homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Kg in plus care nu mai pleaca...

#1 2010-01-14 11:51:21

ivy
Hero member
Inregistrat: 2007-03-21

kg in plus care nu mai pleaca...

Bine v-am regasit, fetelor! Incep prin a-mi cere scuze ca nu am mai fost un membru activ in ultimele luni, din pacate serviciul imi cam acapareaza viata... Acum am o problema si, ca de obicei, vin sa va cer si voua parerea, stiu ca gasesc niste minti mai luminate decat a mea pe aici smile

Iau de 3 ani Logest. In acesti 3 ani am depus in jur de 10 kg... treptat, astfel incat sa nu le simt, dar sigur. Acum nu reusesc sa scap de ele in nici un fel, pare ca nici o dieta nu functioneaza, desi inainte reuseam sa slabesc destul de repede. Concluzia mea: de la anticonceptionale. Desi STIU ca nu ele ingrasa, ca doar iti fac pofta de mancare... ok. Dar de ce nu pot sa mai slabesc? Sa nu mai vorbesc de celulita, care e in floare... inainte nu aveam.

Am fst la dr, mi-a dat sa fac analizele clasice care se fac anual pt pastilute, mi-a dat trimitere la endocrinolog (sa vada daca am probl cu tiroida) si mi-a zis ca cel mai probabil mi le va schimba cu Yasmin sau ceva asemanator. Eu ma gandesc serios sa renunt de tot la ele... Voi ce parere aveti?

"estrogenul, hormonul care este folosit in mare concentratie in cadrul anticonceptionalelor este un hormon care favorizeaza depunerile de grasime, el este convertit in mare parte inainte de a parasi corpul in estradiol, acesta are afinitate mare pentru receptorii situati pe coapse, fund, pulpe, de aici si aspectul de para pe care il capata fetele de obicei, o data activati acesti receptori de estradiol, metabolitul estrogenului, au tendinta de a stoca grasime si apa, tesut adipos"   - ASTA am citit pe un alt forum. Pare a fi o parere avizata, nu stiu ce sa zic...

Va rog mult sa ma ajutati cu o parere! Si imi cer scuze ca am scris un roman  big_smile dar incep sa fiu disperata ca o sa ma fac cat casa, fara sa mananc mai nimic sad

Just like a tattoo
I'll always have you...

#2 2010-01-14 12:00:50

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Re: kg in plus care nu mai pleaca...

ivy puss  si mie imi e destul de greu sa ma mentin de cand iau AC (iau tot Logest, inainte am luat Yasmin de la care eram umflata non-stop... deci era si mai rau), dar cu oarecare efort se poate. Eu zic ca mai sunt si alti factori, o data cu inaintarea in varsta metabolismul e din ce in ce mai lent, am vazut-o pe pielea mea...
Sport faci ? Eu dupa ce m-am apucat am scapat aproape de tot si de celulita, desi iau in continuare Ac... deci ma incapatanez sa cred ca solutii exista

#3 2010-01-14 12:01:43

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

ivy a scris:

Eu ma gandesc serios sa renunt de tot la ele... Voi ce parere aveti?

cool
yasmin au concentratie mai mare de estrogeni decat logest (care sunt echilibrate), deci sunt sanse mai mari sa te ingrasi de la ele.

eu m-am ingrasat 10 kg in 2 ani de AC. la un an dupa ce le-am lasat, am inceput sa fac sport (aerobic) si sa fiu mai atenta la alimentatie (mananc tot ce poftesc (inclusiv prajituri, ciocolata amaruie), insa am grija la cantitati si incerc sa mananc sanatos (fara prajeli, sucuri si dulciuri ieftine - pline de E-uri)). in circa 3-4 luni de sport am dat jos cele 10 kg, acum am ajuns din nou la greutatea pe care o aveam inainte sa iau AC.

sfatul meu: daca te impaci cu alta metoda de contraceptie si nu iei logest ca tratament pt vreo afectiune, renunta la AC, fa sport, nu exagera cu mancarea (renunta la ce-i nesanatos).

celelalte sfaturi vor fi probabil din categoria: "mergi la planning sa iti schimbe AC, pt ca nu te impaci tu cu astea". forgetit

#4 2010-01-14 12:05:35

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

si ti se pare un sfat prost, anca?

eu de exemplu iau yasmin de 5 ani si nu am pus un gram pe mine, heimdall a luat si era umflata.. deci rezulta ca fiecare organism reactioneaza diferit la acelasi produs, deci nu poti sa spui ca ce e prost pt tine va avea aceleasi efecte si la cealalata persoana.

ivy, eu cred ca ai doua variante.. ori faci toate analizele si treci pe alt anticonceptional, cu riscul bineinteles sa nu iti fie ok nici astea, ori le intrerupi de tot si incerci sa slabesti prin dieta si sport. Acum e decizia ta, daca vrei sa ma incerci alte ac, sa mai "risti"

Ultima oara a fost editat de ioana_4 (2010-01-14 12:07:23)

#5 2010-01-14 12:07:22

ivy
Hero member

sport nu fac... am avut cateva tentative de sala, dar mi s-a facut rau (cadere de calciu, nu stiu..) si am renuntat rapid. Acum ma limitez la cateva minute de stepper facute acasa.

Logest nu iau ca tratament, le iau strict pt contraceptie, pt k ma simt foarte protejata cu metoda asta. Sincer, imi e bteama s-o schimb, pt ca am trecut prin faza cu prezervativul rupt si pastila de a 2a zi (care contine hormoni cat pt 1 an de ac tongue ) deci acum imi e teama de alte metode... Stiu, paranoia e in floare big_smile

Voi ce sport faceti? Alergat, fitness, aerobic..?

aaa si mai e o chestie care ma dispera sad am citit pe net multe cazuri care s-au ingrasat mai rau dupa ce le-au lasat de tot! nu stiu ce sa mai fac?? ce sa aleg - merg mai departe si le schimb sau renunt?

Ultima oara a fost editat de ivy (2010-01-14 12:08:30)

Just like a tattoo
I'll always have you...

Publicitate

loading...

#6 2010-01-14 12:07:35

heimdall
Diamond member

evident ca daca are de ales, poate sa renunte la ele... nu cred ca o obliga cineva sa le ia

eu fac aerobic... daca o iei treptat si nu ai alte probleme de sanatate eu zic ca nu are cum sa-ti faca rau sportul
si eu eram convinsa ca de la ele ma ingras, dar culmea e ca daca mananc mai putin si fac sport se vede...

Ultima oara a fost editat de heimdall (2010-01-14 12:08:53)

#7 2010-01-14 12:08:55

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

doctoressa zicea ca e imposibil sa te ingrasi dupa ce le lasi daca nu te-ai ingrasat in timp ce le luai..
acum nu stiu ce sa zic, mie mi-e clar ca fiecare organism reactioneaza diferit

#8 2010-01-14 12:17:28

ivy
Hero member

ioana_4 a scris:

doctoressa zicea ca e imposibil sa te ingrasi dupa ce le lasi daca nu te-ai ingrasat in timp ce le luai..
acum nu stiu ce sa zic, mie mi-e clar ca fiecare organism reactioneaza diferit

pai asta e, k eu m-am ingrasat in timp ce le-a luat... de asta mi-e frica si sa le las  va

o sa ma apuc de alergat, cel mai sigur, pt ca daca sunt eu, singura, imi pot doza eforturile, nu ca la sala unde ma freaca cineva pana mi se face rau tongue

mai ramane sa iau decizia cealalta  bang va multumesc pentru sfaturi, fetelor! prompte, ca de obicei  nocry

doctoressa, daca gasiti 2 minute libere, poate imi dati si Dvs un sfat... Multumesc!

Just like a tattoo
I'll always have you...

#9 2010-01-14 12:21:38

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

ivy a scris:

sport nu fac... am avut cateva tentative de sala, dar mi s-a facut rau (cadere de calciu, nu stiu..) si am renuntat rapid. Acum ma limitez la cateva minute de stepper facute acasa.

fara sport, slabesti ft greu. ai cerut parerea unui medic cu privire la starea de rau din timpul efortului? poate exista o solutie.
sa faci sport si sa te opresti din 5 in 5 min ca ti-e rau, sau sa faci doar cateva min e = 0. e nevoie de efort intens si sustinut ca sa arzi garsimile.
treci atunci pe regimuri alimentare, daca le suporti mai bine.

ioana, e drept ca organismele sunt diferite si tocmai de-asta nu te ingrasi tu de la yasmin. am banuiala ca nu te-ai ingrasa nici de la altele, pt ca asa e corpul tau.
asa cum sunt persoane pe care le vezi mancand mult si nu se ingrasa. asa si cu AC: unele reactioneaza la ele, altele nu.

#10 2010-01-14 12:25:00

ivy
Hero member

referitor la starea de rau de la sport - raspunsul e mereu acelasi: ai lipsa de calciu => iau tratamentul, dar nu se schimba nimic. Ma gandesc sa iau energizante sau ceva, nu stiu. L-Carnitina am auzit ca ar creste rezistenta la efort

Just like a tattoo
I'll always have you...

#11 2010-01-14 12:25:55

heimdall
Diamond member

dar la analize iti iese lipsa de calciu sau nu ?

#12 2010-01-14 12:26:35

ivy
Hero member

da, e vesnica mea lipsa de calciu, de cand eram mica.

Just like a tattoo
I'll always have you...

#13 2010-01-14 12:28:29

heimdall
Diamond member

chiar nu stiu ce sa-ti zic... si chiar daca faci tratament, nu se amelioreaza ?

#14 2010-01-14 12:31:38

ivy
Hero member

senzatia de rau la efort nu dispare. de asta zic ca probabil o sa iau niste "adjuvante", care sa imi dea energie, sa pot face macar putin sport. Pentru ca asa nu pot continua, sa tot pun pe mine. Oricum nu asta era problema, ingrijorarea mea era indreptata spre pastilute, pt k nu vreau sa ma chinui degeaba cu sport si diete si sa ma ingras de fapt din cauza lor.

Just like a tattoo
I'll always have you...

#15 2010-01-14 12:33:37

heimdall
Diamond member

Pai pana nu incerci sportul si dietele, n-ai de unde sa stii... daca nu functioneaza nici ele, atunci e o problema
Sau daca poti, fa o pauza mai lunga de pastile si vezi daca slabesti, fara sa-ti modifici modul de viata

#16 2010-01-14 12:35:55

ivy
Hero member

da, dr mi-a zis sa fac pauza o luna, pana termin cu analizele si consultatiile. Eu zic sa fac chiar 2-3 luni, sa vad daca se schimba ceva. si sper sa nu patesc vreo bucurie intre timp... am zis mai sus ca sunt paranoica ref la alte metode de contraceptie big_smile

Just like a tattoo
I'll always have you...

#17 2010-01-14 13:06:43

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Ginecologul meu mi-a zis ca in momentul in care incep sa iau AC sa iau neaparat un hepatoprotector, care pe langa faptul ca iti protejeaza ficatul, e raspunzator si cu metabolismul.

Mai mult, mi s-a recomandat sa imi fac drenaj de 2 ori pe saptamana si sa beau ceaiuri impotriva retentiei de apa. Si merge. Am pus doar 1 kg pe mine, dar in sani, deci nu ma deranjeaza. Acum am o cupa D plina lol

@heimdall: Sportul nu functioneaza la fiecare organism. Am facut sport intensiv 3 luni de zile - aerobic + spinning + sauna si am dat jos fix nimic smile La mine singura metoda care merge e infometarea.

Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-01-14 13:08:16)

#18 2010-01-14 13:08:53

ivy
Hero member

ok, o sa iau si un hepatoprotector. voi ce imi recomandati? sau sa intreb la farmacie?

ce inseamna drenaj? smile

Just like a tattoo
I'll always have you...

#19 2010-01-14 13:09:21

heimdall
Diamond member

Ayra smile nici eu nu am dat jos de la sport cum imi imaginam, adica in kg aproape nimic, dar mi-am mai modelat un pic corpul si am mai scapat de celulita... tot e ceva
mie mi s-a zis sa nu e nevoie de hepatoprotector... oricum nu trebuie luat in continuu, imi imaginez

Ultima oara a fost editat de heimdall (2010-01-14 13:10:52)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.