homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Retete in imagini - 6-156


#2946 2011-01-29 18:05:16

angel_sweety
Platinum member
Inregistrat: 2008-08-08
Mesaje: 22808

Re: Retete in imagini - 6

toaca-le cu un cutit marunt de tot , apoi invelestele in hartie si treci su o sticla peste ele de cateva ori , ca si cand ai intinde o placinta , dar sa te apesi zdravan


un falfait de ingeras a devenit glasul unei minuni , 23 decembrie ora 22si 44 min
Cand viata-ti da o suta de motive ca sa plangi, arata-i ca ai 1000 de motive ca sa zambesti
http://www.fertilityfriend.com/home/322f77

Offline

 



#2947 2011-01-29 18:07:15

Florence_
Insomniac member
Inregistrat: 2008-11-08
Mesaje: 6286

Re: Retete in imagini - 6

Ce idee buna. Multu par

Offline

 

#2948 2011-01-29 18:11:16

angel_sweety
Platinum member
Inregistrat: 2008-08-08
Mesaje: 22808

Re: Retete in imagini - 6

vezi ca le poti marunti mai usor daca inainte le prajesti un pic (in tigaie fara ulei)


un falfait de ingeras a devenit glasul unei minuni , 23 decembrie ora 22si 44 min
Cand viata-ti da o suta de motive ca sa plangi, arata-i ca ai 1000 de motive ca sa zambesti
http://www.fertilityfriend.com/home/322f77

Offline

 

#2949 2011-01-29 18:12:38

Florence_
Insomniac member
Inregistrat: 2008-11-08
Mesaje: 6286

Re: Retete in imagini - 6

Sa se inmoaie putin wink

Offline

 

#2950 2011-01-29 18:53:46

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31
Mesaje: 908

Re: Retete in imagini - 6

exista la Kaufland pachetele de 100g cu alune si migdale :si taiate mai mari si maruntite fin,ca o pudra.E si asta cu sticla o idee,dar o sa iasa uleiul din ele.


Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

Offline

 

 Publicitate


loading...

#2951 2011-01-29 19:05:40

Florence_
Insomniac member
Inregistrat: 2008-11-08
Mesaje: 6286

Re: Retete in imagini - 6

In Militari nu e deloc Kaufland. Daca e, ma uit prin hypermarket-urile din zona. Nu stiam ca se gasesc si maruntite. smile

Offline

 

#2952 2011-01-29 22:37:40

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24
Mesaje: 2680

Re: Retete in imagini - 6

Am revenit cu reteta de tort:

1. Se curata merele de coaja si se scoate cotorul - este un instrument special, ca un tub, daca nu, cred ca merge si cu cutitul dar o sa iasa gaura mai patratoasa. Se ia o tava rotunda, se pune zahar si se caramelizeaza. Cand e lichid se rasuceste tava cu grija ca sa se intinda siropul de zahar si pe margini. Se aseaza merele in tava incat sa umple tot fundul tavii. Gaurile merelor se umplu cu gem si samburi de nuca, alune, migdale, dupa gust. Merele trebuie sa ajunga pana la jumatate din inaltimea tavii. Merele mele au fost mari si tava destul de joasa, de aceea le-am taiat in jumatate pe la mijloc. Numarul de mere e in functie de cat de mare e tava si cat de mari sunt ele.

2. Se face blatul: se bat spuma tare 3 albusuri, se adauga 2 linguri de apa si se amesteca din nou (tot cu mixerul), se adauga 4 linguri de zahar si se mai bate pana nu se mai simte zaharul. Apoi se adauga  galbenusurile, se bate din nou, se adauga 5 linguri de gris si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se toarna peste mere.

Se da la cuptor 25-30 min. Se lasa sa se raceasca si apoi se intoarce pe un platou de servit. 
Se poate servi cu frisca.

Ce n-a fost in regula:
1. L-am intors cat era cald ca am aflat abia ulterior ca trebuia sa-l las sa se raceasca, de aia s-a prabusit putin. smile
2. A fost cam putin blat pt dimensiunea tavii, mama mi-a dat cantitatile pt o tava cu diametrul de 25 cm si asta a mea cred ca a fost mai mare. Pt o tava mai mare zici eu ca ar trebui in plus: 1 ou, 1 lg zahar, 1 lg gris. La partea asta nu bag mana in foc, sigur sunt ale fete care sunt mai gospodine si se pricep mai bine ca acum nu o pot intreba pe mana. Eu acum l-am facut prima oara.

Sper sa va placa  drool

Ultima oara a fost editat de kathrynn (2011-01-29 23:07:27)


Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

Offline

 

#2953 2011-01-29 22:38:57

Florence_
Insomniac member
Inregistrat: 2008-11-08
Mesaje: 6286

Re: Retete in imagini - 6

Multumim drool

Offline

 

#2954 2011-01-29 23:08:08

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24
Mesaje: 2680

Re: Retete in imagini - 6

Cu placere, vezi ca am editat, ca am uitat sa scriu cu ce se umplu gaurile merelor tongue


Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

Offline

 

#2955 2011-01-30 13:44:48

rozik
Full member
Inregistrat: 2006-08-31
Mesaje: 908

Re: Retete in imagini - 6

azi am facut savarine
http://img94.imageshack.us/img94/607/spa0843.jpg

http://img69.imageshack.us/img69/4109/spa0847.jpg

http://img717.imageshack.us/img717/4931/spa0850w.jpg

Avem nevoie de:5 oua,6 linguri zahar ,6 linguri pesmet,un praf de sare,frisca(cca 500 ml).Pentru sirop:apa,zahar si esenta de rom.M-au iesit 10 savarine,iar sirop am facut de doua ori,cred ca au fost cam 600 ml.
Se separa ouale.Galbenusurile se freaca bine cu sarea si zaharul pana se deschid la culoare.Se adauga pesmetul si albusurile batute spuma.Se pun in formele de savarina unse cu ulei si tapetate cu faina si se dau la cuptor pentru 15-20 de minute la foc mare.Intre timp facem siropul si batem frisca.Savarinele coapte se lasa sa se raceasca,se scufunda in sirop,se taie si se umplu cu frisca.Eu am pus pe capace dulceata de visine.


Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!
Hotararea de a avea un copil e cea mai importanta.Este ca si cum ai decide ca inima ta sa fie pentru totdeauna in afara corpului.

Offline

 

#2956 2011-01-30 13:51:10

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01
Mesaje: 89341

Re: Retete in imagini - 6

rozik,mor dupa savarine drool

Ultima oara a fost editat de sonia30 (2011-01-30 13:51:27)


"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."


http://www.fertilityfriend.com/home/329906

Offline

 

#2957 2011-01-30 14:05:59

calleigh
Platinum member
De la: viata
Inregistrat: 2009-01-13
Mesaje: 22290

Re: Retete in imagini - 6

vai de mine rozik drool


Life isn't about finding yourself.Life is about creating yourself.
Perhaps our eyes need to be washed by our tears once in a while, so that we can see Life with a clearer view again.

Offline

 

#2958 2011-01-30 14:30:39

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08
Mesaje: 37788

Re: Retete in imagini - 6

biggirlsdon.tcry a scris:

Btw, cum as putea macina migdale/alune? (nu am nici un fel de blender & co...)

eu le-am prajit putin apoi le-am pus intr-o punga, un prosop peste si le-am batut bine cu ciocanul


ce de bunatati ati facut fetelor! drool
eu n-am gatit demult nimic sad

ahhh! big_smile am uitat sa va pun poze cu amandinele big_smile
revin tongue

Offline

 

#2959 2011-01-30 14:37:18

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08
Mesaje: 37788

Re: Retete in imagini - 6

Mini-amandine

http://i55.tinypic.com/2mwvvkk.jpg

http://i52.tinypic.com/243kef5.jpg

http://i54.tinypic.com/243mi6o.jpg


Pentru blat, avem nevoie de:
- 6 oua mari
- 200 gr de zahar
- 40 ml de apa
- 40 ml de ulei
- 3 linguri cu varf de cacao
- 200 gr de faina
- un pliculet de praf de copt

Incingem cuptorul la 180 de grade. Separam cu mare grija albusurile de galbenusuri; galbenusurile le frecam cu ulei pana devin ca o maioneza subtire, albusurile le batem spuma tare tare, cat sa nu se desprinda de pe paletele mixerului. Cand spuma e tare, punem zaharul, apa, pasta de galbenusuri si amestecam cu o spatula de lemn, cu miscari de sus in jos. Punem apoi, in ploaie, faina amestecata cu cacao si praf de copt.
Vom obtine o compozitie omogena pe care o turnam intr-o tava unsa cu grasime (eu am folosit unt) si tapetata bine cu faina. Dam tava la cupor cca 30 de minute, pana cand trece testul scobitorii (adica infingem scobitoarea in diverse parti ale blatului si daca iese curata, inseamna ca blatul e copt).

Pentru siropul de zahar ars avem nevoie de:
- 500 ml de apa
- 250 gr de zahar
- 2 plicuri de cappucino de ciocolata
- 2 fiole de rom

Intr-o craticioara (cam de sacrificiu, pentru ca se curata foarte greu apoi), punem la topit zaharul impreuna cu 2 linguri de apa. Cand zaharul este caramelizat, respectiv este de un auriu frumos, punem restul de apa, incalzita in prealabil. Daca zi se strange tot zaharul, nu va panicati, lasati siropul sa fiarba linistit si zaharul se va topi frumos. Cand zaharul e topit, punem pliculetele de cappucino si romul. Luam siropul de pe foc si il lasam sa se racoreasca.

Crema mousse de ciocolata:
- 200 ml frisca lichida
- 200 gr ciocolata cu lapte sau amaruie
- ? plic gelatina
- 100 ml frisca batuta

Se inmoaie gelatina in 50 ml apa. Se pune pe foc frisca lichida si se incalzeste pana aproape de fiebere. Se adauga ciocolata si se amesteca sa se topeasca. Se pune putin la microunde gelatina si apoi se toarna in crema de cioco si se ia de pe foc. Nu se fierbe!
Se lasa la racit si se amesteca cu frisca batuta.



-reteta originala avea alta crema dar nu mi-a placut cum suna asa ca am facut mousse de cioco.
-glazura este cea psua de love_t pe tortul ei cu cateva pagini in urma

Offline

 

#2960 2011-01-30 14:54:21

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24
Mesaje: 2680

Re: Retete in imagini - 6

mor dupa amandineeeeeeee disperat


Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

Offline

 

#2961 2011-01-30 15:02:14

Florence_
Insomniac member
Inregistrat: 2008-11-08
Mesaje: 6286

Re: Retete in imagini - 6

Ms, Camy par
Pana la urma, le-am tocat cu un cutitas. Data viitoare, va urmez sfaturile.
drool Rozik si Camy Arata super!!!

Offline

 

#2962 2011-01-30 15:49:14

Florence_
Insomniac member
Inregistrat: 2008-11-08
Mesaje: 6286

Re: Retete in imagini - 6

Tarta cu mere
M-am inspirat de aici: http://retete.eva.ro/desert/tarta-cu-st … 14964.html doar ca am facut niste modificari:


Ingrediente: 3-4 mere mari(in functie de cat de mare este tava), parfumate, 200 de grame de faina, 100 de grame de unt, 3 oua, 4 linguri de zahar, 125g smantana, 1 lingura de pesmet facut din biscuiti, 1 varf de cutit de sare, o mana de nuci macinate mare.

Preparare: Amesteca untul cu faina si sarea, adauga apa cat sa rezulte un aluat ca plastilina. Fa o bila si las-o la rece 20 de minute.
     Intinde aluatul intr-o tava de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina.
http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/17107_100_2168.jpg

Curata si taie in bucatele merele. Imprastie merele uniform peste aluat.
http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/17107_x100.jpg

Bate bine ouale cu zaharul. Adauga pesmetul de biscuiti si nucile, apoi smantana.
http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/17107_100_2166.jpg

Amesteca bine si rastoarna peste fructele din gaoacea de aluat.
http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/17107_x1001.jpg

            Coace tarta la foc potrivit 40-45 de minute. Adauga, cand este aproape gata, migdale/nuci macinate. Taie prajitura rece si serveste-o simpla sau cu frisca.

http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/17107_new_folder.jpg

Offline

 

#2963 2011-01-30 15:59:22

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01
Mesaje: 89341

Re: Retete in imagini - 6

camy drool


"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."


http://www.fertilityfriend.com/home/329906

Offline

 

#2964 2011-01-30 15:59:43

Jacqui
Platinum member
Inregistrat: 2008-09-18
Mesaje: 18826

Re: Retete in imagini - 6

big,  e cruda cesafac

Offline

 

 Acum



   

Footer-ul board-ului



© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.