Oare am ramas insarcinata?-20
- b4rbie
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-04-04
Re: Oare am ramas insarcinata?
pulhac a scris:b4rbie ,ai dreptate ca stresul asta la care am fost supuse in ultimul timp ,ne-a apropiat destul de mult fara sa ne cunoastem ,dar na....am fost colege de suferinta zilele astea.Mult succes sotului tau, sa stii ca-ti tin pumnii sa-l primeasca la jobul respestiv.As incepe si eu sa iau anticonceptionale ,dar mi-e frica sa nu ma ingras.La voi fetelor cum a fost dupa ce ati inceput sa le luati? Ma refer, v-ati ingrasat (daca da, cam cat?), v-au crescut sanii (mi-as dori sa se mai rotunjeasca putin, dar de ex daca cresc putin ,efectul se mentine doar putin timp sau pe toata perioada in care le iei?) ?Problema e ca eu momentan sunt in afara tarii si aici fara analizele de rigoare, medicul nu-ti prescrie astfel de pastile(si mi se pare si normal) doar ca eu peste 3 luni vin in Romania pentru totdeauna si daca aici imi prescrie un fel ce nu se gaseste la noi in tara ce fac?Pierd si timpul cu facutul analizelor si numai bine cand se invata corpul cu ele, va trebui sa incep altele.Ce parere aveti?Vreau sa va mai spun ca doar o data in viata mea am luat anticonceptionale si anume mycroginon le-am luat doar vreo 2 luni dar nu am avut nici un efect advers de la ele,ma simteam foarte bine si ma gandeam sa le iau si acum dar citeam pe undeva ca acest tip e pentru fetele mai mici(ma refer la varsta).Eu atunci cand le-am luat mi le-a prescris ginecologul si pe atunci aveam 18 ani deci ma gandesc ca poate e adevarata faza asta cu varsta.Vreau pareri de la voi, cele care deja luati anticonceptionale sau macar ati luat candva.b4bie astept si parerea ta ca stiu ca ai luat si ai inceput iar sa iei zilele asteasi vreau sa-mi impartasesti despre experienta ta in legatura cu posibilele efecte adverse.
ms pulhac
eu am facut cunostinta cu ac pe la vreo 22 de ani. am inceput cu diane pt ca incepusem sa am probleme cu cosurile si mi le prescrisese dermatologul. m-am simtit f rau de la ele, erau foarte puternice si nu am mai continuat tratamentul. intre timp problema cu cosurile s-a rezolvat de la sine.
apoi am fost la planning si mi s-a prescris logest. nici cu logestul nu m-am impacat prea bine pentru ca la fel, imi provoca migrene f puternice si spotting cand ma asteptam cel mai putin. m-am dus sa mi le schimle si mi-a dat yasmin. am luat yasmin vreo 3 luni dar nu ma simteam deloc bine cu ele. zilnic ma durea capul si aveam senzatie de greata de la ele.iar m-am dus la planning si mi-au schimbat cu microgynon. cu astea chiar nu am avut nici o problema, adica nu am avut migrene, greturi sau altceva dar m-am ingrasat 3 kg intr-un an jumate. acum nu stiu daca m-am ingrasat strict din cauza lor. adevarul e ca atunci cand luam microgynon eram acasa, nu aveam munca si probabil din cauza vietii sedentare e posibil sa ma fi ingrasat. deci mie microgynonul chiar mi-a priit si este singurul ac care nu a avut reactii adverse, cel putin in cazul meu asa a fost. si din cate am auzit are o concentratie mai scazuta de hormoni decat celelalte ac. din cate stiu denumirile anticonceptionalelor sunt aceleasi indiferent de tara in care te afli, deci nu cred ca ar fi vreo problema ca nu vei gasi in ro ac prescris in strainatate. eu am inceput din nou sa iau ac, pentru ca ti-am zis credeam ca m-am ingrasat din cauza lor, dar acum nu mai cred asta pt ca eu am lasat ac in luna august anul trecut si avand in vedere ca de atunci nu am scapat de kg astea, desi nu mai luam ac, inseamna ca nu asta era motivul eu te-as sfatui sa incepi iar cu ac si nu cred ca e adevarata faza cum ca microgynon-ul este indicat doar pt fetele mici. pup
P.S. sanii ii am la fel
Ultima oara a fost editat de b4rbie (2010-03-26 14:24:59)
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
b4rbie a scris:credeam ca m-am ingrasat din cauza lor, dar acum nu mai cred asta pt ca eu am lasat ac in luna august anul trecut si avand in vedere ca de atunci nu am scapat de kg astea, desi nu mai luam ac, inseamna ca nu asta era motivul
eu abia dupa 2 ani de pauza am scapat de kg , ca nu se duc deloc usor
- Roxiii
- Full member
- Inregistrat: 2008-11-28
Fetelor va multumesc pentru raspunsuri.Cred ca o sa incerc sa imi fac aici toate analizele necesare si vorba voastra...voi gasi eu ceva asemanator ca concentratie de hormoni si in Romania.Eu cand am fost vara trecuta acasa am fost la un cabinet de planning pentru anticonceptionale si sincer....avea de gand sa mi le dea" dupa ochi frumosi".Eu ma asteptam sa ploua cu intrebari ca na....macar atata daca de analize nici macar nu a pomenit.Cand am vazut ca nu ma intreaba mai nimic am intrebat "doamna eu nu am mai luat pana acum, dar vreau sa stiu daca inainte de a le prescrie cereti un set de analize ceva dupa care sa va puteti ghida si mi-a zis ca da..se pot face ceva analize dar sunt scumpe ;dar obligatia lor e sa spuna de aceste analize care ar fi bine daca le-ar face oricine si pe urma fiecare decide daca isi permite sau nu dar in nici un caz sa nu spuna nimic doar din simplu motiv ca sunt scumpe si nu ne permitem.Nu stiu poate nu e peste tot la fel poate am gasit eu persoana nepotrivita dar....mie nu mi-a facut deloc o impresie buna si am hotarat ca asa dupa "ochi frumosi" eu nu iau astfel de pastile.Aici astia iti fac multe analize inainte sa vada exact ce tip de anticonceptionale ti se potrivesc, tocmai pentru a elimina pe cat posibil efectele adverse si la noi.....?Va pup si mai tinem legatura.
- anca90
- Platinum member
bine ai facut, pulhac. sunt multi astfel de doctori, din pacate. tu in ce tara esti acum?
- Roxiii
- Full member
Sunt la Roma, in Italia si nu ca ar fi doctorii foarte buni aici, ca nici nu se compara cu ai nostri, dar din punctul asta de vedere astia sunt mult mai legisti ,daca pot sa spun asa si mult mai precautisi e normal sa fie asa toti doctorii ca doar au de-a face cu oameni ,nu cu cartofi (nu stiu daca la orice problema de sanatate sunt chiar asa de corecti, ca n-am avut de-a face cu spitalele si cu analizele ,dar din punctul de vedere al anticonceptionalelor sunt ok, pentru ca e si normal ca orice medic sa iti ceara anumite analize inainte sa iti prescrie astfel de pastile ,ca altfel ar insemna sa facem experimente pe propriul nostru corp ,adica sa mergi din pastile in pastile pana ce dai de cele care nu-ti provoaca dureri de sani ,de cap, etc.
- b4rbie
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-04-04
pulhac a scris:Sunt la Roma, in Italia si nu ca ar fi doctorii foarte buni aici, ca nici nu se compara cu ai nostri, dar din punctul asta de vedere astia sunt mult mai legisti ,daca pot sa spun asa si mult mai precautisi e normal sa fie asa toti doctorii ca doar au de-a face cu oameni ,nu cu cartofi (nu stiu daca la orice problema de sanatate sunt chiar asa de corecti, ca n-am avut de-a face cu spitalele si cu analizele ,dar din punctul de vedere al anticonceptionalelor sunt ok, pentru ca e si normal ca orice medic sa iti ceara anumite analize inainte sa iti prescrie astfel de pastile ,ca altfel ar insemna sa facem experimente pe propriul nostru corp ,adica sa mergi din pastile in pastile pana ce dai de cele care nu-ti provoaca dureri de sani ,de cap, etc.
succes pulhac! ancutza zi-mi si mie te rog cum ai scapat de kg alea in plus?
- Roxiii
- Full member
- anacristina
- Membru
- Inregistrat: 2010-03-28
Buna... As dori si eu niste sfaturi, pareri...Ma numesc Ana si am 20 de ani.Ma confrunt cu niste probleme de mult timp.Mai exact de vreo 3 ani am un ciclu neregulat, adica imi intarzie 2-3 si chiar 4 luni.Ultima data am avut CM in noiembrie, in ianuarie am avut un raport sexual protejat si cu toate astea a ejaculat afara dupa 1 minut. Ciclu n-a aparut nici astazi, mi-am facut un test de sarcina Sure Check, insa n-am astepat 5 minute si am desfacut capacelul ala acum nu stiu cat de valabil o mai fi a iesit negativ.Mi-e teama sa merg la medic si-o durere de cap daca am nu pun gura pe pastile dar sa mai merg la medic.Ce sanse am sa fiu insarcinata , care ar fi motivele de imi intarzie atat de mult cate 2,3 luni??Inainte sa apara dereglarea asta am trecut printr-un stres teribil multi mi-au spus ca poate fi din cauza stresului, ori lipsa unor hormoni. Inca o precizare, a inceput pilozitatea faciala.Acum ce sanse as avea sa fiu insarcinata?E posibil sa fi fost in perioada fertila atunci si sa nu fi fost suficient de atenta in timpul actului sexual si sa fi ramas gravida??N-am stari de greata, voma, oboseala, secretiile vaginale sunt la fel, deloc abundente, durerile de sani au inceput de 2 zile si o usoare balonare si parca am niste fluturasi abdominali , iar durerile de ovare sunt frecvente.As dori un raspuns din partea Doctoresei daca este posibil.Sau cineva care se confrunta cu aceleasi probleme.Multumesc!!!
Ultima oara a fost editat de anacristina (2010-03-28 05:43:09)
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
- Inregistrat: 2007-12-08
Parerea mea este ca vorbim de o dereglare destul de grava. Cauzele pot fi multiple. Sfatul pe care ti-l dau din tot sufletul este sa mergi la medic. Nu e de joaca cu asemenea dereglari.
Fericita mamica de Aida Maria!
- Roxiii
- Full member
- aly2109
- New member
- Inregistrat: 2006-12-22
ma puteti ajuta si pe mine intr-o dilema? ce se intampla daca nu mai iau ultimele 3 pastile din folie? mi-a fost rau tot weekend-ul si m-am speriat si nu am mai luat pastilutele de sambata si duminica(normal eu azi ar trebui sa le termin)ca m-am gandit ca poate si ele imi provoaca starea respectiva( vineri am avut un contact, dar pastiluta de vineri am luat-o seara normal, exista vreun risc avand in vedere ca pe urmatoarele 2 nu le-am mai luat?)...problema e ca niciodata nu m-am simtit asa rau...si m-am speriat, AC iau de 3 ani da m-am speriat tare si am zis sa fac pauza o luna, iar acum imi pare rau ca am fost la medic si am aflat ca am stare de anxietat, atac de panica si mi-a mai zis si doctora ca nu trebuie sa le intrerup...acu nush ce sa fac ar mai fi pastila de azi de luat dar nu stiu daca mai are rost...intrebarea mea este sa astept sa vina menstra si dupa 7 zile de pauza sa incep o noua folie? sau sa faca pauza o luna...da nu prea as mai vrea sa trec prin alea 3 luni de acomodare:(..voi ce ziceti?
- anca90
- Platinum member
aly2109 a scris:sa astept sa vina menstra si dupa 7 zile de pauza sa incep o noua folie?
da nu cred ca sunt sanse de sarcina. ce te-a facut sa crezi ca de la AC ti-a fost rau? doctorul ti-a spus ca sigur n-a fost de la ele?
Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-03-29 12:25:17)
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
- Inregistrat: 2007-12-08
Tot ce poti sa faci este sa te protejezi suplimentar in pauza si primele sapte zile din urmatoarea folie. Contactul de vineri a fost protejat. Nu ai de ce sa faci pauza o luna.
Fericita mamica de Aida Maria!
- aly2109
- New member
- Inregistrat: 2006-12-22
pai am mai avut probleme cu o migrena acum o luna si nici nu am facut nici o pauza in astia 3 ani plus ca nu am putut manca nimic vreo 2 zile ..si din cauza asta am considerat ca poate au si ele vreo vina, nu doctorul nu mi-a zis ca sigur nu a fost de la ele, dar nici dupa ce am renuntat la ele nu m-am simtit bine:( si doctoru psihiatrul s-a exprimat in sensul ca reduc SPM si plus ca nu mai stai cu stresul de a ramane insarcinata)...si crezi ca daca incep in a 8 zi o sa am probleme cu vreun spotting din cauza ca am facut pauza mai devreme adica nu am inghitit 21 de pastilute? acu mi-e frica si de o sarcina da avand in vedere ca iau de 3 ani poate nu e risc
si inca o intrebare acum ca mi-am decalat perioada de pauza ma gandeam daca data viitoare as putea sa mai prelungesc folia cu cateva pastile din alta folie ca sa revin la perioada de pauza dinainte sa fac prostia asta?
multumesc frumos pt raspunsuri
Ultima oara a fost editat de aly2109 (2010-03-29 13:32:43)
- allexiss
- New member
- Inregistrat: 2007-09-24
Buna tuturor
Va rog din suflet sa ma ajutati cu o parere:am un ciclu neregular, care variaza intre 24 si 30 de zile, cu exceptii si de 24, dar si de 34 de zile. Ultimul l-am avut pe 21 febr, iar contactul neprotejat,(cu ejaculare afara), a fost pe 27 febr. Astazi, este 29 martie si mie nu mi-a venit ciclul. M-am testat in tot acest timp, de 2 ori, la 16 zile de la contact, si la 23 de zile de la contact, ambele cu rezultat negativ. Care ar fii sansele sa fiu insarcinata? Multumesc frumos pentru orice raspuns
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
la 23 de zile de la contact rezultatul e sigur, deci nu esti insarcinata
- oana_c29
- New member
- Inregistrat: 2009-05-07
Buna . Am si eu o problema. Luna trecuta mi-a venit menstruatia pe data de 22.03.2010 . In data de 07.03 am fost racita si am luat antibiotice. La o sapatamana ( 15.03.2010 ) am fost la doctorul meu ginecolog si am facut instilatie - nu puteam sa raman insarcinata, Menstruatia trebuia sa imi vina pe data de 20-22.03 si nici acuma nu mi-a venit.
- Roxiii
- Full member
allexiss atunci ccand a avut loc contactul neprotejat, nu erai in perioada fertila asta nu inseana ca nu sunt riscuri, doar ca nefiind in perioada fertila riscurile sunt mult mai mici plus ca nici nu a ejaculat inauntru.Daca spui ca ai facut deja 2 teste de sarcina si ma refer in mod special la ultimul care e la 23 de zile de la contact si a iesit negativ, atunci cu siguranta nu esti insarcinata.Cand ar trebui sa iti vina ciclul? Daca mai e mult pana trebuie sa iti vina si vrei sa fii 100% ca nu esti, ai putea face un beta HCG si ai rezultatul in aceeasi zi dar eu zic ca nu e cazul pentru ca daca era sarcina se pozitivau testele mai ales ultimul la care aveai mai mult de 3 saptamani de la contactul cu risc.Ti-a iesit doar o linie sau a iesit si a-2-a mult mai stearsa?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|