homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Tema de discutie: obiceiuri specifice romanilor

#1 2010-02-09 19:23:10

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

Tema de discutie: obiceiuri specifice romanilor

"1.Obiceiul de a nu-i respecta pe cei din jur si de a nu te supune regulilor. Ce daca scrie mare pe un semn ?Nu calcati pe iarba!? Romanasul nostru vrea sa arate ca poate, ca doar el e smecher si nu ii spune lui nimeni ce poate sa faca si ce nu. Ce daca sunt la metrou semne cu ?Stationati pe partea dreapta!?? Romanii tot unde ?vrea muschii lor? stationeaza. Ce conteaza ca e un cos de gunoi gol la 3 metri in fata cand el vrea sa arunce ambalajul de la seminte acolo unde a terminat punga? Ce conteaza ca langa locul pe care il ocupa cu nonsalanta in metrou o femeie insarcinata in lua a 8-a care cu greu sta in picioare?

2.Obiceiul de a vorbi?prea liber. Asta cred ca noua, ca popor, ni se trage de pe urma numeroaselor stapaniri ale popoarelor mai puternice, culminand cu perioada comunista, cand iti era frica sa vorbesti liber, ceea ce a dus acum la un exces de zel in manifestarea propriilor ganduri. In consecinta tu, ca un om implicat in campul muncii, nu poti dormi la 2 noaptea pentru ca un pustan tine cu tot dinadinsul sa povesteasca in fata balconului tau cum a cucerit-o el pe ?aia buna? de la doi. Sau nu iti poti auzi propriile ganduri dimineata in drum spre serviciu pentru ca cineva tocmai s-a apucat sa comenteze in gura mare meciul de aseara. Si ca sa puna capac la toate, intotdeauna este cineva care asculta manele la telefon, oriunde si la orice ora te-ai afla intr-un mijloc de transport in comun.

3. Obiceiul ?Daca ala nu face, eu de ce sa fac??. Aceasta replica e completata de cele mai multe ori, cu o doza de mandrie, de fraza ?Ce, io-s mai prost?? La noi, romanii, totul se rezuma la altii. Ceea ce fac romanii nu fac pentru ei, fac, intr-o poportie cat de mica, ca sa vada vecinul, fratele, cumnatul etc. Fac ca sa moara ?dusmanii? de invidie. Fac ca sa auda replica ?Uite ba si la asta ce s-a realizat?. Atat.

Ar mai fi multe de spus despre obiceiuri ale romanilor care au devenit adevarate anecdote de genul ?Stii sigur ca esti roman daca la aeroport/gara/autogara te conduc cel putin 10 rude? sau ?Stii sigur ca esti roman daca nu te imbraci conform temperaturii ci conform anotimpului sau lunii calendaristice (Cum sa te imbraci in tricou in decembrie, chiar daca sunt 25 de grade afara?)?.

Din pacate, asta e tara in care traim are, din pacate, se degradeaza de la generatie la generatie."

Ce parere aveti fetelor? Asta e articolul pe care l-am scris pentru un concurs...si ma gandeam sa cer ceva pareri

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#2 2010-02-09 19:31:06

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Re: Tema de discutie: obiceiuri specifice romanilor

Parerea mea e ca stii ca esti Roman cand nu ai nimic bun de spus langa 100 de chestii rele despre propiul neam. Nimic din ce ai sps nu e fals (in afara de chestia cu condusul, nu suntem singurii care au multe neamuri prietenoase lol ), dar mi se pare... tipic romanesc.

#3 2010-02-09 19:38:36

Emilya
Platinum member
Site

pill am incercat sa abordez obiceiurile romanilor in mod negativ, stiu ca avem si calitati ca popor, de exemplu avem oameni foarte primitori si stim sa ne distram ca nici un alt popor, insa cateodata chiar am impresia ca asta nu prea conteaza in viziunea celor "de afara"

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body

#4 2010-02-09 19:53:03

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

nu conteaza pentru ca cei din afara nu aud decat lucrurile negative. si cel mai grav e ca le aud tot de la noi.

#5 2010-02-09 19:57:10

Miss_B
Insomniac member
Inregistrat: 2009-11-07

cei din afara aud mai mult lucruri negative,pt k acestea le intrec ca numar pe cele pozitive.normal k nu toti romanii sunt la fel-asa e la orice neam,insa plecand din Romania si mergand undeva in afara,se vede clar diferentza...

Ultima oara a fost editat de take.me4granted (2010-02-09 19:57:54)

Publicitate

loading...

#6 2010-02-09 20:01:12

BratzG
Sr. member
Inregistrat: 2009-02-12

Mai,eu pot spune ca am umblat prin Europa.Dar nu am gasit 1 singur cetatean care sa spuna/sa auda lucruri urate despre noi.Din contra,numai laude am primit(pt Romania noastra dodoloata) happy

eu,tu si restul lumii...

#7 2010-02-09 20:07:49

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Interesant lol Eu am patit invers - nu am gasit un om civilizat care sa spuna ceva de bine despre Romania. neutral

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#8 2010-02-09 20:11:42

Emilya
Platinum member
Site

Pe mama cand a plecat in Italia o intrebau oamenii daca in Romania avem biciclete lol

#9 2010-02-09 20:20:16

Miss_B
Insomniac member
Inregistrat: 2009-11-07

blueeyes a scris:

Interesant lol Eu am patit invers - nu am gasit un om civilizat care sa spuna ceva de bine despre Romania. neutral

nici eu din pacate neutral

#10 2010-02-09 21:23:32

Wendy
Full member
Inregistrat: 2008-08-18

Si, totusi, asta e farmecul romanilor.

#11 2010-02-09 22:50:33

PaveLL
Full member
De la: In inima fanilor..
Inregistrat: 2009-07-29

Obiceiul de a arunca pe jos cand un cos e la 2 m de tine  skitarg  Mor cand vad asa ceva.
Obiceiul de a arunca pe jos pana la urma. Nu conteaza ca e cosul la 100 de m, mergi ajungi acolo si arunci ce ai de aruncat.
Obiceiul de a arunca pe geam diferite lucruri. La capitolul asta nu ne deosebim cu nimic de cei din Ev   sm

I have the simplest tastes. I'm always satisfied with the very best.

#12 2010-02-09 23:06:29

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

PaveLL a scris:

Obiceiul de a arunca pe jos cand un cos e la 2 m de tine  skitarg  Mor cand vad asa ceva.
Obiceiul de a arunca pe jos pana la urma. Nu conteaza ca e cosul la 100 de m, mergi ajungi acolo si arunci ce ai de aruncat.
Obiceiul de a arunca pe geam diferite lucruri. La capitolul asta nu ne deosebim cu nimic de cei din Ev   sm

Da, chiar. Asta cu aruncatul pe geam e .. cea mai cea !!!

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#13 2010-02-09 23:06:35

EasternPrincess
Full member
Inregistrat: 2009-07-30

Obiceiul de a arunca pe geam...din pacate si niste vecini de-ai parintilor mei il au...asa ajungem sa avem peisaje suprarealiste cu izmene agatate in copaci sad

Dragostea adevarata este ceea ce surzii pot auzi iar orbii pot vedea (Gabriel Garcia Marquez)
coffestudiu

#14 2010-02-09 23:13:00

PaveLL
Full member
De la: In inima fanilor..
Inregistrat: 2009-07-29

La mine au agatat baietii vreo 5 perechi de adidasi pe o sarma care trece de la un bloc la altul. Ce uamenii neutral Si se mai intreaba de ce nu ies sa stau cu ei pe afara. Pai cu asa prosti....

I have the simplest tastes. I'm always satisfied with the very best.

#15 2010-02-09 23:24:08

pink_martini
Hero member
Inregistrat: 2006-08-08
Site

Nu  ne-am nascut in locul potrivit  neutral vorba tipilor de la guess who

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#16 2010-02-09 23:39:17

Wendy
Full member
Inregistrat: 2008-08-18

PaveLL a scris:

La mine au agatat baietii vreo 5 perechi de adidasi pe o sarma care trece de la un bloc la altul. Ce uamenii neutral Si se mai intreaba de ce nu ies sa stau cu ei pe afara. Pai cu asa prosti....

Haha, in Ploiesti in orice cartier te duci gasesti sigur un fir unde este agatata o pereche de adidasi (si sunt acolo de cel putin 5 ani). O fi un fel de trademark lol

#17 2010-02-10 00:21:28

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

Wendy a scris:

PaveLL a scris:

Haha, in Ploiesti in orice cartier te duci gasesti sigur un fir unde este agatata o pereche de adidasi (si sunt acolo de cel putin 5 ani). O fi un fel de trademark lol

exaact (si eu am stat in ploiesti). la inceput nu intelegeam care e "mesajul". dar cred ca e doar de amuzament.

#18 2010-02-10 00:54:40

sophie
Addicted member
De la: Atlantis
Inregistrat: 2008-02-19

Wildhoney a scris:

Si ca sa puna capac la toate, intotdeauna este cineva care asculta manele la telefon, oriunde si la orice ora te-ai afla intr-un mijloc de transport in comun.

mai nou obiceiul de a scuipa pe jos in metrou  acklad si parea cel mai civilizat mijloc de transport in comun  roll

#19 2010-02-10 01:06:28

uffff
Insomniac member
De la: mii de km departare
Inregistrat: 2008-02-29

cel mai urat obicei al romanului este "capra vecinului" ... de a ne interesa mai mult viata vecinului decat proria viata .... de a face comentarii despre cei din jur fara sa ne vedem pe noi mai intai .....e trist

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.