homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Diversificarea-60

#1122 2011-01-07 17:24:41

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

Re: diversificarea

adinagrig a scris:

alina, eu stiam ca vitel nu se da la copil, vita da , dar vitel nu, adica am inteles ca tot ce e in crestere sa zic asa, aacum D-zeu stie, cum o fi mai bine

carra, imi pare rau, e nasol ce sa zic ca refuza cu indarjaire, aici e un pic si vina ta ca i-ai dat cu bibe, trebuia clar de la inceput cu lingurita chiar daca iti manca o lingurita pe zi, acum erai super avansata...dar na, e bine de invatat pt alte mamici

noi azi, supica de legume, nu va zic ce am facut ca ma bateti : am uitat legumele pe foc eu la un pas pe ele, dar eram pe laptop vb pe mess si lucrand la albumul de botez (arnajarea pozele, etc) m-am dus cand incepusera unele sa se lipeasca, noroc ca nu toate...
am transferat in alta oala ce m-ai ramasese bun cu niste apa plata si i-am mai dat in clocot, si aia a mancat, le-am pasat, era mai zeama ca sa zic asa, nu le-am mai masurat ca le-am pus direct in castronel, a fost clar peste 60 ml, si le-a mancat, a m-ai bagat si ea mana la ele, prin lingurita, mi-a rasturnat de vreo 2 ori lingurita, dar per ansamblu sunt multumita...

de maine ar trebui sa bag si cartoful, ce ziceti sa bag un cub sau cat de mare?

Adina carnita e de vita, nu stiu de ce am zis vitel. in graba cred

fetelor ati dat ;kiwi la bebei? de la cat? pot sa ii dau?

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2011-01-07 17:25:43)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#1123 2011-01-07 17:28:13

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Unii copii prefera din biberon, asta nu inseamna ca nu vor accepta lingurita.
Carra nu te stresa, si eu am patit la fel cu Maria si incet incet o sa isi dea drumul. Nu o forta, sa nu cumva sa nu ti-o accepte dupa aia

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#1124 2011-01-07 21:02:51

sanca
Hero member
Inregistrat: 2005-09-13

bravo maria ca ai papat asa bine!  puss
fetele.. va intreb cat e normal sa dureze o masa cu lingurita? azi am papat cereale vreo 40 de min.. iar legumele intr-o ora. in ce pozitie ma mai sfatuiti sa ii dau papa.. in scoica nu vrea.. intinsa pe o perna ca sa stea mai sus.. ea incearca sa se tot ridice in fund.. se pune pe-o parte e chinul de pe lume.. cel mai bine papa daca e perfect intinsa insa stiu ca nu e normal. cum ma sfatuiti?!

Daria Ioana - 06.08.2010

#1125 2011-01-07 21:27:03

Andreed
Addicted member
Site

Sanca, nu e prea bine sa pape culcata, trebuie sa fie putin ridicata, in scoica sau pe o perna. Te inteleg perfect cand spui ca nu vrea, asa facea si Maria.
Masa dureaza in functie de copil, sunt unii care papa repede, unii care papa mai incet...important este ca papa chicot

#1126 2011-01-08 11:07:56

liliana83
Hero member
Inregistrat: 2008-04-17

eu cu legumele dupa 2-3 lingurite,daca da tot jos si se stramba n-am mai incercat;au fost 2-3 zile cand a mancat toata portia,dar a predominat morcovul,apoi i-am mai redus morcovul ca am zis ca se constipa,dar n-a mancat asa bine...
si cu cartoful,nu i-am mai dat si a dormit toata noaptea
acum renunt la legume si-i dau ce-i place lui:mar cu morcov
dupa ce venim de la spital,o sa ne apucam din nou,cu rabdare, de introdus legume...

Serban,"cel mai iubit dintre pamanteni",16.08.2010
Mara,a doua minune,23.07.2012
Iti multumim,Doamne!

Publicitate

loading...

#1127 2011-01-08 13:43:14

carra_verona
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-30

azi am facut supita mai mult de morcov cu 1/2 ceapa, 1 radicina mica de patrunjel, 1/2 dovlecel mic si putina carnita.
am pasat doar morcovelul cu dovlecelul.
acuma sa vedem daca papa.
am facut-o muult mai 'lunga' decat pina acuma.
daca nici asa nu o accepta, nu stiu ce sa mai zic, inseamna ca nu ii place cum gatesc eu si basta.
cu oul cred ca mai asteptam pina sapt viitoare. si cred ca mai mult de 1/8 sau 1/4 nu-i ma dau.
pupici la fete.
mda, adina, invatam, eu cred ca daca ii dadeam cu linguritza de la inceput ori ma lamuream ca inca trebuie sa ii dau lapte si nu e pregatita de supa, ori acuma eram mai avansati si noi.
puss  puss  puss

din 2010 fericita mamica de puiuta
fertility

#1128 2011-01-08 18:09:38

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

azi: mar+para rase
      zeama supa de legume (morcov, patrunjel, pastarnac, cartof) cu carne + gris

carra sa ii dai lingurita in mana cand nu sunteti la masa sa se obisnuiasca cu ea. nici eu nu cred ca gatesc prea grozav ca noi inca nu avem masa diversificata grater ! eee, rabdare sa fie si se dau ei pe brazda big_smile .

iubesc+Camelia+Matei

#1129 2011-01-08 18:45:20

Andreed
Addicted member
Site

Noi nu prea am vrut azi papa.
La pranz i-am facut: cartof dulce+ carnita de pui+ morcov+ mamliga de mei. A mancat in jur de 70 dupa care i-am dat lapte...nu puteam sa o las nemancata supa
A mea NU DESCHIDE gura, mai mult ii bag eu in gura decat sa o deschida....cateodata ma lasa, cateodata da afara cu limbuta si se enrveaza si urla. In momentele alea nu insist, o dau jos din scaun si o las in pace si ii dau lapte.

#1130 2011-01-08 20:51:27

sanca
Hero member
Inregistrat: 2005-09-13

ooof si daria e mofturici rau de tot. de 2 zile refuza legumele. azi i-am bagat ardei... esec total.. dupa strambaturi si vreo 5-6 lg urla ca.. din gura de sarpe si i-am dat lapte.. plus ca toata ziua a ragait cu miros de ardei. sa inteleg ca nu i-a picat bine. am pus o singura felie la fiert.. nu un ardei. simt uneori ca in ritmul asta nu o sa papam prea multe

Daria Ioana - 06.08.2010

#1131 2011-01-08 21:16:50

Andreed
Addicted member
Site

Sanca, peste cateva zile incerci din nou si vezi cum reactioneaza. Maria e innebunita dupa ardei, dar de 2 zile nu i-am mai pus sa incerc si alte combinatii

#1132 2011-01-08 21:35:00

carra_verona
Insomniac member

noi n-am mincat nici azi la pranz.
sunt un mega morman de nervi.
n-a vrut si basta. a inghitit mai mult fortat cateva lingurite dar urla si imi e mila de ea ca asta nu e masa.
i-am dat 150ml lapte in completare dupa ce m-am mai calmat.
nici nu stiu ce sa mai zic .. maine ii pun o lingura de iaurt in supa, poate asa o minca.
efectiv nu mai stiu ce sa incerc ca sa pape legume la pranz.
puss

fertility

#1133 2011-01-08 22:40:56

adinagrig
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-06-05

off, carra , te cred ca te superi, dar nu ai ce face decat rabdare , rabdare si iar rabdare, da-i ei castronelul, cht ca se murdareste, dar na, stiu ca , katami zicea ca iei primele 2 sapt nu i-a mancat nimic, si ii facea si-i dadea castronelul ei...nu stiu ,zic sa incerci, ca poate [poate reusesti..

sanca, i-ai curata ardeiul de coaja dupa ce a fieert? zic si eu, eu spre ex ieri i-am uitat sa-l curat, nu mi s-a parut ca a facut mofturi,

azi noi ne laudam ca am mancat 60 ml super bine si super repede pot sa zic, deschidea gura instant, iar la ultimele 2 lingurite pac limba in fata, buze lipite, deci nu a mai vrut fata....eu azi i-am pus si 2-3 cubulete mici de cartof, ca el m-ai era de introdus din lista oharei...si am scapat m-ai mult dovlecel (i am in pungulete la congelator, inca nu am ajuns sa mancam o punguta, folosesc de 2-3 ori din ea-si astea erau cubulete lipite),

am observat ca, atunci cand e mai moale ii place mai mult, bine nu va ganditi ca inaite il faceam tare, dar azi mi-a scapat mai multa apa, plus dovlecelul care are si el multa apa, m-ai incerc si maine sa vedem daca e asa....

intrebare: daca am introsud toate legumele din lista oharei ce m-ai bag acum,(bine peste 3 zile, ca azi a fost priam zi cu cartof) , ma gandeam la telina , pot sa pun si 2-3 frunze de patrujel?

9 ani de copilarie ....

#1134 2011-01-08 23:58:08

walkiria_c
Full member
De la: Brasov
Inregistrat: 2008-03-08

sigur ca da..patrunjelul e f bun...telina sa pui putina ca e aromata si sa nu refuze...dupa cateva zile, o saptamana poti sa bagi putina carnita de pui...
Sanca, daca sta in fundulet pune-o in scaunel...noi am avut unul mic la inceput care se ataseaza la un scaun cu spatar si mai papa chiar si acum din el cand il apuca vremea prin sufragerie ca mi-e greu sa-l scot pe ala mare din bucatarie...

Ultima oara a fost editat de walkiria_c (2011-01-08 23:58:20)

Perfectiune, pisc de lacrimi greu...te stie numai D-zeu.
mami de Eduard Andrei

#1135 2011-01-09 17:19:54

Alina Elena
Insomniac member
Inregistrat: 2009-01-26

salutare.

Carra multa rabdare. si eu te inteleg. a mea a papat f bine de la inceput, dar de cand o dor gingiile de sus face mofturi frate. au fost zile in care ma rugam de ea si cantece si poveschidesti si jucarii, si abia abia deschidea gura. o pacaleam. azi vad ca a mancat f bine si dimineata si la 15. poate incepe sa isi revina. oricum multa rabdare.

Raport.

Ieri
la 10- kiwi, portocala, banana cate putin, kiwi fara samburi.

la 15- dovlecel cu carnita de curcan

Azi
la 10- cereale cu piersici+prune din compot

la 15- paste pt bebei+dovlecel+branzica

Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2011-01-09 17:20:16)

Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010
                                            - Luiza Petronela - 22 iunie 2012
Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase

#1136 2011-01-09 18:41:43

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Azi:

banana, mango, cereale
piure de cartof cu unt si branzica

#1137 2011-01-09 21:08:27

ally_na
Hero member
Inregistrat: 2009-06-25

carra rabdare maxima...noi dupa 3-4 luni de chin ,abia acum a inceput sa mai pape

dim gris cu magiun
pranz piure cu ou
seara iaurt cu banana

http://picasaweb.google.com/alinna.nita/

are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu ....  26 02 2010

#1138 2011-01-10 09:29:29

GeoGeo
Hero member
Inregistrat: 2010-02-15

raport de ieri .... am pasat dovlecel ... e, nu ne-am mai strambat asa rau ! big_smile a papat sa zic vreo 10 lingurite ... (bine lingurita este f mica si putin adanca) dar eu zic ca a fost OK ... fata de refuzul total aplicat morcovului si patrunjelului . eu nu am dovlecel la congelator, iau de supermaket, asta e acum ... dar am gustat, e dulce si buuun ... smile iami big_smile

deci asta e mai ok, ca are gustul mai usor, mai placut, si textura e ca o pasta, nu e ca niste firisoare ...ma rog cred, sa vedem astazi , la a doua portie de dovlecel  smile

mie mi se pare ca nu se prinde cum e cu mestecatul ... la voi cum au reactionat bebeii la ceva o idee mai consistent decat laptele ?

Ultima oara a fost editat de GeoGeo (2011-01-10 09:31:42)

yes it's official  : sunt mamiiiicaaaa ! smile

#1139 2011-01-10 13:02:43

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

eee, si a mea geo, molfaie acolo, mai mult inghite, mai scoate afara, dar incet incet se vor obisnui ei....

nu azi suntem a 3-a zi cu cartof, mancam si nu prea, undeva la 60 ml am vazut ca papa, acum nu m-ai pun in bibe ca sa masor, am pus de prba acum 2 zile sa vad cam cat din castronelul ei inseamna 60 ml, si asa imi cam fac o idee, la mine e clar, cand strange buzele si scoate limba clar nu m*-ai vrea , asa ca nu-i mai dau, incerc sa-i dau exact cat vrea ea....

9 ani de copilarie ....

#1140 2011-01-10 13:30:45

carra_verona
Insomniac member

pe noi ieri ne-a prins prins ora 3 la cora si a inceput sa plinga de foame asa ca i-am dat laptic la pranz pina la urma cu 2 masuri de cereale.
am incercat cu supa de legume la 7 cand a papat de seara dar n-a vrut sa se uite la ea asa ca a papat iaurt cu biscuiti.
o sa incerc si azi cu supa la pranz daca nu vrea ma bate gandul sa o pun iar in bibe.
macar de la bibe manca inainte acuma cand am trecut la lingurita nu mai vrea legume deloc frate.
puss  puss  puss

fertility

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.