homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 5-85

#1597 2010-05-03 11:28:12

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici - 5

saru'mana ruxxy.
ma gandeam eu ... dar tot m-a luat spaima de nu mai puteam.
mie mi-a zis medicul ca pe durata lunii mai ma cheama saptaminal la control - cred ca asta e monitorizarea.
maine ma duc sa vedem ce si cum.
dar intre monitorizari???
wow  wow  wow
ufff. mor de frica.
puss

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#1598 2010-05-03 11:28:55

M_M
Full member
Inregistrat: 2006-10-10

la mine ce ar putea fi rux? ai citit ce am scris? mi-e putin teama rodnar

bebe 22.05.2010 a venit pe lume minunea noastra Radu Stefan. multumim Domnului rugaciune pt copilul sanatos pe care ni l-a dat.

"Fericirea nu este ceva gata facut. Ea vine din faptele tale." - Dalai Lama

#1599 2010-05-03 11:34:18

adinagrig
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-06-05

si eu zic sa mergi azi M_M dacamai persista durerea....
ideal asa e sa-i tinem pana dupa 37 spe 40, dar daca ei nu mai vor sta ce sa le facem....eu sper sa nasc cat mai aproape de termen....

off, pe 18 mai mai merg la control si o sa discut si cu doctorita despre varianta de a fi sau a nu fi in concediu de odihna, asta e, nu am ce face, am fost constienta de la inceput ca nascand vara exista posibiliatatea ca medicul sa fie in concediu, ...o sa discutam sa vad cum si-a programt concediul....

9 ani de copilarie ....

#1600 2010-05-03 11:54:23

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

maryland a scris:

passenger a scris:

hello,

fetele, am intrat aici sa va intreb si pe voi, ca doar sunteti gravide cu experienta  tongue  :

c. ALIMENTE NERECOMANDATE GRAVIDEI
1. Carnea: porc, vită, pui, sau peşte şi ouăle insuficient gătite sau crude.
2. Fast food
3. Peşte spadă, rechin, somn, macrou, ton. Au o importanţă deza de metil-mercur, un metal dăunător creşteri creierului şi al sistemului nervos al copilului.
4. Produse lactate nepasteurizate
5. C?teva tipuri de lapte şi br?nzeturi, cum ar fi br?nza feta, brie, roquefort etc.;
6. Pateuri sau conserve de carne recongelate.
7. Sucuri nepasteurizate
8. Legumele culese verzi
9. Suplimentele nutritive pe bază de plante
10. Apa nepotabila sau netestata.
11. Produsele alimentare ce conţin alune, căpşuni etc.
12. Alcoolul, fumatul, drogurile

Intrebari:
-ce au capsunile cu sarcina???  neutral  eu intentionam sa cumpar cate un kil de capsuni pe zi, imi plac f mult, dar dupa ce am citit aici am zis sa fac research intai.
-voi ati mancat mezeluri? ( cremwursti in special - si pentru astia am o pasiune)

Multumesc ! big_smile

Pupici la toate!  par

pass eu am mancat de toate in sarcina...ideea e sa nu faci excese
despre peste eu stiu ca nu tre sa mananci sushi sau sashimi
capsunele si alunele cred ca tin de alergii...daca te stii ok cu ele nu cred ca tre sa te abti
brenzeturile alea frantuzesti cina nu sunt pasteurizate
mezeluri...nu prea mananc de fel...dar tot am mancat cat am for gravi

asa cum ti-am spus....daca nu faci excese e ok

pupici  puss  par  kram

mary, DIN PACATE, nu de tine e vorba neutral ci de bebe. tu poti sa n-ai nicio alergie si sa il scoti pe el alergic de la chestiile astea. uita-te la mine si la cris sad si da... alunele au fost una dintre putnele mele pofte sad iar capsuni am bagat ca deh.. era sezon.

acu nu stiu daca de la asta are cris der,matita atopica, dar... dar smile

pass, si eu zic la fel... mananca de toate, dar fara excese.

iar parerea mea pers: mai bine mananci linistita 2 kile de capsuni decat mezeluri si alte rahaturi pline de e-uri smile

mm, vorbeste cu dr.....

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1601 2010-05-03 12:05:36

maryland
Sr. member
De la: New York
Inregistrat: 2008-12-05

offff kata tot va luptati cu dermatita....
cred ca te-ai saturat sa il tot vezi asa... sad eu sincer nu cred ca e alergic de la ce ai mancat tu in timpul sarcinii....
eu sunt cea mai alergica pers din lume dar nu la alimente...si vad ca nici fi-miu nu e deocamdata....sper sa nu faca alergii medicamentoase camine ca atunci am pus-o

Publicitate

loading...

#1602 2010-05-03 12:22:36

liliana83
Hero member
Inregistrat: 2008-04-17

nici eu nu am tnut cont de mancaruri neindicate in sarcina,insa peste,mezeluri nu prea suport;mancam mai mult inainte;acum am pofta de bere si gust destul de des de la sot,si pepsi...
pana acum ma tot mentin la aceleasi kg de sapt bune;cam de la cate sapt ati luat proportii mai mari?

Serban,"cel mai iubit dintre pamanteni",16.08.2010
Mara,a doua minune,23.07.2012
Iti multumim,Doamne!

#1603 2010-05-03 12:36:22

katami
Platinum member

eu tin minte ca din luna a 6 a am inceput sa iau cam un kil pe sapt big_smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1604 2010-05-03 12:41:19

liliana83
Hero member
Inregistrat: 2008-04-17

uau katami?deci ai pus vreo 12?

Serban,"cel mai iubit dintre pamanteni",16.08.2010
Mara,a doua minune,23.07.2012
Iti multumim,Doamne!

#1605 2010-05-03 13:02:48

indie
Full member
Inregistrat: 2008-02-15

Andreed a scris:

Sa va povestesc despre controlul de ieri
Suntem bine, crestem, dar tot suntem mai micute, Conform eco avem doar 30 saptamani si 5 zile, nu 32 saptamani si 4 zile cum ar trebui.Oricum ea a fost mereu mai mica, important este ca, creste.
Avem in jur de 1600 grame dar dr a spus ca poate sa aibe mai mult, dar omfalocelul trage greutatea in jos avand im vedere ca el contine intestine si ficatelul.
Nu a stat deloc la masuratori, a fost tare suparata si nervoasa, tot lovea in sonda lol . Chiar i-am zis dr ca eu nu o simt asa in burtica, asa nazbadaioasa.
A prins cateva cadre in 4 D, e asa frumoasa si dulce :lovestruck: :lovestruck: :lovestruck: :lovestruck: doamne ca abia astept sa o vad live.

Imi va face cezariana dupa data de 7 iunie cand implinim 38 de saptamani, asta in functie si de dezvoltarea ei, asadar, ziua cea mare va fi intre 7 si 14 iunie.Mai putin..nu imi vine sa cred.
A masurat si omfalocelul, are in jur de 5 cm, nu este un omfalocel gigant, oricum dr chirurg va decide cand o vor opera.

Ma bucur ca e totul bine cu Maria, o sa recupereze ea micuta smile

Eu sunt un pic stresata ca mi-a zis DR ca am lichid amniotic la limita si trebuie sa ma odihnesc mai mult...acum am citit pe net tot felul de lucruri, inclusiv de nastere prematura daca bebe nu are destul lichid...si imi fac griji...peste 2 sapt mergem la un nou control, sper sa isi revina lichidul amniotic.

I'll be nice if you give me chocolate!
avem un puiutz de om bebe Oliver 21.05.2010

#1606 2010-05-03 13:05:13

sanca
Hero member
Inregistrat: 2005-09-13

buna la toata lumea!

am cam ramas in urma. sambata am fost toata ziua plecati seara am ajuns rupta, abia asteptam un dus si sa ma intind.. si ieri nu prea a mers netul si ma saturasem sa ma chinui. soacra-mea de data asta s-a dus repede catre casa.. insa mi-a ajuns! sad

noi suntem bine.. decat ca ieri incepusem sa fiu ingrijorata ca asta mica a mea abia daca misca. tot vorbeam cu ea si nimic.. cred ca a lenevit si ea ca doar a fost duminica smile pt ca azi si-a revenit. o simt mai activa. adina la noi tati inca nu simte.. si saracul tare nerabdator mai e.

si eu mai vin la lucru luna asta si eventual o sapt din iunie. mie imi da voie sa imi iau tot concediul de odihna.. astfel ca o sa stau in iunie in concediu de odihna si incepand cu 1 iulie in prenatal. asa...parca nu-mi vine sa cred.

tomina poti sa imi mie nr de telefon. am vrut sa ti-l trimit pe al meu pe mail insa am vazut ca e setat ca privat si nu am putut!

Ultima oara a fost editat de sanca (2010-05-03 13:07:01)

Daria Ioana - 06.08.2010

#1607 2010-05-03 13:31:45

fleurette
Hero member
Inregistrat: 2008-09-29

ce bine sanca ca poti merge la munca, acasa te gandesti numai la sarcina  wink
nu cred ca e adev cu alergiile...eu am mancat capsuni si pepene rosu cu kg...iar copii n-au probl

mamica de gemeni: Darius si Clarisa al9leacer

#1608 2010-05-03 13:34:17

katami
Platinum member

liliana83 a scris:

uau katami?deci ai pus vreo 12?

15 mai exact. s-au dus toate smile mai putin vreo jum de kil... pe care eu il atribui tzatzelor si m-am scos rotfl

mary, nu, am cam scapat de (episodul asta de) dermatita, e frumos acu lol da' e faza ca atopia e o chestie pe care o tarai pe viata. adicatelea un fond alergic prin constitutia ta... pe fondu asta poti dezvolta (sau nu signof10 ) diferite reactii alergice... de la bube la, Doamne fereste, astm sad da' noi gandim pozitiv smile

nici eu nu cred f tare in faza cu alimentele... in sarcina am mancat de toate, inclusuv branza de la tara, inclusiv feta, branza cu mucegai... dar alune am avut vreo 2 luni in care mancam zilnic la serviciu. in conditiile in care de felul meu nu prea leam cu alunele...

indie, si eu aveam lichid putin. in afara ca am cele mai neclare si sterse poze de eco posibile (ca nu aveau undele mediu de propagare si pe beve il gasea dr cu fata lipita de "parbriz" lol adica placenta), n-a fost nicio pb smile singura ta grija: sa nu care cumva sa se fisureze membranele si sa pierzilichid fara sa iti dai seama...

#1609 2010-05-03 13:39:08

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Indie, asculta sfatul si odihneste-te.

Sanca, ma bucur ca ti-a plecat soacra mai repede, a mea nu a venit inca, dar o astept..fara drag

Eu voi naste undeva intre 7 si 14 iunie, cel mai probabil 7 pentru ca atunci voi impplini 38 de saptamani si bebe tb scos inainte

Eu am luat vreao 12 kg pana acum..in 5 saptamani cred ca cu siguranta o sa mai pun destul

Mm, daca persista, suna medicul, dar nu va panicati. Cine vorbeste chicot

Ultima oara a fost editat de Andreed (2010-05-03 13:40:40)

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#1610 2010-05-03 13:45:55

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

M_M a scris:

la mine ce ar putea fi rux? ai citit ce am scris? mi-e putin teama rodnar

Eu zic ca bebe s-a marit si apasa dar daca e o durere suparatoare si eu zic sa mergi la doctor. Mi se pare foarte mult pana pe 21 mai cand tu ai termen pe 26, sr fi trebuit sa mergi mai des acum.
Fetelor, o sa stiti cand va fi timpul sa nasteti dupa durerile respective. Contractiile de nastere nu se compara cu nicio durere de burtica wink

Eu am inceput sa pun bine cand am intrat in 7 luni...de fiecare cand ma urcam pe cantar (si era des big_smile) aveam cate un kg in plus. Cand am implinit 34 de saptamani aveam 64 de kg, luasem 17. Acum am fix 54, am scapat foarte repede de mare parte.

Ultima oara a fost editat de rruxxy (2010-05-03 13:48:20)

#1611 2010-05-03 13:50:06

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

Andreed, te pupacesc si o pupacesc si pe luptatoarea ta. Ma bucur ca e asa bine. Va tin pumnii in continuare si abia astept s avina pe lume ... dance  majoreta Mai profita cat mai poti de burtica...

La fel si pt voi, burtici...  par Ce-o sa mai simtit lipsa burticilor cand va urla stapanul ca un profesionist sau cand vi se lungesc cearcanele pana la buric  chicot  Cu toatea astea, nimic nu se compara

Burtici, ma duc la "members rea" sa ma dau mare cu poze la de nunta/botez. Sper ca nu mi-au desfintat topicul pe motiv de absenta prelungita  chicot

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

#1612 2010-05-03 13:52:17

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Witty, iti multumesc !!!

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#1613 2010-05-03 13:58:42

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Ina kram vezi ca nu mai sunt la "members area" ci la "a venit barza" smile

#1614 2010-05-03 14:45:45

camyelenbebe
Hero member
De la: Bucurestiul minune
Inregistrat: 2009-01-11

pupici pe burtici

Dumnezeu ne-a ajutat sa avem doi pui de om exact asa cum ni i-am dorit. hjarta .... Tudor  par....11/03/2010 si Matei 21/6/2012
http://fabricutahandmade.blogspot.ro/20 … orale.html

#1615 2010-05-03 15:34:53

witty_ina
Sr. member
Inregistrat: 2006-09-11

Rux, am vazut... intr-un final chicot . Plec si eu putin si voi dati forumul peste cap  chicot

28.01.2010: Luca e in sfarsit la mami si tati in brate
[img]http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wXDT31D/weight.png[/img]

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.