homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Limita de varsta intr-o relatievarsta-11

#191 2010-09-01 18:12:07

AyraBlack
Sr. member
Inregistrat: 2008-08-29

Re: Limita de varsta intr-o relatievarsta

Nu am spus ca trebuie sa fiti de acord, dar s-a marsat pe ideea ca in general relatiile cu diferenta de varsta nu se fac neaparat pentru bani, cand asta este o exceptie, nu o regula ...

Si da, in general sunt mai analitica de felul meu si niciodata nu m-am multumit cu un raspuns "pentru ca asa zic/simt eu", pentru simplul motiv ca asa nu pot intelege. Si pentru a putea intelege, trebuie sa mi se vina cu niste argumente logice, ca eu sa imi pot da seama exact ce si cum.

Nu e cazul numai la discutia asta, ci vorbesc in general, pentru ca imi place sa inteleg - fiecare om gandeste in felul lui, are propriile lui idei si mi se pare normal sa incerc sa ii inteleg ideile ... dar pentru asta am si eu nevoie de niste chestii "palpabile" de care sa ma leg.

#192 2010-09-01 18:15:21

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

fericirea si starea de bine nu au mereu legatura cu actiunile logice

Ultima oara a fost editat de Melany1 (2010-09-01 18:15:43)

#193 2010-09-01 18:19:21

AyraBlack
Sr. member

Stiu si asta, numai ca sunt o persoana mai mult rationala decat sentimentala, iar eu una inclusiv cand am de luat o decizie de "relatie" o iau cu capul si nu cu inima.

Desi uneori ar fi mai uman sa fac invers lol

#194 2010-09-01 18:21:38

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

e bine sa existe ponderabilitate intre cele 2..tongue

#195 2010-09-01 18:32:41

wild_wind
Platinum member
De la: tara nimanui
Inregistrat: 2008-08-14

citesc si ma crucesc..
si prefer sa nu scriu la topic,pentru ca sigur m-ati arde pe rug..ha,ha,ha

VA ROG NU MA CITATI CAND SPUN TAMPENII!!!

Publicitate

loading...

#196 2010-09-01 18:42:39

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

wild_wind a scris:

si prefer sa nu scriu la topic,pentru ca sigur m-ati arde pe rug

pacat ca a ajuns forumul aici sad sa nu-ti mai doresti sa-ti exprimi o parere pt ca se trezesc unii si altii sa fie rautaciosi.
wild, daca te razgandesti, eu sunt curioasa sa stiu ce gandesti vis-a-vis de subiectul asta smile

bebe V., soarele si luna

#197 2010-09-01 18:43:15

AyraBlack
Sr. member

De ce, Wild? Oricum toata lumea ma considera pe mine ingusta la minte, deci e ok lol

@april: da, e chiar pacat si aiurea (si n-am nici cea mai mica urma de ironie).

Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-09-01 18:44:05)

#198 2010-09-01 18:46:31

wild_wind
Platinum member

sincer,mai bine nu...observ ca spiritul comunist a ramas...pacat ca sunt toti tineri si nu foarte deschisi..
exista peste tot in lume,persoane intretinute si femei si barbati si independente si nimeni nu ii pune la zid,e un mod de viata..
citesc si ma inchin..
si da..exista multi care se cupleaza cu mari diferente de varsta si nu e nici un bai..ba mai mult..exista si tipe care stau cu tipi cu 10 ani mai mici ca ele...ca sa nu mai zic de ei care cauta invariabil femei mai tinere..
despre mine,nu comentez.
pe poke o admir si o felicit..

#199 2010-09-01 18:47:50

wild_wind
Platinum member

..

Ultima oara a fost editat de wild_wind (2010-09-01 18:48:05)

#200 2010-09-01 18:58:56

AyraBlack
Sr. member

Trebuie sa remarc ca ideea care se blameaza in ultimul timp este "spiritul comunist" si "indoctrinarea" care a ramas.

Iar conotatia care se acorda cuvantului "deschis" implica acea persoana care ar trebui sa nu aiba o opinie contrara celorlalti, sa nu deranjeze pe nimeni prin ceea ce spune, sa nu "judece".

General vorbind, problema este ca in momentul in care nu judeci (ca vad ca e un termen olacut de toti), lumea ajunge sa creada ca orice este normal pana la urma si ca sunt liberi sa faca ce vor. De la a face copii la 15 ani (si sunt si incurajate), pana la a fuma marijuana in casa cu copiii lor sau a face pana la urma si sex in grup.

Mi se pare interesant ca am ajuns sa traim intr-o societate in care lumea care are principii, pe care le si explica, este condamnata. Mergand pe exemplele de mai sus, se pune intrebarea: este bine ca 2 persoane gay/lesbi sa adopte copil? Se pare ca in ultimul timp "da", pentru ca lumea este tot mai des invatata "sa nu judece", "sa nu puna la zid" si sa accepte orice ca normal. Mai mult, daca cineva ar face ceva contra unor 'principii' (desi e mult prea mult zis), se da automat replica ca "e viata ei si ea decide".

Deviind, dat fiind aceasta stare generala indusa de mass-media si de o proasta (sau nu) intelegere a conceptului de comunism, se da in extrema cealalta, in care acceptam orice. De aceea daca un Guvern daca o lege prin care "nenoroceste" o jumatate de tara nu iese nimeni in strada sa faca scandal, de aceea lumea e din ce in mai putin ofensata ca nenorocitul de tigan de langa el fura si omoara (pe principiul "e si el om si merita o sansa ca e baiat bun") samd.

Gandindu-ma, ajung la concluzia ca intr-o asemenea societate e mai bine sa nu am principii, puncte de vedere si sa "go with the flow".

Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-09-01 19:00:04)

#201 2010-09-01 19:06:31

april sunset
Insomniac member

de acord, ayra...din pacate, pt ca mi se pare trist sa realizezi ca asa am ajuns.
imi amintii o faza, la miss univers sau ce-o fi fost (concurs mare oricum): finala, 2 fete ramase. le-au fost puse 2 intrebari. una din ele a fost "esti de acord cu casatoriile intre homosexuali?". fata, sincera, a spus foarte frumos ca la ea in tara asa ceva e cam neobisnuit, deci a dat de inteles ca nu ar fi de acord. comentariul unuia dupa "a dat cel mai prost raspuns din istoria concursurilor de frumusete". am ramas neutral cum naiba, ma? daca mie mi se pare oribil/nenatural/dezgustator asa ceva, sa fie nevoie sa mint pt a da un raspuns "corect", unul pe care il asteapta toti? si sa fiu blamata apoi si aratata cu degetul "uite si la incuiata asta".
pe sistemul asta, vom ajunge exact cum ai spus tu, ayra: sa acceptam aproape orice ca sa nu fim considerati "comunisti", "ingusti la minte" s.a.m.d.

bebe V., soarele si luna

#202 2010-09-01 19:06:56

taisha
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-01-17

free a scris:

wild_wind a scris:

sincer,mai bine nu...observ ca spiritul comunist a ramas...pacat ca sunt toti tineri si nu foarte deschisi..
exista peste tot in lume,persoane intretinute si femei si barbati si independente si nimeni nu ii pune la zid,e un mod de viata..
citesc si ma inchin..
si da..exista multi care se cupleaza cu mari diferente de varsta si nu e nici un bai..ba mai mult..exista si tipe care stau cu tipi cu 10 ani mai mici ca ele...ca sa nu mai zic de ei care cauta invariabil femei mai tinere..
despre mine,nu comentez.
pe poke o admir si o felicit..

Mie nu mi se pare normal stilul de viaţă dependent. Adică să stai cu cineva doar pentru bani.

da cu ce te afcteaza pe tine asta? daca eu imi trag acum un mos de 70 de ani plin de bani, care e fericit ca f** si el una tanara si ca iese in lume sa se laude cu ea, si eu sunt fericita ca ma plimba si imi da tot ce vreau? cu ce te incurca pe tine? nu stiu de ce nu mai au unii loc sa traiasca de altii

#203 2010-09-01 19:09:25

AyraBlack
Sr. member

Este fix ce zicea si april mai sus.

O sa ajungem sa nu ne mai deranjeze nimic, "sa aiba altii loc" numai ca sa nu fim etichetati "comunisti"/"ingusti la minte".

Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-09-01 19:10:47)

#204 2010-09-01 19:10:59

wild_wind
Platinum member

ayra..din potriva,te admir ca iti sustii punctul de vedere,insa nu poate toata lumea gandi ca tine..
intr-o perioada mai tanara a  mea,asa faceam si eu,eram sceptica,critica,  imi sustineam punctele de vedere destul de violent..
am observat,ca este mai bine sa tin pentru mine dreptatea mea,fara a mai incerca pe altii sa ii fac sa vada ca am dreptate..
nu iti cer sa faci ce ai scris,numai ca ar trebui sa nu mai fii atat de aspra in a judeca pe altii..

free,esti inca tanar si nu ai trecut destul prin viata,ca sa incerc sa pot sa discut cu tine deschis...
habar nu ai cu ce se mananca viata,in toate mizeriile ei,ca sa stau sa iti argumentez.

#205 2010-09-01 19:15:07

LadyPink
Platinum member
De la: el din brate
Inregistrat: 2008-12-20
Site

AyraBlack a scris:

Faptul ca exista pe forum 2,3-x cupluri care se incadreaza in ultima categorie nu inseamna ca ele reprezinta majoritatea si ca fetele "interesate" sau baietii "interesati" (ca e si invers) ar trebui ignorati, ca si cum ei nu ar exista. Dimpotriva, exista si sunt din ce in ce mai multi, ca asa va fi mereu. De aceea eu nu am facut referire la nicio persoana cand mi-am argumentat un punct de vedere.

Am mai zis ca relatiile cu diferenta de varsta pot avea un final mai mult decat fericit cand ambele persoane sunt pe aceeasi lungime de unda si cred ca am explicat clar ce inteleg eu prin aceasta "apropiere". Faptul ca pe acest forum (sau pe altul), ponderea o au relatiile "normale" nu inseamna ca ele sunt majoritare.

Dupa tot ce s-a scris aici si mai ales felul in care s-a scris, sunt convinsa ca oricum nu va mai aparea vreo fata sau vreun baiat care sa confirme teoria cu "intretinutul".
Eu sunt curioasa, s-a facut vreo statistica, conform careia exista X cupluri care s-au format pe ideea de materialism vs. Y cupluri care s-au format doar pentru ca cei doi se inteleg bine si nu exista vreo folosire la nivel material (in situatia asta, cu diferente mai mari de varsta)?

Nu cred ca a zis nimeni ca NU exista femei sau baieti care isi aleg un partener sau o partenera strict pe baza situatiei bune financiare, doar ca aici prea s-a mers pe ideea asta, ca ce conteaza ca exista oameni fericiti, la 'regula' scrie ca predomina cele bazate pe interes.

AyraBlack a scris:

Ca sunt prea putine cazurile in care diferenta de varsta (in special cu un tip mai mare - explicand mai sus ce inseamna "mai mare") nu se bazeaza pe "intretinere".

Poti sa ma inscrii si pe mine in micul grup al femeilor care au avut relatii cu barbati de 30 de ani sau peste 30 de ani fara sa existe dorinta de a ma intretine. Mai mult, nici macar nu s-a pus vreodata problema asta. Am explicat mai acum vreo 5 pagini de ce, pana sa-l cunosc pe actualul care e de-o varsta cu mine, am tras spre barbati mai mari. Asta asa, ca poate foloseste la vreo statistica...

Iar in privinta atacului la persoana, felul in care i s-a raspuns lui Poke atunci cand a indraznit sa declare ca e fericita alaturi de un barbat mai mare care are si copil dintr-o relatie anterioara spune multe vizavi de "noi atacam ideea, nu persoana". Acolo raspunsurile au fost nominale, intrebarile indreptate strict catre ea (nu fac referire la tine acum, nici nu mai stiu daca ai comentat pe baza subiectului respectiv, nu tin minte decat intrebarile lui Free). Poate e dur termenul de "atac", dar cu siguranta a fost incoltita si felul in care s-a pus problema mie una mi s-a parut cam jignitor.

Si ca sa nu mai scriu mesaj separat, sa mai scris un roman si legat de asta cu comunismul lol
Strict din punctul meu de vedere, a fi deschis (de la sex, la relatii, la legaturi intre homosexuali, lesbiene, religie etc) nu inseamna sa accept orice doar pentru ca traim intr-un trend in care "da mai bine" sa fii deschis decat "incuiat", ci am constat ca de cele mai multe ori e bine sa pastrezi o anumita flexibilitate in gandire pentru o mai buna intelegere a lucrurilor din jurul tau. Daca mergi orbeste numai cu un principiu in cap (inoculat adesea de societate, parinti etc), poti pierde multe nuante ale unui subiect.
Spre exemplu, nu trebuie sa-mi dai mie dreptate cand sustin X lucru daca tu crezi in exact contrariul. Nu asta mi se pare o dovada a unor ochelari de cal, ci faptul ca esti atat de inflexibil incat nici nu poti lua in considerare ca e posibil sa am si eu dreptate intr-un fel sau altul. Asta, normal, in cazul in care poate sa existe o discutie, partile isi pot sustine parerile cu argumente, ca daca aud "eu asa cred si punct, orice ai zice nu-mi schimba parerea" deja mi-e lehamite sa mai deschid gura sa mai contraargumentez cumva.

#206 2010-09-01 19:15:41

april sunset
Insomniac member

free a scris:

O societate e mai eficientă c?nd există c?t mai puţini oameni dependenţi.

de ce? smile cu ce "incurc" eu societatea daca sunt dependenta de "mamicuta" sau de "iubitel"?

bebe V., soarele si luna

#207 2010-09-01 19:16:14

wild_wind
Platinum member

stii free,de multe ori imi place felul tau deschis..insa tot de atatea ori te contazici singur..
nu te simti lezat cand afirm asta,la tine este doar specific varstei,ca dq..mic nu esti..
eu zambesc cand te citesc si imi aduc aminte de mine cum ma apuca dracii cand altii ma faceau ,,imatura" la 22 de ani si eu aveam deja copil..

#208 2010-09-01 19:16:42

AyraBlack
Sr. member

wild_wind: daca in meseria mea nu imi sustin punctul de vedere cu tarie si cu toate argumentele logice posibile, o sa mor de foame lol

@Lady_Pink: daca se vorbea la modul in care ai scris si tu postul de mai sus si eu, s-ar fi putut dezvolta o dezbatere interesanta.

Iar legat de Poke, cand am zis ca eu la 45 de ani nu as accepta bani de la parintii mei (aproape) sub nicio forma (spusesem atunci care), pentru ca m-as simti "prost", am zis-o din punctul meu de vedere. Nu inseamna ca parintii ei ar trebui sa se simta prost, doamne fereste, sunt alte mentalitati.

Ca si ideea cu crescutul unui copil la 22 de ani care nu e al tau - eu nu as face asta nici in ruptul capului. Ca ea o face, ii face placere si poate va reusi sa faca din copilul acela un prieten bun, pe care sa-l ajute si cu care sa petreaca clipe frumoase, jos palaria ca e meritul ei. Eu nu as face asta ... inteleg gandirea asta, dar nu mi-o insusesc.

Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-09-01 19:22:08)

#209 2010-09-01 19:21:33

wild_wind
Platinum member

asa o fi ayra
eu va pun o alta intrebare,pentru ca de la diferenta de varsta,s-a ajuns la de ce ai stat sau stai cu el? pentru bani?
cum le catalogati pe femeile casatorite,mame care nu au servici sau doar sotii...tot intretinute?ca eu nu mai inteleg..

si ca sa fiu in tema,intre mine si w este o diferenta de 17 ani.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.