INTREBARE PENTRU DOCTORESSA-2
- cristina2009
- New member
- Inregistrat: 2009-09-22
Re: INTREBARE PENTRU DOCTORESSA
YoHanna a scris:nu afecteaza fatul atata timp cat nu iei medicamente interzise pe durata sarcinii. trebuie sa faci o antibiograma pentru a vedea la ce medicamente rezista si la care e sensibila infectia ta.
multa santate tie si lu` bebe si felicitari !!
multumesc Yohanna,
astazi am luat si urocultura cu antibiograma:' de data asta nu mi-a mai iesit augmentinul dar e sensibil la: biseptol cefotaxim ceftazidim cefuroxim colistin gentamicina
si mi-ai mai iesit ca rezultat la analize: -leucocite ++ nitriti +++ sediment - leucocite prezente celule epiteliale prezente flora microbiana prezente
Partea nasoala este ca dupa ce am terminat ultimul tratament am facut cistita, de ce si cum....nu stiu.Cred ca din acest motiv a recidivat.
Nu stiu cum sa fac si ce sa fac ca sa scapt de acesti ecoli.
Partea nasoala e ca avem medici gineco cu aceeasi placa...dar toti sunt asa.... Nu mai am incredere in niciunul.
- YoHanna
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-05-31
din cauza bacteriei E-coli ai facut cistita. nu prea stiu sa-ti dau sfaturi in legatura cu tratamentul... doar ca pe baza antibiogramei ar trebui sa se gaseasca tratamentul corect.
aaa si extrem de important incearca sa bei cat mai multe ceaiuri.
si...concomitent cu acele antibiotice si sa iei si antimicotic sa nu te trezesti cu alte surprize neplacute (candidoza)
Ultima oara a fost editat de YoHanna (2010-01-04 22:25:13)
"The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous"
- cristina2009
- New member
- Inregistrat: 2009-09-22
YoHanna a scris:din cauza bacteriei E-coli ai facut cistita. nu prea stiu sa-ti dau sfaturi in legatura cu tratamentul... doar ca pe baza antibiogramei ar trebui sa se gaseasca tratamentul corect.
aaa si extrem de important incearca sa bei cat mai multe ceaiuri.
si...concomitent cu acele antibiotice si sa iei si antimicotic sa nu te trezesti cu alte surprize neplacute (candidoza)
aha...inseamna ca tatametul nu a dat rezultate, e clar!pentru cistita am luat renostim, un remediu naturist f bun! Am sa ma bag pe ceaiuri pebtru ca este f adevarat ca nu ma tratez corespunzator... Antimicotice?Cum ar fi? Sau o sa-mi dea medicul, altul...
- anky_87
- New member
- Inregistrat: 2009-12-27
buna, as vrea sa stiu si eu daca mai scap de problemele pe care le am.... am avut gardnerella si am luat tratament si dupa care am fost din nou la doctor si la lama a iesit k as mai avea o ciuperca.si am primit ca tratament pe timpul ciclului 4 zile de antibiotic cu doxicilina si dupa, in prima zi dupa ciclu, am luat fluconazol timp de 4 sapt eu si prietenul meu doar 2 sapt si unguent travogen... eu am respectat intr-u totul tratamentul (cu tot cu lenjerie fiarta, in prima sapt fara acte sexuale si tot ce trebuie)insa prietenul meu a cam uitat vreo 3 zile sa se dea cu unguent.. totul a fost ok pana acum o sapt can am inceput sa am o mica scurgere albicioasa,insa fara miros si fara iritatii... oare nu am facut ceva cum trebuie???? spuneti-mi ce sa fac.... va rog din suflet
- Alex2
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-11
pai ti-ai cam raspuns singura. din datele date de tine, prietenul tau nu a respectat tratamentul in intregime.deci asta ar fi o explicatie. DAR, pe de alta parte, secretia aia pe care o ai nu indica neaparat ca nu ti-a trecut ce ai avut. poate ca ti-a trecut sau poate ca secretia e de la altceva. despre ce ciuperca vorbesti? poate ai facut candida de la antibiotic, eu zic sa te duci iar la medic.
- eugenia vasilescu
- Membru
- Inregistrat: 2010-02-02
buna Problema mea este urmatoarea: Am 47 ani si fac calculi renali zdraveni.In 2007 am facut o a 3 operatie (laparoscopica_ de spart pietre si stat cu sonda apoi apare un stafilococ auriu.L-am tratat iar in dec.2009 a trebuit sa mai sparg una si am stat cu sonda 29 zilecu 5 zile de amplicilina preventiv. (la acelasi spital) De 2 saptamani usturimi inflamatie si teste:sumar cu sediment,urocultura sterila, dar din nou stafilococ auriu ff mult.Metionez ca in gat nu am nimic.Antibiograma amikacin si cefuroxim sensibil,oxacilin interm. Medic ginecolog s-a uitat lung la mine si mi-a dat ca reteta lomexin 4 ovule 1/3 zile,bioclin si tantum rosa si mi-a spus ca v-a fi de ajuns. Parere?
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
eugenia vasilescu a scris:buna Problema mea este urmatoarea: Am 47 ani si fac calculi renali zdraveni.In 2007 am facut o a 3 operatie (laparoscopica_ de spart pietre si stat cu sonda apoi apare un stafilococ auriu.L-am tratat iar in dec.2009 a trebuit sa mai sparg una si am stat cu sonda 29 zilecu 5 zile de amplicilina preventiv. (la acelasi spital) De 2 saptamani usturimi inflamatie si teste:sumar cu sediment,urocultura sterila, dar din nou stafilococ auriu ff mult.Metionez ca in gat nu am nimic.Antibiograma amikacin si cefuroxim sensibil,oxacilin interm. Medic ginecolog s-a uitat lung la mine si mi-a dat ca reteta lomexin 4 ovule 1/3 zile,bioclin si tantum rosa si mi-a spus ca v-a fi de ajuns. Parere?
Partea cu ampicilina preventiv este discutabila, ba chiar foarte discutabila, multi sunt de parere ca nu exista practic preventie prin utilizarea de antibiotice. Trecand peste acest fapt, stafilococul auriu este cu siguranta consecinta sondarii, asta este clar. Norocul este ca este inca oxacilin intermediar, deci nu e chiar cel mai rau si rezistent. Din ce ati mentionat nu inteleg ce spuneti prin staf auriu ff mult. Va referiti presupun la cultura din secretie vaginala? Oricum, el trebuie tratat. Nu consider de ajuns lomexinul, desi el are efect pe stafilococi in general, nu il recomand celor oxacilin intermediari, adica dobanditi in spital, deci cu o rezistenta crescuta. De preferat este sa luati antibioticul care a iesit pe antibiograma, pentru ca este vorba, cum v-am zis deja, de un germene mai special, mai mofturos si mai rautacios
Deci eu zic sa reganditi strategia, eventual sa consultati un infectionist/medicul de familie, pentru ca parerea mea - desigur, nu e extraordinar de avizata, dar intamplator chiar despre infectii invat acum - pentru ca nu o sa se rezolve corect problema asa.
Ps. Nu aveti de ce sa aveti probleme cu gatul, stafilococul auriu nu este patogen gasit la o cultura din gat, cum poate nu i-as da asa o mare importanta nici in secretia vaginala, daca nu m-as gandi ca infectarea a avut loc prin sondare si deci e un germene de spital, un pic mai special de felul lui.
Multa sanatate!
- Oanna_34
- New member
Buna! Am facut un ERAD in noiembrie 2009 si in urma lui o biopsie cu urmatorul rezultat:
"Cervicita cronica ulcerativa polipoida, displazie simpla si moderata (CIN I - CIN II) realizata prin acantoza, metaplazie pavimentoasa matura si imatura, arie restransa de papilom plan."
Intrebarea mea este, daca am facut acel ERAD trebuie sa fiu vigilenta n continuare cu privire la rezultatul biopsiei sau se presupune ca am scapat in urma ERAD-ului? Va rog frumos sa-mi raspundeti, am nevoie de sfaturi. Precizez ca de atunci nu am mai fost la control, d-na dr. spunindu-mi sa ma duc prin martie pentru un PAP. Va multumesc.
- eugenia vasilescu
- Membru
- Inregistrat: 2010-02-02
multumesc pt raspuns care m-a mobilizat si am fost la medic familie.A prescris Zinnat 500mg timp de 5zile si nistatin .Las deoparte ovulele si fac acest tratament sau concomitent "indop" si celelalte Lomexin ca am intrebat chestia asta la medic familie si mi-a raspuns:DA Scuze de atatea intrebari dar acesta este gradul de atentie de care ne bucuram cateodata in cabinete
- moksha
- Hero member
eugenia vasilescu a scris:multumesc pt raspuns care m-a mobilizat si am fost la medic familie.A prescris Zinnat 500mg timp de 5zile si nistatin .Las deoparte ovulele si fac acest tratament sau concomitent "indop" si celelalte Lomexin ca am intrebat chestia asta la medic familie si mi-a raspuns:DA Scuze de atatea intrebari dar acesta este gradul de atentie de care ne bucuram cateodata in cabinete
Foarte bine cu zinnatul, este cefuroxim la care staful este sensibil.
Intr-adevar uneori medicul de familie e prea aglomerat ca sa aiba timpul necesar, dar e si asta de inteles intr-o masura. Si eu zic ca e bine sa faceti si tratamentul local, nu are ce sa strice teoretic.
Sanatate multa!
- Oanna_34
- New member
Oanna_34 a scris:Buna! Am facut un ERAD in noiembrie 2009 si in urma lui o biopsie cu urmatorul rezultat:
"Cervicita cronica ulcerativa polipoida, displazie simpla si moderata (CIN I - CIN II) realizata prin acantoza, metaplazie pavimentoasa matura si imatura, arie restransa de papilom plan."
Intrebarea mea este, daca am facut acel ERAD trebuie sa fiu vigilenta n continuare cu privire la rezultatul biopsiei sau se presupune ca am scapat in urma ERAD-ului? Va rog frumos sa-mi raspundeti, am nevoie de sfaturi. Precizez ca de atunci nu am mai fost la control, d-na dr. spunindu-mi sa ma duc prin martie pentru un PAP. Va multumesc.
NU IMI RASPUNDE SI MIE NIMENI????
- angel sweet for u
- New member
- Inregistrat: 2010-02-10
Buna.Am facut de curand un set de analize si as vrea inca o parere: Examen secretie vaginala: cultura-e.coli cultura fungi-pozitiv antifungigrama:intermediar(nystatin) rezistent(fluconazol) frotiu Gram:celule epitelialesuperficiale frecv..P.M.N frecv. bacili G-.mucus.bacili doderlein frotiu nativ- antibiograma:sensibil:(imipemen,cefamandola,norfloxacin,unasyn,cefoperazone) intermediar(nitrofurantoin,biseptol) rezistent(ceftazidim)
este grav?mi-a fost prescris tinizol,zanocin si macmirron crema si ovule. eu nu le vad trecute in antibiograma..si nsh daca sunt bune?vreau un sfat va rog
- Oanna_34
- New member
Oanna_34 a scris:Oanna_34 a scris:Buna! Am facut un ERAD in noiembrie 2009 si in urma lui o biopsie cu urmatorul rezultat:
Va rog mult fetelor, sa-mi raspunda si mie cineva!!!
- YoHanna
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-05-31
Oanna nu stiu ce sa zic...insa rog o moderatoare sa lase linkul doctoressei .
"The most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the "you" you love, well, that's just fabulous"
- Oanna_34
- New member
YoHanna a scris:Oanna nu stiu ce sa zic...insa rog o moderatoare sa lase linkul doctoressei .
YoHanna iti multumesc din suflet ca mi-ai raspuns. Sunt asa ingrijorata si eu, la fel ca in toate cazurile pe care le citesc pe aici si vad cat de mult conteaza sfaturile primite aici pentru fiecare in parte. Nu am vrut sa agasez cu problema mea, imi dau seama ca toata lumea are timpii limitati si sper totusi sa se gaseasca cateva secunde si pentru indoiala din sufletul meu. Va urez sanatate tuturor si tie YoHanna iti multumesc inca o data.
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
Oanna_34 a scris:Oanna_34 a scris:Oanna_34 a scris:Buna! Am facut un ERAD in noiembrie 2009 si in urma lui o biopsie cu urmatorul rezultat:
Va rog mult fetelor, sa-mi raspunda si mie cineva!!!
Pai evident e bine sa fii vigilenta...asta insa inseamna PAP si probabil colposcopie la fiecare 6 luni(asa cum ai si fost chemata)...cu incredere insa ca va fi bine si cu fruntea sus
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- kei
- Full member
- Inregistrat: 2009-02-05
am si eu o intrebare. fac de o luna tratament cu fier si am luat si 20 de magne B. am luat la inceput ferogradumet dar ma durea stomacul si acum iau un sirop cu fier si vitamina C. intrebarea mea: e posibil ca asta sa afecteze cantitatea care imi vine in timpul menstruatiei? pana acum avem dureri ceva mai mari si imi venea mult mai mult. acum.....niste dureri asa usoare si mi-a venit mult mai putin. are vreo legatura?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|