homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Constipatie

#1 2010-08-02 13:27:08

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Constipatie

Am dat search si am vazut ca nu exista un asemenea subiect.

Ideea si problema mea este la modul urmator:

In general, aveam scaun in fiecare zi - mai moale sau mai tare. Cand ma refer la tare inseamna ca este ft gros si aproape ca lacrimam pe WC.

Dar reuseam sa ies in fiecare zi.

Acum o luna de zile am plecat la Suceava pret de 1 saptamana si jumatate si m-am constipat efectiv (de fiecare data cand plecam din tara ma constipam si nu reuseam decat cu laxative puternice, dar in tara nu am avut problema asta pana acum). Toate bune si frumoase, am ajuns iar in Bucuresti acasa, si am crezut ca imi revin la un oarece normal. Din pacate, nu e asa. Tot pe laxative stau la cateva zile - daca nu pe Dulcolax, atunci pe ceai laxativ in doza oarecum dubla.

Am fost la doctor si mi s-a zis ca cel mai bine ar fi sa mi se faca o colonoscopie. Nu zic nu, dar nu vreau s-o fac. Mi-e extrem de scarba ca sa zic asa si nu ma simt deloc comfortabil.

Mi s-a dat un medicament, Ibutin, si sa beau ceaiuri laxative. Intrebarea mea este daca a mai trecut cineva prin chestia asta, daca a rezolvat-o cumva si ce sa fac Ca nu as vrea sa iau pastile tot timpul.

#2 2010-08-02 16:24:45

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

Re: Constipatie

ayra, uite aici inca 2 topicuri, poate gasesti ceva informatii
http://forum.anticonceptionale.ro/t2286 … patie.html
http://forum.anticonceptionale.ro/t2858 … patia.html

si eu am avut probleme cu constipatia de cand ma stiu, de cateva luni insa imi e mai bine, mananc dimineata un iaurt cu cereale(ovaz si tarate) si cred ca ma ajuta

#3 2010-08-02 16:31:30

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Foarte bun este si Psyllium, gasesti la plafar la 3-4 ron punguta, si semintele de in (le macini tu daca nu le gasesti gata macinate) le iei dimineata cu iaurt sau ce mananci tu, au efect garantat
Eu am mai luat si tarate de canepa, cu efect similar, astea : http://canah-shop.ro/produse-1-12-fibre … anepa.html
Dar trebuie tinuta cura mai mult timp daca problema e cronica, in general orice fel de tarate sunt bune, fiindca au fibre care ajuta la digestie

Ultima oara a fost editat de heimdall (2010-08-02 16:31:41)

#4 2010-08-02 18:17:03

AyraBlack
Sr. member

Am incercat neutral

Am uitat sa zic ca am facut cura cu Colon Help, cu seminte de in si Psyllium, luate cu iaut si nu au avut niciun efect lol

Mananc cereale integrale de cand ma stiu...

LE: se pare ca am o bila lenesa lol

#5 2010-08-02 18:19:34

heimdall
Diamond member

Ceva trebuie sa mearga... apa bei ?
Si eu am o bila lenesa si o digestie foarte proasta din cauza asta, insa am grija sa am fibre, cat mai multe legume si fructe crude, beau apa si inca o chestie care pe mine m-a ajutat mult : am redus cantitatile de mancare de la o masa, astfel incat mananc putin si mai des. Se pare ca sistemul meu digestiv nu poate procesa o cantitate prea mare de mancare  neutral

Publicitate

loading...

#6 2010-08-02 18:27:31

AyraBlack
Sr. member

Pai mananc o singura masa pe zi. lol Si aia putin - adica sunt rare zilele in care mananc mai mult de 700 calorii. Adica azi am mancat 2 felii de paine cu branza topita si sunculita pe deasupra. Si mai apoi un pahar de sana si peste cateva ore 4 biscuiti. Si s-a dus mancarea pe ziua de azi. Iar la fel mananc in fiecare zi...

Apa beau undeva 2.5 litri - 3 litri pe zi lol

Oricum ma duc maine la control unde banuiesc ca trebuie sa imi dea un medicament pentru asta. Mi s-a dat Ibutin pentru colon iritabil. Inca ceva: cand luam seminte de Psyllium (Colon Help), aveam scaun, dar ... la o cantitate extrem de mica fata de cat trebuia sa elimin.

Adica cereale integrale mananc in fiecare zi, mananc iaurt, beau sana/lapte, fructe, legume, nu mananc fast-food, nu mananc nimic gatit in casa (aproape), nu mananc gras, nu mananc dulce ... manand intr-adevar 2-3 felii de paine neagra cu tarate pe zi. Dar nu cred ca de aici e baiul...

Oricum, vorbesc maine cu doamna doctor si vad ce si cum cesafac

LE: Eu iau Jeanine in fiecare seara la ora 23. Este in regula daca o iau acum la ora 20? Ca daca beau un ceai laxativ la ora 23 sa nu fie afectata protectia? Ca ma duc maine la ecografie abdominala si mi s-a zis sa incerc sa fiu cat mai "curatata" lol

Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-08-02 18:31:29)

#7 2010-08-02 18:40:02

heimdall
Diamond member

nici sa mananci prea putin nu e ok...
poti lua Jeanine mai devreme, da

#8 2010-08-02 18:47:56

AyraBlack
Sr. member

Stiu ca nu e ok.

Dar asa m-am obisnuit de cand am slabit si asta e. Adica cand am incercat sa tin un regim de 2-3 mese pe zi dat de nutritionist, am pus 3 kg pe mine lol

Ideea era ca nici nu as vrea sa ajung dependenta de un anumit medicament - pentru ca pe termen lung e posibil sa nu isi mai faca efectul. La fel, iau ceai laxativ sau dulcolax, dar nu stiu cand isi face efectul. Si nu pot pleca de acasa lol

Mie una mi se pare extrem de aiurea chestia asta ...

#9 2010-08-02 22:06:41

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

incearca acupunctura. dar daca nu-ti schimbi stilul de viata (ma refer la comportament alimentar, desi unii acupunctori sigur s-ar baga si la modul de gandire datorita caruia bila e cum e)... va fi pe termen scurt si asta....

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#10 2010-08-04 09:58:00

nataroman
Full member
De la: Utopia
Inregistrat: 2010-07-08

Mama mea are o problema similara! E fff constipata. Si nu oate lua acelasi remediu mai multe zile ca i se obisnuieste organismul.  A facut o gramada de investigatii: irigoscopie, endoscopie, bariu...A luat o gramada de homeopate! E ceva mai bine acum dar depinde de starea psihica. Cand e stresata se constipa si nu ii mai digera stomacul.
Ultima data cred ca luat pastile de napaznic recomanadate de homeopat! Ai putea incerca sa consulti un homeopat!

Nimic nu este intamplator, totul se petrece cu un scop! Dumnezeu este in toate si peste tot!

#11 2010-08-04 10:00:54

heimdall
Diamond member

purple rain, probabil ai o fisura anala sau un hemoroid, da si cu niste crema de galbenele sau, daca e vorba de hemoroizi, cu o crema speciala gen Hemorzon (intreaba la farmacie)
poti bea ceaiuri laxative, dar pe termen lung trebui sa ai grija la alimentatie, sa mananci suficiente fibre, sa bei apa, sa faci miscare

#12 2012-08-01 13:28:21

cuppycake
Full member
Inregistrat: 2008-12-19

Cand sunt acasa nu am niciodata probleme cu constipatia, dimpotriva. Insa cand plec undeva, intr-o calatorie, e groaznic. Nu pot merge cu zilele la baie, si bineinteles ma simt rau din cauza asta. Ce as putea lua sa nu mai am probleme din astea? Nu am folosit niciodata supozitoare, functioneaza? Adica sa-l pun si imediat sa-mi vina sa merg la baie?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.