Contact  Contact Rss Anticonceptionale.roRss Anticonceptionale.ro | Urmareste topicul: aparat dentar! Rss
homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Aparat dentar!-4

#91 2009-02-03 20:24:32

November
Full member
De la: In Noiembrie
Inregistrat: 2008-10-05

Re: aparat dentar!

Am avut aparat dentar de la 17-20de ani pe atunci am dat 400$. Nu m-a deranjat deloc. La mine era mandibula de sus inainte si barbia in spate asa ca am purtat si sus si jos. A durut atunci cind mergeam sa mi-l stringa in rest a fost destul de ok. Ma puteam si saruta pe atunci big_smile

#92 2009-02-04 07:34:39

codrutza
Full member
Inregistrat: 2008-01-03

simsim a scris:

BUNA!!  sunt deja de 1 an de zile in tratament ortodontic. am 21 de ani si pana acum 2 ani nici nu m-am gandit vreodata ca am sa port aparat dentar. Am dintii foarte drepti, dar o alta mare problme... ocluzie inversa. Dintr-o intamplare fericita am ajuns la un inteerviu pentru un job la un cabinet stomatologic in care se lucreaza exceptional. Nu mi s-a spus decat ca ma vor opera, la inceput, dupa care mi-au explicat ce voi avea de facut exact. Acum 1 an mi-am inceput tratamentul ortodontic. Am aparat fix metalic inferior, urmand ca luna urmatoare sa imi pun si superior. Urmeaza o perioda de cateva luni de activare 1 data la 3-4 saptamani, si voi intra in operatie. Lucrand deja de apropape 2 ani acolo si vazand atatea si atatea cazuri rezolvate cu brio, m-as putea urca si maine pe masa de operatie chiar daca as sti ca nu ar prinde anestezia foarte bine.
credeti-ma ca sunt foarte incantata de rezultate, la fel ca 95 % din pacienti.
aparatul nu ma mai incomodeaza deloc. rad cu gura pana la urechi cu  el si nimeni nu comenteaza nimic. La activare se pot schimba culorile modulelor(elastice micute ce se prind pe brk). devine foarte haios...
e destul de greu cu igiena...dar ce nu dam sa avem un zambet de vis...
practic, sa fiu mai explicita, problema mea e cu ocluzia....eu nu musc cu maxilarul peste mandibula ci invers(mandibula e in fata maxilarului). se numeste ocluzia inversa. Se poate modifica doar prin operatie ortognata. Si am nimerit la cel mai bun medic oro-maxilo-facial. Credeti-ma ca stiu ce spun. smile Am avut pacienti, cu aceeasi problema,pe care nu i-am recunoscut dupa operatie, si ma minunez si in ziua de azi.  medicul ortodont la care sunt in tratament este Dr Magda Enache. E foarte buna in domeniu, la fel ca si Dr Lidia Boboc. Stiti cat conteaza mai tarziu un zambet de invidiat, o dantura perfecta si cate incredere poti prinde in tine dupa ce nu mai ai nici un complex? stiti cat accent se pune pe treaba asta in alte tari?
Credeti-ma ca au incercat N persoane sa ma convinga sa nu port aparat, sa nu ma operez ca asta e farmecul meu, si ca pot reusi in viata si cu problema asta?
ei bine, nu m-am lasat convinsa si stiu sigur ca am luat decizia potrivita.
am vazut intrebari pe forum gen " pana la ce varsta se poate purta aparat dentar?"
Va spun doar ca avem pacienti cu aparate dentare, si de 35-40 de ani, medici, avocati, reporteri si multi altii.
In legatura cu placa de contentie(retainer) da e posibil ca la unii sa fie necesar pentru toata viata, dar practic e o sarmulita ce sta lipita pe dinti in interior, ce nu incurca cu nimic, nu se vede si nu incomodeaza.
cand auzi de 2 ani de tratament nu iti pica foarte bine, sunt convinsa de asta, dar nici nu stiti cat de repede trece timpul, cu sau fara aparat dentar, si va treziti ca faceti alte si alte complicatii pentru ca nu ati luat decizia potrivita la momentul potrivit.
promit ca am sa va trimit poze before and after....si eu sunt curioasa de cum voi arata dupa.....big_smile

fiul meu are o problema asemanatoare.acum poarta un aparat fix cu un prag care calca peste dintisorii de jos.ce ma mira la tine simsim este ca pomenesti de operatie ,iar la noi nici nu s-a pus problema.malpozitia nu este f.grava,dar este.vreau sa tinem legatura id-ul meu este :cdingar

Ultima oara a fost editat de codrutza (2009-02-04 07:35:22)

#93 2009-02-04 20:50:06

simsim
Membru
Inregistrat: 2009-02-03

Buna carmen. Din pacate eu nu iti pot spune exact care e problema ta si ce se poate face exact, dar daca vrei iti pot face o programare la cabinetul unde lucrez si eu Chirurgul de acolo sa iti explice ce si cum.
Acum depinde de unde esti si cat de greu iti e sa ajungi la Bucuresti.
Daca esti interesata pot lasa adresa de mail si vb mai multe despre asta.

#94 2009-02-04 22:00:44

albinuta_vesela
Insomniac member
Inregistrat: 2007-07-23

simsim a scris:

adina84 iti pot recomanda in galati un medic stomatolog( nu ortodont) ce probabil te va trimite la bucuresti la un medic foarte bun, sau te va chema la o consultatie acolo, cand merge acest medic la el in cabinet si opereaza. E un medic foarte bun in domeniu. E cel ce ma v-a opera pe mine.smile

medicul pe care ai putea sa mi-l recomanzi este din galati ? spune-mi totusi cum se numeste si in ce zona are cabinetul.

la bucuresti nu stiu daca pot ajunge. si oricum ar trebui sa merg mereu... nu stiu. este foarte costisitor. nici macar nu stiu daca imi voi permite costurile aparatului si ale tratamentului...
voi merge totusi sa vad ce imi spune un ortodont.

Ultima oara a fost editat de adina84 (2009-02-04 22:01:07)

#95 2009-02-04 22:37:06

simsim
Membru
Inregistrat: 2009-02-03

Adina, da..medicul e din Galati...
se numeste Andrei Ciocanaru Are cabinetul pe strada brailei, undeva vis-a-vis de banci mi-a spus... nu cunosc galatiul asa ca nu as putea sa iti dau mai multe repere... sa ii spui ca vii din partea simonei de la dr Nicolescu. El iti va spune exact ce e de facut.
te pup

Ultima oara a fost editat de simsim (2009-02-07 23:44:55)

#96 2009-02-19 21:01:35

albinuta_vesela
Insomniac member

simsim a scris:

Adina, da..medicul e din Galati...
se numeste Andrei Ciocanaru Are cabinetul pe strada brailei, undeva vis-a-vis de banci mi-a spus... nu cunosc galatiul asa ca nu as putea sa iti dau mai multe repere... sa ii spui ca vii din partea simonei de la dr Nicolescu. El iti va spune exact ce e de facut.
te pup

mersi mult pentru informatie, simsim !

am mers sapt trecuta la dr. Balteanu, daca a auzit cineva de dansul. cabinetul e prin piata mare.
m-am ingrozit cand mi-a spus cat costa aparatul. 1300 ron, la care se adauga multe alte costuri. cred ca se ridica lejer la 20- 25 de milioane, pe toata durata tratamentului.

totusi vreau sa merg si la alt medic, poate chiar la dl. Ciocanaru. vreau mai multe pareri inainte sa pa apuc de treaba asta, care, sincer ma sperie rau. sa port aparatul 2 ani (minim) ????? grater

#97 2009-03-03 22:08:16

albinuta_vesela
Insomniac member

cine stie cat costa un aparat DAMON ?
nu gasesc pe net sad

#98 2009-03-05 13:14:57

zlata
Full member
Inregistrat: 2007-02-25

Eu mi-am pus saptamana trecuta aparat dentar si m-a costat 600 de euro doar partea de jos.Pretul include toate costurile.Aparat Damon nu stiu cat costa.

Oricat ti-ar fi de greu nu uita sa zambesti...maine va fi mai bine smile

#99 2009-03-05 13:25:10

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

inclusiv costurile de control si reglare la o luna?

#100 2009-03-05 13:30:08

zlata
Full member
Inregistrat: 2007-02-25

inclusiv costurile de control si reglarea la 2 saptamani

Oricat ti-ar fi de greu nu uita sa zambesti...maine va fi mai bine smile

#101 2009-03-05 18:32:38

albinuta_vesela
Insomniac member

doamne, scump mai e... sad

#102 2009-03-07 00:35:21

bnf
New member
Inregistrat: 2009-02-14

cam cat mai costa acum un apart dentar mobil?am purtat si eu unul acum vreo 10 ani si a avut ceva efecte sa zic dar as mai vrea sa port si acum si ma intrebam cam cat ar costa...

#103 2009-03-07 00:36:29

bnf
New member
Inregistrat: 2009-02-14

ok...acum am citit posturile big_smile

#104 2009-04-17 23:54:43

cinderela
Hero member
Inregistrat: 2008-03-26

fetelor...nu stiti cumva cam cat costa un aparat dentar fix?

'Cause I've got you to make me feel stronger /When the days are rough and an hour feels much longer /Yeah when I got you to make me feel better /When the nights are long they'll be easier together...hjartahjartahjarta...

#105 2009-04-26 01:11:04

AndreeaRoxana
Membru
Inregistrat: 2009-04-26

Buna tuturor.Ma numesc Andreea si tin sa mentionez ca e prima data cand imi fac curaj si intru intr-o astfel de discutie pe un forum (nici nu stiu cum sa incep).Imi place foarte tare sa citesc parerile voastre si sa tin cont de sfaturile pe care le dati.Astazi, la amiaza mi-am pus aparat ortodontic fix .Ieri am aflat k trebuie sa il pun rapid si astazi la ora 13:00 m-am trezit cu el in gura.Am aproape 16 ani si sunt fooooooooarte perfectionista.Nu imi este groaza ca trebuie sa il port un an ci imi este teama de comentariile rautacioase pe care nu pot sa nu le bag in seama.Problema e ca port si ochelari. Ieri am plans toata ziua dupa ce am aflat .Deja ma si vedeam ca Betty.Astazi insa, am avut o surpriza cand m-am uitat in oglinda. Nu e chiar asa de rau , ba chiar incepe sa imi placa (exceptand faptul ca ma dor dinti de imi vine sa ma urc pe pereti).Cand vorbesc nici macar nu se vede iar toata lumea care m-a vazut cu el m-a intrebat daca mi-am bagat botox in buza superioara big_smile  big_smile .Arata tare bine cand tin gura inchisa si chiar si cand vorbesc.Desi il am doar de cateva ore simt k il port de o viata.Fetelor eu zic ca merita efortul mai ales ca nu e mare lucru .Eu ma si imaginam desfigurata...dar sunt tot eu numai cu o buza mai groasa.Ma simt foarte bine si ma simt si mai bine cand ma gandesc ca peste un an voi avea un zambet minunat.
          Mult succes celor care vor sa isi puna ,indiferent de varsta si curaj.Dca voi va simtit bine cu el si va considerati frumoase ,asa o sa va vada si cei din jur.Bafta:*

#106 2009-04-26 01:19:51

You_and_Me
Diamond member
Inregistrat: 2008-03-12

am observat k deja a devenit o moda aparatul dentar ...ce lume ciuadata si nebuna

..be the best ...fuck the rest smile))

#107 2009-04-26 09:07:58

Shosanna
Insomniac member
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-04-26

andreea de care ti-ai pus si cat te-a costat?

drink  Reach for the stars ,so if you fall you land on a cloud... wink   drink

#108 2009-04-26 16:28:29

AndreeaRoxana
Membru

Mi-am pus unul fix, metalic.Am fost nevoita sa imi pun pe toata partea de sus pentru ca aveam un canin stramb.Am intrebat mai multi doctori daca nu pot sa imi pun doar o piuluta sau macar unul mobil care sa il port  cand stau acasa sau cand dorm insa toti mi-au spus ca trebuie sa ma "sacrific" si sa port unul fix timp de un an.
Eu mi l-am pus la o cunostinta si am fost "ajutata" cu pretul insa ,normal m-ar fi costat aproape 600 euro fiindca am numai pe partea de sus,nu si jos .

Ultima oara a fost editat de AndreeaRoxana (2009-04-26 16:32:21)

#109 2009-04-26 21:29:46

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

si eu am o prietena care a purtat aparat fix un an doar pt un dinte
eu n as face sacrificiul asta pt nimic in lume... mai repede l-as scoate si mi-as pune unul de portelan lol

oricum, eu as arata ingrozitor cu aparat fix, pt ca am dintii in fata, si se vad mereu big_smile

Ultima oara a fost editat de carmen_21 (2009-04-26 21:30:21)

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#110 2009-04-26 21:43:21

AndreeaRoxana
Membru

M-am gandit si eu daca intr-adevar merita efortul pentru un singur dinte...si spun " efort" fiindca ma dor dintii foarte tare ,nu pot sa musc ,abia mestec(in fine sper sa treaca) .Parintii mi-au spus ca e alegerea mea si ca nu e ceva foarte grav...insa (cum am mai spus) sunt perfectionista si consider ca un zambet ingrijit spune multe despre o persoana.Sincer, inca nu realizez ca trebuie sa il port un an.Am impresia ca maine, poimaine il voi da jos si voi putea manca si rumega guma toata ziua.Mi-am facut poze la cabinet cand mi-am pus aparatul si le-am descarcat .De fiecare data cand ma mai apuca cate o durere ( dupa ce mananc) ma uit la poze ...pentru ce rabd si parca imi mai trece .Nu stiu cum rezistati voi, cele care aveti deja.Ori eu sunt prea sensibila ori nu stiu sa mestec cum trebuie.

#111 2009-04-30 19:17:36

nicoleta09
Membru
Inregistrat: 2009-04-30

azi am fost la un doctor ortodenstis:D...si mia zis ca trb sa imi scoata 2 dinti si sa imi puna aparat dentar ....inrebarea e: care e mai bun? ala fix sau mobil?big_smile...ma puteti contacta si al id : nicoleta_filipescu

#112 2009-05-03 13:53:30

AndreeaRoxana
Membru

Pai depinde ce probleme ai....doctorul de care ti-a recomandat?Esti norocoasa daca iti poti pune unul mobil....insa daca ai probleme nu tocmai minore merita sa pui unul fix fiindca este mai eficient si il porti mai putin timp..dar, ...cu cel fix nu poti sa pacalesti...il poti non-stop

#113 2009-05-03 14:29:41

danny
Full member
Inregistrat: 2007-05-22

fetelor stie careva dintre voi daca in cazul unui canin rasucit se poate aplica o fateta?...nu as vrea sa port aparat dentar 2 ani de zile doar pentru un dinte mai razletz insa nu stiu daca fateta ar fii o solutie pentru mine?
stie careva, avand in vedere ca mai sunt cateva dintre voi ca mine care nu vor sa se sacrifice cu un aparat ? rodnar

#114 2009-05-31 14:14:13

dr.anana
New member
Inregistrat: 2009-05-30

danny a scris:

fetelor stie careva dintre voi daca in cazul unui canin rasucit se poate aplica o fateta?...nu as vrea sa port aparat dentar 2 ani de zile doar pentru un dinte mai razletz insa nu stiu daca fateta ar fii o solutie pentru mine?
stie careva, avand in vedere ca mai sunt cateva dintre voi ca mine care nu vor sa se sacrifice cu un aparat ? rodnar

se fac destul de greu fatele pe dintii roati, dar acum depinde si cat de rasucit e...nu te astepta la rezultate extraordinare. si eu nu va inteleg....vreti dinti frumosi dar fara sacrificii...nu se poate. nici o lucrare coroana fateta ce vrei nu nu va fi ca dintele tau

#115 2009-06-01 12:43:37

Mihaelle
New member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-05-31

nicoleta09 a scris:

azi am fost la un doctor ortodenstis:D...si mia zis ca trb sa imi scoata 2 dinti si sa imi puna aparat dentar ....inrebarea e: care e mai bun? ala fix sau mobil?big_smile...ma puteti contacta si al id : nicoleta_filipescu

Cel fix este cel lipit de dintzi cu un lipici dentar, iar cel mobil este cel pe care il potzi da jos cand vrei, dar acuma depinde de care iti trebuie tie smile

#116 2009-06-09 15:14:58

alibebe
Membru
Inregistrat: 2009-06-09

eu am aparat dentar,si am 20 de ani . . e fix ,dar e foarte okey . . lumea nu ma judeca dupa asta , ba chiar din contra ma admira ca fac ceva sa rezolv problema zambetului meu  cool ,care pt mine e fffff important !! bafta  . fa ceva daca poti sa rezolvi problema ta  chicot  goodluck

#117 2009-07-04 22:29:19

nicoleta09
Membru
Inregistrat: 2009-04-30

ms de sfaturi... doctorul a zis ca mie imi trebuie unul fix..si saptamana viitoare mil voi pune si mie frik...am auzit k e nev e o igiena stricta... .. ar putea cnv sa imi zik cam ce nu as avea voie sa mananc? am auzit k nu am coi chestii lipicioase cum ar fi guma de mestekt.. dar dak mie pofta ce naiba pot sa fac?lol

#118 2009-10-22 20:21:43

blueblue
Membru
Inregistrat: 2009-10-22

Salut

Am 20 de ani si vreau sa-mi pun aparat dentar. Dintii mei nu sunt foarte strambi, jos nu am probleme, doar in partea de sus vreo 5 dinti sunt mai strambi. Am fost azi la ordotontist, mi-a spus: da, se pot indrepta, 1-2 ani, aparat fix(ma rog, n-ar fi o problema ptr. mine) insa costa 600 de Euro. Am ramas socata....oare nu e totusi prea mult???? Doar partea de sus, 5 dinti....... E prea scump, dupa parerea mea....adica totusi, traim in Romania, pentru un aparat dentar ar trebui sa lucrez 3 luni si sa nu consum nimic, ca sa am 600 de euro.. de unde atatia bani???? Iar dupa-aceea, la fiecare 2 saptamani, 30 lei si aia si mai aia.
Si totusi, de ce e asa de scump o bucata de sarma?

#119 2009-10-22 21:10:16

persifona
Vizitator

blueblue, ai warn pt posturi multiple. Te rog citeste regulamentul forumului,

#120 2009-10-22 21:13:49

blueblue
Membru
Inregistrat: 2009-10-22

ok. sorry

Footer-ul board-ului