homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici-122

#2300 2010-06-20 11:37:09

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici

Katami...ai tot respectul meu!

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#2301 2010-06-20 11:59:36

ally_na
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-06-25

dna draga K...tot respectul.....sunt de acord cu felul in care vrei sa iti educi copilul....

am o prietena a carei fetita a avut pana la 5 ani o educatie spartana....de la 3 ani a trimis-o singura in tabara.....iar acum la 5 ani cand a intrebat-o unde vrei in vacanta...ea a spus " in tabara cu domna"...si ea atunci s'a suparat si a intrebat'o " nu vrei cu noi???" dar fetita a raspuns..." nu, nu stiu cum este...cu dna stiu..e bine"....atunci prietena mea a inceput sa planga...si se urasate acum ptr ca a incercat sa isi educe copilul de la 3 ani sa fie independent.....

ce ai spus tu...mai ales la baieti...ca nu alearga la "mama in brate" ai perfecta dreptate....unde nu as da eu sa vina fiul meu la mine si sa ma ia in brate la 30 de ani....

eu am avut noroc de parinti...mi-au respectat deciziile...dar imi sunt si FFFFFFFF buni prieteni....ptr mine Mama in primul rand e prietena mea..pot vorbi cu ea orice...la 18 ani m-a dus chiar la cabinet de planing familial......ceea ce ptr anii 99 era ceva......initial cand il tot tinea pe andrei in brate o certam..dar cand imi vedeam puiul cat de fericit este cand o vede...cat rade cu gura pana la urechi, am devenit geloasa.....si am realizat ca nu e suficient sa Hranesti un copil ptr ca sa te iubeasca si sa se bucure cand te vede....

la polul opus este soacra mea....care si-a trimis copilul de acasa la varsta de 2 saptamani...la parintii ei...si cand l-a luat la 6 ani...a inceput o educatie...plina de crititci..si pedepse...si rezultatul...Sotul vorbeste cu ea..ptr ca e mama lui..dar acasa nu a mai calcat de un an/....

acum depinde....de parinti..depinde de copiii.....

eu sunt constienta ca am fost un copil tinut in brate si ascultat cand plangeam......de aceea imi respect f mult parintii...si daca fac o "boacana" la 35 de ani...ma simt prost fata de ei...big_smile

nu stiu cum o sa fiu ca mama....dar sper sa am relatia cu baiatul meu...asa cum o am eu cu parintii mei...cu mama cel putin...sa nu ii fie frica baiatului meu sa vina sa imi zica...M"am apucat de fumat ,,,,,sau ...am lasat-o pe aia gravida...ce fac....asta este.....crestem si nepoti...rotfl2)

Ultima oara a fost editat de ally_na (2010-06-20 12:01:23)

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#2302 2010-06-20 12:12:32

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

ally_na a scris:

...sa nu ii fie frica baiatului meu sa vina sa imi zica...M"am apucat de fumat ,,,,,sau ...am lasat-o pe aia gravida...ce fac....asta este.....crestem si nepoti...rotfl2)

rotfl haoleu rotfl

frumos zic, "dna draga" (de cad ne-am oficializat ashe aici? lol )

acu om vide ce iese... la toate...

lucky puss

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#2303 2010-06-20 12:40:19

krisgeorgi
New member
Inregistrat: 2008-08-29

multumesc pt raspunsuri.ziceam ca i-am dat bubulinei mele morcovel care vad ca-i place tare mult si ieri i-am dat si azi mi-a facut kakutza deci eu zic ca ajuta,pe a mea cel putin.cateodata nu face si cate 2 zile kaka deloc iar apoi face dar putin si in schimb face besiniutze urat mirositoare.ca sa ma duc la pediatra sa-i dau cate 40 de lei pe consultatie doar sa intreb de kaka nu-mi permit,maine o sa merg la doct de familie sa vad ce spune el.si imi cer scuze dar nu sunt de acord ca trebuie inceput de asa tarziu diversificarea,in plus vad ca-i place(ii dau o linguritza cel mult 2),il tolereaza bine deci................ce poate fi rau in asta?si mama a crescut trei copii dupa cartile alea si suntem bine,in plus nu refuza tatika orice ar fi daca ii este foame,adik doct de familie zicea ca nici ceai sa nu-i dau(prostii).a mea vrea ceai cand ii este sete,degeaba ii bag tatika in gura.

#2304 2010-06-20 12:50:53

katami
Platinum member

kris, noi doar ne-am zis parerile, tu iti cresti copilul cum vrei. dar sa stii ca faza cu diversificarea la 6 luni pt alaptatii exclusiv e recunoscuta de pediatrii din toata lumea.

acu evident, daca mergem pe pricipiul "si x a facut asa si e ok"... pai si tiganii isi spala copiii in apa rece si (care rezista) is bine mersi... dar asa tre facut? (exagerez comparatia, dar cared ca ai prins ideea).

dr tau de fam are dreptate, copiii alaptati n-au nev de ceai, apa si-o iau din cpolostru, adica laptele diluat de "la inceputul" tzatzei smile

mirosul gazelor eu cred ca e de la sucuri, si al meu face asa de cand am bagat sucuri

oricum, e bine ca ii plac sucurile... pt mai incolo, la diversificare...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#2305 2010-06-20 16:58:42

daniele_co
Full member
Inregistrat: 2009-11-01

bai ce controverse p'aci rotfl............hahaha.....una e sa-ti tii copilul in brate cand are nevoie si alta e sa-l faci "de fusta mamei".........exemplul unei prietena care-l tine asa, si pustiul are 6 ani si inca suge la biberon .....si da, sunt baieti ca vor trai toata viata sub piciorul mamei........hate this......nu m-am gandit niciodata s-i impun reguli baiatului meu, vreau sa il invat sa faca diferente , sa stie sa-si ia decizii singur si sa faca greseli dar sa si le accepte cu capul sus.........cat despre copil ca are nevoie in brate pana la 1 an, total de acord, drept pt care eu sunt toata ziua cu gab in brate.....doar ca eu ma referisem la altceva, nu la a-l tine cand are nevoie, ci la a-l tine la propriu...si in mintea mea ma gandeam la o varsta de 7-8-9-10 ani rotfl2....eu stiu sigur ca voi face greseli in educatia lui Gab dar sper din suflet sa am curajul sa le si vad, sa nu le mai fac pe viitor cu ceilalti.....intr-adevar, educatia se va vedea mai tarziu......eu mi-am propus mereu sa-l las sa descopere singur universul, sa-si cunoasca universul lui, sa faca ce-i place in viata, sa faca greseli si sa nu-i fie nici frica , nici rusine sa vina sa ceara un sfat sau o alinare.....eu voi fi mereu langa el atunci cand va intoarce capul...

cat despre, fa asta pt ca asa mi-am dorit eu, no way, suntem oameni si suntem diferiti nu niste clone....

copii manipulatori, oho, o sa vezi ca tot exista....acum ca au nevoie de atentie, dar tot manipulatori sunt,mai tarziu ca au neovie de nu stiu ce, dar tot asa se vor numi....dar si atunci vom spune ca sunt mici si ca au nevoie , am destule mamici in jurul meu si vreau sa-ti zic ca le vad plozii.....woaw.....stii cum zicem, ca al meu nu va fi niciodata asa, we'll see......din fericire suntem diferiti si asta ne face mai speciali....

fata draga kata, nu-i nici o suparare, vb aci, nu ne certam..invatam unele de la altele, ca d'asta-i forum si discutii....sper sa tinem legatura si pe viitor si sa vedem cpe unde ne situem....

ca sa-ti spun o chestie ce eu urasc enorm, sa-mi compar copilul cu altii, al meu e special in felul lui, si sper din suflet sa nu pun mai presus vecinii si neamurile si lumea, ca ce vor zice (asa cum a fost cazul la mine, unde-mi era frica sa fac greseli si vrea sa zic ca se tot resimte) ci PROPRIUL MEU COPIL

vrea sa-i inspir incredere, sa nu se lase calcat in picioare, sa-si spuna punctul de vedere chiar daca-i diferit, sa creasca pe zi ce trece tot mai puternic, sa nu-i fie rusine sa planga atunci cand simte nevoia doar pt ca-i baiat si ei nu plang, vreau sa-l invat sa se descopere pe el si sa nu uite ca universull nu are limite

Ultima oara a fost editat de daniele_co (2010-06-20 17:08:43)

It's so much easier to be happy !
It's so much easier to choose to love the things that you have, instead of always yearning for what you're missing, or what it is that you're imagining you're missing !
It is so much more peaceful !

#2306 2010-06-20 17:40:02

ally_na
Hero member

Am vazut pozele fetitei Andreei,( de pe picasa )  mi-au dat lacrimile....ce familie tanara si frumoasa....ce copila luptatoare....cand ma gandesc ca si eu era sa gresesc din cauza doctorului.....si ma uit si la ea cat de puternica a fost si a luptat ptr copilul ei......ma intreb cum sa poti sa refuzi ceva copilului cand a trecut prin ce a trecut asta mica...

e adevarat pe langa mame suntem si oameni..si avem asteptari si uneri nervii intinsi la maxim....dar nu e normal ( am intalnit cazuri ), sa ne simtim aproape de copil...sa-i acceptam orice doar dc e bonlav.....
Eu  cred ca sta in puterea si dorinta ficaruia sa isi faca copilul fericit...si fiecare avem propriile noastre experiente, nemultumiri, complexe....si noi putem sa facem ca ai nostri copii sa aiba alta viata....

Eu incerc sa il las pe Andu sa planga cat mai putin.....chiar dc uneori e plans nejustificat....stiu ca si eu dc vreau sa ma rasfat si lumea nu imi raspunde ma doare.( am gresit o data de a plans saracul f rau...apoi a racit ...si mi-a fost de ajuns..)
Am auzit povestea "copilul te manipuleaza din prima zi ", ok si dc e asa....ma manipuleaza pe mine cea care 9 luni am fost trup si suflet cu el....
Nu stiu cat de manipulator o sa fie...dar vreau sa incerc exact in spiritul asta sa il educ..."dc vrei ceva cere...nu incerca sa te lingusesti ptr a obtine ceva", indiferent de ce pretentii aveam fata de ai mei dc erau fondate si aveam argumente concrete obtineam...dc incercam sa "ma dau bine"...ma sinteam aiurea..mai ales ca pierdeam smile

Ultima oara a fost editat de ally_na (2010-06-20 17:40:50)

#2307 2010-06-20 18:28:27

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Si eu am sa fac greseli in educatia/cresterea copiilor mei. Dar ma straduiesc sa invat...Ceea ce detest este acea expresie: "asa a facut mama sau mama a crescut 100 de copii si toti sunt super bine". Ceva de genul asta. Sau si mai radical, cum spune tata si ma scoate din minti: "pe vremea lui Decebal nu se mai dadea copilului xyz". I-am zis de o gramada de ori sa nu mai foloseasca sintagma asta dar nu m-a ascultat. Si nu l-am mai sunat. Cand a intrebat de ce nu mai sun i-am zis ca "pe vremea lui Decebal nu era telefon" lol.
Suntem intr-un continuu progres;in urma 20-30 de ani era nu anumit research facut in privinita mancarii si educarii copilului. Acum este  un alt fel de research...un altfel de interes acordat copilului.
Sunt foarte multe studii de antropologie si sociologie care demonstreaza foarte clar ca pana cum 100 de ani copilul era hranit la cerere si tinut lipit de mama. Insa, pe la 1800 -1900 (la inceput) un alt fel de approach -cica mai stiintific- a fost aplicat in cresterea copilului: un program fix de somn, de hranire, un contact fizic minim intre parinti si copii. O astfel de perspectiva au avut multi dintre parintii nostri. Ce se intampla acum in acest "domeniu" este o incercare de re-intoarcere la ceea ce mamele(familiile) au practicat de secole fara sa mai teoretieze: acel attachment parenting de care Kata vorbea de cateva saptamani pe aici. Exista o gramada de controverse, evident. Si acum intra in joc instinctul nostru. Eu fac cam asa: citesc ce prind, intreb lumea din jur cum a procedat si ma intreb si pe mine insami ce simt eu. Si uite asa iau decizii smile. Am gresit odata constient si poate ca o sa mai gresesc dar in conjunctura in care am acces la o tona de date, de opinii, de puncte de vedere mi se pare ciudat sa merg numai pe ideea ca mama a facut asa, eu sunt okay deci da-i inainte ca asa cum am crescut eu creste si pruncul meu.
Un echilibru in toate este bun. Ma joc cu, Carol dar o las sa se joace si singura, sa invete si singura anumite strategii. O supraveghez dar nu intervin decat daca se loveste sau cade. Cand o sa mai creasca, o sa aiba 2-3 ani de ex, o sa ii fac ce mancare vrea ea dar ii dau si ce vreau EU. Ia si ea conducerea la ceva, dar si eu/noi vom decide pentru altceva. Echilibru in toate. Si multa iubire.
Acum, cand peste 9 zile va face jumatate de an, eu o tin in brate, o consolez, o inteleg sau cel putin imi dau interesul, sunt focusata asupra ei pt ca asa simt, pt ca din ceea ce am citit asta mi-a placut si mai scriu eu ca plange acum lol

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#2308 2010-06-20 19:42:06

daniele_co
Full member

flower ,fata frumoasa si desteapta, hai ca-mi place cum ai scris., ...ai dreptate cu prima fraza care nu-ti place....si eu o foloseam destul de des....incep insa sa vad altfel lucrurile.....si de acum ma voi axa doar pe ce simt si cred eu ca mama nu pe ce a crezut mama la timpul ei......stiinta evolueaza in favoarea noastra , asa ca e bine sa profitam si sa ne informam....

eu sunt constienta doar de faptul ca oricat vom incerca sa fim parinti f buni, ca sa nu zic "perfecti", nu vom fi niciodata.....sunt sigura ca vor avea nemultumirile lor asa cum toti la randul nostru am avut...daca ii oferi tot ce vrea, de ce i-ai oferit, daca nu-i oferi, esti parinte rau;
daca il trimiti in tabara, de ce l-ai trmis, vrei sa scapi de el, daca nu il trimiti esti zgarcit;
daca il lasi sa-si descopere si sa-si traissca viata din plin, l-ai lasat prea liber, daca nu, te uraste pt ca nu-i dai voie;
daca il cocolosesti prea mult, ca il sufoci, daca nu, nu-l iubesti......

si pot continua asa pana maine dimineata...cred ca mi-ati inteles punctul de vedere...

ideea este ca trebuie sa fim atat de buni pe cat putem noi sa fim fata de puii nostri, pt ca ei sunt inima si aerul nostru...

kata, esti o fata f inteligenta, frumoasa, o mama super si-ti doresc sa reusesti sa pui in practica tot ce-ai scris mai sus, dar sunt convinsa ca tare greu va mai fi.....

incerc si eu zi de zi sa ma autoeduc si sa ma autocorectez ca sa fiu o mama mai buna pt Gab, nu reusesc mereu, dar am vointa....

va scriu si cateva exemple triste de aici....nu poti sa cumperi premergator la copil ca se poate lovi, deci premergatorul este pe loc ....

copii nu ies sa se joape in fata blocului, daca cumva ii calca masina....nu ies in parc ca vine politia si-i aresteaza...

am o colega la munca care are 2 baieti...cel mai mic, are vreo 5 ani si-i spune maica-sii sa-i puna pampers sa faca caca pt ca el nu-i pregatit pshici sa se duca la toaleta...si uite asa, daca copilul nu-i pregatit mental nu-l forta tu ca va avea sechele pe mai tarziu............

si aici parerile vor fi impartite, eu imi zic ca uneori societatea asta a luat-o razna.....

faceti cum simtiti voi ca parinti ca voi sunteti in masura sa decideti cu tot, aveti sansa asta asa cum si parintii vostri au avut-o la randul lor.

sa speram ca puradeii vor fi impliniti, sanatosi, multumiti, iubiti s,vor creste si vor deveni oameni capabili sa faca numai bine si sa duca societatea la un cat mai mare nivel de bunatate

ally_na ideal ar fi sa ceara, dar sa si accepte fara frustari daca nu i se poate da....eu nu la manipulare de bebeu m-am referit, asta-i cea frumoasa, dar sa nu fim nici unele puse in situatii de adevarate manipulari ca intr-adevar nervii vor fi intinsi la maxim rotfl

toate ne iubim copiii mai presus decat propria noastra viata si e normal sa fim langa ei cu toata fiinta si dragostea hjarta

Ultima oara a fost editat de daniele_co (2010-06-20 19:45:31)

It's so much easier to choose to love the things that you have, instead of always yearning for what you're missing, or what it is that you're imagining you're missing !

#2309 2010-06-20 20:16:41

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

fetili am pus poze la members cu marmotelu'. nu le las mult rodnar puss

mami de minuni hjarta

#2310 2010-06-20 20:29:57

daniele_co
Full member

ma duc fuguta sa i vad pe papusica

#2311 2010-06-20 22:53:14

katami
Platinum member

flower, mamica, mi-ai gadilat sufletelu in mod placut in seara asta smile

daniele, ally puss

eu deja am comis una bucata greseala azi sad eram cu nasii lui in parc, cris murea de somn, dar eu, desi stiam ca in ultimul timp adoarme si ziua numai cu ritual special (luat in brate/tzatza/cantat/leganat... si muuulta atentie spre dumnealui) m-am gandit ca, "daca ii e intr-adevar somn", va adormi ca in vremurile din tineretea lui lol adica in brate, leganat, dar cu mine vorbind cu nasa. de unde.... dupa vreo ora de cautat tzatza/refuzat tzatza.... a facut o criza de urlete de se uita tot parcul la noi neutral urat tare. l-am adormit abia in wrap, in drum spre casa. iar acasa, dupa baie, showul de seara cu seara... moment in care am bocit si eu sad

stiti la ce topic m-a dus cu gandul discutia noastra? ceva de tipul: "simulator de reactii"... una din noi sa propuna un scenariu-problema ref la educatia copiilor (de ex: esti in magazin cu una bucata copil de 3 ani si se tranteste pe jos si urla ca vrea 3 masinute scumpe. ce faci?) si ne dam pe rand cu parerea cum am reactiona in situatia respectiva. chiar daca acum e la nivel de pura teorie, cred eu ca n-ar strica sa ne punem putin imaginatia la contributie.. pt ca vin vremuri grele chicot. ce ziceti?

#2312 2010-06-20 23:24:21

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

eu am vazut pe pielea mea cum pot fi copii manipulatori...ii pun in pat si incep sa planga, uneori zici ca ii bate cineva...ma duc la ei si incep sa rada, va dati seama ce bine ma simt...stau 5min, ne jucam, vb si plec...dupa care iar scandal, dar nu ai merg pt ca stiu de data asta...parerea mea e ca stiu si inteleg (intr-o anumite limita) ...m-au surprins de cateva ori cand au stiut ca ii cert si s-au suparat, au pus botic si stiu cand ii felicit, bat din palme (ii aplaud) si ei se bucura f tare, sunt mandri...depinde de noi in mare parte cum ne tratm copii, eu vb cu ei ca si cu oamenii mari, le explic orice si le spun de ce fac asa....imi cer scuze daca ma supar pe ei si ii mai cert (le spun ca mami e suparata si obosita, ii rog sa ma inteleaga)...de multe ori as vrea sa ii tin numai in brate, m-as culca langa patul lor si sa-i iau in brate, sa stiu ca dorm linistiti, dar nu vreau sa-i invat numai cu mine,trebuie sa stie ca mai sunt si alte persoane in jurul lor...am momente cand zic ca nu-s o mama buna si mi-e teama sa nu ajunga prea rasfatati (ii pupam zilnic de 100ori tati si 200ori eu, cand ii punem pe jos, sa mearga se joace ii las sa exploreze toata camera, nu le interzic) si momente cand mi-e teama ca poate nu le ofer destula afectiune ... perioada asta, cand ei nu stiu sa ne zica ce au e cea mai dificila, pt ca uneori nu stim daca plang de durere sau de atentie...si eu ii mai las sa planga, spunand ca le dau o lectie si ajung sa-i iau in brate si incep sa plang pt ca ma doare sufletul de plansul lor...erau momente, in primele luni cand plangeau 10min pana adormeau si ma tineam tare sa nu-i iau in brate, fapt ce mi-a facut bine, de la 3 luni adorm singuri, imediat dupa masa de seara nu mai trebuie sa le fac nimic, ii pun in pat(se foiesc ei pt ca nu-i gasesc in poz in care i-am pus) si adorm ... fiecare mama stie cum trebuie sa se poarte cu copilul ei, ce mancare sa-i faca(acum nu zic ca la 8 luni sa-i faci snitel si sarmale) si cum sa-l aline...flower daca tu singura ti-ai dat seama ca ai gresit, fara sa-ti spuna nimeni e un lucru bun, imp sa ne dam seama cand gresim ... eu cred ca vor veni momente si mai grele in educatia copiilor  wink

interesanta propunerea ta katami cu cele 3 masinute ... in momentul de fata (asa gandesc acum) vad doua variante:
1. ii iau una singura si daca nu e multumit, ii propun ca peste 2 saptamani sa-i mai iau una
2. depinde cate masinute are acasa, pt ca nu vad rostul sa-i mai iau inca 3 daca are deja o colectie acasa ... in concluzie il las "sa-si faca numarul"
sincera sa fiu un astfel de "spectacol" incerc sa evit pt mai tarziu

kris sunt copii care fac caca si la 2-3 zile, dar nu neaparat sunt constipati, asa e ritmul lor, costipatie e cand face f tare...adica ca niste cacareze de caprita (scz comparatia, dar nu mi-a venit alta)...pana nu-i faci diversificare poate sa faca mai rar, al meu facea la 2 zile si m-am luat dupa soacra mea (mare greseala) ca nu e bine daca nu face zilnic si i-am bagat supozitor...saracu' a facut o diaree de mare frumusete, cu sange....de atunci l-am lasat sa faca cu poate el...de cand mananca si mancare face 1-2 ori pe zi...mai ai rabdare
daca alaptat si uneori ii e sete de ce nu incerci cu apa, cred ca e mai bine decat ceai...acum e f cald si poate vrea mai multe lichide  puss

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#2313 2010-06-20 23:34:25

katami
Platinum member

fleur, eu raman la a mea... aia nu e "manipulare", e pur si simplu, bucuria lor cand primesc ceea ce AU NEVOIE.

deci deschid un topic separat? sa ne jucam nitel?

#2314 2010-06-20 23:39:43

ally_na
Hero member

deschide katami...chiar sunt curiaosa sa citesc parerile mamicilor smile....eu deci sunt ptr deschiderea topicului...
faza cu statul in fund in magazin..eu am facut-o la 3 -4 ani... mama s-a simtit groasnic....mi-am facut numarul, si am plecat acasa....de atunci mama ocoleste Bucur obor rotfl2

#2315 2010-06-20 23:44:02

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

katami a scris:

fleur, eu raman la a mea... aia nu e "manipulare", e pur si simplu, bucuria lor cand primesc ceea ce AU NEVOIE.

deci deschid un topic separat? sa ne jucam nitel?

eu la doi sunt nevoita sa fiu mai dura, poate cu unul singur as fi fost si eu altfel ... merge scuza asta ? chicot ...glumesc ... fiecare dintre noi simte altfel  par

eu votez pentru acest topic  big_smile

acum m-am prins cat e ceasul...voi (katami si ally) ce cautai la ora asta pe net? nu aveti somn? eu n-am mai intrat de cateva zile si trebuia sa "vad" ce s-a mai intamplat  chicot

Ultima oara a fost editat de fleurette (2010-06-20 23:49:07)

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#2316 2010-06-20 23:50:28

ally_na
Hero member

eu gata fug la somn....Andu m'a fentat cu 2 ore...smile...asa ca peste 3 ore ma scoala...tongue....nu-i nimic....asa se face mare smile...

#2317 2010-06-20 23:53:34

daniele_co
Full member

eu zic ca-i manipulare si incepe de la 1 an...perioada 1-3 ani este a copilului care-si inceraca parintele si limitele lui.......am o prietena care mi-a povestit ceva f interesant: fiu-su de 1 an si cateva luni face show-uri....care se lasa cu tavaleli, tipete, tinand cont ca era un bebe extrem de cuminte.....mai ca intr-una din zile i-a pus mana pe fata si a apucat-o tare in semn de protest, dar cand zic apucat-o ma refer la cel mai puternic si grosolan mod, ca tipa era extrem de afectata psihic, nu-i venea sa creada.....cum reactionezi cand iti face copilul asa? ii dai un pup si spui bravo mama, ai vrut doar atentie si ti-ai aratat bucuria ca nu ti-am putut indeplini ceva, ? eu cred ca raspunsul e nu....
ea a incercat sa-si tina calmul si sa-i vorbeasca ca la un om matur....sa-i spuna ca nu-i frumos si nici bine ce a facut, sa stea cateva minute si sa se gandeasca la ce a facut, etc...dar sa nu uitam ca-i un copil de 1 an.....

kata revin la tine....eu as incerca sa discut cu el si sa-i spun ca acum mami nu poate sa-i cumpere si ca are jucarele acasa, si cand va putea mami i le va cumpara....

si uite ca asta ma duce cu gandul la o clienta de-a mea de la farmacie...am vazut-o o data cu baiatul de vreo 3 ani intr-un magazin, ce crize facuse pustiul, mama, teribile, iar ea s-a pus in genunchi, l-a luat de manute ca sa se calmeze, il tine, ii vorbea calm si tin minte ca i-a zis : "uite, mami nu poate acum sa-ti cumprere xxxx, daca ar fi putut ti-ar fi luat, dar nu poate, crezi ca lu' mami nu i-ar fi placut sa-ti cumpere, sau crezi ca mami nu ar vrea si ea YYYYY, dar nu poate, cand va avea posibilitatea, le va cumpara"....

mai fetelor eu cred ca e cam greu de imaginat, teoria cu practica e diferita...plus ca sunt multi factori in joc, oboseala, banii, munca, viata de zi cu zi...

eu voi incerca sa exclud frazele de genul : "eu te-am facut, eu te omor", "esti un prost/nesimtit/magar/obraznic/neascultator/etc", "daca faci asta vei manca o batatie pe masura", etc

go for the topic kata

#2318 2010-06-20 23:56:27

katami
Platinum member

e topic, daniele smile baga-te si tu, ca vad ca ai si tu exemple garla rotfl

evident ca difera reactiile si in functie de factori subiectivi de moment, asa cum bine zici... da' macar sa ne obisnuim sa ne gandim la asta.

eu ma bag la somn, ca acus ma trezeste....

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.