|
Nu esti logat.
Renuntarea la anticonceptionale.Urmari#1 2010-06-24 00:28:17
Renuntarea la anticonceptionale.UrmariAm si eu o intrebare legata de anticonceptionale. Am luat Laurina timp de un an,(inainte de asta, aveam probleme cu menstruatia-intarzieri, iar in urma ecografiei, mi-a descoperit niste puncte, nu stiu termenii medicali ), apoi am facut o pauza de o luna, am reluat administrarea lor, si in aceeasi luna am fost la control. Mi s-a recomandat sa renunt la ele. Problema este ca nu mai imi vine (ultima menstruatie-18.04) .Stiu sigur ca nu este vorba de sarcina, am facut si test. Doctora mea a spus ca nu imi poate da tratament prin telefon, ca sigur este vorba de o dereglare hormonala, sa vin la control luna viitoare (este in concediu luna asta) .Intrebarea mea este...Sa astept pana luna viitoare?daca nu mai imi vine?cat de grav poate fi?...suna un pic ciudat, insa sunt foarte ingrijorata..Si inca ceva, ar fi indicat sa iau din nou,sa evit perioadele astea lungi de asteptare?Mentionez ca nu am avut probleme timp de un an, mi-a venit la timp . Va multumesc anticipat! Offline #2 2010-06-24 08:54:45
Re: Renuntarea la anticonceptionale.Urmaribitza nu ai avut probleme pt.ca ai luat ac si ele ti-au reglat menstra.renuntand la ele acum ai menstre neregulate exact ca inainte sa le reincepi.eu nu inteleg totusi de ce ti-a zis medicul sa renunti al ele. #3 2010-06-24 09:54:48
Re: Renuntarea la anticonceptionale.Urmaribitza, din 18.04 ai luat in continuare anticonceptionale in mod corect? daca le-ai intrerupt, ai putea merge la un doctor endocrinolog, sa ceri niste analize hormonale. Ultima oara a fost editat de anca90 (2010-06-24 09:56:14) Offline #4 2010-06-24 10:01:43
Re: Renuntarea la anticonceptionale.Urmari
anca, fata zice ca a luat contraceptive tocmai pentru a rezolva problema menstrelor neregulate...nu e vreo dereglare aparuta acum: ea are menstre neregulate daca nu ia pastile Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #5 2010-06-24 23:41:36
Multumesc pentru raspunsuri. Sunt in continuare ingrijorata, pentru ca nu mi-a venit. Stiu ca sunt normale aceste intarzieri, insa atat de lungi?! Totusi, din 18.04, de cand mi-a venit ultima oara, e ceva timp...Din aceeasi luna (aprilie) nu mai iau(si nici nu mi-a mai venit, scuze de repetitie). In cazul meu, au existat mereu intarzieri, inainte sa iau pastile. Renuntarea la ele implica si faptul ca o sa am aceste menstre neregulate mereu? Imi recomandati sa le iau din nou?(mai ales ca nu au fost probleme timp de un an)..Astept raspuns!Multumesc mult Ultima oara a fost editat de bitza20 (2010-06-25 00:07:31) Offline Publicitateloading...
#6 2010-06-25 09:56:34
Re: Renuntarea la anticonceptionale.Urmarida, renuntarea la contraceptive implica faptul ca tu redevii cea care ai fost intotdeauna, deci ca menstrele tale devin neregulate,asa cum dealtfel au fost si inainte. Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #7 2010-06-25 11:13:32
Re: Renuntarea la anticonceptionale.Urmariam si eu o intrebare.. am luat ac timp de 6 luni . si acum vreau sa le opresc pt ca nu mai are rost sa le iau.. ce urmari pot aparea? Offline #8 2010-06-25 13:58:16
Re: Renuntarea la anticonceptionale.Urmaridaca ai avut inainte de ele o menstra neregulata asa o sa fie si dupa ce le opresti. #9 2010-06-25 22:32:26
Medicul ginecolog mi-a recomandat sa nu mai iau. Mi-a facut ecografie din nou, in luna aprilie, (la un an dupa ce am urmat tratamentul cu Laurina). si totul era bine(cu punctele acelea)...Banuiesc ca s-a gandit ca daca s-au rezolvat problemele, nu are rost sa mai iau.Sa mai "lucreze" si organismul singur, aceasta a fost explicatia d-nei doctor. Insa vad ca nu e deloc asa, nu mai imi vine, desi ma doare burtica. Sunt derutata, ma gandesc ca am dat organismul peste cap cu aceste pauze...Si practic, pentru a avea menstre regulate, trebuie sa iau ac mereu?? Nu este nici o problema in cazul administrarii lor pe timp indelungat?ma refer la o perioada de 5 ani, de exemplu.Acum am 21 de ani si ganduri de bebe o sa apara abia la 26, 27 ani.Deci, intr-un caz ipotetic, daca as lua ac pana la aceea varsta, acest lucru ar avea efecte(de orice natura-in ceea ce priveste fatul sau menstra?)..Multumesc anticipat. Un control stiu ca trebuie sa fac, sa vad daca contiunui cu ele sau nu.Ar fii indeal inainte sa imi vina, insa nu stiu daca o sa am posibilitatea zilele acestea. Offline #10 2010-06-26 11:04:12
Re: Renuntarea la anticonceptionale.Urmarianticonceptionalele luate pe o perioada mai indelungata nu influenteaza sub nicio forma un viitor bebelus. Offline #11 2010-06-26 11:41:52
multumesc de raspuns, camysh Offline #12 2010-07-01 21:47:49
Re: Renuntarea la anticonceptionale.Urmarifetelor mi'a trecut prin cap sa renunt la ac le iau de vreo 3-4 ani si ma gandeam k poa ar fi buna o pauza?voi ce ziceti? Avem 1 an si 5 lunite Offline #13 2010-07-02 12:15:21
Re: Renuntarea la anticonceptionale.Urmarieu te incurajez sa le lasi, dar teoria spune ca nu e nevoie de pauza. Offline #14 2010-07-03 22:18:29
Re: Renuntarea la anticonceptionale.Urmariam si eu o intrebare.. daca am oprit AC , cat timp trebuie sa treaca pana sa le iau iar? ca m-am hotarat sa nu mai iau..am cam 2 sapt de cand nu mai iau (am luat toata folia, mi-a venit) si as vrea sa le incep iar sapt ast pe la sfarsit, ca o sa plec la pr meu si d asta.. a fost cv neprevazut ca daca stiam nu le mai opream Offline #15 2010-07-04 09:33:52
Re: Renuntarea la anticonceptionale.Urmariva rog sa imi raspundeti si mie ca sa stiu ce sa fac..daca as putea sa incep iar AC cu toate ca le-am oprit acum 2 sapt... Offline #16 2010-07-04 12:14:08
Re: Renuntarea la anticonceptionale.Urmaride preferat ar fi sa astepti sa vina menstruatia. Offline #17 2010-07-04 16:57:46
Re: Renuntarea la anticonceptionale.Urmaripai mi-a venit pe 27 iunie, adica in a 5a zi de pauza si m-a tinut ca d obicei 4 zile.. dar nu am mai inceput alta folie..azi e 4 iulie si as vrea sa incep in seara asta ca mi-am luat o folie de marvelon..celelalte erau karissa. duminica viitoare plec si de asta.. Offline #18 2010-07-04 23:26:56
Re: Renuntarea la anticonceptionale.Urmarinu mai rasp nimeni? Offline #19 2010-07-05 10:34:01
Re: Renuntarea la anticonceptionale.Urmariti-am zis, poti sa le incepi...dar sper ca marvelon sunt prescrise de medic, nu le iei de capul tau... Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|