Discutii de tot felul intre mamici si burtici- 3-5
Pagini: 1 … 3 4 5 6 7 … 157
Subiect inchis
- rruxxy
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-11-17
Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici- 3
Dar daca pui comprese calde nu ajuta?
- aliy
- Hero member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2009-11-11
n-am incercat cu comprese Ruxy... o sa incerc. nu prea stiu multe, nu stiu ce sa fac. il pun la san inainte de orice masa (acum ii dau lapte praf)... mi se pare ca ar vrea sa traga, da din gurita de mama mama ....
fetele, e ok sa-l tin si in brate nu? nu mereu, dar sunt momente cand se linisteste doar in brate. ieri a plans cateva ore, atipea 3 min si plangea 40 min. si tot asa vreo 6 ore. ati patit si voi cand erau nou-nascuti?
Mamica de Eric Andrei
- Andreed
- Addicted member
- De la: Timisoara
- Inregistrat: 2009-07-06
- Site
Da, e foarte normal sa il tii in brate, stai linistita. Legat de san, incearca sa iti formezi cumva sfarcul tu sau cu pompa, la mine asa s-a format
Mami de 2 minuni: Maria & Matei
- aliy
- Hero member
ok andreea. o sa-mi iau o pompa. speram in continuare
Mamica de Eric Andrei
- Alina Elena
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-01-26
Neata.
Aliy incearca sa il pui cat de des poti la san. daca trage el cate un pic vine lapte sigur. ajuta-l tu cumva, tine-i sanul in gura, maseaza sanul , pune comprese, incearca sa faci tu sfarc.
bineinteles ca poti sa il tii in bratre. la inceput a mea numai pe noi adormea, sau in brate, la san. si a mea plangea uneori maia les daca o puneam jos pe pat. daca o tineam in brate era ok.
Ultima oara a fost editat de Alina Elena (2010-10-20 09:22:50)
Avem doua printese minunate - Alisia Georgiana - 25 aprilie 2010 - Luiza Petronela - 22 iunie 2012 Dumnezeu sa le ocroteasca sa fie mereu sanatoase
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
aliy, revin cu un raspuns detaliat imediat ce ma lasa cris, sunt multe de zis
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- Andreed
- Addicted member
- Site
- lucky777
- Insomniac member
- De la: Cluj-Napoca
- Inregistrat: 2007-11-22
Aliy, sa nu cumva sa renunti!!! Asa am patit si eu. De fapt bebe nu trebuie sa traga de mameloane, ci de areola din jurul lor. Ai mare grija ca in momentul in care dechide gurita sa prinda mamelonul, sa-i introduci toata areola, sau o mare parte din ea. Unele mamici au reusit sa alapteze chiar si cu mameloane ombilicate, adica aproape lipsa... Daca bebe plange dupa san, inseamna ca e puternic si are forta sa traga. Pune-l cat mai des la san. In curand va aparea si lapticul ala mult. Intre timp fa-ti ceai pentru lactarie. Este de la Fares, sau daca nu gasesti fa tu in urmatoarea combinatie: chimion+fenicul+anason (la 3 cani de apa pui cate o lingurita din fiecare).
Rruxxy, sa va faceti bine. Offf ma doare sufletul cand aud/vad bebelusi bolnaviori. Si al meu cam sranuta si sub 37,5 rectal nu avem...A si plin de muci.
Ultima oara a fost editat de lucky777 (2010-10-20 10:39:06)
17.08.2010 Tudor Andrei Doamne, iti multumesc pentru minune!
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
aily,lucky ti-a zis esentialul, dar revin si eu
asaaaaa...
pt mameloane ombilicate, iti citez un raspuns dat pe un alt forum de o tipa care s-a confruntat cu asa ceva si alapteaza de cativa ani buni
"nu are pozitie corecta la supt. ce m-a ajutat pe mine (am mameloane ombilicate)
Pur si simplu luam areola intre doua degete si bagam in gura la copil, dupa care sustineam extrem de bine sanul ca sa nu ii pice din gura, ca e f f greu pentru ei. Sutinerea se face asa: palma pe torace. pui degetul aratator imediat sub areola, tragi f f bine in jos ca sa se ingusteze sanul si totodata il tii in sus...nu stiu cum sa explic mai bine:)
Nu conteaza sfarcul, ci sa prinda cat mai mult din areola. trebuia sa aiba vointa si sa renunte complet la biberon, daca ii e frica de deshidratare sa ii dea cu seringa. Si sa aiba rabdare."
iar un consultant in alaptat spune ca: "Mameloanele se formeaza doar punand copilul la san. Intr-adevar e mai greu de pozitionat corect la san in aceasta situatie, necesita ajutor, dar nu este imposibil. Exista alternative la biberon: canuta speciala, seringa samd
Este important ca in momentul in care mama incearca sa-l puna pe mititel la san sa nu aiba sanii plini pentru ca e si mai greu de prins mamelonul; sa elibereze sanul putin inainte.
Mulsul cu pompa formeaza mamelonul, dar mai indicat este copilul la san.
Iar ca o ultima solutie (dupa ce s-au incercat altele dar fara rezultat) sunt aparatorile pentru san. Dar, rareori este nevoie de ele. Teoretic, orice tip de mamelon poate fi prins de catre bebelus, cu vointa si rabdare. Inainte de a pune bebeul la san sa aiba un cub de gheata langa ea si sa-l atinga de mamelon, la rece reactioneaza si se intareste putin, apoi ii va fi mai usor de introdus in gurita lui"
sper ca sunt de folos sfaturile, tipa careia i-au fost adresate alapteaza bine mersi
cat despre luatul in brate... nu pot sa nu remarc,cu toata tristetea, in ce lume bolnavasi alienata am ajuns sa traim, daca mamele ajung sa intrebe daca e normal sa-si tina puii in brate deci aily... e normal si foaaarte necesar. mie mi-a placut mult de tot o comparatie de pe un site... cica: "inchipuie-ti ca ai locuit 9 luni in casa ta si, brusc, trebuie sa te muti la soacra. clar nu-ti place, clar vei avea nevoie de o perioada de adaptare...dar nu-i asa ca e mai bine daca vine cu tine si sotul, care e singura persoana draga, apropiata si cunoscuta de tine timp de 9 luni?" cred ca ai prins ideea mai mult despre importanta etapei "in brate": http://attachmentparenting.ro/cms/front … p;idart=76
ruxxy, lucky, sanatate puiutilor!!
andreea
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- geasiemi06
- Full member
- Inregistrat: 2008-05-21
neata mamici,ne-am linistit si noi cu botezul emotii mari,a iesit totul bine,eu am incercat sa-i curat limbuta cu compresa sterila si cu glicerina,nu prea reuseam decat varful,acum pun pe sfarc ci se curata mult mai bine,fetita mea de cateva zile nu se poate odihni,se tot foieste,se freaca cu manutele la ochi si pe fata, suceste capul in continuu si asta mai ales noapte,ati patit asa,ce o nelinisti-o?vineri ne ducem la dr facem si vaccinul sunt tare curioasa daca a luat bine in greutate.
Ultima oara a fost editat de geasiemi06 (2010-10-20 12:00:49)
Alexia-Ioana 25 august 2010
- lucky777
- Insomniac member
- De la: Cluj-Napoca
- Inregistrat: 2007-11-22
Kata
17.08.2010 Tudor Andrei Doamne, iti multumesc pentru minune!
- rruxxy
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-11-17
Am venit de la doctor si are putin rosu in gat. L-a ascultat si controlat peste tot si in rest este bine. Mi-a zis sa-i dau panadol sau nurofen la 12 ore si picaturi de vitamina C.
- Andreed
- Addicted member
- Site
Ruxy, sa va faceti bine repede.Bine ca in rest este ok
- ally_na
- Hero member
- Inregistrat: 2009-06-25
sanatate ruxy
kata ai dreptate cu lumea in care traim, in care mamele se intreaba dc e normal sa isi tina copilul in brate , in care violenta parintilor nu are limita....mor pe parintele ce isi loveste copilul in public si nu numai...innebunesc in supermarketuri..sotul ma tine sa nu reactionez...sapatama asta era un tata ce ii inrosise urechile copilului si ala plangea saracul ...iar mama nu se baga....credeam ca explodez...mi se pare obositor ptr mine sa stau o ora in supermarket..dar un copil...e normal ca la atatea tentatii vrea una, alta...si ala ii rupea urechile....
Ultima oara a fost editat de ally_na (2010-10-20 12:18:47)
http://picasaweb.google.com/alinna.nita/are mama o minunatie de baietel Andrei Claudiu .... 26 02 2010
- dana82
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-11
- aliy
- Hero member
Kata, multumesc de informatii. tocmai am observat ca am tricoul ud ceea ce, cred eu, e un pas inainte. am citit cu atentie ce mi-ai scris si tu si Lucky si o sa am rabdare sa procedez corect. legat de "bbe in brate", am pus intrebare stupida pt ca nu ma lasa sotul meu, zice ca il invat. tocmai de asta si inca cateva chestii nu mai vorbim. mi se pare minunat sa-l am in brate, imi vine sa tip de emotii si fericire. nu credeam ca exista un asa sentiment, dar cand il vad in bratele mele ... nu pot escrie sentimentul. oricum, il stiti si voi
Ultima oara a fost editat de aliy (2010-10-20 12:39:55)
Mamica de Eric Andrei
- sanca
- Hero member
- Inregistrat: 2005-09-13
aliy bine ai venit in randul mamicilor. tin si eu pumnii cu lapticul sa fie bine! l-am vazut si pe eric doamne ce frumos e!!!!
tine-l in brate. chestia cu smecheria si ca se invata se manifesta mult mai incolo si chiar si asa..sunt ingerasii nostrii si dupa 9 luni ii putem tine in brate si pupa..
mamici intreb si aici.. site-uri cu hainute de bb recomandati ceva? nu am timp sa plec si nici cu cine so las acasa...
Daria Ioana - 06.08.2010
- aliy
- Hero member
Sanca
eu am luat de aici http://www.hopababy.com/products si http://www.chicbebe.ro/. nu stiu exact ce cauti. eu cautam body, salopete, paturele.
Ultima oara a fost editat de aliy (2010-10-20 13:11:19)
Mamica de Eric Andrei
- ginutza
- Hero member
- Inregistrat: 2007-09-19
bb meu are putin rosu in gat si ne-a dat ospamox si humex, sapt viitoare trebuie sa ii fac vaccinul de doua luni, sper sa se fac bine pana atunci
Nu te poți simți în largul tău fără aprobarea ta.
Subiect inchis
Pagini: 1 … 3 4 5 6 7 … 157
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|