homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici- 6-116

#2186 2010-07-15 17:19:24

GeoGeo
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-02-15

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici- 6

sanca, lasa pampoanele alea ! tongue

legat de triplu test - eu l-am facut dar dupa aia mi s-a parut o mare pierdere de vreme ... pentru ca rezultatele se bazeaza foarte mult pe chestionar, pe ceea ce raspunzi tu ... ideea e ca ecografia de la triplu a fost pentru mine prima eco 3D /4D si i-a masurat toate alea .... aia a fost important. Acum depinde de fiecare - dar o mamica tanara, fara probleme de sanatate/ antecedente in familie, si un tatic la fel nu vad de ce s-ar mai stresa cu acest test ... parerea mea big_smile

yes it's official  : sunt mamiiiicaaaa ! smile

#2187 2010-07-15 17:22:20

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

Pass, frumoase hainite. smile Culoarea mea preferata e verdele. wink

Of, nici pe mine nu ma mai tine sa colind magazinele. Lasasem totul pe ultima 100 de m si acum nu ma mai pot aventura ca imediat ma doare burtica.

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#2188 2010-07-15 17:31:41

liliana83
Hero member
Inregistrat: 2008-04-17

fetele,ziceti voi de mirik ,dar sunt fix in aceeasi situatie;si eu vreau natural si stau la inca o ora distanta de buc fata de ea;am reusit sa ajungem la buc in 2 ore,insa nu stiu cum va fi
eu am la cine sta,dar cu cat timp inainte sa merg pe capul fetei?
sa vedem la sf lunii,la 38 sapt ce zice dr,dar mie mi-e frica si pana atunci sa nu patesc ceva...

garga,si eu am facut eco si tt la 16 sapt,tot la nicolae;e intr-adevar un dr placut,insa la mine se pare ca n-a fost prea atent sau chiar nu a vazut,desi se spune ca ar fi tb...chiar scrie la eco de atunci la craniul fetal:sistem ventricular simetric,situat pe linia mediana,pliu prenazal(asta nu e exact pb care o are bebe meu,adica acel pliu nu s-a unit?)de grosime normala;plus ca tt a iesit perfect si dr gine zicea ca la pb lui bebe tb sa iasa nu stiu ce valoare marita
nu vreau sa te superi ca ti-am zis astea(eu sper sa fie el cel care a avut dreptate si nu dr care mi-a facut eco urmatoare,desi bebe era f mic),insa poate tu esti mai atenta,mai insistenta sa te asiguri ca totul e ok,sa-l pui sa-ti arate totul...

Serban,"cel mai iubit dintre pamanteni",16.08.2010
Mara,a doua minune,23.07.2012
Iti multumim,Doamne!

#2189 2010-07-15 17:45:47

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Uite hainute de Sebi mic applause

Pass, daca ai facut dublu test si a iesit ok de ce mai faci si triplu?

#2190 2010-07-15 18:01:24

passenger
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-16

fetele, inseamna ca nu e triplu test ce fac eu acum  neutral  , inseamna ca e doar morfologia, habar nu am...  stiu doar ca tre'sa merg si sa ii masoare tot-tot, ca si la prima morfologie in sapt 12, doar ca acum verificam inca o data organele, PLUS ....  rugaciune   fatuca: ii masoara limba, distanta dintre ochi, maxilarul, nasul, absolut tot. asa lucreaza dl dr Radulescu-Botica, am citit pe net si mi-a spus si dr. mea ca este extrem de minutios si vrea sa masoare fiecare milimetru. Acum si dl. dr. Haiduc a spus sa merg la Academica pt eco. de 20 sapt pt ca e f ok acolo si sunt de mare precizie ecografiile facute de dl. dr.  Mie nu imi este de bani, dorm linistita daca fac ecografia acolo si mi se zice ca e totul in regula. La dublu test am avut risc mai mic de 1 la 4000 , adica ff scazut. smile

sanca, CUM sa ma supar??  lol  Doamne feri, nici vorba. nici acum nu imi dau seama de ce m-as fi suparat.  puss

da, hainute de Sebi. abia astept sa il vad imbracat cu ele  rugaciune

Publicitate

loading...

#2191 2010-07-15 18:46:30

sanca
Hero member
Inregistrat: 2005-09-13

din ce ai descris eu sunt aproape sigura ca e morfologia de trim 2. acuma vezi tu daca faci triplu test sau nu.. sincer si mie testele astea care sunt pur statistice mi se par inutile. la bebe oricum nu as fi renuntat.. iar cand am citit pe hartia aia ca un rezultat bun nu garanteaza un copil sanatos precum si destulele cazuri in care rezultatele au iesit prost iar bebei au fost sanatosi m-au determinat sa nu mai bag banii in buzunarele doctorilor. nasa mea care e in bransa mi-a explicat cum e.. doctorii ginecologi te trimit la lab unde sa fac recoltarile si au cota parte.. si daca cred in rezultate si daca nu.. sunt "interesati" ba chiar "motivati" sa te trimita... si la dublu si la triplu test si la toate minunile de teste.

Daria Ioana - 06.08.2010

#2192 2010-07-15 18:52:01

liliana83
Hero member

PASS,cat costa eco la acest dr?

Iti multumim,Doamne!

#2193 2010-07-15 19:16:12

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Da Pass, tu faci morfologia de trimestru 2. La asa un rezultat bun la dublu test nu vad de ce ai face si triplu. Asa mi-a iesit si mie si clar nu am facut triplu....bine, eu nu am vrut nici dublu dar mi-a fost jena de doctorita sa refuz.

#2194 2010-07-15 20:05:17

passenger
Addicted member

liliana, eco. simpla nu stiu cat e, eu pt morfologiile astea dau 350 RON si apoi analiza la sange 150RON, 500 RON cu totul. asa am dat la dublu test, acum nu stiu daca imi ia si sange. o sa iti zic miercuri abia.

uite aici :

http://www.academica-medical.ro/

vezi ca au notate preturile pe site

eu nu stiu despre ce statistici vorbiti, si Cocofana zicea ceva de completat chestionare ...  nustiu   eu pur si simplu am fost la eco. unde m-a tinut 40 min dr. cu sonda pe burta, timp in care tot masura, apoi luat sange.

doc a mea m-a trimis la Academica, dar am ajuns mai nou sa schimb medicul, si aveam deja programarea facuta pt morfologia asta. medicul nou, dl. Haiduc mi-a spus ca e f bine ca fac la dl. Botica morfo si nu ma trimite in alta parte, desi dansul colaboreaza cu alti medici si alte laboratoare. deci cel putin de la dr Haiduc nu a fost niciun interes.

#2195 2010-07-15 20:09:10

liliana83
Hero member

off!tot atat am dat si eu la toate eco si nici vorba de masuratori detaliate...acum,nu mai are sens sa fac,o sa-l vad curand pe bebitu',dar la bebe urmator,daca o sa avem ,cu ajutorul lui Dumnezeu,o sa stiu ce am de facut...

Iti multumim,Doamne!

#2196 2010-07-15 20:24:36

passenger
Addicted member

mie dr mi-a spus ca acest medic face 5 masuratori ce depisteaza anomalii, maj. medicilor se rezuma la principalele 2 masuratori ( pliu nucal si inca una, si apoi in fct de ele se pronunta).
eh, important e ca mai ai un pic si vedeti apoi despre ce e vorba, acum si eu zic ca nu mai are sens sa te gandesti la ecografii. te pup, sanatate tie si lui bebe!  puss

fetelor, pana la urma cum e, avem sau nu voie carnati?
a cumparat mama unii proaspeti, sunt fix ca aia facuti in casa, de la o sursa f sigura, si miroase atat de bine.... eu una m-am saturat de pui pe plita, as manca si altceva...  sad

Ultima oara a fost editat de passenger (2010-07-15 20:25:45)

#2197 2010-07-15 20:49:36

sanca
Hero member

pass de ce sa nu ai voie carnati? mai ales ca sunt dintr-o sursa sigura

Daria Ioana - 06.08.2010

#2198 2010-07-15 21:03:58

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

liliana83 a scris:

garga,si eu am facut eco si tt la 16 sapt,tot la nicolae;e intr-adevar un dr placut,insa la mine se pare ca n-a fost prea atent sau chiar nu a vazut,desi se spune ca ar fi tb...chiar scrie la eco de atunci la craniul fetal:sistem ventricular simetric,situat pe linia mediana,pliu prenazal(asta nu e exact pb care o are bebe meu,adica acel pliu nu s-a unit?)de grosime normala;plus ca tt a iesit perfect si dr gine zicea ca la pb lui bebe tb sa iasa nu stiu ce valoare marita
nu vreau sa te superi ca ti-am zis astea(eu sper sa fie el cel care a avut dreptate si nu dr care mi-a facut eco urmatoare,desi bebe era f mic),insa poate tu esti mai atenta,mai insistenta sa te asiguri ca totul e ok,sa-l pui sa-ti arate totul...

n-am de ce sa ma supar  puss eu sper sa masoare  macar ce e cu adevarat important ca eu nu stiu ce sa-l intreb.
nu ma pricep sa-ti raspund la intrebari  sad 

sanca, eu nu fac analizele unde ma trimite dr meu si dublul test nu mi l-a cerut, l-am facut pt ca am vrut smile
dar sunt sigura ca asa merg lucrurile   wink

pass eu zic ca poti sa papi carnati. prepara-i termic fff bine

#2199 2010-07-15 21:14:28

sanca
Hero member

garga daca tu vrei sa faci un anumit test asta e cu totul altceva..
eu la prima dr la care am mers imi zice sa fac analizele undeva.. eu le-am facut in alta parte si cand a vazut rezultatele tot batea apropouri ca mai bine le faceam unde a zis ea si m-am facut ca ploua... apoi la faza cu triplu test cand a insistat categoric sa merg la un anumit laborator. sunt fff multe chestii care le fac doctorii pt bani si atat. nu s-a obosit sa imi explice prea multe legat de triplu test.. noroc ca mi-a dat hartia acasa de am studiat-o si impreuna cu familia si asa am luat hotararea ca nu il fac. la acel moment scriam pe aici ca am hotarat acest lucru pt ca stiam ca va fi un motiv f puternic de stres pt mine daca rezultatul era unul mai putin bun iar sa renunt la copil nici nu se punea problema. asa ca am ales sa merg cu dumnezeu inainte si cu speranta ca vom avea o fetita sanatoasa!

Ultima oara a fost editat de sanca (2010-07-15 21:14:50)

Daria Ioana - 06.08.2010

#2200 2010-07-15 21:16:52

gargarita
Moderator

da, sanca, stiu ca ai dreptate
voiam doar sa subliniez ca am avut noroc ca doc meu nu mi-a comentat/ impus nimic legat de analize smile
daca ar fi facut-o ma sucaream  spranceana

#2201 2010-07-15 21:32:35

sanca
Hero member

garga si eu intelesesem ce vrei tu sa spui par doar ca ma mai descarcam o data in ceea ce priveste intreg sistemul din aceasta tara!!!! eu am o prietena insarcinata care e in spania.. si m-au socat diferentele.. aici totul e comercial.. sa iasa banu si atat! dr iau banii pe ecografii, cica masoara cel mai mic detaliu.. dar noi putem fi sigure?! doamne ajuta-ma sa imi tin ingerasul in brate sa o vad eu ca e intreaga si sanatoasa....
aaa si mai nou si analizele obisnuite trebuie sa le platesc ca statul nu are fonduri.. dupa ce mai platim la sanatate?! nu stiu voi cum va faceti analizele insa mie acum ultimele care mi le-a dat am vrut sa le fac pe trimitere macar alea de sunt suportate de casa de sanatate sa nu le platesc.. si mi s-a zis ca nu sunt fonduri.. si am scos banu.. probabil si cu vaccinurile pt micuta va fi la fel.. va trebui sa le platesc

Ultima oara a fost editat de sanca (2010-07-15 21:38:15)

Daria Ioana - 06.08.2010

#2202 2010-07-15 22:20:05

gargarita
Moderator

cam asa merg lucrurile sanca...
mi-e mi-e sila sa ma duc la doc de familie. si mai trebuie sa cotizez si la ea ca nu se poate fara, sa mai fac si un drum pana la Buc in plus... nu merita

#2203 2010-07-16 08:37:47

sanca
Hero member

neatza fetele!

Daria Ioana - 06.08.2010

#2204 2010-07-16 09:00:29

Papucica
Insomniac member
Inregistrat: 2007-06-30

Neata fetele! wave
Azi dimineata cand ma dadeam cu crema pe burtica si pe sani am constatat ca fix sub sani si printre ei un pic au inceput sa imi apara vinisoare mici mici, seamana fff mult cu capilarele sparte care mai apar pe picioare... Am si pe pulpe, dar pe alea le aveam dinainte sa raman insarcinata si pt acelea nu mi-am facut probleme, dar sa apara si sub sanisori? grater
Voi ati patit vreuna asa ceva?
Pup si va doresc o zi buna! puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.