homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Metode pentru a economisi bani . . .-3

#39 2009-12-15 23:18:22

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

Re: Metode pentru a economisi bani . . .

adina84 a scris:

tin banii pe card si scot cate putin cat/cand am nevoie. mereu am macar un mil in portofel, dar incerc sa nu las mai mult ca daca vad multi imi vine sa ii dau aiurea pe prostii..

asa am facut si eu.. vreoo.. 3 zile, pana am invatat intrebarea "se poate plati cu cardul?" lol

hjarta

#40 2009-12-15 23:23:52

Loveable
Diamond member
Inregistrat: 2008-02-12

D. Loredana a scris:

Şi eu m-am g?ndit să-mi pun banii pe card, dar dacă cumva ?mi fură cineva portofelul sau ?l pierd, doamne fereşte! Toată agoniseala mea ar fi ?n zadar. Să fac depozit bancar, iar nu este o idee bună, dacă dă banca faliment. Ştiu că g?ndesc cam negativ, dar orice este posibil. Cred că cel mai bine este să str?ngem noi, acasă, dar eu nu pot, nu sunt ?n stare. Am cheltuit 400 de lei ?n 3 zile pe nimic, iar apoi am suferit. Cred că trebuie să ai o calitate ca să ştii cum să administrezi banii!

eu cred ca cea mai mare prostie e sa strangi si sa-i tii in casa, in loc sa ii pui la banca si sa se adune dobanda..
si daca`ti fura cardu`...il blochezi in urmatoarea secunda nustiu

hjarta

#41 2009-12-16 06:10:10

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

metodele mele de economie (trec printr-o perioada in care trebuie sa strang cureaua):
-pus bani pe card
-am redus abonamentul la cablu la unul mai rudimentar si am scos telefonul fix pentru ca nu aveam nevoie
-am trecut de la abonament la cartela la telefon
-gatesc mai mult si cumpar mancare numai de la hipermarketuri, nu de la magazinul din coltz
-am inceput sa ma gandesc de 2 ori daca imi trebuie cu adevarat un lucru si astfel, am ajuns la concluzia ca multe lucruri nu imi sunt folositoare smile

#42 2009-12-16 10:41:41

D. Loredana
Hero member
De la: Timişoara
Inregistrat: 2008-09-24
Site

Alex2 a scris:

metodele mele de economie (trec printr-o perioada in care trebuie sa strang cureaua):
-pus bani pe card
-am redus abonamentul la cablu la unul mai rudimentar si am scos telefonul fix pentru ca nu aveam nevoie
-am trecut de la abonament la cartela la telefon
-gatesc mai mult si cumpar mancare numai de la hipermarketuri, nu de la magazinul din coltz
-am inceput sa ma gandesc de 2 ori daca imi trebuie cu adevarat un lucru si astfel, am ajuns la concluzia ca multe lucruri nu imi sunt folositoare smile

?mi place metoda ta. Este o schimbare destul de mare. Felicitări!  smile

mornincoffee
“Singurul tiran pe care îl voi urma este vocea calmă, blândă din mine.” (Mahatma Gandhi)

#43 2009-12-16 10:42:54

wra_blu
Banat
Inregistrat: 2008-08-31

ii schimb in euro...si nu ma mai indur sa-i schimb inapoi in lei nici macar cand am nevoie  chicot

Publicitate

loading...

#44 2009-12-16 11:28:30

annabel
Diamond member
Inregistrat: 2007-01-15

si cati euro ai wra?ar fi o idee si asta

#45 2009-12-16 11:40:59

wra_blu
Banat
Inregistrat: 2008-08-31

aaaa bine nu fac asa demult...sunt banii mei si ai lu' grasu, k noi avem banii la comun...cam 500-600 euro maxim

Ultima oara a fost editat de wra_blu (2009-12-16 11:41:26)

#46 2009-12-16 11:42:23

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

io tre' sa am motivatie ca sa strang bani.
si cea mai buna motivatie e....concediul hjarta ar trebui sa incep sa fac ceva in sensul asta big_smile

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#47 2009-12-16 11:50:33

ionela
Insomniac member
Inregistrat: 2006-03-24

eu inca nu stiu nici o metoda prin care sa economisesc bani
vad ceva, de regula lucruri mari si scumpe, cum ar fi laptop(mi-am luat sapt trecuta), masina de spalat(achizitionata luna trecuta), mobila ne-am luat anul trecut...si tot asa.
am un card de cumparaturi cu 50mil pe el, de aici ii cheltui, de aici ii pun la loc si tot asa, rulez banii rotfl
aaa, mai nou imi aduce cineva tigari din duty free si in loc de 91 lei cartusul la noi acolo dau 9 euro...e si asta o metoda de economisire pana la urma
in rest nu gandesc prea mult cand e vorba sa ne luam ceva pt casa, nu prostii

#48 2009-12-16 21:52:21

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

o metoda si mai buna ar fi sa te lasi de fumat big_smile

#49 2009-12-16 21:58:26

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

la mine? sa nu ma mai duc prin magazine de haine, genti, cercei si incaltaminte lol
si mai nou, imi place sa ii las pe card si sa ii strang acolo si sa ma minunez "ce de bani am!" rotfl

am reusit sa strang ceva banuti, dar cum zicea si poke, asta pentru ca am avut si am in continuare o motivatie strong rodnar

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#50 2009-12-16 22:22:24

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

eu am 3 conturi la banci diferite. unul e pentru cheltuieli uzuale (in general mancare), al doilea e pt economii si mereu pun cam un mil pe luna, iar al treilea nu`l folosesc pentru ca urasc BCR`ul lol insa acolo imi deconteaza abonamentul de ratb tongue si cum eu merg de obicei cu metroul... rotfl

#51 2009-12-17 11:58:27

D. Loredana
Hero member
Site

deealexx a scris:

Asta DA!  lol

mornincoffee
“Singurul tiran pe care îl voi urma este vocea calmă, blândă din mine.” (Mahatma Gandhi)

#52 2009-12-17 11:59:31

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

deealexx a scris:

nu functioneaza... eu nici acum nu stiu unde sunt banii aia cu care trebuia sa raman dupa ce m-am lasat de fumat

Ultima oara a fost editat de heimdall (2009-12-17 12:05:58)

#53 2009-12-17 12:05:39

albinuta_vesela
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-23

deci te-ai lasat.. asta-i bine.
probabil ca banii aia si-au gasit o utilitate mai .. sanatoasa smile

#54 2009-12-17 12:08:47

D. Loredana
Hero member
Site

heimdall a scris:

deealexx a scris:

nu functioneaza... eu nici acum nu stiu unde unt banii aia cu care trebuia sa raman dupa ce m-am lasat de fumat

Depinde şi c?t fumezi, eu fumez un pachet la o săptăm?nă sau la 5 zile, deci nu e mare pagubă, ?n schimb prietenul meu fumează un pachet la zi şi rar la 2 zile. Sunt totuşi, vreo 200 de lei pe lună, poate mai mult. Eventual, dacă reuşeşti să te laşi, banii, care trebuia să-i dai pe ţigări ?i pui deoparte, nu are cum să nu funcţioneze! Mereu c?nd avem bani, noi ne g?ndim să ne răm?nă bani de ţigări, nicidecum de m?ncare, mi se par o chestie ur?tă, dar asta este!  neutral

Ultima oara a fost editat de D. Loredana (2009-12-17 12:11:06)

mornincoffee

#55 2009-12-17 12:14:04

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

Alex2 a scris:

plus:
- lasat de fumat de 2 ani. si eu si sotul
- taiat haine, pantofi si accesorii de pe lista, pentru ca am zeci, sute, pe care nu apuc sa le port intr-un an, asa ca am inceput sa port in fiecare zi altceva din ce am deja si tot nu se mai termina
- luat mancare la serviciu in loc sa comand sau sa ies la restaurant in pauza
- taiat farduri si cosmetice de pe lista in afara de strictul necesar: demachiant, sampon si balsam. astea se termina cel mai repede. si pana se termina si celelalte nu mai iau nimic, pentru ca oricum am prea multe si dupa un an, cand expira, le arunc
- redus cheltuielile in oras, de preferat mancat acasa inainte, iar la bar/pub/restaurant comandat un cocktail si cel mult un desert, in loc de meniu complet

concluzia: economisim lunar mai bine de 2000 lei. bai care se duc acum in renovarea si utilarea apartamentului sau se economisesc pur si simplu

#56 2009-12-17 12:34:00

D. Loredana
Hero member
Site

anabella_n a scris:

Alex2 a scris:

plus:
- lasat de fumat de 2 ani. si eu si sotul
- taiat haine, pantofi si accesorii de pe lista, pentru ca am zeci, sute, pe care nu apuc sa le port intr-un an, asa ca am inceput sa port in fiecare zi altceva din ce am deja si tot nu se mai termina
- luat mancare la serviciu in loc sa comand sau sa ies la restaurant in pauza
- taiat farduri si cosmetice de pe lista in afara de strictul necesar: demachiant, sampon si balsam. astea se termina cel mai repede. si pana se termina si celelalte nu mai iau nimic, pentru ca oricum am prea multe si dupa un an, cand expira, le arunc
- redus cheltuielile in oras, de preferat mancat acasa inainte, iar la bar/pub/restaurant comandat un cocktail si cel mult un desert, in loc de meniu complet

concluzia: economisim lunar mai bine de 2000 lei. bai care se duc acum in renovarea si utilarea apartamentului sau se economisesc pur si simplu

cool Bravo!

mornincoffee

#57 2009-12-17 15:08:05

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

are dreptate annabel...asa procedez si eu,mai putin cu tigarile,insa acum fumez f rar,ceea ce e tot o economie.

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.