homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Gardnerella vaginalis-14

#248 2008-06-10 15:01:44

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

Re: gardnerella vaginalis

pai in primul rand tre' sa vezi exact de ce e vorba...daca e vorba de una sau de alta si dupa aia sa faci tratament la recomandarea medicului...ovulele nu sunt universal valabile...si in plus pot sa-ti dauneze daca nu sunt utilizate ca tratament corect...io zic ca ar fi mai bine sa faci o analiza de secretie, ca scapi mai usor asa... smile

baby Dragos hjarta rugaciune

#249 2008-06-10 15:58:31

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

klion-ul contine metronidazol  care e antibiotic. nu face parte din tratamentul clasic al candidozei

mami de minuni hjarta

#250 2008-06-11 10:53:03

micusa
Full member
Inregistrat: 2007-01-08

eu_vreau spunemi te rog si mie, trebuie sa fac spalaturi intravaginale cu apa curata dimineata cind ma scol, pe prospect nu scrie nimik de asta..dar am mai citit pe undeva ca spalaturile sint contraindicate in timpul tratamentului..

mariah carey - bye bye

#251 2008-06-11 10:54:16

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

nu faci nicio spalatura nic. vulvar doar

mami de minuni hjarta

#252 2008-06-11 11:14:19

micusa
Full member
Inregistrat: 2007-01-08

ok, merci mult..probabil ca astai cauza ca nu a avut efect primul tratament..faceam spalaturi interne si inca cu gel de dus..speram ca acum o sa fie bine..

mariah carey - bye bye

Publicitate

loading...

#253 2008-06-23 18:43:27

andreea0709
Membru
Inregistrat: 2008-06-23

Buna fetelor.Am si eu o problema cu gardnerella,deoarece nu gasesc metronidazol si mi s-a dat un inlocuitor la el Tiprogyn 500. Problema mea este ca nu stiu cate pastilute trebuie sa iau, in cutie fiind 4 tablete iar doctorul mi-a spus sa i-a si sotul impreuna cu mine METRONIDAZOL cate o pastila de 3 ori pe zi.Poate ma poate ajuta vreuna dintre voi. Mersi

#254 2008-06-24 00:40:02

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

uita te in prospect...trebuie sa fie precizata administrarea pt gardnerella...

happy with him...inlove with him...puss

#255 2008-06-25 19:41:54

adea
Membru
Inregistrat: 2008-06-25

buna fetele...caut de ceva timp un forum la care chiar sa-mi rasp cineva si ma bucur ca v-am gasit...pt ca am o problema....in urma unor analize a reiesit ca am gardenerella vaginalis+ o amenoree(nu am menstruatie de 4 luni aprox).Doctorul mi-a recomandat metronidazol pt mine si partener si ovule(flagyl) iar pt amenoree hidroxiprogesteron injenctii.Probl este ca aceste injectii nu se mai gasesc dar mi-a spus sa iau inlocuitor si am luat utrogestan.Nu am inceput tratamentul pt ca nu stiu cum sa le iau deoarece am inteles ca se iau in anumite zile ale ciclului iar eu nu mai stiu cand trebuia sa-mi vina...ce sa fac?trebuia sa le iau ca sa-mi produca fortat menstruatia si sa pot sa iau anticonceptionale...va rog sa ma ajutati...cum sa iau pastilele?

#256 2008-06-25 19:46:30

crys_ty_na
Platinum member

pai daca nu mai a menstra de 4 luni nu mai putem vb de o anumita zi a ciclului...le incepi cat de curand...

#257 2008-06-25 20:43:27

adea
Membru
Inregistrat: 2008-06-25

multumesc mult smile...si mai am o intrebare pe care am omis sa o pun....doctorul imi datuse 3 injectii sa le fac 3 zile consecutiv iar a patra urma sa imi vina menstruatia....pastilele cat timp sa le iau?

Ultima oara a fost editat de adea (2008-06-25 20:49:41)

#258 2008-06-25 21:07:40

crys_ty_na
Platinum member

ar fi trebuit sa-ti spuna medicul...uita te pe prospect cum se iau in cazul amenoreei...

#259 2008-06-29 11:19:54

andreea0709
Membru
Inregistrat: 2008-06-23

Mersi mult. Nu prea am inteles mare lucru din prospect dar le-am luat pe toate 4 odata si eu si sotul. M:patfierbinte:ai am de luat 0 saptamana ovule dupa care ne dorim un bebe asa ca ne apucam de treaba. Va pup

#260 2008-06-30 23:44:08

titiluka
Full member
Inregistrat: 2008-06-15

no, dragele mele eu nu mai inteleg nimic din ceea ce mi se intampla (cred c-ar fii bine sa deschid un topic "problemele mele", ca sa nu mai scriu peste tot....ma rog, acum glumesc, dar nu cred ca e o idee rea)
asa.....
m-am dus pe la inceputul lunii la un control de rutina si pt un pap.....vine rezultatul, CIN 1, LSIL....mai era bifat coci si PMN; repet recoltarea (la acelasi laborator), vine rezultatul, CIN 3, HSIL.....mai era bifat coci; ma sperii teribil, repet recoltarea (la alt laborator), iar pana sa vina rezultatul ma duc la alt medic (al meu e in concediu), ma consulta, zice ca am  si anexita, imi da tratament si eu intreb (logic pt mine): " coci, coci, dar de care?"; el zice :"coci"...si-mi da si ovule klion si spalaturi cu tantum rosa....
ok, incep tratamentul si azi ma duc dupa rezultatul de la laborator: CIN1, LSIL, GARDNERELLA....iar la recomandari scrie, tarament gardnerella, repetat ex citologic la 4 luni, genotipare HPV......in sfarsit cineva care-mi spune sa fac genotipare.....de aproape o luna decand am vazut primul rezultat (care stiu ce inseamana) intreb ca proasta "n-ar trebui sa fac genotipare hpv inainte de a face vaccinul ?".raspuns, din 2 cabinete, "nu".......apropo.....am facut si o doza de vaccin.....asa a zis medicul, asa am facut.....acum cred ca am aruncat 450 ron pe fereastra....asta e....
si acum intreb.....pana luni cand merg din nou la dr, pot sa continui tratamentul cu klion, nu?....dupa cate stiu pt gardnerella se prescrie metronidazol si klion asta e......dar, mai fac s-au nu mai fac spalaturi cu tantum rosa?
si acum off topic...
1. medicul de la laborator,azi, mi-a zis ca variatiile astea ale rezultatelor testelor pap, pot sa apara si din cauza inflamatiei prezente....asa sa fie?
2.care dintre cele 3 rezultate sa-l iau de "bun"?....logic ar fii, daca au iesit 2 la fel, asta sa-l iau in considerare, nu?
3.am facut degeaba prima doza de vaccin, nu?
4. a influentat cu ceva faptul ca ultima recoltare am facut-o la 3 zile dupa ce am facut vaccinul?
5.suspect e faptul ca la o saptamana dupa vaccin, mi s-a inrosit, umflat si m-a "mancat" locul vaccinului....asta nu e normal....nu?
6.care e cea mai buna perioada a ciclului in care e bine sa se faca recoltarea pt testul pap?
7. dupa ce termin tratamentul, imi fac programare la alt medic, care lucreaza cu alt laborator, sa vad ce aflu si de acolo....
asa-mi trebuie daca am fost ignoranta si nu m-am informat....acum ma stresez, ii stresez si pe altii cu intrebarile mele si imi fac abonament la cabinetele ginecologice si laboratoarele din oras....
multumesc.
doctoressa, tu ce zici?

#261 2008-07-01 01:12:14

crys_ty_na
Platinum member

de inceput tongue clar renunta la spalaturi daca vb de gardnerella si klion sunt cam ca o aspirina...buna pt mai multe lucruri tongue pt gardnerella vei primi (teoretic)un tratament mai tintit pe problema...acum sa trecem la intrebari smile
1 cam greu sa treaca de la CIN1 la 3 si apoi iar la 1...mai degraba al doilea pap nu a fost klumea...
2 si eu dupa cele 2 m as orienta...prea prea brusca trecerea
3 nu neaparat degeaba...trebuie facuta genotiparea si vazut ce tulpini ai...daca nu le ai pe cele din vaccin e ok...
4 asta nu stiu sa-ti spun sincer...
5 nu stiu daca si in cazul acestui vaccin e normal dar din amintirile mele din copilarie de cate ori prime am vreun vaccin aveam efecte asemanatoare...
6 pe la mijloc...adica intre menstre...ideal e sa nu fi nici dupa si nici inaintea menstrelor...
7 aici nu vad care e intrebarea tongue

acum mai pe scurt...nu dispera...nu te stresa...rezultatul nu e grav si nici diagnosticul...era sa uit...despre rana nu e vb nu?
oricum trebuie tratata gardnerella si...nu exista niciun medic bun (sau mai bun) la care poti merge?

#262 2008-07-01 09:47:24

titiluka
Full member
Inregistrat: 2008-06-15

mersi crys......e vorba de rana...e vorba de o rana fff mica (asa au zis toti cei 3 dr care m-au vazut).....
vrei sa spui ca ma spal normal pe exterior si in interior deloc pana termin ovulele?....

referitor la intrebarea ta.....ba da, exista medici buni.....cam la ei am fost....dar sunt dezinteresati...si parca nu le place ca pui multe intrebari....

#263 2008-07-01 09:50:28

crys_ty_na
Platinum member

pai avand in vedere ca spalaturile sunt una dintre cauzele aparitiei infectiei (gardnerella) si o intretin mai bine nu le mai fa...

#264 2009-06-08 00:17:07

budurea_mihaelaliliana
Membru
Inregistrat: 2009-06-07

buna seara! sunt noua pe aicisi as avea si eu o intrebare
gardenella da cumva sterilitate?  mad

#265 2009-06-08 12:23:58

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Daca nu e tratata la timp, da poate da sterilitate. Dar asta in decurs de ani de zile. Daca o tratezi, nu e nici o problema.

Fericita mamica de Aida Maria!

#266 2009-06-18 11:06:30

kittycat2
New member
Inregistrat: 2008-11-13

mi s a descoperit gardnerella cu mai bine de un an in urma...adica ba apare ba  dispare la analize. primul tratament a fost cu Sumamed din doza unica, si nu mi a
trecut. acum mi a dat doctora metronidazol pastile si meclon ovule. I a dat si partenerului, cu toate ca luase si el sumamed. acum ma simt rau de la ovulele meclon, am arsuri si usturimi mari. ce sa fac, sa intrerup tratamentul? am dureri si in interiorul vaginului ca abia pot sa pun ovulul. A,sa nu uit, antibiograma nu mi au facut desi am repetat analizele la 3 laboratoare, ca au spus ca nu se face pentru gardnerella. si mi au mai descoperit si streptococ beta hemolitic din grup B, dar doctora nu mi a dat nimic pentru ca a zis ca nu e patogen. ce ma sfatuiti sa mai incerc? am luat cam toate ovulele de pe piata...nu cedeaza la nimic...am facut si instilatii cu iaurt, si spalaturi cu ceai de galbenele, pelin..Va rog ajutati ma! multumesc!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.