homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici-123

#2319 2010-06-21 00:06:09

daniele_co
Full member
Inregistrat: 2009-11-01

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici

somn usor

It's so much easier to be happy !
It's so much easier to choose to love the things that you have, instead of always yearning for what you're missing, or what it is that you're imagining you're missing !
It is so much more peaceful !

#2320 2010-06-21 10:14:11

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Nu cred ca are rost sa-mi mai expun si eu parerea in legatura cu cresterea copiilor, e clar ca fiecare il creste cum considera de cuviinta indiferent de anumite pareri.
Eu nu cred ca ei manipuleaza la niste varste atat de fragede, sunt de parerea cu Kata, au nevoie de dragoste, de atentie, sa fie tinuti in brate, sa te simta acolo.
Am facut si eu o greseala la care mereu ma gandesc: intr-o sambata am fost la socrii, ei bineinteles ca l-au rasfatat pe Vlad si tinut numai in brate (cum fac bunicii), duminica am fost la ei mei, aceeasi poveste. Duminica seara am venit acasa, i-am dat sa manance si l-am pus la el in patut pentru ca motaia. Dupa vreo jumatate de ora a inceput sa planga foarte tare, l-am luat in brate si a tacut si l-am pus la loc in patut....iar a inceput sa planga si mi-am zis ca e din cauza bunicilor, ca l-au invatat in brate si l-am lasat in patut sa planga vreo 20 de minute pana cand nu am mai putut sa-l aud pentru ca urla. L-am luat in brate si a tacut dupa care a inceput sa caute cu gurita mancare. Nici acum nu stiu daca a plans ca voia in brate sau ca ii era foame, cert este ca nu-mi iert greseala, nu pot sa-mi dau seama cum mi-am lasat copilul sa planga 20 de minute fara sa fac nimic. Si daca voia in brate care era problema? Trebuia sa-l iau pentru ca de asta avea nevoie in acel moment. Mereu ma gandesc la asta si sper din tot sufletul sa nu mai fac astfel de greseli.

Voi intra si eu la "simulator de reactii" cum am mai mult timp liber.

Ultima oara a fost editat de rruxxy (2010-06-21 10:16:17)

#2321 2010-06-21 11:07:23

dana82
Hero member
Inregistrat: 2009-12-11

Am zis ca nu ma bag ...dar ma mananca limba rotfl2  rodnar  rotfl2  si mai ales cu un bebe care e pe drum vreau sa ma asigur ca inca de mica o sa stie ce e "nu" si ce e "da" , ce e "se poate" si ce e "nu se poate"...NU cred ca am sa fiu mama perfecta , dar sincer o sa fac tot posibilul ca sa nu las jos garda si mereu sa imi doresc sa fiu mama perfecta sau buna.
Ieri, la sfarsitul unui film scria un citat ff frumos si adevarat(cred eu)"pentru ca raul sa triumfe trebuie doar ca oamenii buni sa nu faca nimic" Daca eu o sa rad..sau o sa tac si nu o sa-i zic la micutza ca nu e bine cand face ceva gresit...chiar si o prostioara sigur ea va intelege ca e ok sa faca lucrul ala si il va face si in continuare. Nepotzelele mele (acum 2 ani jumate...si 1 an jumate, dar fazele astea au inceput de la 8 luni...undeva pe acolo) cand vor sa puna mana pe ceva ce nu e voie se uita la mine...stiu ca nu au voie...dar se uita...si zic NU (serioasa)...ele incep sa rada smecheros/sau manipulator chicot .....si stiti ce le zic? NU ai voie, tushi nu e mami si sti ca , cu tushi nu-ti merge. Faza urmatoare dupa fraza asta e cea mai interesanta...: nu se dau cu fundul de pamant, nu fac crize de pland si DOAR PLEACA DE ACOLO si se iau cu alta treaba. Si asta doar pentru faptul ca nu am ras cand ele mi-au facut "ochi dulci" lol  si am ramas consecventa in "NU"-ul meu. Acuma va pot zice cu mana pe inima si si mamele lor stiu asta pt ca ele mi-au zis ca nu pot sa stea serioase...cu mamele lor nu fac asa...fac opozitul...se dau cu fundul de pamant...plang...pana ele nu mai rezista si le lasa sa faca ce si-au propus bebitzele.Si astea doar pentru faptul ca micutzele stiu ca "au cu cine"... Fapt: acelasi copii. Aceeasi situatie. Comportament diferit....Na ziceti-mi voi cum se numeste procedeul aplicat de micutze? visslar
O sa ma bag si eu la topicul deschis de Kata chicot
P.S. am uitat sa mentionez ca nepotelele trag la mine de numa(dupa parinti eu sunt persoana iubita cea mai tare din toate persoanele ce le cunosc ele chicot )
LE inteleg ce zice Kata...copii au nevoi...sunt micutzi , fragili trebuie sa simta ca sunt iubiti si protejati, poate intr-o seara chiar nu pot sa adoarma si stai langa ei si-i linistesti si si-i ti in brate...dar nu cred ca AU aceleasi NEVOI in fiecare seara...la aceeasi ora si minut chicot   Important e sa faci diferenta intre smecheria lor  si nevoile lor chicot
si am mai uitat sa zic o chestie...mama mi-e cea mai buna prietena de cand  ma stiu eu...si mereu am vorbit orice cu ea si etc si etc. Dar crede-ti-ma ca nu am zile suficiente traite sa zic de cate ori mi-au auzit "nu", "nu acum", "nu se poate"  si mi-au mai si luat portia de bataitza chicot  dar chiar vorbeam cu ea weekendul asta ca nu regret nici o palmutza meritata  si nici o cearta aplicata pentru ca educatia data m-a facut ceea ce sunt azi big_smile  Mama a stiu mereu sa ne aprecieze cand am facut ceva bun , dar si sa ne certe cand era cazul...si pt cea mai mica prostioara, dar am stiut ca nu e bine(si niciodata nu ma stiu sa fi mers la cineva acasa si sa cotrobai....sau sa fi mers la magazin si sa ma dau cu fundul de pamant ca nu mi-au luat ce am vrut-chiar daca avea bani sa-mi ia)...sper din tot sufletul sa-mi cresc  copii cel putin la fel de bine cum ne-a crescut ea pe noi rugaciune

Ultima oara a fost editat de dana82 (2010-06-21 11:33:59)

#2322 2010-06-21 12:11:34

sunshine16
Banat
Inregistrat: 2008-09-01
Site

Eu cred ca au nevoie de atentie, dar multe nu avem timpul necesar sau rabdarea necesara.
Anastasia are ore de joaca... stie ca trebuie sa fiu acolo si sa ne jucam... cu orice... ieri ne-am jucat cu umerasele... ea le punea pe jos si apoi se ducea la tv sa scoata si dvd-urile... si in timpul asta eu puneam umerasele in pat... ea se ducea sa le dea jos si eu puneam dvd-urile la loc... ce-a mai ras, s-a distrat asa o jumatate de ora.

aseara, am pus-o in pat ( cateodata adoarme singura ) si dupa 5 minute de joaca cu papusile a inceput sa planga. Am lasat-o 5 minute si apoi am inteles ca nu o sa adorama daca o las sa planga in continuare... m-am dus acolo si ma astepta in picioare,  in 10 minute a adormit la mine in brate.
Asta vroia de fapt, vroia sa doarma dar la mine in brate.

Nu gasesc nimic rau in a va tine copiii in brate, de a va juca cu ei si atunci cand plang, va vor pe voi pur si simplu... ei nu stiu sa strige, sa va zica ce vor si atunci plang.. numai asa va pot atrage atentia.
Si de multe ori e asa simplu... vor doar sa se joace sau sa ii tineti in brate.
Anastasia adora sa o iau in brate si sa imi puna degetelul pe nas doar ca eu sa ii fac "beep" si rade de sa prapadeste.

E greu ca nu mai aveti atata timp cat aveati inainte dar e asa misto sa ai o gaza din asta mica, sa iti puna manutele pe fata, sa te pupe... e super!!

True sophistication lies in simplicity!

www.bubulinagospodina.com

#2323 2010-06-21 13:04:16

camyelenbebe
Hero member
De la: Bucurestiul minune
Inregistrat: 2009-01-11

off ce ma oftic, ca nu am timp sa citesc discutiile voastre dar vin eu acasa si recuperez....vroiam doar sa anunt cu surle si trambite ca tudor s-a facut baiat mare......peste zi e cuminte foc iar la 9-9:15 adoarme singur indiferent in ce loc e ( brate, vizita, masina, carut) si doarme pana la 4:30-5 dim cand papa si nani iar pana la 8:30-9......deja a intrat in a 3 sapt de cand si-a facut programul asta.....vroiam sa va intreb cat papa bebeii de varsta lui tudor.....el baga cam 750-800ml lapte/ zi in 5 mese iar pediatra zice ca sa-i fac 6 mese neaparat.....am incercat dar incepe sa planga daca ii dau fara sa ceara...sfatuiti-ma ....pupici la mamici si bebei

Dumnezeu ne-a ajutat sa avem doi pui de om exact asa cum ni i-am dorit. hjarta .... Tudor  par....11/03/2010 si Matei 21/6/2012
http://fabricutahandmade.blogspot.ro/20 … orale.html

Publicitate

loading...

#2324 2010-06-21 13:09:43

rruxxy
Platinum member

Lasa Camy ca eu sunt acasa si nu mai am asa mult timp pentru forum de cand am inceput sa "discutam". As putea sa-l las singur pe paturica sa bombane ca nu plange dar mi-e drag rau sa vorbesc cu el smile

De ce sa-i faci 6 mese? 6 mese i-am facut eu lui Vlad si are doar 2 luni. Daca lui ii este ok asa si creste nu vad unde est problema. Eu ma chinuiam rau cu 7 mese pentru ca papa la 3 ore (fara sa-i fac eu program, pur si simplu se trezea si cerea) si pana termina trecea o ora, pana scotea tot aerul inca 10 minute si cand se faceau 3 ore si cerea, abia mai manca 70 de ml. Asa ca de la mine putere am inceput sa-l lungesc si ii dau cam la 4 ore. S-a invatat asa si acum papa cam 120, a papat si 160. I-am zis si pediatrei si a zis ca am facut foarte bine ca am lasat mai mult timp intre mese.

Ultima oara a fost editat de rruxxy (2010-06-21 13:11:39)

#2325 2010-06-21 13:19:54

ally_na
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-06-25

ma omorati cand citesc cati ml papa copii vostri....eu de unde sa stiu cat manaca...sa fac  proba suptului mereu rotfl
si in parc ce fac...tongue.....hmmmmmmmmm

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#2326 2010-06-21 13:22:28

rruxxy
Platinum member

Pai tu ii dai san, normal ca nu stii dar noi care le dam lapte praf e normal sa stim ca doar facem lapticul in bibe wink

Ultima oara a fost editat de rruxxy (2010-06-21 13:22:45)

#2327 2010-06-21 13:43:04

ally_na
Hero member

am glumit...dar ma oftic cand va vad ca stiti exact ce si cum mananca...eu faceam proba suptului noaptea..dar m-am linistit...daca vad ca ia ok in greutate..si goleste un san si se apuca si de al doilea ...inseamna ca doarme 4 ore legate noaptea....

#2328 2010-06-21 14:54:55

rruxxy
Platinum member

Nu te oftica pentru ca nu ai de ce. Eu ma oftic ca al meu papa lapte praf si nu san cum ar trebui.
Oricum pana acum ceva timp eram stresata ca manca putin, de aceea am facut 6 mese cam la 4 ore si asa e foarte bine, m-am linistit smile

#2329 2010-06-21 15:46:50

ally_na
Hero member

of of...niciodata nu suntem multumite rotfl2

#2330 2010-06-21 15:50:55

rruxxy
Platinum member

Asa e smile

#2331 2010-06-21 16:41:18

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

Mamici, cum il vrajesc pe Luca sa bea apa sau ceiut? De 3 zile face cele mai traznite grimase cand simte apa sau ceiutul in biberon... si mai mult de 1-2 guri nu vrea nici mort

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#2332 2010-06-21 16:47:39

rruxxy
Platinum member

Si eu as vrea sa stiu asta pentru ca nici Vlad nu prea vrea ceai, de apa nici nu mai vorbesc...

#2333 2010-06-21 17:40:59

ally_na
Hero member

eu ii dau asa din cand in cand...ii bag biberonul in gura...cand il prind ...mai ia o gura...mai si scuipa...am bagat si putin suc de portocala in ceai...

daca pana acum 3 zile ma bcuram ca bea 100 ml de ceai pe zi..mai nou ne luptam la fel...sau...cand il prind ca ii e foame...ii dau niste ceai si apoi cand incepe sa tipe ,,,ii dau tzatzaica

#2334 2010-06-21 20:02:06

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

witty_ina a scris:

Mamici, cum il vrajesc pe Luca sa bea apa sau ceiut? De 3 zile face cele mai traznite grimase cand simte apa sau ceiutul in biberon... si mai mult de 1-2 guri nu vrea nici mort

Ina, eu am reusit sa o fac sa bea apa in doua feluri: cu o sticla ce are 2 manere (aici se cheama Non-spill Baby Cup), dar este mai greu de baut din ea. Oricum, i-am dat-o ei si ii aratam cum sa faca:ii impingeam usor sticla spre gura, bea un pic de apa, eu eram foarte bucuroasa si strigam bravooo, uraaaaaa. Si uite asa bea cate o gura.
Si cu biberonul...mai intai iau eu un bidon cu apa si beau eu. nici nu ma uit spre Carol; beau apa cu atata pofta si mai scot si zgomote din astea:ooooooo, ce buna mai este, yummy etc. Si,apoi, ii dau si ei biberonul si bea si ea destul de multisor.
Eu nu i-am dat ceai ca nu stiu de care se da si nici nu am incredere in plantele de aici. Dar ii dau apa.
Mai este o modalitate incercata azi dimineata: ii fac un piure de mere cu niste cereale si ii dau apa dupa ce mananca. Sau ii fac suc de morcov cu cereale si o sa i se faca sete dupa ce mananca.
Eu tot insist pe cereale caci aici medicii insista pt cereale, au o obsesie cu cerealele. Daniella poate sa confirme.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#2335 2010-06-21 20:05:11

witty_ina
Sr. member

Flower, fac si eu cam asa dar sansele sunt mici ... abia daca ia 1-2 guri ... as aca pot sa ma stramb eu cat vreau si sa beau 10 l de apa langa el... e incapatanat... ce sa mai!!!
Oricum, eu perseverez  lol
Cu cerealele iti dau dreptate dar din pacate eu nu ii pot da lui Birlic f multe... asa ne-au indicat cei din jur pt moment. I-am dat intr-o seara 1 masura in 60 lapte si a doua zi avea cateva bubite pe el ca niste ciupituri de tantar. Nu i-am mai dat si i-au trecut...

As vrea sa mai incerc si maine poate iritatie nu a fost de la cereale... Am uitat sa va spun ca ii dau orez de le nestle.
Nu stiu daca e o idee buna, dar pe net am gasit mamici care fac laptele mai putin concentrat. Adica la 120 ml apa pun 3 lingurite. Mi se pare cam ciudat dar... Voi ce ziceti?

Ultima oara a fost editat de witty_ina (2010-06-21 20:09:50)

#2336 2010-06-21 20:17:48

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Si eu tot de la Nestle ii dau...mi se pare ciudat ca Luca a facut acele bubite caci, asa cum spun ei pe net, aceste cereale sunt Stage 1, deci cu ele se incepe si nu sunt alergene (sau cum se zice). Dar se poate sa aiba reactie si de la ele. Mai incearca daca vrei. Cu laptele nu stiu ce sa iti spun caci eu nu am folosit lapte praf pana acum, dar eu le fac asa: 3 lingurite cu cereale+lapte de san sau apa sau suc de morcov sau suc de morcov cu lapte de san.
Le amestec in asa fel incat sa iasa un piure o idee mai subtire decat consistenta pe care o mancam noi. Si ii dau cu lingurita si mananca de rupe. Am avut si zile cand nu prea a vrut si nu am insistat caci eu consider ca in primul an tot laptele este de baza.
Cand vad ca este constipata si nu a depus icrele lol o zi, ii dau cereale, lapte de san si piure de prune. Acest amestec este diluat, cam ca si compozitia de clatite, si i-l dau cu lingurita. Face icre garantat.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#2337 2010-06-21 20:23:37

witty_ina
Sr. member

Flower, ar fi f bine daca nu ar mai avea nicio reactie la cereale... Va spun maine ce face manipulatorul sef  chicot Pana atunci, ii tot caut gem de prune si nu gasesc. La Hipp are dar cu zahar, iar celebrul magiun de topoloveni nu l-am gasit in comert...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.