Topic pentru aspirantele la titlul de MAMICA - 25-86
- tttttt
- Hero member
- Inregistrat: 2008-01-22
Re: Topic pentru aspirantele la titlul de MAMICA - 25
timean86 a scris:Deci la Evaluarea probei scrie: Calitatea recoltarii: buna Flora: cocobacili, bacili ? o, Gardenella ? 0, micoza ? 0, trichomonas ? 0 Celule epiteliale: pavimentoase bifat: superficiale si intermediare Bifat Parabazale ? atipice Bifat Metaplazice ? imature Bifat Glandulare ? atipice Infiltrat leucocitar: bine reprezentat, sange
Interpretarea probei: bifat ASCUS si AGUS
Comentarii: tratament Control citologic la 4 luni cu atentie la jonctiune si endocol.
Tratament recomandat: la ciclu AZITROX 500 mg, - 2x1 tab / zi, timp de 5 zile FLUCOVIN 150 mg, - 1 tab. doza unica, INDOMETACIN RECTAL - 1 supozitor seara timp de 5 zile, Dupa ciclu, supozitor cu PROPOLIS administrat intravaginal 1 / seara 10 zile, timp de 2 luni . Recontrol la 4 luni.
timean , eu nu stiu exact problema , dar vroiam sa te intreb , erai cumva inainte de menstra sau dupa ciclu ? mie imi pare suspect de hpv ...de ce ti-a dat azitrox ?
buna coco
Ultima oara a fost editat de tttttt (2010-05-04 13:12:33)
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
- timean86
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-10-27
Eram exact in ziua 17 a CM Garga n-am facut decat Pap.
Ultima oara a fost editat de timean86 (2010-05-04 12:54:04)
D+T= = A "sans vous ma vie n'est qu'un décor qui brille, vide de sens"
- gargarita
- Moderator
eu as face toate analizele inainte sa iau antibiotic pe orbeste. asa o sa ai si antibiograma. si trebuie sa faca si partenerul tratament, ca altfel, degeaba il faci numai tu.
mie mi-e rau de nu mai pot. si as bate pe toata lumea
Ultima oara a fost editat de gargarita (2010-05-04 12:57:23)
- tttttt
- Hero member
garga , imi pare rau pentru spoting ,,,,acum am vazut timean , nu prea avea ce sa caute sangele pe acolo , azitrox nu prea ii vad rostul caci nu ai infectii , mai dgraba trebuia sa iti recomande un test pt hpv , si daca era pozitiv , se mergea pe aceasta linie ...din cate stiu eu rezultate bune se vad de la cervugid
nu poti sa mai ceri si o alta parere ??
Ultima oara a fost editat de tttttt (2010-05-04 12:58:15)
- gargarita
- Moderator
tt
eu vad niste cocobacili acolo. dar fara culturi nu stim ce-i cu ei.
- mikado
- Platinum member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2010-01-29
timean86 a scris:Eram exact in ziua 17 a CM Garga n-am facut decat Pap.
Timea, eu as aface asa:
1. as retepa PAP-ul si in alta parte - as intreba daca nu ar fi necesara si o colposcopie
2. as face un examen complet de secretie (include si antifungigrama)
3. as face Chlamydia tracomatis, Mucoplasma, Ureaplasma din secretie
se pare ca primul tratament nu a dat rezultate daca si inainte ti-a iesit ASCUS....
Tratamentul pentru eventualele infectii ar trebui date pe baza antifungigramei, sa se stie clar la ce anume sunt sensibile...altfel, nu este bine.
Coco si succes la intalnire
Ultima oara a fost editat de mikado (2010-05-04 13:08:02)
.
- tttttt
- Hero member
da , mika are mare dreptate , trebuie o colposcopie neaparat
doctorul asta vad ca ti-a dat tratament si pt candida , si pt infectii....desi ele nu apar , deci nu se stie ce anume tratezi
si cel mai important , ascus si sangele din secretie , pt astea nu ai tratament ....
- passenger
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-10-16
salutare,
am intrat scurt sa va zic ca nu am ajuns la doc. dermato. am febra mare si zac in pat, nu stiu de ce mi se intampla asta, dau din una in alta.. am mai scapat un pic de bubele alea si acum ma doare capul si la 5 dim. m-am trezit cu fbra. nu am ce face, comprese cu apa rece... ma doare fiecare bucatica din corp, nu mai pot. plus ca nici nu mananc, nu pot sa mananc nimic sunt f nervoasa, am ajuns cu bine in sapt. 9 si patesc acum asa ceva , mor de nervi ma si doare burta de azi dim. destul de tare..... am uitat, a tras mama niste sfori si mergem la un alergolog f bun de aici, dar acum e povestea cu febra incerc sa citesc ceva din urma apoi ma duc in pat iar ca se invarte casa cu mine
- tttttt
- Hero member
doamne pass , nu imi vine sa cred ce ti se intampla ...
sanatate multa iti doresc din toata inima ....
- timean86
- Addicted member
Garga, a prescris tratamentul si la sotu. Tete, vreau sa mai cer o parere. Am facut deja tratament cu cervugid, betadine si viviflor. Sangele nu poate fi de la recoltare ( ca am avut sange pe chilot 2 zile dupa examen ) ?
Ultima oara a fost editat de timean86 (2010-05-04 13:13:05)
- passenger
- Addicted member
- smart lady
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-10-21
pass sper s-o scoti la capat cu bine. totusi nu poti sa iei niste paracetamol? stiu ca prietena mea cand era gravi si racea cu febra lua paracetamol la indicatiile dr
Mami mandra de Alexandru nazdravan- 4 ani +
- mikado
- Platinum member
- Inregistrat: 2010-01-29
passenger a scris:salutare,
am intrat scurt sa va zic ca nu am ajuns la doc. dermato. am febra mare si zac in pat, nu stiu de ce mi se intampla asta, dau din una in alta.. am mai scapat un pic de bubele alea si acum ma doare capul si la 5 dim. m-am trezit cu fbra. nu am ce face, comprese cu apa rece... ma doare fiecare bucatica din corp, nu mai pot. plus ca nici nu mananc, nu pot sa mananc nimic sunt f nervoasa, am ajuns cu bine in sapt. 9 si patesc acum asa ceva , mor de nervi ma si doare burta de azi dim. destul de tare..... am uitat, a tras mama niste sfori si mergem la un alergolog f bun de aici, dar acum e povestea cu febra incerc sa citesc ceva din urma apoi ma duc in pat iar ca se invarte casa cu mine
Pass offf. ..poate te mai lasa febra si ajungi la alergolog...ai sunat dr. pt. durerile de burtica? sa nu stai asa , tin pumnii sa treaca
Georgi
Timea pai tratament si sotului asa fara analize din care sa rezulte clar pt. ce este?
Ultima oara a fost editat de mikado (2010-05-04 13:14:12)
.
- bunea georgeta
- Platinum member
- De la: Prahova
- Inregistrat: 2009-07-12
- Site
Va rog nu ma citati!Ajutati-ma sa nu imi iau ban.Multumesc.
- passenger
- Addicted member
o sun pe dr. sa vad ce imi zice sa fac. pt burta iau no-spa. stiu ca e periculoasa febra in sarcina dar inca nu am luat nimic fara sa imi zica dr. o sa o sun acum, pana acum am zacut in pat ca azinoapte a fost distractie, pana la 3 am. urticarie si mancarimi mari, de la 5 am. febra mare si dureri de cap.
va pup, ma retrag in pat ca nu mai pot!!!!
- tttttt
- Hero member
timean86 a scris:Garga, a prescris tratamentul si la sotu. Tete, vreau sa mai cer o parere. Am facut deja tratament cu cervugid, betadine si viviflor. Sangele nu poate fi de la recoltare ( ca am avut sange pe chilot 2 zile dupa examen ) ?
time , nu stiu ce sa iti zic, dar vad ca recoltarea a fost buna , asa scrie pe analiza , si in plus faptul ca e bifat ascus si agus nu prea e bine , nu vreau sa te sperii , pentru ca eu nu sunt doc , dar totusi consider ca o colposcopie ar lamuri problema, poate e cazul sa iti faca totusi o cauterizare sau o vaporizare , nu stiu .... cate luni ai facut tratament cu cervugid ? e bine sa faci si chlamydia , ureaplasma si mycoplasma , ca daca e vre-o rana pe col , sa excluzi varianta ca e intretinuta de o infectie .... candida vad ca nu ai , asa ca flucovim l-a dat probabil pt ca ti-a dat azitrox, si e recomandat preventiv ,,,, tu ai cumva sangerari dupa contact ?
pasule ....
georgi , bine ai revenit ...
Ultima oara a fost editat de tttttt (2010-05-04 13:19:28)
- timean86
- Addicted member
Tratament cu cervugid 2 luni, dupa ce mi s-a descoperit o rana pe col. Apoi dupa acest tratament am mers la- control, s-a recoltat PAP si a iesit ASCUS, alte tratemente ( cum am scris mai sus ) control dupa 6 luni, respectiv rezultatul de acum. Nu sangerez dupa contact, nu am dureri in timpul contactului. Da Mika, acelasi tratament ca si mie.
Ultima oara a fost editat de timean86 (2010-05-04 13:27:43)
- tttttt
- Hero member
am inteles time, spre rusinea mea , nu am stiut toate aceste date ....deci e confirmata rana pe col . parerea mea este ca daca dupa tot acest timp nu ti-a trecut poate ar trebui sa faca totusi o cauterizare
si apoi iar tratament
sau , nu stiu , macar mai cere o alta parere ...
Ultima oara a fost editat de tttttt (2010-05-04 13:33:57)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|