homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Vreau sa slabesc - 8-14

#248 2010-05-04 19:13:30

bunea georgeta
Platinum member
De la: Prahova
Inregistrat: 2009-07-12
Site

Re: Vreau sa slabesc - 8

Emilya  puss  multumesc  frumos .

Va rog nu ma citati!Ajutati-ma sa nu imi iau ban.Multumesc.

#249 2010-05-04 19:14:26

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

e super ok. nici sa nu-ti doresti sa slabesti mai mult de 1,5 pe saptamana (totusi, eu as zice 1, dar si 1,5 e acceptabil) pt ca te alegi cu niste vergeturi de toata frumusetea de care nu mai scapi

hjarta

#250 2010-05-04 19:16:46

Loveable
Diamond member

am si eu o intrebare...
care e faza cu sarea in cura de slabire?
adica...daca mananc sarat nu ma ingras, nu? sau nu ma incurca la slabit.
atata tot ca retii apa, pe care o elimini la un mom dat (probabil cand nu mananci sarat, sau ma rog)

hjarta

#251 2010-05-04 19:18:12

annabel
Diamond member
Inregistrat: 2007-01-15

georgeta eu zic sa fii fericita maxim smile
love habar nu am

#252 2010-05-04 19:21:16

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

love nu se recomanda sarea in exces in general nu doar in curele de slabire pentru ca da, retii apa si tragi mai mult la cantar desi in realitate nu ai pus nici un gram pe tine smile Iar intr-o dieta asta poate fi descurajant. Pe de alta parte nu sunt de acord nici cu extremele, sa nu mananci sare DELOC (cunosc niste specimene) pentru ca organismul are nevoie si de saruri k sa functioneze

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

Publicitate

loading...

#253 2010-05-04 19:22:40

bunea georgeta
Platinum member
Site

Loveable, mi se parea ca am dat jos prea putine kilograme...oricum sunt hotarata sa tin o perioada cat mai lunga , sa vedem pana la cate kilograme ajung...dieta pe care o tin mi se pare super lejera...

#254 2010-05-04 19:23:56

Loveable
Diamond member

nu-i problema ca e descurajant, atata timp cat are un gust mancarea aia big_smile
oricum nu mananc in exces...
apropos de asta...nu inteleg persoanele care folosesc vegeta, pe motivul ca sarea e nesanatoasa. apoi vegeta contine sare + tot felu de chimicale..

hjarta

#255 2010-05-04 19:24:44

Loveable
Diamond member

ce dieta tii georgeta?

hjarta

#256 2010-05-04 19:27:05

bunea georgeta
Platinum member
Site

Annabel smile
   Loveable, dieta Monicai Anghel  big_smile

#257 2010-05-04 20:03:47

Emilya
Platinum member
Site

Loveable a scris:

nu-i problema ca e descurajant, atata timp cat are un gust mancarea aia big_smile
oricum nu mananc in exces...
apropos de asta...nu inteleg persoanele care folosesc vegeta, pe motivul ca sarea e nesanatoasa. apoi vegeta contine sare + tot felu de chimicale..

stiu persoane care ma freaca pe mine la icre k zaharina e nesanatoasa (desi eu imi pun doua pastile in cafea dimineata si atat) ca mai bine mananc zahar  roll  dar in schimb folosesc kilu de vegeta pe luna

in alta ordine de idei, un articol interesant

Ai fost pana acum intr-o stare de indiferenta/inconstienta/neputinta si te-ai trezit intr-o dimineata cu gandul ca trebuie sa slabesti 5-10-toate kg intr-o saptamana. Probabil ca primul gand va fi sa nu mai mananci [...] si aici completeaza tu: la fel ca inainte, mult, prost sau deloc in cazurile cele mai nefericite...

Efecte

Inainte de a trece la fapte tine cont de ce nu e bine sa reduci drastic numarul de calorii si ce se poate intampla:

1. in primele zile poate parea incurajator, pentru ca vei vedea 1-2-3 kilograme in minus, dar ele nu reprezinta decat pierderea apei din organism si golirea intestinului gros
2. in loc sa te aduca mai aproape de kilogramele dorite, scaderea drastica a caloriilor poate avea exact efectul invers: restrictiile mari de calorii impiedica organismul sa arda grasimi.
3. daca nu ii oferi minimul caloric necesar, organismul se va "hrani" cu muschii pe care ii are, mergand pana la muschiul inimii in cazurile grave
4. sistemul imunitar va scadea drastic, facand ca o banala raceala sa te tina in pat zile intregi, fara sa vorbim de alte boli si infectii pe care le poti contacta mult mai usor
5. bolile de stomac apar imediat: cresterea aciditatii, arsuri, gastrita, ulcer
6. dupa masa musculara, organismul va trece la distrugerea organelor interne, ficatul fiind primul afectat
7. apare osteoporoza

Mecanismul de functionare al organismului la infometare

Este un proces treptat care nu se intampla intr-o zi-doua, dar se intampla rapid, timpul variind de la o persoana la alta. Cand organismul simte ca aportul caloric se reduce mult, da alarma si declanseaza "starea de infometare". Este o reactie naturala a oricarui organism viu, de autoaparare. Considera organismul tau o fiinta separata, cu propriile lui dorinte si scopuri. Singurul scop al lui este sa SUPRAVIETUIASCA si va face asta cum poate mai bine, indiferent daca tu esti de acord sau nu.

Adaptabilitatea este una dintre cele mai puternice calitati ale organismelor vii, iar in cazul de fata inseamna ca organismul tau va deveni super eficient in folosirea caloriilor (putine) pe care le primeste. Va acumula grasime (pentru ca grasimea este cea mai eficienta metoda de acumulare de energie pentru organism) si va distruge muschii pe care ii are pentru nevoile zilnice de energie.

Ce inseamna asta? Mai putini muschi pe tine, inseamna nevoie zilnica mai mica de calorii, ceea ce inseamna si mai multa grasime acumulata din aceeasi cantitate (mica) de calorii pe care i-o dai organismului. Bineinteles ca asta ar fi ideal daca te-ai afla in situatie nevoita de infometare, dar in cazul in care vrei sa slabesti, este cea mai rea situatie.

Efectul Yo-Yo

Efectul yo-yo presupune cicluri repetate de slabire-ingrasare survenite in urma dietelor drastice. In faza de slabire, organismul a pierdut atat grasime, cat si tesut muscular, ceea ce se traduce printr-o Rata Metabolica de Baza mai scazuta. (Basal Metabolic Rate = BMR = cantatea minima de energie exprimata in calorii de care corpul nostru are nevoie sa se mentina in viata, in conditii de repaus fizic). Tu vei dori ca dupa aceasta "dieta" sa iti reiei modul de alimentatie normal, dar vei observa ca numarul de calorii care inainte era necesar sa te mentina, acum te ingrasa. Vei acumula kilograme (grasime), vei incerca din nou sa slabesti folosind aceeasi metoda de infometare, organismul tau va consuma din nou masa musculara si ciclul se reia.

Ce trebuie sa faci?

La intrebarea asta nu exista un raspuns general valabil, asa cum nu exista metoda general valabila de slabire. Insa, sunt anumite lucruri dupa care e bine sa te ghidezi cand incepi o dieta:

* Calculeaza-ti necesarul caloric zilnic
    * Incearca sa te incadrezi in numarul de calorii rezultat pentru a slabi 0,5 kg/saptamana.
    * Nu scade sub 1000 calorii zilnic. Daca totusi se intampla accidental, nu este o problema.
    * Nu alterna perioade cu mancat foarte mult cu perioade de foamete doar pentru "a echilibra balanta calorica". Nu merge asa! Ai sarit calul intr-o zi, asta e! Asuma-ti greselile, invata din ele si mergi mai departe!
    * Fa sport! Iti va da o stare de bine, iti modeleaza corpul frumos, diminueaza celulita si aspectul pufos, iti face inima sanatoasa, creste imunitatea organismului si, nu in ultimul rand, te va ajuta sa arzi calorii. Doar 30 de minute de alergare usoara, la 65 kg te vor ajuta sa arzi aproape 300 calorii... adica cina sau micul dejun. Atentie insa, pentru persoanele obeze (IMC > 30) este recomandata mai degraba miscarea usoara (mersul, inotul, treburi prin casa).

Ultima oara a fost editat de Emilya (2010-05-04 20:04:39)

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body

#258 2010-05-04 20:12:50

Loveable
Diamond member

asta-i cu dedicatie, emilya? lol

hjarta

#259 2010-05-04 20:14:54

Emilya
Platinum member
Site

nu, l-am citit si mi s-a parut interesant pentru ca nici eu nu stiam exact de ce nu e bine sa mananci prea putin (stiam k nu-i bine da nu si de ce)

#260 2010-05-04 20:18:44

Loveable
Diamond member

na bun, pt articolu asta, mananc si eu o banana big_smile
chiar e interesant articolul..

hjarta

#261 2010-05-04 20:45:02

Joy'n'Happiness
Full member
Inregistrat: 2008-08-18

fiind foarte interesata de tot ceea ce inseamna health&beauty zi de zi scotoscesc netul il lung si in lat si am gasit dieta asta http://www.eva.ro/dietafitness/dieta/ve … 30180.html ..nu stiu daca e buna sau nu, insa daca cuiva i se pare buna poate fi utila..

Un vrai homme ne séduit pas plusieurs femmes en même temps mais plusieurs fois la même. - Meilleures Pages
When your ex says "you will never find anyone like me" and you reply "God I sure hope not.

#262 2010-05-05 00:18:23

nerama
Insomniac member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-11-18

ceau fetelor
ma alatur si eu voua pentru ca, spre rusinea mea, am 1,58m si 70 de kg supa

cea mai mare problema a mea e ca sunt pofticioasa... bang  bang

vreau si eu sa va intreb ce parere aveti despre ceaiul de urzica?

din 10.10.2011 sunt cea mai fericita mamica hjarta bebe
un anisor si jumatate de fericire, implinire si bucurii

#263 2010-05-05 00:27:23

Loveable
Diamond member

ce sa faci cu ceaiu de urzica?

hjarta

#264 2010-05-05 00:38:31

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

rotfl

#265 2010-05-05 00:39:42

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

nerama, cu ceaiu de urzica sau alte ceaiuri nu rezolvi aproape nimic. Ideea e alta lol eliminat chestiile negative: dulciuri, grasimi, prajeli, paine, paste etc si sport cat incape.

#266 2010-05-05 00:42:59

Madalina85
Addicted member
Inregistrat: 2009-09-27

sa slabesti probabil....nu cred ca vrea sa se spele pe cap big_smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.