homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intreaba un prieten! ? este telefonia mobila sanatoasa?-2

#20 2010-03-04 19:59:13

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Re: Intreaba un prieten! ? este telefonia mobila sanatoasa?

Si ti se pare normal ca niste domnisoare sa stea sa vorbeasca cu orele la telefon si sa fie competitive in chestiile astea "constructive" ? Mie nu. Acuma daca pentru tine e normal si nimic ciudat...ce sa zic, e parerea ta.

Eu sper sa-mi pot educa copilul in asa fel incat nu se va simti prost ca nu are ultimul model de telefon ci va aprecia ca care unul functional.

#21 2010-03-04 20:01:03

Madalina85
Addicted member
Inregistrat: 2009-09-27

summer subscriu cuvintel cu vorbulitza...

si in plus eu vreau sa cred ca fetita mea nu va petrece timpul vorbind la telefon in loc sa citeasca sau sa faca ceva constructiv

Ultima oara a fost editat de MissO girl (2010-03-04 20:01:25)

#22 2010-03-04 20:07:29

be_happy
Platinum member
Inregistrat: 2009-03-22

_Summer_ a scris:

Si ti se pare normal ca niste domnisoare sa stea sa vorbeasca cu orele la telefon si sa fie competitive in chestiile astea "constructive" ? Mie nu. Acuma daca pentru tine e normal si nimic ciudat...ce sa zic, e parerea ta.

Eu sper sa-mi pot educa copilul in asa fel incat nu se va simti prost ca nu are ultimul model de telefon ci va aprecia ca care unul functional.

Mare adevar spui...altele sunt valorile care trebuie insuflate unui adolescent mai ales la varsta la care incepe sa se formeze ca om...nu competitia cu privire la lucrurile materiale. Si asa cum zici tu, as fi tare multumita daca as reusi sa imi cresc copilul in asa fel incat sa poate aprecia ceea ce conteaza cu adevarat...

#23 2010-03-04 20:50:56

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

nepotii mei sunt destul de bine educati..baiatul face fotbal de performanta si a fost selectat acum 6 luni sa joace pt manchester city in echipa de juniori deci timp liber nu prea are dar are foarte multi prieteni( poate intr-o zi o sa fie foarte cunoscut). Fetele sunt domnisoare si cumnatele mele au ca afacere o gradinita si un afterscool care merge foarte bine... deci preocupari au cat cuprinde dar daca imi aduc bine aminte si eu imi doream multe cand eram adolescenta..

#24 2010-03-04 21:40:45

marc
New member
Inregistrat: 2009-06-24

Sarut mainile si multumesc! Atunci, sa ma reped la LG GD900, cat mai e timp (e cu termen pe zile promotia asta), sau astept pana maine sau zilele viitoare? Am inteles ca in fiecare zi e alt telefon timp de o saptamana. Aici este: https://www.vodafone.ro/shop/ui/askAFri … Friend.jsp .
Ma ajutati?

Publicitate

loading...

#25 2010-03-04 21:43:38

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Lg-urile, din cunostiintele mele, nu sunt foarte stralucite. Ce e frumos la ele e designul dar asa ca rezistenta in timp, baterie etc lasa de dorit. Eu personal nu mi-as lua LG big_smile

#26 2010-03-04 22:08:33

Madalina85
Addicted member
Inregistrat: 2009-09-27

SoareleMeu a scris:

nepotii mei sunt destul de bine educati..baiatul face fotbal de performanta si a fost selectat acum 6 luni sa joace pt manchester city in echipa de juniori deci timp liber nu prea are dar are foarte multi prieteni( poate intr-o zi o sa fie foarte cunoscut). Fetele sunt domnisoare si cumnatele mele au ca afacere o gradinita si un afterscool care merge foarte bine... deci preocupari au cat cuprinde dar daca imi aduc bine aminte si eu imi doream multe cand eram adolescenta..

nu vorbeam de cat talent are nepotul tau la fotbal sau cat este el de cunoscut...indiferent ce activitati after school ar avea mie nu mi se pare normal ca un copil sa se intreaca in telefoane si cumparaturi. Si cu asta am incheiat

#27 2010-03-04 22:49:53

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

marcel, eu zic totusi sa ii iei un mobil pentru ca :
1. isi doreste asa de mult si e si ziua ei
2. in ziua de azi nu mai este un moft, este o necesitate
3. sunt nocive, dar orice este nociv in viata asta. daca ar fi sa ne luam dupa tot ce este daunator, nu am manca, nu am mai bea nimic, nu tv, nu computer, nu telefon, nu nimic.

mobilul este un "rau" necesar.

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#28 2010-03-04 23:12:28

pink_martini
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-08-08
Site

marc a scris:

Sarut mainile si multumesc! Atunci, sa ma reped la LG GD900, cat mai e timp (e cu termen pe zile promotia asta), sau astept pana maine sau zilele viitoare? Am inteles ca in fiecare zi e alt telefon timp de o saptamana. Aici este: https://www.vodafone.ro/shop/ui/askAFri … Friend.jsp .
Ma ajutati?

wooow cat de super e telefonul ... vreau si eu unul asa big_smile

"Ai nevoie de atat de putin pentru a fi fericit" - Armand

Ma plangeam ca nu am bani de sandale, pana cand am intalnit un om fara picioare

#29 2010-03-05 02:37:39

Alex2
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-11

si mie-mi place ca e tastatura transparenta hjarta

#30 2010-03-05 09:17:26

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

marc, eu inclin spre solutia propusa de _summer_: fa-i cadou telefonul, dar cu cartela. la varsta asta poate cadea usor tentatiei (vorbit ore intregi cu prietenii, participat la diverse jocuri si concursuri cu x euro/minut), ori asta nu numai ca ar duce la niste facturi de speriat, dar, ceea ce e mai grav, ii poate afecta sanatatea. la varsta ei tb sa invete sa dramuiasca ce are, sa se intinda doar cat o tine plapuma; prin urmare, o cartela ar face-o mai constienta de valoarea banilor, ar invata-o sa pretuiasca ce are. la fel cum ii dai bani de buzunar si ii spui sa fie atenta cum si-i chibzuieste, la fel tb sa invete sa consume cu cap creditul de pe cartela.
in privinta sanatatii, intr-adevar: nu este deloc sanatos sa vorbesti mult la mobil. orice conversatie mai lunga de 15 minute ne afecteaza. eu propun asa: cauta niste articole relevante si da-i-le sa le citeasca, odata cu primirea cadoului. discuta cu ea prieteneste si invat-o sa isi pretuiasca sanatatea.

SoareleMeu a scris:

Nu merge asa...trebuie sa aiba minunte multe ca sa vorbeasca cu prietenele. Cred ca fata abia astepata sa il foloseasca si nu e corect sa fie restrictionata.

marc ne intreba daca e sanatos sa ii cumpere un mobil, iar tu ii raspunzi doar din prisma adolescentei. in primul rand, daca facem toate poftele copiilor, ei nu vor avea notiunea cumpatarii, iar cand vor deveni adulti nu vor sti sa isi administreze corect banii. in al doilea rand, te-ai gandit cat e de sanatos pt un copil in formare sa stea ore intregi cu mobilul la ureche? n-as vrea sa aud peste vreo 20 ani ca tot mai multi tineri intre 20 si 30 ani fac cancer.

#31 2010-03-05 10:33:19

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

baiatul meu are 17 ani,dar nici acum nu i-am facut abonament..summer are dreptate,ai fi uimit cat poate vb pe telefon.
primeste bani de la mine,cat sa isi incarce cartela cumparata de mult timp cu...7 euro...da ati citit bine...este de ajuns,isi activeaza o extraoptiune de 6 euro,unde are cred 600 de minute si 600sms si de 1 euro..face ce vrea.
cat despre telefoane cumparate...eu nu i-am cumparat ce a fost la ultima moda,nu ptr ca nu as avea bani,dar...4 tel i-au fost furate pana acum(NOI SI PERFORMANTE) si vreo 5 le-a pierdut..deci eu am pus punct. I-am cumparat un ultim telefon,pe care apoi l-a tot schimbat cu altele care i-au placut pe rand..
ultima oara,si-a cumparat singur un telefon,din bursa.
Deci eu l-am invatat sa fie cat de cat responsabil..
Cand o dori ceva performant si mai scump..isi va cumpara singur din banii lui..
Si inca ceva..eu sunt in austr..sa stiti ca aici nu exista moda noastra cu telefoane de fitze sau ultima generatie. Ati fi uimiti sa vedeti ce vechituri au,cu toate ca exista tot felul de noutati..ei nu tin la asa ceva,decat daca e necesar.

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

#32 2010-03-05 10:36:55

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Eu sunt total de acord cu tine, wild puss
Nu e deloc normal ca un copil de 14 ani sa petreaca ore in sir la mobil, si nici ca sa primeasca telefon dupa telefon doar pentru a-i satisface un moft stupid. neutral

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#33 2010-03-05 13:07:41

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16

Eu nu stiu de ce credeti ca un telefon poate sa ii faca mai putini responsabili. Din cauza acelui telefon nici nu or sa mai aiba alte activitati, o sa ii faca prosti si poate acel telefon o sa le aduca moartea ....
Primul meu telefon l-am avut la 19 de ani cumparat din banii mei. un alcatel care inca mai supravietuieste. Dar nu vad nimica rau sa vorbeasca la telefon...din contra e mai safe de cat sa stea pe facebook sau yahoo mess.

#34 2010-03-05 13:26:23

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Hai sa va zic eu una apropo de asta cu copiii/adolescentii si telefoanele mobile/internetul. Ma duc ieri la teatru, toate bune si frumoase. Stau pe scari ca deh, asta e daca nu platesti biletul.
Mai in spate, tot pe scari, 3 pustoaice. Nu cred ca aveau mai mult de 14-15 ani. Nu exagerez cand zic ca 3/4 din piesa au vorbit, s-au hlizit si au butonat un telefon pe internet impartasindu-si toate opiniile posibile. Si nu exagerez nici cand zic ca eu si inca alte 4 persoane ne-am intors si le-am rugat sa taca naibii din gura. Degeaba insa... 1 minut a fost liniste, dupa aia si-au reluat hlizeala. Mai fusesera de piesa pentru ca in momente de pauza si tensiune pe scena mormoiau suficient de tare replica urmatoare ca sa se auda direct pe scena. Probabil cunosteau si ele pe cineva din teatru/piesa si nu platisera bilet, dar asta nu-i nici macar o scuza miiiica pentru lipsa de respect aratata.
Da, si eu ma duc sa vad o piesa de 10 ori daca pot si-mi place, dar n-o sa ma vezi ca stau pe mess pe telefon a 11-a oara cand ma duc sau ca imi iau o prietena cu mine ca sa putem sa povestim de Gigel care ne-a dat add pe facebook. Stau dracului acasa daca ma plictiseste cultura asa de tare!

Deci pana sa le incurajati sa stea cu orele la telefon si pe facebook, incurajati-le mai bine sa aiba un dram de respect si invatati-le cum sa se comporte atunci cand le dati voie sa iasa din casa. Eventual explicati-le si ce trebuie sau nu sa faca atunci cand se duc la teatru, spre exemplu.
NU generalizez, evident ca nu sunt toti asa, expun doar unul dintre momentele traite de mine in prezenta copiilor/micilor adolescenti din ziua de azi (si, din pacate, tot mai des am fost pusa in situatia de a intalni astfel de copii).

#35 2010-03-05 13:38:17

sophie
Addicted member
De la: Atlantis
Inregistrat: 2008-02-19

Apropo de pustoaicele lui Lady ... parca astea mai sunt de inteles smile
Ieri eram la un curs si o colega tot butona un telefon, tot dadea si primea mesaje ... la un moment dat m`am enervat si i`am zis sa dea si ea pe silence macar ... nimic si nimic, i`au mai zis inca vreo 3 colege, inclusiv am alintat`o cu "nesimtita" lol oricum nu si`a dat tel pe silence ... si are 24 ani, nu mai e o copila ...

#36 2010-03-05 14:53:23

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

Mie mi se pare ca ii ai asa cum ii cresti. Daca ii zici "ia, mamica, iphone, sa fii si tu cool si ia si internet si abonament nelimitat si ce mai vrea sufletelul tau", copilul chiar va face ce vrea sufletelul lui smile Si da, conteaza si anturajul si influenta pe care o exercita asupra unui adolescent, dar eu raman in continuare de parere ca tot educatia ar trebui sa fie mai puternica.

Strict legat de cazul de fata si ontopic: mi se pare mult mai ok varianta cu telefon+cartela decat telefon+abonament. Telefonul poate sa fie extrem de folositor in diverse cazuri, d-aia zic ok la el. Sunt multe variante si extraoptiuni pe care le poti activa in functie de reteaua aleasa ca sa poata vorbi fara sa stai cu teama in san ca o sa iti vina factura de la 200 de lei in sus smile
Si eu am activata optiunea aia cu 600 de minute+600 de sms in retea de la vodafone si se intampla in unele luni sa trag de minute sa-mi ajunga smile dar in principal imi ajung si mai raman si in plus cand se reactiveaza luna urmatoare. Ori daca asta poate sa fie suficienta si uneori arhi-suficienta pentru oameni la 20 si de ani, cred ca poate sa fie suficienta si pentru 14 ani smile

#37 2010-03-05 14:54:27

star.child
Full member
Inregistrat: 2009-06-29

eu am cartela si am 17ani. deocamdata nu imi trebuie abonament, am o optiune cu 400min si sms-uri in retea + 40min. nationale, si imi ajung sa vorbesc o luna. sunt si eu pentru cartela, mai ales daca face 14ani poate intra in programe gen Orange Young.

Am invatat sa am rabdare, ca totul iti iese atunci cand nimeni nu te crede in stare!

#38 2010-03-05 15:03:14

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Mie mi se pare aberant sa cumperi unui copil un telefon de ultima generatie. Ai mei nu mi-au luat decat modele foarte foarte ansoale, si nu din lipsa de bani ci pentru ca in bucuresti iti dau in cap pentru 1 leu. De ce sa risti sa iti nenoroceasca cineva copilul pentru un telefon? Ca sa fie cool? Mai bine uncool si viu decat cool si mort. Am avut o volega pe care au batut-o niste tiganci pentru un amarat de telefon (avea 19 ani atunci) si pana acum, dupa 2 ani nu si-a revenit. Tot timpul o asteapta cineva in statie daca e seara.

Dar nah, pentru persoane ca SoareleMeu, tot ce e cool, perfprmant si scump e bun forgetit

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.