Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici- 8-131
- anabella_n
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-17
Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici- 8
mulțumim, lavi
aliy, chiar că ?n sf?rșit. ai reușit pur și simplu? pe aici nu s-a mai discutat nimic azi, din c?te știu eu
rectific: se pare că s-a remediat problema, acum am citit
Ultima oara a fost editat de anabella_n (2010-09-12 15:08:13)
- aliy
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-11-11
Mamica de Eric Andrei
- passenger
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-10-16
Salutare!
Eu am fost dimineata la biserica... si mi-am amintit de ce nu o prea faceam inainte....! NU mai merg, fetelor, decat sa ma rog, nu mai discut cu orice preot pt ca ma enervez in zadar! Am sa imi caut un preot in adevaratul inteles al cuvantului, nu orice purtator de straie bisericesti se poate numi preot!!!
Sa va zic pe scurt: am fost sa vorbesc daca imi poate sfinti verighetele, asta pana la cununia religioasa, ca as vrea sa o am sfintita si sa o port asa. Mi-a vorbit urat, mi-a spus ca NU, deorece sunt gravida si asta inseamna ca am trait in pacat, in preacurvie, mi-a cerut socoteala de ce sunt gravida fara sa fiu maritata, mi-a spus ca am facut de-a-ndoaselea si ca nici nu vrea sa ma impartaseasca, desi eu maine aveam de gand sa tin post si sa merg la spovedit, dar NU ma impartaseste. A refuzat categoric! Este posibil asa ceva?! Dupa spovedanie sa refuze sa ma impartaseasca?! Dar am comis o crima, cumva, ca am vrut sa am bebe inainte sa ma marit cu acte si fandoseala? Era inca un preot in biserica, asta era si mai si, tipala o baba ca de ce nu a tinut post , ca postul a tinut 2 saptamani si ca ce, nu murea daca il tinea. Apoi i-a zis altei babe "tu ai tinut post?!" aia ii zice speriata ca da, si zice "Tu nu ai murit ca ai tinut, vezi..!" Sa nu va zic de slujba si de ce a spus la sfarsitul ei, despre faptul ca noua ar trebui sa nu ne pese de cainii si pisicile de pe strada, mai degraba sa ne pese de un cersetor ( care bea si fumeaza banii pe care ii strange ) ... Si de ce ne e mila de porcul care se taie de Craciun, de gaina care se taie pt mancare..... Pai, daca asa-s eu, miloasa?!!! E pacat si asta, sa iti fie mila de toate vietatile, si nu doar de alea bipede?!?!
FRUMOS!!!
Ultima oara a fost editat de passenger (2010-09-12 15:12:05)
- mirik
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-12-17
Cea mai fericita mamica!!! Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010
- aliy
- Hero member
Pass, calm, calm... asa procedeaza ei. si eu am patit la fel si n-am mai mers sa incerc. Oricum, ma pot ruga si pot crede in dumnezeu si daca sunt acasa.
Mamica de Eric Andrei
- ioana_4
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-13
off Pass, scuze ca ma bag in seama, dar cred ca te pot lamuri un pic. in primul rand, preotii ar trebui sa fie si niste buni psihologi, in sensul de cunoscator al sufletului omului, astfel incat unei femei gravide NU ii vorbesti urat orice ar fi. Acum sa o luam pe rand. De sfintit verighetele nu avea cum sa o faca, dar trebuia sa iti explice de ce. Ele nu se sfintesc decat in timpul slujbei de cununie si nu se poarta pana atunci. Asta iti zic din punct de vedere al ortodoxismului. De asemenea, nu e obligat sa te impartaseasca dupa spovedanie, ramane la dorinta lui(dupa anumite canoane) daca primesti impartasania sau nu. Si da, trebuie sa tii post minim 3 zile inainte, dar iarasi, tu fiind gravida, esti scutita de la postit. Iar cu sacrificatul animalelelor, de exemplul mielul taiat de paste(de care mie una mi se rupe sufletul) il intruchipeaza pe Hristos cel sacrficat si omorat pe cruce, de asta exista traditia asta de Paste. Sfatul meu e sa mai cauti, sa iti gasesti un duhovnic care sa te inteleaga cu adevarat si daca iti refuza ceva sa iti explice cu calm si de ce o face, nu sa te jigneasca!
- anabella_n
- Hero member
aliy, n-ai pt ce, nici n-am făcut mare lucru, dec?t am raportat și eu problema ca să se știe de ea
vai, pass, ce am putut citi eu de asta nu calc ?n biserică dec?t la nunți și botezuri, pt că mi-e silă de ceea ce pot g?ndi și debita unii preoți. prefer să răm?n cu credința din sufletul meu, să fac așa cum ?mi dictează mie conștiința că e corect, dec?t să ascult ce pot zice unii și să-mi vină să mă dau cu capul de pereți apoi ba vreau să spun că atunci c?nd am cununat, am aplecat puțin lum?narea peste masa aia a lor, că trebuia să punem m?na pe capul finilor și preotul ?mi zice răutăcios, ?n șoaptă: "nașă, mai ușor cu lum?narea aia că te pun să-mi plătești cădelnița"
- LaviG
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-08-13
Mamica fericita de bebe Raul Mihai din 8.11.2010
- mirik
- Insomniac member
- LaviG
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-08-13
Mamica fericita de bebe Raul Mihai din 8.11.2010
- sleeping_beauty
- Addicted member
- Inregistrat: 2006-11-23
passenger a scris:Sa va zic pe scurt: am fost sa vorbesc daca imi poate sfinti verighetele, asta pana la cununia religioasa, ca as vrea sa o am sfintita si sa o port asa. Mi-a vorbit urat, mi-a spus ca NU, deorece sunt gravida si asta inseamna ca am trait in pacat, in preacurvie, mi-a cerut socoteala de ce sunt gravida fara sa fiu maritata, mi-a spus ca am facut de-a-ndoaselea si ca nici nu vrea sa ma impartaseasca, desi eu maine aveam de gand sa tin post si sa merg la spovedit, dar NU ma impartaseste. A refuzat categoric! Este posibil asa ceva?! Dupa spovedanie sa refuze sa ma impartaseasca?! Dar am comis o crima, cumva, ca am vrut sa am bebe inainte sa ma marit cu acte si fandoseala? Era inca un preot in biserica, asta era si mai si, tipala o baba ca de ce nu a tinut post , ca postul a tinut 2 saptamani si ca ce, nu murea daca il tinea. Apoi i-a zis altei babe "tu ai tinut post?!" aia ii zice speriata ca da, si zice "Tu nu ai murit ca ai tinut, vezi..!" Sa nu va zic de slujba si de ce a spus la sfarsitul ei, despre faptul ca noua ar trebui sa nu ne pese de cainii si pisicile de pe strada, mai degraba sa ne pese de un cersetor ( care bea si fumeaza banii pe care ii strange ) ...
anabella_n a scris:ba vreau să spun că atunci c?nd am cununat, am aplecat puțin lum?narea peste masa aia a lor, că trebuia să punem m?na pe capul finilor și preotul ?mi zice răutăcios, ?n șoaptă: "nașă, mai ușor cu lum?narea aia că te pun să-mi plătești cădelnița"
- mirik
- Insomniac member
- anabella_n
- Hero member
da, eram bună de plată, după ce că le-am ?ndesat ?n buzunare 400 lei, acum 2 ani, la o bisericuță de țară (că at?t au cerut, de la obraz). iar bărbatu-meu, de ofticat ce a fost, că nașii noștri plătiseră pt noi, la catedrala din oraș, 300 lei, cu 2 săptăm?ni ?nainte, le-a cerut chitanță și n-a plecat de acolo fără ea
oricum, nu toți preoții sunt la fel, asta e clar, iar pass trebuie să caute unul care să aibă și calitatea de om, pe l?ngă meseria de preot
miri, la fel de nesimțite sunt și la noi prețurile acum. 500 lei un botez la catedrala unde m-am cununat eu și 200 lei corul, care a rămas la același tarif, că banii ăia le intră c?ntăreților ?n buzunar, nu nesătulilor de preoți de acolo
Ultima oara a fost editat de anabella_n (2010-09-12 15:37:28)
- aliy
- Hero member
mirik, la fel am patit si eu anul trecut cand am botezat: a cerut de la nasi 600 lei si la parinti 200 (cica taxa de nu stiu ce); pana la urma am platit noi tot, ca ne-a spus ca asta inseamna pomana adevarata si era botez., nu vreau sa ma gandesc daca era cununie religioasa. la sf a venit preotul la al meu si i-a zis daca lasa ceva si pt cutia milei. noi sa fim sanatosi!
LE: ana, chiar ... 37+
Ultima oara a fost editat de aliy (2010-09-12 15:43:20)
Mamica de Eric Andrei
- liliana83
- Hero member
- Inregistrat: 2008-04-17
salutare!
am intrat sa va citesc,dar m-am enervt cand am citit de ce preturi sunt la botez la biserica
Serban,"cel mai iubit dintre pamanteni",16.08.2010 Mara,a doua minune,23.07.2012 Iti multumim,Doamne!
- aliy
- Hero member
Lili, depinde tare mult de preot. de ex, am o prietena care sta intr-un orasel mai micut si au dat 200 lei la biserica.
Mamica de Eric Andrei
- anabella_n
- Hero member
aliy și eu tot ?n orășel mic stau și nu e posibil să dai at?t la botez. așa a dat o prietenă, acum pe 4, la catedrală.poate la biserica unde facem noi o fi mai ieftin
- aliy
- Hero member
Ana, speram ca preturile astea nesimtite sunt doar la bucuresti dar vad ca s-a extins "afaverea". ca sa-i zic asa...
Mamica de Eric Andrei
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|