homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum sa ma comport????

#1 2010-02-24 09:57:04

elena21
Full member
Inregistrat: 2007-06-14

cum sa ma comport????

Fetelor am si eu o mare nelamurire. Nu stiu dak exista topic ptr asa ceva dar nu am timp sa caut si vroiam un rasp cat mai urgent.
Problema este in felul urmator in urma unui interviu, m-au acceptat k vanzatoare intr-un magazin de haine si pana acum nu am mai lucrat in domeniul asta si as vrea sa stiu cum pot aborda clientii fara sa ii enervez, fara sa fiu stresanta... nu cu vesnica intrebare ce doriti?? sau cu ce va pot ajuta??  mai ales in prima sapt cand o sa fie si seful cu mine va dati seama k tre sa fac impresie. dar cum ?? in general persoanele sunt enervate de vanzatori agasanti ce incearca cu  disperare sa isi vanda produsele. va rog dati-va cu parerea.... nustiu

Ultima oara a fost editat de elena21 (2010-02-24 09:57:59)

Barbatii au descoperit focul, dar femeile au descoperit cum sa se joace cu el.
''Daca gasesti un drum fara obstacole probabil ca drumul acela nu duce nicaieri…”

#2 2010-02-24 10:03:34

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

Re: cum sa ma comport????

elena, cel mai important factor in lucrul cu oamenii e ZAMBETUL! daca te uiti deschis la o persoana si ii zambesti, in cele mai multe cazuri ai cucerit-o deja! apoi se leaga firesc discutia, persoana respectiva iti va solicita sprijinul si o vei putea ajuta fara sa fii agasanta. nu pot sa-ti spun acum fraze stereotipe pe care sa le folosesti, insa iti pot spune ca o atitudine deschisa si un zambet iti vor usura intotdeauna munca.
fa un test acasa: intra zambind pe usa cand vii din oras, saluta-ti familia zambind. ai sa vezi ca provoci aceeasi reactie.
si nu vorbesc aici de un ranjet fortat (stiu ca trebuie sa zambesc), ci de un zambet sincer, de al carui efect esti convinsa...

Ultima oara a fost editat de alinda (2010-02-24 10:07:36)

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#3 2010-02-24 10:08:45

AwesomeAngel
Diamond member
Inregistrat: 2008-11-18

foarte important este sa nu privesti oamenii dupa cum sunt imbracati ... wink
piti impopotonate vs. oameni normali ...
asta se simte si deranjeaza ... nu spun ca tu faci asta, dar ai zis ca vrei pareri ... smile

poti ruga clientii sa te solicite daca au nevoie de ajutorul tau ... incearca sa-i urmaresti discret cu privirea, in asa fel incat, daca vor sa-ti adreseze o intrebare, privirile voastre sa se intersecteze usor ...

sper sa te ajute! smile Mult succes, la noul loc de munca! goodluck

Ultima oara a fost editat de AwesomeAngel (2010-02-24 10:09:18)

"I may not be perfect, but all parts of me are pretty awesome!" angel

#4 2010-02-24 10:09:23

elena21
Full member

alinda a scris:

elena, cel mai important factor in lucrul cu oamenii e ZAMBETUL! daca te uiti deschis la o persoana si ii zambesti, in cele mai multe cazuri ai cucerit-o deja! apoi se leaga firesc discutia, persoana respectiva iti va solicita sprijinul si o vei putea ajuta fara sa fii agasanta. nu pot sa-ti spun acum fraze stereotipe pe care sa le folosesti, insa iti pot spune ca o atitudine deschisa si un zambet iti vor usura intotdeauna munca.
fa un test acasa: intra zambind pe usa cand vii din oras, saluta-ti familia zambind. ai sa vezi ca provoci aceeasi reactie.

zimbetul nu e o pb ptr mine am mai lucrat cu oamenii (ospatar) si iti dai seama k trebuia sa zambesc mai tot timpul nu ptr ca mi se impunea ci ptr ca vedeam k e mult mai bn asa . clientii reveneau la mine. dar in cazul de fata trebuie sa imi abordez clientii cumva... dak eu nu le zic numic si doar zambesc tu cum crezi k va reactiona seful  va crede k nu sunt buna de nimik si k imi e frica sa ii abordez, asta e o pb cu dus si intors. in general clientii sunt deranjati dak ii intrebi cu ce ii poti ajuta dar sunt si altii care nu le convine dak nu ii intrebi nimik. cum o dai  tot nu e bine  nustiu

''Daca gasesti un drum fara obstacole probabil ca drumul acela nu duce nicaieri…”

#5 2010-02-24 10:11:23

elena21
Full member

ms mult angel.... o sa tin cont si de asta big_smile

Publicitate

loading...

#6 2010-02-24 10:12:50

AwesomeAngel
Diamond member
Inregistrat: 2008-11-18

cu placere! smile
sa-ti fie de ajutor! big_smile

"I may not be perfect, but all parts of me are pretty awesome!" angel

#7 2010-02-24 10:13:07

Jessie
Platinum member
Inregistrat: 2008-10-08

Mai poti spune si asa, "Daca aveti nevoie de ajutor, nu ezitati sa imi spuneti". Sau variatiuni pe tema.

Uita-te si tu la fata clientului si iti cam dai seama daca e unul artagos si nu are chef sa il bagi in seama sau viceversa. Mai ales ca ai lucrat cu oamenii si ai vazut tot felul de caractere. smile

Succes!

"Excelenta morala este un rezultat al felului in care traim. Devenim corecti, facand fapte corecte, devenim temperati comportandu-ne temperat si devenim curajosi facand acte curajoase." - Aristotel

#8 2010-02-24 10:14:12

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

elena, ajuta totusi o fraza de genul "pot sa va ajut cu ceva?" chiar daca pe moment omul nu are nevoie de tine, va sti ca esti prin zona si ca te-ai oferit smile
oricum, daca ai lucrat ca ospatar sigur nu-ti va fi greu nici acum!

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#9 2010-02-24 10:18:22

elena21
Full member

multumesc mult fetelor ptr sfaturi si incurajari .... am putine emotii de maine cred k incep munk big_smile

#10 2010-02-24 10:21:25

annabel
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2007-01-15

bafta elena.

#11 2010-02-24 10:40:04

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

bafta elena! goodluck

subscriu la ce au scris fetele smile

#12 2010-02-24 10:41:04

_alexa_
Hero member
De la: ghinioane mi se trage!!
Inregistrat: 2008-03-20

Eu am facut multe cursuri de sales, si pot sa-ti spun cate ceva
1. Cand intra clientul in magazin, stabilesti un contact vizual, ca el sa vada ca l-ai observat si in caz ca vrea ceva sa poata apela la tine.
2. Il lasi un minut sa se opreasca in fata unui produs sau raion. Abea dup-aia te duci catre el, saluti, si nu pui intrebari care se pot incheia cu "Nu", de ex: "Va pot ajuta cu ceva?" "Aveti nevoie de ceva?". Cel mai bine, observi la ce se uita, si ii recomanzi un anumit produs, il informezi de vre-o promotie. De ex: "Buna ziua! Ce anume cautati? Observ ca va uitati la bluzele acestea. Va trebuie pentru un eveniment anume? Sau ceva casual?" Si il si anunti ca ii stai la dispozitie. Ca sa ii poti recomanda ceva, trebuie sa aflii nevoile clientului.
Dupa care ii redai intimitatea, adica maresti putin distanta sa nu simta ca faci pe agentul de paza.
Succes!

Ultima oara a fost editat de _alexa_ (2010-02-24 10:44:26)

Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you it takes 42 muscles to make your face frown, BUT, it only takes 4 muscles to extend your arm and bitch-slap that mother @#?*&! upside the head...

#13 2010-02-24 10:44:14

elena21
Full member

sper sa ma descurc si sa fim toti multumiti (angajat, angajator,clienti)....big_smile

#14 2010-02-24 10:48:00

_alexa_
Hero member
De la: ghinioane mi se trage!!
Inregistrat: 2008-03-20

Daca mai ai intrebari, pune-le. Am lucrat multi ani in domeniu, si-am facut si instructaj noilor veniti tongue

Too often we lose sight of life's simple pleasures. Remember, when someone annoys you it takes 42 muscles to make your face frown, BUT, it only takes 4 muscles to extend your arm and bitch-slap that mother @#?*&! upside the head...

#15 2010-02-24 10:51:09

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

de acord cu alexa  tummenupp

#16 2010-02-24 11:41:34

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

Oricum cand va fi seful de fata trebuie sa ai atitudinea "cu ce va pot ajuta" "bine ati venit" Exact atitudinea aia care ai descris-o ca fiind agasanta. Pentru ca seful asta doreste si nu-si da seama (probabil) ca agasezi clientii.
Poti avea o astfel de atitudine si totusi sa fi o prezenta placuta si discreta in spatele clienutlui, cu sfaturile date de fete mai sus.

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#17 2010-02-24 14:25:18

Jacqui
Platinum member
Inregistrat: 2008-09-18

de ce adica numai cand vine sefu :-|??tre sa zici ??cu ce va pot ajuta???? adica dc sa fii falsa??:-|

#18 2010-02-24 14:32:04

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

da am trecut si eu prin ceva asemanator..cand e sheful trage tare sa pari chiar ca le intri in suflet ca ii ajuti pana la cer si inapoi...dupa ce nu e sheful faci cum spune alexa pentru ca un client fuge din magazin daca il hartuiesti. lol

Ultima oara a fost editat de SoareleMeu (2010-02-24 19:13:51)

#19 2010-02-24 14:47:13

Jacqui
Platinum member
Inregistrat: 2008-09-18

lol sa stii ca perosanele astea au intrat la sefi ff mult in suflet, si tu daca nu faci la fel...nu esti buna de nimic  bang  signof10

Ultima oara a fost editat de akisandra (2010-02-24 14:47:36)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.