homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Kg in plus care nu mai pleaca...-2

#20 2010-01-14 13:11:52

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

Re: kg in plus care nu mai pleaca...

si mie mi s-a zis ca daca nu am probleme cu ficatul, e inutil hepatoprotectorul

#21 2010-01-14 13:13:07

ivy
Hero member
Inregistrat: 2007-03-21

atata vreme cat nu face rau, ci e doar inutil.. eu zic ca merita sa incerc, nu? eu stiam ca Liv52 este bun, mama il foloseste.

Just like a tattoo
I'll always have you...

#22 2010-01-14 13:13:08

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Mie mi s-a dat liv 52 de 3 ori pe zi cate 3 pastile lol

oricum luam si inainte pt metabolism si transaminaze, deci e ok, dar luam intr-o doza mai mica. Iar la mine si pe prospect scrie ca este recomandat sa iei hepatoprotector. Tocmai ca sa nu iti dai metabolismul peste cap, sa nu pui kg pe tine, etc.

#23 2010-01-14 13:15:03

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

doamne sfinte, dar ce probleme cu ficatul ai ??!! nici mama mea care are hepatita C cronica nu a luat atatea....
vezi ca nu prea se mai recomanda Liv 52, tocmai fiindca in doze mari face mai mult rau decat bine

Ultima oara a fost editat de heimdall (2010-01-14 13:15:38)

#24 2010-01-14 13:15:26

ivy
Hero member

AyraBlack, adica tu iei 9 pastile pe zi? wow
Am vazut acum ca asa scrie si pe cutie... dar mi se pare mult big_smile

Just like a tattoo
I'll always have you...

Publicitate

loading...

#25 2010-01-14 13:15:26

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

nu stiu ce sa zic, fiecare face cum crede, doar ca eu zic ca nu e tocmai util sa iei un medicament daca nu ai nevoie de el.. iar legatura dintre hepatoprotector si sa te ingrasi nu prea o vad

#26 2010-01-14 13:18:17

ivy
Hero member

din cate stiu eu, ficatul influenteaza metabolismul, alaturi de glanda tiroida, deci s-ar putea sa fie si la el una din cauze...

eu in 3 ani nu am luat niciodata hepatoprotector, desi la farmacie ma intrebau daca iau sau nu. dar am zis ca, daca nu ma doare, n-are rost sa imi fac griji... poate avea rost sad

Ultima oara a fost editat de ivy (2010-01-14 13:18:35)

Just like a tattoo
I'll always have you...

#27 2010-01-14 13:19:13

heimdall
Diamond member

daca transaminzele iti ies ok, nu sunt probleme cu ficatul

#28 2010-01-14 13:24:55

AyraBlack
Sr. member

Nu e numai de transaminaze, e vorba de cat de lenes se face el sau nu. Stiu toata nebunia asta pentru ca am mabii parinti purtatori de virus de hepatita B cronica si mi s-a acrit lol Ca nu iei hepatoprotector pentru ai avea probleme cu ficatul. Ci ca sa le preintampini si sa il mentii la un ritm normal.

Cand te vei duce la un nutritionist bun, iti va recomanda pe tot parcusul dietei tinute hepatoprotector. Care iti va da o senzatie de foame de nu stii cum te cheama. Iar ca sa iti opreasca senzatia de foame, iti va da spirulina si coenzima q10. Ca sa slabesti in cel mai natural mod cu putinta.

Hepatoprotectorul actioneaza la modul urmator. Daca tu ai un metabolism care funtioneaza la rata de 70%, sa zicem, luam hepatoprotector ti-l va duce la 140%, daca nu mai bine. Asta inseamna ca toate alimentele se dizolva mai repede, nu au timp sa se depuna. ( imi scapa acum termenul medical).

Daca va duceti pe la sala, intrebati-i pe cei care fac sala de performanta. Da rezultate de mii de ori mai bune decat Carnitina.

Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-01-14 13:25:37)

#29 2010-01-14 13:31:46

ivy
Hero member

citesc acum pe net ca o combinatie f buna pt stimularea ficatului, deci a metabolismului, ar fi Liv52 + Redigest... N-ar fi o problema daca as suferi de foame non-stop big_smile ca suport orice, numai sa revin la cele 54 de kg din liceu...

Just like a tattoo
I'll always have you...

#30 2010-01-14 13:34:19

heimdall
Diamond member

Redigest e bun daca ai o digestie mai lenta, mie imi foloseste, fiindca am probleme cu bila si presupun ca o digestie mai lenta duce si la oarece probleme cu greutatea...
Cat despre metabolism eu as prefera sa functioneze la capacitatea lui normala, nu sa bag pastile in mine ca sa-l accelerez...

#31 2010-01-14 17:03:41

December
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-09-09
Site

ivy a scris:

o sa ma apuc de alergat, cel mai sigur, pt ca daca sunt eu, singura, imi pot doza eforturile, nu ca la sala unde ma freaca cineva pana mi se face rau tongue

Sunt si sali de fitness unde platesti abonament si poti sa lucrezi singura cat vrei si pentru ce muschi vrei sa-ti tonifici... vreau sa zic ca nu te "freaca" nimeni, iti dozezi singura efortul ca timp si intensitate in functie de cat poti sa faci si ce rezultate vrei sa obtii. Nici nu e nevoie sa te frece cineva, doar e interesul tau  wink

Evident la inceput e bine sa intrebi un antrenor, eventual platesti o sedinta privata (dar sunt si sali in care aceasta consultanta ti se da gratuit), sa-ti spuna de ce ai avea nevoie. Tu ii spui ce vrei sa obtii iar el/ea iti indica pe ce aparate trebuie sa lucrezi si cam cate repetari - 30 acolo, 20 dincolo etc  smile

Parerea mea e ca fara miscare chiar nu se poate. Orice dieta oricat de eficienta nu are aceleasi rezultate pe care le-ar avea daca ar fi combinata cu sport  majoreta

Dacă tu crezi că poți, sau dacă crezi că nu poți, oricum ai dreptate. (Henry Ford)

#32 2010-01-14 17:23:13

ivy
Hero member

multumesc pentru sfaturi smile

Just like a tattoo
I'll always have you...

#33 2010-01-14 22:25:11

elena30
New member
Inregistrat: 2009-12-29

Fetelor, nu va jucati cu medicamentele. Mai tarziu veti regreta ce faceti acum. Daca nu ai nevoie de ele, nu lua doar "pentru a preveni". Obisnuiti organismul lenes, iar in momentul in care veti avea nevoie cu adevarat de ele nu-si vor mai face efectul si veti lua din ce in ce mai puternice si mai nocive. Incercati sa mancati cat mai sanatos cu putinta - mancare gatita acasa, fara fast-fooduri, placinte din oras, pizza sau alte chestii d-astea. Neaparat respectate cele 3 mese pe zi, de regula sa fie cam la aceeasi ora. Asta nu inseamna ca trebuie sa mancati pe saturate, dar ele sunt foarte importante. Mestecati bine mancarea, sa nu obositi ficatul si stomacul (masticatia + saliva sunt primele care incep procesul de digestie a alimentelor). Iar miscare inseamna si 30 minute plimbare pe jos / zi, daca nu se poate altfel - face minuni.
Tatal meu, dupa ce a fost diagnosticat cu diabet - faza incipienta, deci doar regim alimentar - a tinut strict regimul dictat de doctor: 3 mese principale pe zi si alte 2 mese intre cele 3. OBLIGATORIU. Lactate obligatoriu intre mese, fructe obligatoriu - tot intre mese (de obicei asa sunt recomandate a fi mancate fructele, inainte de masa sau la 2 ore dupa masa). Intr-un an a slabit de la 120 kg la 85 kg, si mananca fara cantar, se satura, nu se abtine. Mama, dupa ce a vazut asta la tata, a renuntat si ea la unele alimente si se hraneste ca si el - concluzia: a reusit in 4 luni sa dea jos 15 kg. Progresiv. Dar totul sanatos.
Scuze pentru un post asa lung, sau daca nu-si aveau rostul aceste sfaturi, dar... M-am simtit cumva obligata.

#34 2010-01-15 10:30:00

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

elena, multumim ca ne-ai impartasit aceste experiente.
spune-mi te rog, cat de riguros e totusi acest regim de mancare sanatos? aveti grija si ce alimente combinati? ati redus cumva portiile, ati renuntat la fainoase, cartofi, prajituri? ai putea sa-mi dai un exemplu de mese pt o zi? multumesc.

#35 2010-01-15 20:59:27

AyraBlack
Sr. member

Eu nu inteleg de ce va agitati cu ce a renuntat x sau ce a renuntat y. Pentru ca fiecare organism reactioneaza altfel. Nu exista o dieta pentru toti. Eu am slabit 20 de kg mancand paine. Pentru ca daca nu mananc paine, lesin pe strada. Si fainoase. Intr-adevar, nu am mai pus pic de mancare gatita in casa. Dar deloc. Pentru ca asta reactioneaza la mine.

#36 2010-01-15 22:09:47

elena30
New member
Inregistrat: 2009-12-29

Anca, la diabet, unele ingrediente sunt interzise, si anume: fasolea, varza, faina alba, zaharul, carnea de porc, pielita de la pui (contine foarte mult colesterol). Intr-adevar, toate analizele sunt luate in calcul. Eu am dat exemplul unui om (tata) fara nici o alta boala in afara de diabet. Mananca paine hipoglucidica - 160 g/zi, nu mai mult - sau mamaliga. Pastele le-a inlocuit cu paste de porumb - excelente la gust. Zaharul - special pentru diabetici - mananca deci si dulceturi, gemuri. Nu are voie pepene, banane (contin foarte mult zahar). Nu are voie alcool - favorizeaza depunerea grasimilor si zaharului pe artere - cel mai periculos lucru in diabet, la asta se are mare grija, la circulatia sangvina.
Mananca foarte multe legume (fasole pastai doar verde, e singura), cartofi sau orez maxim 100 g/ zi, oua doar 2 / sapt (de prepelita cate vrea). In rest orice. Legumele sunt foarte importante. Deci 3 mese principale pe zi. Intre cele 3, neaparat alte 2 astfel : la una fructe - grefe in geeral, sunto foarte bune, iar la cealalta lactate obligatoriu - toate sub 2% grasime. Evident carne slaba (muschi / antricot / pulpa vita, peste, pui, curcan etc) - si cat doreste. Din proprie initiativa a renuntat la sare si foloseste sare medicinala. Dar a respectat orele de masa. Si foloseste bicicleta medicinala. Cam atat.
A, nu mananca nimic prajit. La cuptor, fiert sau innabusit. E mult mai sanatos oricum si pentru ficat si stomac. Iar diabetologul ne-a spus clar ca uleiul de floarea soarelui (planta, evident) nu contne colesterol. Ca nu face bine prajit, e alta idee, dar nu contine colesterol.
De asemenea, sunt recomandate piperul (face bine, arde si grasimi am inteles), ceapa si usturoiul. Legumele verzi sunt cele mai recomandate pentru el.
Daca-mi mai aduc aminte de ceva, va pot spune.

A, si mai nou, mama mea a gasit niste retete sa-i faca in casa paine de secara si prajiturele tot cu faina de secara.
Chestia e sa vrei, ca daca vrei... poti. smile

Ultima oara a fost editat de elena30 (2010-01-15 22:14:20)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.