homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici-94

#1768 2010-05-13 14:04:35

ally_na
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-06-25

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici

si andu are seri in care face asa ceva......

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#1769 2010-05-13 14:06:34

AnkSan
Full member
Inregistrat: 2008-12-10

Crssy85 a scris:

Ank, nu ramane mirosul de clor, cum sa ramana? Eu tin hainuta patata in clor; cand vad ca s-a dus pata ( cam la 30 min-o ora), o limpezesc si o bag la spalat, in masina, la progr de o ora... si dispare mirosul.

cool Pai atunci cred ca voi lua Ace pt rufe colorate si am sa incerc asa. Mc puss

Crssy85 a scris:

Fetele, voi cate mese dati cu lingurita, bebeilor? De ex, supica o papa din bibe? Le dati supica zilnic? Cand nu le dati, cu ce o inlocuiti? Pfoooaa, ce de intrebari tongue

puss

Noi nu am folos biberonul deloc; de fapt nici nu vroiam si nici nu a fost cazul (pana la 5 luni nu i-am dat decat san, apoi diversificarea).
1 sg data m-am pompat si i-am dat cu biberonul, pt ca aveam vroiam sa vad cat mananca...
Pediatra mi-a spus de la incep ca ideea este s0o invat sa manance cu lingurita, insa a mea Mirunica nici vorba sa pape... bang  acklad se stramba, inclesta buzele...de parca o otraveam alcool
am incercat cu o canita de 30 ml, insa nici cu aia nu a vrut. Asa as fi putut sa-i dau suculetz cu seringa, insa tocmai asta este ideea sa vrea si sa invete sa pape cu lingurita nu s-o indop.. food  dumbom
asa ca am insistat cu lingurita, in fiec zi cate putin. Cand manca o lingurita era petrecere... drink  majoreta 
abea dupa o pauza de o sapt la 6 luni, cand a trebuit sa-i dau si supica, a incep sa manance. applause  bis 
Eu ii dau zilnic 2 mese, la 10 piure fructe + branzica calcica +/ suc fructe si la 14 piure legume, doar cu lingurita.

insa din cate am obs, sfaturile pediatrilor difera ffff mult. noi am gasit pe cineva fff dragut si mergem pe sfaturile ei.

Am luat o sg data piure de morcov + mar de la Happy bio (eram plecata) si mi s-a parut ingrozitor de dulce.
Probabil voi mai incerca si altele bio, pt la mare.

Ina cat de des ii dai sa pape?
poate nu-i este foame atunci cand incerci sa-i dai.
Miru nici acum nu suge ff mult (ma refer ca timp), insa uneori este distrasa de persoane, sunete etc. Ca sa nu mai zic ca e atat de agitata, incat si cand suge da din maini, din picioare, se desprinde uneori, se uita in jur, rade, apoi iar papa...e activa rau de tot  disperat  rotfl2 un adevarat circ cu alaptatul (uneori). chicot
vezi ce spune si pediatra

Ultima oara a fost editat de AnkSan (2010-05-13 14:08:27)

Mamica de Ingerash blondutz angel

#1770 2010-05-13 14:19:00

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Ina si kata, bebeii vostri au ajuns la "greva foamei specifica bebeilor de 3-4 luni ); au invatat sa rada, sa se joace, descopera lucruri noi si pur si simplu  nu au chef sa manance; David la 3 luni jumate abia manca 120 ml la masa... eram speriata, cu toate astea lua 1 kg pe luna; o sa tina vreo 3-4 sapt greva asta; nu-i fortati... n-au chef sa manace si pace neutral.

Ina, si David facea urat la san, plangea 10 min si apoi papa... m-a tinut asa in prima luna.

Ank, sisupa cabd i-o dai? Sau piureul de legume ii tine locul?

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1771 2010-05-13 14:37:51

AnkSan
Full member

Cris, pai zeama de la supica i-am dat-o in primele 3 zile (2 lgt, 4 si apoi 6 lgt) si din a 4-a zi am pasat legumele si i-am dat piureul (cu putina zeama, ca sa fie mai pastoasa).
Am inceput cu morcov, pastarnac si patrunjel (radacini) si la fiec 4 zile am mai adaugat o leguma (ceapa- insa pe asta nu i-o dau pasata, cartof, dovlecel, salata, sfecla rosie, ardei gras, etc).

dar dupa cum iti spuneam asa mi-a rec pediatra la care mergem. smile

Ai dreptate, si Miru' a inceput sa pape si mai putin de la 3 luni. Si am citit si eu atunci de "criza" de la 3-4 luni.

#1772 2010-05-13 14:40:24

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

crssy, al meu numa greva foamei nu fae, mananca de sparge... dar totul decurge in etape de tipul mancat-urlat-decasrtat-mancat-urlat... etc dar in final mnanaca tot ff mult

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#1773 2010-05-13 15:08:59

Crssy85
Hero member
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Kata, pedi ce zice?

Ank, am inteles... hhmm ia sa-i dau si eu piure-ul ala asa... si la noi iese cand gros cand mai zemos, in fct de cat de  tare ma grabesc lol ; dar o sa i-l fac mai gros si-i bag lingurita wink

pusspusspuss

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1774 2010-05-13 15:36:24

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

Cryss, Luca mananca la fel ca si pana acum: ziua baga serii de 60-100 ml (stiu... e putin dar asta e ritmul lui) in 4 mese circa (uneori nu are chef si mananca f putin si mai cere dupa 30 minute). Seara, inainte de somnul lung, a bagat si 200 ml ... asta ca sa-l tina benzina pana dimineata  chicot
Il alaptez din ce in ce mai putin si la fiecare masa ii dau completare, iar cand il pun pe pernuta sa papa urla si abia dupa ce simte bibe sau sanul bine... se linisteste.

In rest, cam ai dreptate: cu bibe in gura rade, gesticuleaza, da din picioare, gangureste etc si pana la urma papa ...exact cum zici si tu Anksan... de fac scurta la maini si scot sunete pe care nu credeam ca le am in "dex" numai ca sa-i atrag atentia  chicot

Inca o dilema: daca incepe sa-si bage frecvent si insistent pumnii in gurita chiar si dupa ce papa, cerdeti ca vin dintisorii? L-am testat initia ca a cerzut ca inca ii mai e foame si am mai facut ceva laptic dar a mai papat 2-3 gurite si da-i inainte cu pumnu'...Mai nou, il gasesc cu picioarele si mainile maimutoilor atarnati in bouncer sau la centrul de activitati in gura...

Dintii sau doar mistouri?

Cand ati inceput diversificarea si cu ce?

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#1775 2010-05-13 15:57:24

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31

Ina,nu e neaparat sa-i iasa dintisorii,fetita mea avea manifestari din astea plus balute inca de pe la 4 luni,si primii dinti i-au iesit tocmai la noua luni jumate.Asa descopera ei lumea la varsta asta,baga tot ce pot in gurita.Dar nu e nici imposibil sa-i iasa dintii de acum...
Sfaturi despre diversificare nu prea mai pot sa dau ,ca am trecut de asta cam de un an jumate si mi s-au cam sters din memorie pasii pe care i-am urmat.Imi mai amintesc doar ca am inceput la 4 luni,cu cereale,suc de mar,morcov,mar+morcov,mandarina,apoi supa,pe care nu a vrut-o si am trecut rapid la piure de legume.Un sfat pe care l-am primit de la pediatru:DIVESRIFICAREA SE FACE CU LINGURITA,nu le dati supa cu biberonul,insistati cu lingurita.

Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

#1776 2010-05-13 16:02:21

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

diversificarea se face cu lingurita .. este foarte important. Al meu manca de rupea cu lingurita .. chiar ii placea. 
Si al meu baga tot in gura si saliva, ceva de speriat .. primii dinti i-au iesit la 7 luni

#1777 2010-05-13 16:11:25

AnkSan
Full member

Ina si a mea mandrutza avea balutze cu tona si isi baga degetzelele, pumnishorii si tot ce apuca in gura, cam de pe la 3-4 luni si pediatra mi-a spus ca dintzishorii incep sa creasca sub giniutze.
La Miru se vede un dintzisor de pe la 5 luni, insa nici pana acum nu a "spart" gingiutza, ba mai mult a inceput sa i se umfle si la celalale (desi nu se vede).
Uneori poate dura destul de mult pana "apar" la suprafata.

eu dupa cum spuneam si mai sus, am inceput diversificarea de la 5 luni la ora 10, cu suculet de mar (I zi 2 lgt, II zi 4 lgt, 3 6 lgt) si apoi amestecat cu morcov. Dupa 1 sapt am trecut la piure de mar, apoi treptat am combinat cate 2 fructe (mar, para, suc portocala, suc morcov, am incercat cu banana dar o constipa, avocado nu i-a placut, nici mango asa ca acum ii dau para si mar cu suc de mardarina/porocala). insa nu i-am inlocuit masa de 10; dupa ce termina cu mancatul ii dau si tzitzi. depinde cat a mancat, pt ca uneori mananca alteori nu prea.
Apoi dupa inca 1 sapt, i-am amestecat si cu 2 lgt de branzica calcica (250ml lapte 1,5%grasime-eu folos Zuzu + 2 pastile calciu pisate + 3 picaturi lamaie = se da in clocot si apoi se strecoara/scurge). Eu i-o fac 1 data la 3 zile.

De la 6 luni am inceput si cu supica si apoi piure de legume, dupa cum am scris mai sus.

Si la fel doar cu lingurita, desi a fost munca de Sisif..ca s-o fac sa manance asa. styrka

#1778 2010-05-13 16:15:39

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

vai ce dragi imi sunteti! asa sunt de linistita ca orice va apare dau fuguta la topic si va scriu si voi le stiti pe toate kram kram kram .

iubesc+Camelia+Matei

#1779 2010-05-13 16:23:36

flowerpot
Insomniac member
Inregistrat: 2009-02-24

Fetelor abia astept sa va citesc postarile despre diversificare, dar acum sunt foarte suparata: nu o pot da pe Carolina la gradinita de la mine de la facultate grater...azi am incercat sa aplicam pt ea si ni s-a zis ca trebuie sa platim pe toata luna chiar daca eu am nevoie de numai 2 zile/saptamana. Si nu va zic cat costa ( 2 mii dolari/luna ceea ce este imens de mult). Asteptam iunie ca sa stiu cand voi fi la scoala, cate zile trebuie sa fiu in facultate si sa cautam in alta parte daca vom gasi pe undeva.  sad Din tara nu poate veni nimeni si nici nu vad pe cine sa angajez sa stea cu ea caci nu stii peste cine dai.

in a very beautiful way, our child teaches us - if we listen - what love is.
bebe

#1780 2010-05-13 16:34:42

katami
Platinum member

crssy, pediatra zice ca "daca asa mananca, n-am ce ii face"... si cam asa e sad am incercat fel de fel de variante. in final... abia astept diversificarea aia, ca poate atunci se mai linisteste,

flower, dar asa repede tre sa te intorci la munca? sad nu ai concediu acolo?

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1781 2010-05-13 16:40:29

flowerpot
Insomniac member

katami a scris:

crssy, pediatra zice ca "daca asa mananca, n-am ce ii face"... si cam asa e sad am incercat fel de fel de variante. in final... abia astept diversificarea aia, ca poate atunci se mai linisteste,

flower, dar asa repede tre sa te intorci la munca? sad nu ai concediu acolo?

Kata,concediul este de 8 luni...trebuie sa ma intorc sa imi continui (continuu???) scoala (aici cand esti la PHd sau chiar si la master (la master mai ales pt cei ce studiaza stiintele exacte) esti si asistent universitar. Nu-i neaparat de job ci de faptul ca trebuie sa fac lucrarea care stagneza daca mai aman un an, pierd din acuratetea datelor pe care le-am strans pana acum. Speram sa gasim in Iunie ceva (al meu este ft relaxat ca o sa gasim, eu-s mai panicoasa)

Ultima oara a fost editat de flowerpot (2010-05-13 16:41:06)

bebe

#1782 2010-05-13 16:42:28

katami
Platinum member

ce aiura faza sad

eu imi dau disertatia in febr 2011, am decis. anul asta as face-o varza si nu merita...

#1783 2010-05-13 17:00:03

flowerpot
Insomniac member

katami a scris:

ce aiura faza sad

eu imi dau disertatia in febr 2011, am decis. anul asta as face-o varza si nu merita...

Este o foarte buna decizie, Kata!

Ieri am avut vaccinul de 4 luni (chiar daca avem 4,5 luni) si medicul mi-a zis clar sa nu incep diversifcarea decat la 6 luni.

Voi cum faceti supa de pui? Puneti piept de pui si legume sau cum? (ma refer la supa de pui ce se da la bebe de 7-8 luni).
Si mai am o intrebarea care ma framanta: mi-am luat o carte de pireuri de aici http://www.amazon.com/Top-100-Baby-Pure … 0743289579
Am vazut ca multe retete prevad calirea legumelor in unt. Mi se pare cel putin ciudat...nu-i periculos pt ficatul bebelui de 9-12 luni? Voua va recomanda asa ceva pediatrii vostri?

bebe

#1784 2010-05-13 17:38:12

witty_ina
Sr. member

Fetele, nu e mai bine sa deschidem un topic separat pt diversificarea alimentatie la bebelusi? Ma gandesc ca sigur vom discuta mult pe tema asta si sa nu sta sa cautam informatii disparate in diferite topicuri

#1785 2010-05-13 17:46:18

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31

exista deja,Ina.stai putin sa-l caut...Gata
http://forum.anticonceptionale.ro/t2332 … carea.html
Vad ca voi ati ramas numai pe aici,la Cresterea si ingrijirea copiilor nu prea intrati ,dar sunt si acolo destule subiecte care v-ar putea interesa.

Ultima oara a fost editat de rozik (2010-05-13 17:48:49)

Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

#1786 2010-05-13 18:29:07

witty_ina
Sr. member

Si eu care incercam sa ma fac utila....  tongue
Asta e... mai incerc... asta pana nu vine rozik sa-mi taie elanul  chicot

Am rasfoit topicul si e f interesant... multumim rozik  kram

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.