asa cum vrea si cum crede de cuviinta ca-i mai bine pt el....cat despre carti, bleah, daca ar fi sa ne luam dupa ele, am innebuni de  tot....cea mai buna carte este mama, ca doar ea simte si este tot o inima cu bebele...

de ex eu il cunosc pe Gab , daca inchid ochii si-l aud plangand stiu sigur ca are ceva sau doar se face.....si da, s-a invatat ingerasu ca daca baga tare un plans dintr-ala care face rau la inima merge la mami si este la cerere langa el....dar de multe ori , il am in fata mea cand este in leagan si daca vrea atentie incepe sa "planga" , vorbesc cu el de la distanta si il bufneste rasul...stie ca se face si stie ca-mi dau seama ca se preface rotfl.e asa de smecher....

parintii fac caracterul copilului , educatia lui  il va forma pe viitor si=l va face OM cand va creste....este tot o tehnica sa stii cum sa-l educi...poate ca acum sunt mici dar de mici vor sti si sa manipuleze pe cei din jur in primul rand pe parinti....nu sa-l lasi sa planga daca stii ca are ceva, dar ce te faci cand de la un an va incepe sa se tavaleasca pe jos ca vrea in brate , sau vrea nu stiu ce, etc...(tot felul de exemple)...? ii vei face pe plac?

nu sunt de acord sa-l lasi sa urle, dar gasesc ca totul are o limita si cel mic trebuie sa stie atunci cand va fi momentul ca nu poate avea tot ce-si doreste....

ca incheiere iti dau un exemp despre o colega de munca care isi plateste baiatul de 9 ani sa faca curat in camera lui, mie mi se pare gresit ce face......ei insa i se pare normal....asadar fiecare parinte isi educa copilul in felul lui...daca am fi toti la fel ...ma intreb cum ar fi fost lumea asta rotfl

bai ce teorie am facut aici (scuzati, dar la 22.21 cred si eu ca aberez rotfl )

It's so much easier to be happy !
It's so much easier to choose to love the things that you have, instead of always yearning for what you're missing, or what it is that you're imagining you're missing !
It is so much more peaceful !

#2298 2010-06-20 06:44:57

daniele_co
Full member
Inregistrat: 2009-11-01

hai ca n-am rezistat sa nu va spun si voua, acum cand sa ma duc la culcare (sunt singurica ca tati e la munca), este 23.38, aud un "a" tipator si plin de "durere" rotfl......puiul meu se trezise pe burtica si nu stia ce se intampla....i se paruse lui ca nu este pe spate rotfl........asa face mereu cand doarme, se intoarce pe burta si se trezeste brusc, cu ochii cat cepele ca "ce s-a intamplat cu el " rotfl............de toata frumusetea hjarta.....trebuie sa-l prind intr-o poza ca sa vedeti si voi, intr-o zi mi-a adormit pe burta  smile parca era o broscuta lol

flower ca sa revin pe carut, sa stii ca si Gab a avut o perioada unde ii placea sa stea in carut, dupa care, gata, s-a decis el ca nu mai vrea si plange.....asa ca eu il scot in scaun de masina cu carut si este tare fericit....mai plecam la plimbare cu el si ma intorceam in 5 min acasa ca plangea de ziceai ca este pe ace....daca lui nu-i place, incercam altfel....poate vei reusi sa-i gasesti placerea Carolinei....sper sa decurga totul bine cand plecati in vacanta

va pupam

It's so much easier to be happy !
It's so much easier to choose to love the things that you have, instead of always yearning for what you're missing, or what it is that you're imagining you're missing !
It is so much more peaceful !

#2299 2010-06-20 11:12:00

katami
Platinum member

daniele, fara suparare.. eu una MOOOOR cand aud faza asta cu copiii "manipulatori" la varste de sub 1 an. ce manipulare e cand un bebe mic VREA SA FIE BAGA IN SEAMA/LUAT IN BRATE etc? e manipulare sau, pur si simplu, O NEVOIE FIREASCA?

ca da, ai dreptate, copiii nu plang numai cand ii doare ceva. de fapt, asta scrisesem si eu mai sus, ca sunt dureri fizice si... alte dureri. adica nevoia lui de CONTACT UMAN, de IUBIRE, de apreciere, de securitate emotionala etc etc etc. nevoi pe care, de altfel, si noi le avem ca adulti.... chiar daca unii nu recunosc.

si ca sa iti raspund: da, daca la un an vrea sa fie luat in brate, VA FI. nu vad nimic rau sau anormal in asta, din contra, mi se pare normal ca si la 30 de ani sa vrei sa fii luat in brate... si la 50... si oricand. Cat despre copil... AS VREA IO sa ma amagesc crezand ca va vrea sa-l tin in brate mult si bine. dar nu o va face smile niciunul nu o face smile imediat ce se simt cat de cat siguri pe ei, se desprind, inceet, dar sigur, de parinti. SI ASTA E NORMAL, trebuie lasati sa-si ia zborul cand se simt ei pregatiti. asa ca.... mi-as dori sa cred ca baiatul meu adolescent va veni la mine sa-l tin in brate cand va avea vreo NEVOIE de alinat... dar come on, nimeni nu crede asta lol cel mult il va tine vreo gajica in brate lol asa ca... ce e gresit in a-l tine in brate si a-i raspunde nevoii de alin ATUNCI CAND ARE NEVOIE DE MINE? repet, sa vrem noi si tot nu vom putea face asta o viata cu ei. dar acum... asa e FIRESC.

cat despre copilul ala platit de maica-sa... e TOTAL ALTCEVA... si da, e o enooormaaa greseala de educatie. mama aia nu mai are deloc autoritate in fata copilului (si cand spun autoritate nu ma refer la "aia rea care imparte pedepse daca "nu sut cuminte"".... ma refer la RESPECTUL PE CARE IL IMPUI PRIN FELUL FERM DE A FI). iar copilul va trai si vacreste cu impresia ca totul se cumpara neutral ceea ce e trist.

corect, limite trebuie sa existe. dar impuse cu iubire si nu cu autoritate absurda si ilogica (de tipul "pt ca asa am spus eu"). astea sunt "regulile casei"... si fiecare are rostul ei PENTRU CA... nu vrei sa te incadrezi, mami? ia sa auzim DE CE... cum, n-ai motiv? atunci... plangi, mami, sa-ti descarci supararea. eu sunt aici in cazul in care vrei un umar pe care sa plangi sau cineva cu care sa discuti de ce esti suparat. si te iubesc, chiar daca acum nu ma crezi si esti suparat smile

cam asa vad eu lucrurile smile si da, mi-e super frica de faza cu limitele si modul lor de impunere. pe de o parte pt ca am avut exemplul de acasa: mama mereu a fost genul "faci aia, nu ailalta, pt ca asa am spus eu".... mereu si-a bagat pe gat parerile ei altora, mereu a insistat pana la disperare, fapt pe care, cu toate intentiile ei minunate, l-am URAT din suflet. si mi-am jurat ca, indiferent cate greseli voi face cu copiii mei, pe asta (=a trata copilul ca pe o copie a propriilor tale vise neimplinite, indiferent daca visele alea nu sunt si ALE LUI, ale copilului.... si a NU LASA LOC COPILULUI SA SE DEZVOLTE SINGUR, sa aiba propriile experiente, sa se loveasca cu capul, intr-o incercare continua de a-l proteja FARA VOIA LUI  - "lasa ca eu stiu mai bine, ca tine am fost, tu ca mine nu" -, chestie care distruge in copil si increderea in propriile forte si dschiderea fata de oameni si iubirea si dreptul la opinie si alegeri si... multe altele, nu mai insist)... pe asta, ziceam, chiar NU vreau sa o am pe constiinta. si da, imi e frica sa nu fiu genul de mama "eu zic ca asa e mai bin... nu vrei? treaba ta, faci cum crezi"... ca nici asa nu merge mereu, la orice varsta. niste limite trebuie sa existe... ARTA, cum spui, sta in MODUL IN CARE LE PLASEZI IN SPATIUL COPILULUI. mai discutam peste cativa ani ce am resuit fiecare in sensul asta. eu recunosc, acum mi se pare parfum, de perioada aia MI-E SUPER FRICA  big_smile

no ca m-ai starnit la filosofie lol
tare gab lol al meu inca nu se intoarce prin somn, deci n-am surprize de astea tongue dar de urlete nu duc lipsa  lol

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.