homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici- 9-69

#1293 2010-09-28 17:40:22

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici- 9

mirik a scris:

Kata ceva meditatii legate de sling si wrap poti sa dai?  angel  visslar  buga

cu tot dragul din lume smile ia sa aud big_smile

coco, asa poate smile (paceeee lol ). al meu a refuzat laptele din biberon (laptele meu), iar suzetele nu-mi plac, asa ca nu i-am dat tongue

pass, ba da, esti copil la 19 ani... io ziceam cand m-a izghit sentimentu matern prima data tongue (ba nu, m-a izghit la 5 ani, cand eram geloasa pe mama ca are si ea treaba cu fra-meu si nu e doar "bebele meu" rotfl )

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1294 2010-09-28 17:50:01

cocof
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-09-22

katami a scris:

mirik a scris:

Kata ceva meditatii legate de sling si wrap poti sa dai?  angel  visslar  buga

cu tot dragul din lume smile ia sa aud big_smile

coco, asa poate smile (paceeee lol ). al meu a refuzat laptele din biberon (laptele meu), iar suzetele nu-mi plac, asa ca nu i-am dat tongue

pass, ba da, esti copil la 19 ani... io ziceam cand m-a izghit sentimentu matern prima data tongue (ba nu, m-a izghit la 5 ani, cand eram geloasa pe mama ca are si ea treaba cu fra-meu si nu e doar "bebele meu" rotfl )

Asa oi pati si eu cu fii-mea. Aseara ne uitam la fimultetul postat de Miri cu spalatul lui bebe si sa vezi cum isi lua notite (adica facuse un tabel si desena -ca nu stie sa scrie- in fiecare casuta, etapele spalarii, pe cap, pe spate, clatit, masat etc lol  lol  lol )
Aliy, dar nu poti suna inainte la clinica sa-ti aranjezi intrarea de maine ? Si daca dr. te-a trimis la sigur acolo, stie el , presupun, ce vorbeste....

Cica se zice ca e bine sa-l faci pe bebe2 foarte curand dupa primul la dif. de 1-2 ani, sau ,daca ai ratat momentul, dupa 5 ani . (se pare ca ma incadrez in cat. II)

Ultima oara a fost editat de cocof (2010-09-28 17:53:39)

mami de cocosel din 12.11.10 hjarta
sjuk    ...O POVESTE... ...DOUA POVESTI...

#1295 2010-09-28 17:54:52

katami
Platinum member

miri, raspund diseara, mai tarziu

coco, e faza ca eu pana la fra-meu nu suportam pe nimeni si nik, era ff posesiva, ai mei erau ingoziti big_smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1296 2010-09-28 18:06:06

aliy
Hero member
Inregistrat: 2009-11-11

Coco,  puss nu, nu pot aranja din timp.
dr mi-a zis sa merg cand vreau la dr respectiva si s-o rog din partea lui sa ma primeasca  nustiu era mai bine daca o suna el, dar ... ma rog, asta e... doar ca imi fac o mie de ganduri pt ca sunt genul de persoana careia ii place sa aiba stabilit totul (insa nu mereu se poate sad )

Mamica de Eric Andrei hjarta

#1297 2010-09-28 18:06:50

stefany
Sr. member
Inregistrat: 2007-07-22

aliy a scris:

da Stef, platesc eco 350 lei
asa ma gandeam si eu, flori sau bani cum zice si passuc... o stiu amabila, insa daca nu poate  sa ma primeasca, nu-i aiurea sa apar cu florile si eventual, sa nu le ia, si sa plec cu ele?  rodnar de asta mi-e "frica", sa nu ma simt penibil

Aliy din moment ce mergi cu recomandare e de ajuns sa-i spui si clar te va primi...cel mai probabil va trebui sa astepti mai mult pana isi termina programarile,mie de asta mi-e groaza- (eu am patit-o dar a meritat sa astept si in plus am fost cu mana goala-vorba vine smile ) Pe deasupra medicii au obligatii unul fata de altul si se ajuta reciproc, deci nu exista sa nu te primeasca.
Daca te simti aiurea cu florile ,incearca o mica atentie gen cafea sau bomboane...ptr ''deranj'' dar in nici un caz bani in plus fata de cei 350ron...mai bine ii folosesti ptr bebe puss

Din 9.12.2010 viata mea s-a schimbat

Publicitate

loading...

#1298 2010-09-28 18:26:05

aliy
Hero member

Stef  puss  puss  puss da, ii iau niste bomboane mai bune, eventual unele care sa-mi placa si mie (in caz ca nu le ia)  chicot

#1299 2010-09-28 19:19:41

passenger
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-16

alyi, cum sa refuze? . rotfl2) 100% le ia! flori, bomboane ... mai ales bani! si dintre toate astea, oricat de draguta ar fi doc. si de finuta si nu genul careia ii sclipesc ochii dupa plicul cu bani, daca ar fi sa aleaga ar prefera plicul. crede-ma ca stiu ce zic lol
daaaaar, nu e mereu dupa ei  tongue , si dc nu iti place sa dai spagi mai bine iei ceva bombonele mai fine sau o cafea mai buna. smile

cocofan, uite de asta dupa ce il nasc pe Sebi nu ma voi intoarce la protectie!   tummenupp
la cat de greu am ramas cu primul bebe, mi-e sa nu astept 8 ani pana la bb 2. mai bine sa vina unul dupa altul. smile
am o prietena care are un bebe de un an si cateva luni, si tocmai a nascut pe bebe 2 smile deci cand avea primul bb cateva luni ea a ramas gravida, asa a vrut. sa o fi vazut cum urca si cobora 4 etaje cu bebe in brate, carutul in cealalta mana, si cu burta maaare lol

Ultima oara a fost editat de passenger (2010-09-28 19:22:51)

#1300 2010-09-28 19:23:03

pucca_pucca89
Hero member
Inregistrat: 2009-08-22

bang  bang  bang ma uit acum pe antena 1 despre indemnizatie punish  punish  punish  punish
- 15 la suta  sm  sm  sm
as vrea ca boc poc sa fie impuscat  box  box  box  box

mamica de Liviu Andrei,din 01.05.2011

#1301 2010-09-28 19:46:55

mirik
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-17

Kata pai spune-mi care este diferenta intre ele?Care este de preferat?De la ce varsta pot sa il pun in asa ceva?Cum naiba se leaga?  lol Cateva nelamuriri  tongue

Scuze ca am iesit din peisaj dar am avut vizite.

ce au zis de indemnizatie?Aica 70%-15% ?????Adica 55%  wow  wow  wow  wow  wow  wow  wow
cesafac  cesafac  cesafac  cesafac  cesafac  cesafac  cesafac  cesafac  cesafac  cesafac  cesafac  cesafac  cesafac  cesafac

Cea mai fericita mamica!!!
Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010

#1302 2010-09-28 19:53:22

aliy
Hero member

Pass, ai si tu dreptate  tongue inca n-am intalnit pe cineva sa refuze  cesafac

ceeee? cummmmmmm? care-i treaba cu indemnizatia?  bang

#1303 2010-09-28 19:55:23

mirik
Insomniac member

nu stiu ca nu gasesc nicio stire noua  cesafac dar ma speri orice  cesafac

#1304 2010-09-28 20:04:11

pucca_pucca89
Hero member
Inregistrat: 2009-08-22

am vazut io la stiri cand am postat...cik asa vor... - 15 la suta neutralcesafac

mamica de Liviu Andrei,din 01.05.2011

#1305 2010-09-28 20:18:20

aliy
Hero member

astia or s-o scoata de tot pana la urma ...n-am prins stirea, dar sigur o va da din nou la stiri maine

fetele, ma bag la un film si apoi somn,  va pup. noapte buna

#1306 2010-09-28 20:46:23

smart lady
Addicted member
Inregistrat: 2009-10-21

pucca_pucca89 a scris:

:as vrea ca boc poc sa fie impuscat  box  box  box  box

vai da' ce rea esti ! Fii si tu mai realista; de pistol nu prea ai cum sa faci rost   . plus ca moare sau nu moare si la cum il stiu, sigur n-o sa moara  forgetit numai sa ne faca in ciuda. Eu zic mai bine sa-i dam foc, chiar ma ofer sa aduc benzina. Om gasi noi un fumator undeva sa-i aruncam o tigara  chicot  chicot  chicot

aaa uitasem: hello burtici  kram

Mami mandra de Alexandru nazdravan- 4 ani +

#1307 2010-09-28 21:13:41

cocof
Insomniac member
Inregistrat: 2009-09-22

Ceeeee , -inca 15% ???? Sunt nebuni de legat  skitarg In curand indemnizatiile vor ajunge ca si alocatiile copiilor de peste 2 ani, la fabuloasa suma de 45 lei  lol sau ar fi bine ca si pe astea sa le reduca, ca sunt cam "nesimtite".
SUNT NEBUNI !!!!!!!
Passuc, iti urez de pe acuma spor la BB2  goodluck care sincer, cred cava veni foarte repede de data asta  wink
La mine cred ca se inchide fabrica, ca si asa se vor uita aia ca la exponatele de la Antipa la mine cand ma voi interna sa nasc.

mami de cocosel din 12.11.10 hjarta
sjuk    ...O POVESTE... ...DOUA POVESTI...

#1308 2010-09-28 21:36:35

passenger
Addicted member
Inregistrat: 2008-10-16

ce-i aici? ii dati foc lui boc? rotfl2

cocofan, nu ai de unde sa stii, nu fii asa sigura ca inchizi pravalia.  big_smile

#1309 2010-09-28 21:51:28

katami
Platinum member

mirik a scris:

Kata pai spune-mi care este diferenta intre ele?Care este de preferat?De la ce varsta pot sa il pun in asa ceva?Cum naiba se leaga?  lol Cateva nelamuriri  tongue

diferenta e ca slingul are sistem de prindere cu 2 inele, pe cand wrapul e o esarfa simpla.

la care e de preferat... sa stii ca nici producatorii nu au un raspuns. Depinde exclusiv de tine. Pt mine clar wrapul a fost prima si ultima iubire. Iti prinzi urechile la inceput... dar dup-aia.... e faaaain.

Avantaje wrap:
- greutatea se distribuie uniform pe umerii tai, nu te doare spatele deloc (slingul sta pe un singur umar si te doare spatele destul de rau la un bb mare)
- poti sa-l legi in nush cate pozitii, in fata, in spate, pe sold (slingul are cateva... pe spate io nu as recomanda)
- cand alaptezi cu bebe in el, are acces la ambele tzatze (in sling una e acoperita de material si inele)

Dezavantaje wrap:
- muult mai greu de invatat cum sa-l fol

Avantaje sling:
- usor de folosit
- usor de pus/dat jos bebe
- fain pt pozitia culcata a nou nascutului (pozitia exista si la wrap, dar e mai greu de prins)

Dezavantaje sling (le-am scris in paranteza la wrap)

Eu repet... PT MINE slingul a fost o treaba utila pana in momentul in care m-am prins cum sa scot cupilu din wrap fara sa dezleg wrapul si apoi sa il bag la loc (bine, asta merge cu un copil mai marisor... desi cred ca s-ar putea si la pozitia de bebe). Poaaaate daca l-as fi avut de la inceput, slingul ar fi fost ideal in primele 2 luni. Dar cum io mi-am luat wrap cand cris avea 2 luni jum si sling abia cand avea 4 jum.... slingul a fost cam no fun. Desi, repet, la viteza e bun.

Poti pune bebeul din prima zi de viata in esarfe. In unele tari, maternitatile sunt dotate cu esarfe wink Tipa asta de la care am luat eu voia sa faca si ea o donatie unei maternitati, dar nu mai stiu unde au ajuns, daca au ajuns. E faza ca la inceput tre tinut in pozitie culcata, DAAAR the good point e ca in esarfe, SPRE DEOSEBIRE DE MARSUPII, poti tine un copil e 2 luni in pozitie verticala, PT CA E LEGAT STRANS si greutatea se distribuie pe tot corpul. Io am poze cu cris in wrap la 2 luni jum... absolut vertical smile

pt "cum se leaga" primesti "carte tehnica".... si e plin youtube-ul. evident, te ajut si io daca iti iei

uite niste info despre sculele purtatoare, in general:
http://attachmentparenting.ro/cms/front … ;idart=113
http://attachmentparenting.ro/cms/front … ;idart=105
http://attachmentparenting.ro/cms/front … p;idart=54

Ultima oara a fost editat de katami (2010-09-28 21:53:52)

#1310 2010-09-28 21:59:20

mirik
Insomniac member

Ma pun pe citit.
dar un site cu instructiuni de folosire nu ai? .....desenate nu scrise  lol poze...

L.E:Am gasit dar mi se pare greu  cesafac  cesafac

Ultima oara a fost editat de mirik (2010-09-28 22:03:45)

#1311 2010-09-28 22:06:33

katami
Platinum member

alea pe care le primesti is desenate... da pana una alta, uite aici pt wrap: http://www.wrapyourbaby.com/index.htm (ai pozitiile in stanga, la how to do it)

si pt sling, dar nu is toate pozitiile aici: http://site.peppermint.com/instructions … gsling.pdf

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.