Oare am ramas insarcinata?-22
- anca90
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-07-16
Re: Oare am ramas insarcinata?
ba exista, allexiss: diafragma, AC, nuvaring, sterilet, etc. noi ne-am gandit ca te preocupa totusi si sanatatea ta, dar se pare ca ne-am inselat.
- allexiss
- New member
- Inregistrat: 2007-09-24
Poate ca asemenea raspunsuri le asteptam;aici nu e vb de sanatatea mea - pt ca, postul meu se refera la metode de contraceptie, ci este vorba de ce as putea folosii eu ca sa nu mai fiu nevoita sa ma expun unor judecati de genul "f rau ca alegi sa ai parteneri instabili care nu vor sa foloseasca prezervativul", mesaj pe care il resimt pe deplin din ultimele posturi In alta ordine de idei, aici este un forum pentru chestiuni medicale, si asta ma astept sa primesc de fiecare data cand postez aici. Oricum, multumesc pentru feedback.
p.s. iata ce am gasit legat de ultimele sugestii : -diafragma:Eficienta : medie, daca este folosita corect. Dezavantaje : necesita timp pana la invatarea manuirii si controlului pozitiei corecte, iar aceasta presupune ca femeia sa-si cunoasca bine propriul corp, este necesar un examen un control ginecologic prealabil pentru a se stabili dimensiunea diafragmei sau atunci cand este cazul (modificari mari de greutate corporala) pentru redimensionare, trebuie lasate in vagin timp de cel putin 6 ore dupa contactul sexual, uneori poate fi asociata cu infectii ale tractului urinar. -nuvaring:Reactii adverse Cele mai frecvente: vaginita, cefalee, ICRS, leucoree, sinuzita, crestere ponderala, greata. Determinate de dispozitiv: senzatie de corp strain, probleme copulative, expulzia dispozitivului, discomfort vaginal, vaginita, leucoree, cefalee. Severe: tromboflebita, tromboza venoasa cu sau fara embolie, tromboembolie arteriala, embolie pulmonara, IM, hemoragie cerebrala, tromboza cerebrala, adenom hepatic, hipertensiune, afectiune biliara, tumori benigne hepatice, tromboza mezenterica, tromboza retiniana. Gastrointestinale: icter colestatic, inflamatie, greturi si varsaturi. Genito-urinare: amenoree, sangerare, sani durerosi, cresterea volumului sanilor, modificari ale fluxului menstrual, reducerea lactatiei atunci cand este administrat imediat postpartum, infertilitate temporara dupa intreruperea tratamentului, candidoza vaginala. Diverse: modificari ale greutatii, bombarea corneei, edeme, intoleranta la lentile de contact, depresie, migrena, rash alergic, scaderea tolerantei la carbohidrati. - sterilet:Dezavantaje : este nevoie de un examen ginecologic pentru introducerea dispozitivului, se pot ivi perturbari majore ale sangerarilor menstruale (menstruatii abundente sau sangerari intermenstruale, cu riscul de a produce anemie) cat si ocazionale inflamatii ale aparatului genital ce pot conduce la sterilitate, nu se poate intrerupe folosirea metodei decat de catre medic, necesita controlul firelor dupa menstruatii, nu previne toate sarcinile ectopice, poate iesi din uter fara ca femeia sa-si dea seama.
Cat despre AC,hm..in conditiile in care ai un contact o data la 2, 3 luni, adica de 5, 6 ori pe an, se merita sa te indopi cu atatia hormoni?
Asta tot legat de cat de neinteresata sunt eu de sanatatea mea.
- anca90
- Platinum member
allexiss, tu ai intrebat:
allexiss a scris:care ar fi o metoda eficienta de protectie
, nu: "care ar fi o metoda fara reactii adverse?", pt ca atunci ti-am fi raspuns cum ai zis si tu: "de fapt, nu exista nici o metoda".
inca nu s-a inventat contraceptia cu riscuri/discomfort 0.
mergi si la un cabinet de planning si intreaba acolo ce ar fi cel mai potrivit pt tine. eu raman la parerea ca pt sanatatea ta, prezervativul e cel mai indicat in situatia de fata. nu mi se pare un lucru bun sa accepti sa ai contacte neprotejate cu barbati despre care nu stii ce boli pot purta cu ei. daca tot ai libertatea de a-ti alege partenerul, alege unul care nu e asa sensibil la termenul "prezervativ".
- allexiss
- New member
Am revenit astazi spunandu-va ca mi-am facut inca un test Sure Check de dimineata, cu prima urina, si a iesit negativ. Asadar, cred k se poate spune ca sansele ca intarzierea menstrei sa fie datorata unei posibile sarcini sunt minime. Nu-mi ramane decat sa apelez la sfatul unui medic. In acest sens, stie cineva un medic bun de la CMU? p.s Multumesc pentru feedback Anca; am o intrebare - tu ce metoda folosesti in prezent si cum ti-a mers cu ea pana acum?
- anca90
- Platinum member
nu stiu daca are vreo relevanta, dar iti raspund : prezervativul, desi am partener stabil. n-am avut niciun incident.
Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-03-31 11:39:56)
- allexiss
- New member
hmm...adica propria experienta/cunostinte nu au nici o relevanta ?! ciudat...dar e mai relevant in discutie ce tip de barbat aleg sa am eu ca femeie in momentele intime.OK. Ca sa revin la topic, tu esti o fata norocoasa pt k nu ai avut incidente cu prezervative.Si atat. Si daca tot este liber la opinie pe acest forum, vreau sa mai adaug ceva: nu toti barbatii care aleg sa nu foloseasca prezervativul, sunt plini de boli si microbi. Pt k asta ar insemna k 95% din femei sa sufere de vreo afectiune/BTS.Iar judecati de genul "nu mi se pare un lucru bun sa accepti sa ai contacte neprotejate cu barbati despre care nu stii ce boli pot purta cu ei" nu are rost sa mai comentez cat de eronate si malitioase sunt. Dar ar tb deja sa ma obisnuiesc cu acest tip de gandire.A nu avea o relatie stabila nu inseamna a te culca cu toti sau orice barbat iti iese in cale, despre care nu stii absolut nimic si nici nu vrei sa faci vreun compromis.Te-ai gandit tu si toate femeile casatorite sau ca si casatorite de aici, ca poate in momentul in care doi oameni aleg sa aiba un moment intim - pt k este o alegere si nu un lucru la voia intamplarii sau cu silire, o fac cu increderea ca totul va fi ok, si mai ales cu informatii sigure despre sanatatea celuilalt. Poate ca ar fi momentul sa lasam prejudecatile deoparte si sa incercam mai mult sa ajutam pe toate fetele care intra aici; va asigur ca nimeni nu intra doar pentru a face act de prezenta. Suntem aici ca sa ne informam si daca e posibil, sa venim cu informatii. Mai putin pentru a primi pareri depre alegerile personale in materie de suflet. Si inca ceva:prezervativele NU SUNT EFICIENTE de fiecare data. Bafta!
- camysh
- Moderator
- Inregistrat: 2007-12-08
allexiss, anca s-a gandit ca nu are relevanta deoarece ai respins din start ideea prezervativului. nimeni nu te judeca, nu de asta suntem aici, fetele doar te sfatuiesc chiar daca nu ti se pare asa, deoarece ele vad situatia ta in mod obiectiv
iar legat de faptul ca ele ti-au spus ca ai putea lua vreo boala, este suficient sa citesti alte topicuri de pe aici, despre hpv si alte bts pt a vedea cat de multe exista, multe din ele asimptomatice. nimeni de aici nu-ti vrea raul.
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
allexiss a scris:hmm...adica propria experienta/cunostinte nu au nici o relevanta ?! ciudat...dar e mai relevant in discutie ce tip de barbat aleg sa am eu ca femeie in momentele intime.OK. Ca sa revin la topic, tu esti o fata norocoasa pt k nu ai avut incidente cu prezervative.Si atat. Si daca tot este liber la opinie pe acest forum, vreau sa mai adaug ceva: nu toti barbatii care aleg sa nu foloseasca prezervativul, sunt plini de boli si microbi. Pt k asta ar insemna k 95% din femei sa sufere de vreo afectiune/BTS.Iar judecati de genul "nu mi se pare un lucru bun sa accepti sa ai contacte neprotejate cu barbati despre care nu stii ce boli pot purta cu ei" nu are rost sa mai comentez cat de eronate si malitioase sunt. Dar ar tb deja sa ma obisnuiesc cu acest tip de gandire.A nu avea o relatie stabila nu inseamna a te culca cu toti sau orice barbat iti iese in cale, despre care nu stii absolut nimic si nici nu vrei sa faci vreun compromis.Te-ai gandit tu si toate femeile casatorite sau ca si casatorite de aici, ca poate in momentul in care doi oameni aleg sa aiba un moment intim - pt k este o alegere si nu un lucru la voia intamplarii sau cu silire, o fac cu increderea ca totul va fi ok, si mai ales cu informatii sigure despre sanatatea celuilalt. Poate ca ar fi momentul sa lasam prejudecatile deoparte si sa incercam mai mult sa ajutam pe toate fetele care intra aici; va asigur ca nimeni nu intra doar pentru a face act de prezenta. Suntem aici ca sa ne informam si daca e posibil, sa venim cu informatii. Mai putin pentru a primi pareri depre alegerile personale in materie de suflet. Si inca ceva:prezervativele NU SUNT EFICIENTE de fiecare data. Bafta!
In primul rand nu sunt aici sa judec pe nimeni, ce faci cu viata ta intima e alegerea ta, nu voi scrie in continuare ca un atac DAR crede-ma ca bolile exista. Exista si sa stii ca practic 90% dintre femei au suferit vreodata in timpul vietii de o bts, mai usoara sau mai grava. E de ajuns sa fii in minoritatea aia care s-a infectat cu hiv, sau mai e o fata pe forum care s-a infectat cu hep b si sa nu iti mai arda de statistici. La fel de bine nu sustin faptul ca daca faci sex doar cu partenerul stabil lucrurile sunt rezolvate, pentru ca nu e asa - probabil sunt 20% ( ca sa mentin ideea cu procentele ) fac analizele complete inainte sa aiba relatii sexuale neprotejate. Diferenta este ca tot statistic sansele sunt un pic mai mici, dar nu anulate. De aceea eu din principiu recomand folosirea prezervativului pana la analize. Stiu ca suna cinic, dar pur si simplu e un adevar. E absolut imposibil sa stii cum zici tu, sa ai incredere, sa crezi pe cuvant. Crede-ma ca am vazut cazuri si cazuri. Nu crede pe nimeni pe cuvant cand e vorba de sanatatea ta. Serios vorbesc, pe nimeni.
In ceea ce priveste parerea ta ca prezervativele nu sunt eficiente de fiecare data, intr-adevar e perfect adevarat. Dar tot statistic vorbind, nesansa sa patesti ceva folosind corect un prezervativ e minima - da, se transmite hpv sau herpes virus, dar nu chiar frecvent, ca in principiu vezi leziunile, da se poate rupe, dar si asa probabilitatea e mai mica decat daca nu ai folosi nici o metoda de contraceptie.
Asa ca parerea mea sincera e ca in primul rand esti libera sa faci ce vrei si cu cine vrei si de cate ori vrei, dar nu trebuia sa iti spun eu asta In al doilea rand din toate motivele pe care ti le-am expus pur si simplu prezervativul e cea mai buna alegere pe care ai putea sa o faci. Nu te baza de "date sigure" si pe incredere. Repet, stiu, suna comunist de-a dreptul dar pur si simplu nu merita sa patesti ceva degeaba. Alte metode au tot asa o eficienta relativa privind sarcina, asa ca pana la urma tot la pastile ai ajunge. Dar repet, problema ta nu e o eventuala sarcina, fie ca ai un partener, fie ca ai mai multi, nu te sfatuiesc sa te joci ruleta ruseasca, pentru ca e sanatatea ta. Si multa lume nu percepe bolile mai grave care se transmit pe cale sexuala ca potentiale pericole, nu imi dau seama de ce. Un lucru bun ar fi, daca nu doresti sa incepi sa folosesti prezervativ sa te vaccinezi anti hepatita b, scapi de o grija din cele cateva mari la care te expui.
Repet, nu fac morala, nu judec, dar din toate punctele de vedere prezervativul e cel mai potrivit. Asta e parerea mea. Stiu ca ai zis ca se refera la contraceptie, dar nu prea le poti separa, nu sunt pe module Daca nu te intereseaza deloc sanatatea tot pastilele sunt cele mai potrivite. Restul sunt usor discutabile ca eficienta si ca efecte ulterioare pe fertilitatea ta. Asta e tot parerea mea.
ps. Am citit acum ca ai scris ca nu poti folosi prezervativul, astfel ca toata compunerea mea ramane fara sens, dar o sa o postez totusi, am scris ceva la ea
- allexiss
- New member
ok. Ca sa explic de ce NU mai am incredere in prezervativ, mai ales ca mijloc de prevenirea a unei sarcini - eu si inca 2 fete pe care le cunosc , dupa ce am folosit timp de mai multe luni, una mai multe tipuri de AC, si ne-am simtit rau de la fiecare dintre ele, luate de fiecare data la indrumarea medicilor (stiu ca e greu de "depistat" gradul de modernism atunci cand vb de un forum, dar va asigur ca toate suntem fete care citesc si se informeaza in mod curent despre partea asta, si nu doar de pe internet , ci de la doctori specializati pe aceste probleme), am decis sa renuntam la ele si sa optam pentru prezervativ. Doua dintre noi am ramas insarcinate! I rest my case. p.s. si va rog , nu invocati motive copilaresti de genul, nu a stiut sa il folosesca, asa cum s-a spus mai mutl sau mai putin intuitiv ca partenerii sunt foarte posibil purtatori de BTS.Poate acum veti intelege de ce cu disperare vreau sa gasesc o metoda care sa tina de mine si nu de barbat, si una care sa elimine prezervativul.Si pare greu de crezut, dar eu de fiecare data am intrebat pe celalalt care este situatia lui medicala, pentru ca dupa ce te arzi cu ciorba, suflii si in iaurt. Doamne fereste sa aflati vreodata pe pielea voastra ce poate sa insemne o sarcina nedorita.
Ultima oara a fost editat de allexiss (2010-03-31 08:54:57)
- b4rbie
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-04-04
cunosc un baiat care a inceput sa iasa cu sora unui amic de-al meu. dupa un timp s-au despartit. ghici de ce?? el facea sex neprotejat cu ea fara sa ii spuna ca are hepatita B! s-a imbolnavit si ea...el stia ca are hepatita de vreo 7 ani dar nu spunea nimanui ..doar mie imi spusese, nu stiu de ce
Ultima oara a fost editat de b4rbie (2010-03-31 08:59:37)
- Khristall
- Insomniac member
- De la: Casuta noastra
- Inregistrat: 2007-10-08
allexiss, nimeni nu a vrut sa judece sau sa te jicneasca. pur si simplu am zis ca prezervativul este eficient din mai multe motive: sarcina nedorita +bts. cunosc multe cazuri in care s`au imbolnavit partenerii, de candidoza (ca la barbati este asimptomatica) hpv, hepatita s.a.m.d. pentru ca atunci cand te interesezi de sanatatea lor si ii intrebi, efectiv pot sa nu stie ca sufera de ceva anume. nimeni nu ti`a zis nimic cu rautate toate iti vrem binele.
Ultima oara a fost editat de Khristall (2010-03-31 11:45:12)
Mamica de strumfulet... 19 iulie 2013
- anca90
- Platinum member
allexiss, imi pare rau ca ai catalogat drept "rautate" niste sfaturi obiective, doar pt ca nu iti place sa le citesti. cand am vb de alegerea partenerului, m-am referit strict dpdv al preferintelor sexuale in materie de protectie (daca citesti mai sus, poate imi dai dreptate), nu am pomenit nicaieri de "suflet" sau "sentimente". dupa cum vezi si din exemplul lui b4rbie, nu e suficient sa il intrebi pe partener "care este situatia lui medicala", pt ca sentimentele tale fata de el nu iti garanteaza sinceritatea lui. si nu e vb doar de sinceritate. barbatii pot fi purtatori de bts, fara ca macar sa stie, pt ca ft multe sunt asimptomatice. un barbat cu intoleranta la prezervativ, are sanse mult mai mari sa fie purtator de boli, pt ca toate contactele lui au fost neprotejate, iar despre "situatia medicala" a fostelor partenere nu stii nimic. nu e nevoie ca un barbat sa fie nespalat ca sa fie purtator de bts, este suficient sa fi avut contacte neprotejate cu o femeie care i-a facut "cadoul" asta. nu am afirmat ca toti barbatii sunt purtatori de bts, doar ca probabilitatea e ft mare in randul celor cu intoleranta la prezervativ si parteneri multipli.
tu spui "Doamne fereste sa aflati vreodata pe pielea voastra ce poate sa insemne o sarcina nedorita", iar eu iti spun "Doamne fereste sa afli vreodata pe pielea ta ce poate sa insemne o boala incurabila." mie mi se pare mult mai grav.
cat despre "copilariile" cu folosirea incorecta a prezervativului, pana la proba contrarie, eu o sa cred in continuare ca un prezervativ de calitate, folosit corect, nu poate da gres.
- smart lady
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-10-21
mai, voi incercati sa-i explicati lui allexiss ca se supune cu buna stiinta riscului de a contacta boli mai mult sau mai putin grave si ea nu intelege. eu cred ca ati incercat destul, cu argumente mai mult decat convingatoare si la obiect. eu nu m-as supune la asemenea riscuri pt nimeni in lumea asta...
Mami mandra de Alexandru nazdravan- 4 ani +
- Khristall
- Insomniac member
- De la: Casuta noastra
- Inregistrat: 2007-10-08
smart lady a scris:mai, voi incercati sa-i explicati lui allexiss ca se supune cu buna stiinta riscului de a contacta boli mai mult sau mai putin grave si ea nu intelege. eu cred ca ati incercat destul, cu argumente mai mult decat convingatoare si la obiect. eu nu m-as supune la asemenea riscuri pt nimeni in lumea asta...
nici eu nu m`as supune avand in vedere ca e destul de greu sa te vindeci... si amaratele astea de candidoze ne mananca sufletul si scapam greu de ele.
Mamica de strumfulet... 19 iulie 2013
- moksha
- Hero member
allexiss a scris:ok. Ca sa explic de ce NU mai am incredere in prezervativ, mai ales ca mijloc de prevenirea a unei sarcini - eu si inca 2 fete pe care le cunosc , dupa ce am folosit timp de mai multe luni, una mai multe tipuri de AC, si ne-am simtit rau de la fiecare dintre ele, luate de fiecare data la indrumarea medicilor (stiu ca e greu de "depistat" gradul de modernism atunci cand vb de un forum, dar va asigur ca toate suntem fete care citesc si se informeaza in mod curent despre partea asta, si nu doar de pe internet , ci de la doctori specializati pe aceste probleme), am decis sa renuntam la ele si sa optam pentru prezervativ. Doua dintre noi am ramas insarcinate! I rest my case. p.s. si va rog , nu invocati motive copilaresti de genul, nu a stiut sa il folosesca, asa cum s-a spus mai mutl sau mai putin intuitiv ca partenerii sunt foarte posibil purtatori de BTS.Poate acum veti intelege de ce cu disperare vreau sa gasesc o metoda care sa tina de mine si nu de barbat, si una care sa elimine prezervativul.Si pare greu de crezut, dar eu de fiecare data am intrebat pe celalalt care este situatia lui medicala, pentru ca dupa ce te arzi cu ciorba, suflii si in iaurt. Doamne fereste sa aflati vreodata pe pielea voastra ce poate sa insemne o sarcina nedorita.
nu e motiv copilaresc cel cu nu a stiut sa il foloseasca, sunt zeci de studii care arata ca pur si simplu in general aceasta este metoda cea mai sigura si nesansele apar doar cand e folosit necorespunzator sau dingreseli de fabricatie, rar. intr-adevar poti sa te lasi influentata de cazurile tale apropiate, dar sunt milioane de femei care nu au ramas insarcinate folosind prezervativul, ani intregi, de aceea este considerata metoda cea mai sigura practic, pentru ca inglobeaza si protectia pentru btsuri. si tu esti copilaroasa daca ai impresia ca "am intrebat pe celalalt care e situatia lui medicala" e suficient. sincer.
nu stiu ce efecte nedorite au avut anti conceptionalele asupra fiecareia dintre voi dar nu mai generaliza, pentru ca fiecare organism reactioneaza diferit. nu sunt pro pastile, dar daca nu vrei prezervativ e a doua optiune. alte metode chiar sunt destul de deficitare pe termen lung, ma refer la afectarea intr-o masura sau alta a fertilitatii ulterioare.
dar cum am mai zis e strict alegerea ta. dar fii matura si informata cum spui ca esti si nu incepe cu l-am intrebat care e situatia medicala, ca nu o sa iti faca nici un barbat marturisiri din astea, mai ales ca poate el nu e asa informat ca tine si nu stie exact despre ce e vorba. sunt cazuri si aici pe forum, multe, citeste-le.
- allexiss
- New member
Bun.O singura rugaminte am:citeste ultimele posturi si obs frecventa cu care te-ai exprimat folosind cuvintele "statistici", ""in general", s.a.m.d. si te rog sa imi spui unde am generalizat eu si cu ce. Cand am spus de prezervativ?Hmm...Te rog citeste tot inainte de a ma blama pe mine k generalizez. Eu vb in cunostinta de cauza - voi, generalitati.Eu nu am nevoie de statistici ; astea le gasesc pe internet sunt forma de articole. Eu am intrat pe acest forum, ca sa citesc si sa invat din experiente personale. Si asta am tot incercat sa va trasmit si eu ; exclusiv experienta personala - in posturile mele frecventa cea mai mare chiar a fost EU. Dar sincer, nu mai are nici un fel de importanta. Realitatea este ca, de la inceput v-am cerut sfatul ("Vreau sa stiu ce pot sa fac, ceva care sa tina de MINE") legat de ce pot face sa nu raman insarcinata. Din pacate am primit exclusiv aproape ,raspunsuri ce poate face EL, ca sa nu raman EU insarcinata. Ce ma asteptam sa gasesc aici?Poate raspunsuri la obiect de genul - uite eu folosesc inelul si imi merge bine, sau eu folosesc yasmine si n-am avut probleme. Acest gen de feedback il asteptam; mai putin "pe ea nu o intereseaza sanatatea" si "nu mai avea tu atata incredere in barbati si in povestile lor nestiute nici de ei". Cu alte cuvinte, una am intrebat, si cu totul altul a fost raspunsul primit. Asta este.
Multumesc oricum pentru timpul acordat si malta sanatate tuturor Considerati
- moksha
- Hero member
allexiss a scris:Bun.O singura rugaminte am:citeste ultimele posturi si obs frecventa cu care te-ai exprimat folosind cuvintele "statistici", ""in general", s.a.m.d. si te rog sa imi spui unde am generalizat eu si cu ce. Cand am spus de prezervativ?Hmm...Te rog citeste tot inainte de a ma blama pe mine k generalizez. Eu vb in cunostinta de cauza - voi, generalitati.Eu nu am nevoie de statistici ; astea le gasesc pe internet sunt forma de articole. Eu am intrat pe acest forum, ca sa citesc si sa invat din experiente personale. Si asta am tot incercat sa va trasmit si eu ; exclusiv experienta personala - in posturile mele frecventa cea mai mare chiar a fost EU. Dar sincer, nu mai are nici un fel de importanta. Realitatea este ca, de la inceput v-am cerut sfatul ("Vreau sa stiu ce pot sa fac, ceva care sa tina de MINE") legat de ce pot face sa nu raman insarcinata. Din pacate am primit exclusiv aproape ,raspunsuri ce poate face EL, ca sa nu raman EU insarcinata. Ce ma asteptam sa gasesc aici?Poate raspunsuri la obiect de genul - uite eu folosesc inelul si imi merge bine, sau eu folosesc yasmine si n-am avut probleme. Acest gen de feedback il asteptam; mai putin "pe ea nu o intereseaza sanatatea" si "nu mai avea tu atata incredere in barbati si in povestile lor nestiute nici de ei". Cu alte cuvinte, una am intrebat, si cu totul altul a fost raspunsul primit. Asta este.
Multumesc oricum pentru timpul acordat si malta sanatate tuturor Considerati
Deja chestia asta depaseste limitele off topicului in care oricum ne bagasem. I
n primul rand e clar ca ai generalizat, nu trebuie sa folosesti neaparat cuvantul statistica etc. Argumentul tau ca prezervativul nu e bun se bazeaza pe experiente personale, de la care ai extrapolat. Adica ai generalizat, adica ai presupus ca regula nu e regula, ce daca milioane de femei nu au patit nimic, important e ca tu cunosti doua cazuri de esec al prezervativului.
Eu pe de alta parte pot sa generalizez si sa iti explic studii si statistici, pentru ca sunt intr-o pozitie de aproape medic si am aceste cunostiinte. Logic ca ce poti face tu sa nu ramai insarcinata e sa ceri partenerului tau sa foloseasca un prezervativ, esti langa el si vezi ce face, nu?
Daca ai fi citit atent ce ti-am zis, ai fi aflat si ca nu recomand alte metode in afara de pilule si prezervative pentru ca - spun iata, a treia oara - din ce am citit si stiu exista riscul afectarii ulterioare a sterilitatii. Asa ca ti-am dat raspunsul clar. Mai mult,exista multe feluri de pastile si practic solutia, asa cum o stii si tu, sta in consultul la un medic, fie ginecolog, fie de planning. Pentru ca asta am inteles eu prin generalizare, exact ce cauti tu aici - cum a reactionat un alt organism la o anumita metoda. Nu merge asa in cazul asta, trebuie sa vezi tu. Exact asta ti-am spus de prima data, dar ai fost prea ocupata sa fii in defensiva.
Ai o atitudine care arata multe despre faptul ca tu ai un complex in legatura cu viata ta sexuala si ai impresia ca te blameaza toata lumea. Eu nu am facut-o si nimeni de aici nu a facut-o, linisteste-te. Eu doar ti-am expus o parere argumentata si clara, dar e evident ca tu, nu altcineva, ai o problema si ti se pare ca te condamna lumea. Eu consider ca e de datoria mea sa scriu, daca tu nu vrei sa citesti, esti extrem de libera sa profiti de acest drept al tau. E un feedback normal pe care eu una l-am acordat de fiecare data cand s-a ridicat problema relatiilor neprotejate. Am vazut prea multe ca sa tac.
Una peste alta, solutia pentru tine este, repet, sa discuti cu un medic, cu pro-uri si contra pentru fiecare metoda. Eu cred ca ar fi bine sa aprofundati - tu si medicul tau - tema pastilelor, exista variante si puteti vedea impreuna daca nu cumva una functioneaza pentru tine.
Relaxeaza-te, nu te judeca nimeni, nu te condamna nimeni, eu chiar asa am inceput primul mesaj. Sunt pur si simplu pareri informate si poate ca unele parti din logica ta scartaie un pic in ceea ce priveste sanatatea. Ca sa inchei cu o statistica, lasa-ma sa iti spun ca pentru fiecare caz de infectie hiv cunoscut exista 10 necunoscute. Oameni pe care daca ii intrebi zic ca sunt sanatosi. Gandeste-te si la asta.
Deja m-am intins prea mult, sper macar sa citesti tot ce am scris.
Succes!
- rogvaiv
- Full member
- De la: Iasi
- Inregistrat: 2008-08-04
Am intrat oficial in perioada de intarziere.
qed
- b4rbie
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-04-04
trebuia sa iti vina ieri rogva?
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|