homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Discutii de tot felul intre mamici si burtici- 3-53

#989 2010-11-13 11:29:49

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

Re: Discutii de tot felul intre mamici si burtici- 3

am si eu un pas. aaaaaaaaaaacum chiar e constipata Camelia sad . de 4 zile nu facuse, deja nu mai dormea noaptea si i-am pus ieri supozitor. a facut greu, cu plansete, tare si putin. morcovi nu prea papa, doar mar in care i-am pus si para (nu mai mult de 30ml/zi). ce sa ii dau sa faca singura? ii dau tarate, compot de mar cu pruna uscata (fara coaja) ... de la para tot nu face... v-ati confruntat cu asa ceva?

iubesc+Camelia+Matei

#990 2010-11-13 12:39:42

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

da... eu nu-i faceam nik, la un mom dat facea el... in timp s-a reglat

ginutza, cu placere

andreea kram

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#991 2010-11-13 12:48:55

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Kata, pliul ala este peste os, m-am uitat mai bine acum kram  puss

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#992 2010-11-13 16:59:04

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

Mi s-a parut f interesant:

''Co-sleeping: trei pe o saltea

De la doua luni Ciufulici doarme cu noi in pat. La trei zile dupa aceasta schimbare considerata la momentul respectiv ?revolutionara?, am devenit cei mai fericiti parinti si nu am regretat nici o clipa decizia luata.

Viata inainte de cosleeping

Seara dura cateva ore sa o adormim. ?Lot?s of fun? in timpul ritualului obisnuit, alaptat, plimbat prin camera cu ea pe umar, leganat, cantat etc. Cand adormea si incercam sa o punem in patut ea se trezea si plangea de ti se rupea inima. Reluam totul de la zero, si tot asa. Numai dupa ce era foarte obosita si adormea cu adevarat profund reuseam in final sa o punem in patut. Fericiti ne culcam si noi fiind deja 12 noaptea.

Dupa 2-3 ore Cifulici se trezea, plangea si vroia laptic. Daddy se ducea la ea la patut, incearca sa o linisteasca, de cele mai multe ori nu reuseste pentru ca trebuie alaptata si atunci mi-o aduce mie care eram buimaca de somn. Intre timp Ciufulici era complet treaza. O alaptam in fotoliu 15-30 minute, sau chiar o ora, pana adoarme din nou, bineinteles in bratele mele. Treceam din nou prin intregul proces de transbordare din brate in patut. Daca eram norocoasa reuseam din prima. Eu fiind treaza de tot mai pierdeam 30 de min pentru a adormi ? timp pretios de somn tinand cont ca in maxim 2 ore iar incepea distractia. Iar toata povestea se putea repeta de doua-trei ori pe noapte (cu sau fara alaptat).

Dimineata si eu si daddy eram cu ochii carpiti, si ziua abia incepea. Suna cunoscut?
Viata dupa

Noaptea daca se trezeste este langa mine, nu apuca sa se agite prea tare si deja o linistesc. Primul avantaj: nu ne-am trezit de tot nici eu si nici ea ? totul se intampla intr-o stare de semi-trezire. Daddy nu se trezeste deloc, sforaie in continuare.

De fapt de multe ori nici nu vrea laptic, ci doar sa se asigure ca suntem langa ea (ne pipaie cu manuta si adoarme la loc).

Seara adoarme mult mai usor si repede. E mult mai simplu sa ma strecor eu afara din pat decat sa mut bebelusul.

Dimineata suntem cu totii odihniti si fericiti, eu, Daddy, Ciufulici, ne putem vedea cu spor de cele zilnice. Bebelusul parca nu mai este acel monstruletz simpatic care nu te lasa sa dormi. Si e asa frumos se te trezesti dimineata cu un zambaret langa tine.

Co-sleeping
Photo by Kelly Sue
De ce e mai bine pentru bebelus?

Pe langa somnul indestulator mai sunt multe alte avantaje atat pentru bebelusi cat si pentru viitorul copil sau adolescent.

Pe termen lung copiii sunt mai sanatosi si stabili din punct de vedere emotinal. Studiile desfasurate pe perioade mai lungi de timp au aratat ca prichindeii ce au dormit cu parintii sunt mai fericiti, mai putin ?nervosi?, au mai multa incredere in sine, au mai putine probleme de comportament, este mai putin probabil sa le fie frica sa doarma singuri si sunt in general mai independenti ca adulti.

Mai independenti ca adulti. Suna paradoxal, asa-i? Si totusi are logica. Bebelusul ce doarme singur trece prin momente de frica, neliniste si chiar panica. Faptul ca se obisnuieste si la un moment dat si nu mai plange nu inseamna ca aceste temeri au disparut, ci sunt mai degraba inhibate. Ele vor iesi la suprafata sub diferite forme si la diferite momente din viata, inclusiv in viata de adult.

Fiziologia sa este mai stabila, deci bebe doarme mai linistit ? ritmul batailor inimii este mai regulat, temperatura corpului este constanta (reglarea temperaturii se face mai bine in contact piele cu piele).

Riscul de SIDS (sindromul mortii subite) este mai mic.

Este mai mare nivelul al hormonilor si enzimelor necesari dezvoltarii creierului si al inimii.

Alaptatul este mai la indemana, si in general, bebelusii care dorm langa parinti sunt alaptati mai mult timp.

E mai usor pentru parintii care lucreaza sa ?recupereze? timpul cat stau departe de cei mici. Daddy fiind mai toata ziua la birou, nu prea apuca sa se bucure de Ciufulici, macar noaptea sa o simta langa el.

Este mai usor sa calatoresti cu cel mic ? pentru ca nu trebuie sa cari un patutz special dupa tine.
Pentru cine doreste sa aprofundeze, iata cateva linkuri:

* http://en.wikipedia.org/wiki/Co-sleeping#Advantages
    * http://www.home-schooling-uk.com/articl … cosleeping
    * http://www.breastfeeding.com/reading_ro … pping.html

De ce nu am dormit impreuna de la inceput?

Acum chiar ma intreb cum de am putut dormi separat la inceput? Cum de nici macar nu am luat in considerare dormitul cu bebelusul inainte de nastere? Cum de nu mi-am pus problema daca am nevoie de patut ci doar ce patut imi trebuie?

Probabil raspunsul ar fi unul singur: pentru ca ?asa se face? si toti te indeamna intr-o singura directie.

Am observat ca dormitul separat e motiv de mandrie ? fiecare parinte isi doreste un ?bebe ninja? ? iar dormitul separat este luat drept o mare dovada de ?super-bebe?. Drept urmare parintii care dorm separat sunt si mai vocali, pe cand ceilalti au tendinta sa nu isi apare asa ?tare? punctul de vedere in public.

De multe ori insa nu vedem dezavantajele dormitului separat, unii parinti dau bebelusului tot felul de mancaruri seara pentru a dormi cat mai bine. Am fost si eu sfatuita de multe ori sa ii dau sa bea o anume marca de lapte praf care contine ceva ce va tine bebelusul adormit toata noaptea. Si uite asa incepi sa renunti la alaptat mult mai devreme decat ar trebui.

Alti parinti apeleaza la ?cry-it-out? sau mai pe romaneste ?lasa-l sa planga pana oboseste si adoarme?. O experienta traumatizanta pentru orice bebelus care poate genera probleme pe termen lung (Dr Sears despre cat de nociv este plansul excesiv la bebe) Da, toate acestea ne ajuta sa ne simtim mandri ? ?am un bebe care doarme singur?. Dar oare este cu adevarat mai bine si pentru el?

Marketingul companiilor
Vedem multe reclame pentru patutz, paturica, saltea de ?cocos?, aparatori, baldachin etc. Campaniile de marketing ale producatorilor ne prezinta tot felul de beneficii ale acestor produse. Insa nu exista nici o companie care sa promoveze ?dormitul cu bebelusul?, pentru ca nu este nimic de vanzare in acest caz.

Si asta nu are nci o legatura cu o atitudine ?anti-corporatista?. It?s just a fact, nu ai cum sa auzi la televizor reclame pentru co-sleeping. Si atunci dupa 100 de ani de marketing pentru patuturi am ajuns sa nu ne mai inchipuim viata fara ele.
Temeri si mituri despre dormitul cu bebelusul in pat
1. Daca il inveti in pat cu tine nu mai scapi de el

Atunci cand Ciufulici va fi pregatit sa doarma singur, va dormi fara nici o problema. Ea stie ca ii suntem alaturi si ca poate dormi cu noi atat cat ea doreste acest lucru. Sunt convinsa ca va veni un moment cand singura va cere sa doarma in camera ei, in patul ei. Daca nu ea nu se va simti in singuranta sa doarma singura la x ani, nu vad nici un motiv sa o fortam. Nu avem un termen limita. Iar atunci cand ea se va muta, noi, parintii vom fi cei care ii vom duce dorul.
2. Nu o sa il strivesc?

Si noi aveam teama asta la inceput, mai ales ca tati are niste dimensiuni apreciabile si un somn tare haotic. Foarte repede am constatat ca nu se intampla nimic. Avem un instinct care ne ?pazeste?. La fel cum nu pici din pat, nu o sa strivesti nici bebelusul. In plus, mami e deja invatata, nu se rasturna nici peste burtica atunci cand era graviduta.
3. Daca doarme cu tine in pat e rasfatat

Satisfacerea nevoilor emotionale si dragostea nu a rasfat nici un copil. Dragostea adevarata nu poate face rau, ea poate doar sa aduca lucruri bune, sa creeze ordine, incredere si libertate. Daca ingrijirea bebelusului se face fara iubire acest lucru poate duce la un temperament rasfatat (copilul va incerca prin orice mijloace sa castige atentia celor din preajma). Ca o mica paranteza, toti expertii sunt de acord ca un copil mai mic de 6 luni nu poate fi rasfatat si multi sustin ca pana la 2 ani nu exista rasfat.
4. Mai faceti sex?

Da facem. Ciufulici se culca la 9 seara, pana la 12 avem 3 ore in care putem face orice, oriunde, mai putin in patul in care doarme Ciufulici. Dar asta nu e o problema, mai avem si alte camere, canapele, e chiar mai distractiv si mai romantic. Iar somnul nu e egal cu sexul.
Este mai natural?

Hmm, sa ne gadim cate camere aveau familiile acum 5000 de ani? Sau cate familii aveau ?patut? acum 1000 de ani. Daca ne gandim bine in timpul evolutiei omului ca specie timp de milioane de ani, familia nu avea ?camera separata? pentru bebelusi, nu avea patut, zabrele si alte minuni. Pur si simplu copiii dormeau cu parintii ? si asta chiar si in timpuri mai noi, pana pe la inceputul secolului 20. In evolutia speciei umane bebelusii s-au adaptat la dormitul cu parintii. Istoria ultimilor 100 de ani nu a schimbat cu nimic ?naturalul?, asemenea schimbari se petrec in milioane de ani de evolutie.

Probabil ca dormitul impreuna nu se potriveste pentru toata lumea. Insa pentru noi aceasta este cea mai buna varianta si nu regretam nici un pic decizia luata, stim ca am facut totul ca al nostru bebelus sa se simta in siguranta, iubit si dorit. Suntem convinsi ca atat bebelusul cat si noi suntem facuti sa convietuim impreuna in acelasi ?pat?.

Ce parere aveti? Stiu raspunsul, Kata chicot  par

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

#993 2010-11-13 17:14:21

katami
Platinum member

nico applause si noi suntem fani ai cosleepingului, desi la inceput eu eram foaarte reticenta!!
acum e minunat, absolut minunat sa dormim asa!! sa ma trezesc si sa il simt pe pui langa mine, lipit, cu manutele pe tzatze sau pe fatza mea, sa se autoserveasca noaptea, sa simt mereu cand ii e cald sau frig, sa se trezeasca dimineata inaintea mea si sa astepte sa ma trezesc si eu ca sa-mi zambeasca laaaarg si sa se joace cu parul meu hjarta

Mai nou noi am redecorat dormitorul lol adica am desfiintat patutul... si patul big_smile Si am lasat pe jos doar salteaua, pe care dormim toti 3 (plus matza din dotare uneori). Si e bestial, cris e in extaz, se trezeste razand si o ia din loc de-a busilea... are si mult mai mult loc de joaca asa...

vin si eu cu un articol pro co sleeping: http://attachmentparenting.ro/cms/front … p;idart=83

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#994 2010-11-13 19:55:57

Crssy85
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09
Site

Acum ceva vreme am postat un mesaj aici, despre cat de aiurea e sa dormi cu bebe in pat... ca nu e igienic, ca noi suntem un cuplu si nah... mi se parea ceva nelalocul lui; il lasam pe bebe in patutul lui, se agita si plangea 30 min, dupa care pica frant, epuizat si... suparat/stresat de atata plans si de faptul ca parintii lui erau la nici 2 m de el si nu-l bagau in seama; incercam sa ma conving ca e bine ce fac dar ma simteam al naibii de prost si vnovata; de cand il iau la noi in pat, viata noastra s-a schimbat smile ; adormim toti 3 fara plansete, linistiti... si eu, cu lcrimi in ochi cand il vad cum se cuibareste langa mine smile ; cu sexul e ok.... uneori, dupa ce adoarme il pun in patut si doarme ore une acolo si oi ne facem de cap sau...... il culc de la inceput cu buni in camera smile. Mi se pare cel mai la indemana mod de a adormi bebelul, toata lumea e fericita si dak se mai trez plangand, ii dau suzeta sau tzatza si adoarme in 3 sec. Si eu ma intreb de ce n-oi fi facut asa de la inceput....... mai ales ca, trezindu-se in fiecare noapte tipand, inca de la inceput, mi-a fost efectiv imposibil sa-i fac camera lui; nu plange de rasfat, ci pur si simplu cred ca viseaza urat... ca nici nu deschide ochii si tipa ca dupa un cosmar. Nu-mi fac griji ca se va obisnui asa... si noi dormeam cu mama in pat de mici, tata lucrand de noapte de 30 de ani si nu am auzit-o pe mama plangandu-se, mai mult, ea m-a sfatuit sa-l iau pe bb cu mine in pat. Deci.... am intrat si eu in clubul co sleeping-ului smile

Fetele.. am mare nevoie de ajutor... david nu suporta sa-l spal pe cap grater ; nu suporta = urla mai ceva ca atunci cand avea colici, se invineteste, nu respira, mi-e frica sa nu pateasca ceva sad ; cand il asez in cada in popou, la fel... urla de mama focului... dak simte apa pe fatza sau in cap e disperat; dimineata abia reusesc sa-l sterg pe fatza si pe la ochisori cu o laveta umeda; ati mai auzit de asa ceva?.... Incerc sa gasesc o solutie sa-l spal pe cap... poate imi dati ceva idei puss

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#995 2010-11-13 20:03:19

nico12345
Full member

Cu dusul ai incercat? Daria e innebunita cand dau drumul la stropitoare sa puna ea mana pe firicelele de apa care curg si asa o clatesc si pe cap si pe corp, cu stropitoarea de la dus...ea adora pur si simplu sa faca baita, o sa pun si un filmulet. puss . Incearca, nu ai nimic de pierdut...

#996 2010-11-13 20:08:49

Crssy85
Hero member
Site

Pai asa ii fac baie de la 6 luni, in cada, sub dus... sad

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#997 2010-11-13 20:09:36

ginutza
Hero member
Inregistrat: 2007-09-19

ne alaturam si noi co-sleeping-ului
bebele meu doarme deja de ceva vreme cu noi in pat
sotul meu a zis asa "cand se va face mare va intelege ca trebuie sa doarma singuel in pat, nu iti este mila de el cum se foieste noapte si te cauta prin pat? lol"
se foia din cauza burticii, avea crampe, cum il puneam langa mine , dispareau ca prin minune
este adevarat ca ma simteam vinovata ca il invat cu noi in pat si in acealas timp bine ca bb doarme cu mami lui
si recunosc cu mana pe inima ca ma feresc sa spun pe strada ca bb doarme cu noi in pat, toata lumea ne critica, dar si ei la randul lor au dormit cu copilul lor in pat, din comoditate sau de nevoie, dar nimeni nu recunoaste lol
iar noi de azi recunoastem ca suntem 3 intr-un pat si tare bine mai este

Nu te poți simți în largul tău fără aprobarea ta.

#998 2010-11-13 20:11:32

nico12345
Full member

Off, poate l-ai speriat??? Sau nu i-a placut niciodata in baita?

#999 2010-11-13 20:24:24

Crssy85
Hero member
Site

Nu, nico... el a fost mereu fan balaceala.... oate astea se intampla de cand se ridica in picioare... nu mai sta culcat deloc!!
Ca dak reusesc sa-l culc, il spal rpd pe cap, fara probleme... dar dak sta in picioare ii vine apa pe fatza si incepe circul...

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

#1000 2010-11-13 20:45:13

nico12345
Full member

Noi avem o cadita asa: http://www.bebelusultau.ro/detalii.php?cod=OK01,  o pun in fundulet si practic sta cu tamburusul ala intre picioare si asa reuseste sotul sa o spele, pe cap o pune mai pe spate asa,nu prea are stare dar ii place si da din picioruse.Sau i-ai ceva de genul asta:  http://www.bebelusultau.ro/detalii.php?cod=JN99

Ultima oara a fost editat de nico12345 (2010-11-13 20:48:04)

#1001 2010-11-13 20:46:06

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

mamici dragi puss citesc si ma regasesc... sad
Ana nici socrii mei nu sunt incantati de nepotel. Si e o minune de copilas. Mi se strange inima doar cand ma gandesc ca nu se va putea bucura de niste bunici iubitori. Pe ai mei nu ma pot baza nici cat te bazezi tu pe bunica...
De colici o sa scapati voi ca sunteti fete puternice.
La noi a trecut deja, cam pe la 2 luni.

Andreea, ce sa mai zic?! Nu am cuvinte ca sa-mi exprim dispretul fata de atitudinea unor medici. Mi-e lehamite si mi-e scarba.
Ma rog doar ca micuta ta minune sa fie bine. Sa fie sanatoasa si fericita alaturi de parintii ei.

Oooo, DA! Si eu ador sa-l tin pe bebelin langa mine in pat. smile Problema e ca eu nu mai reusesc sa inchid un ochi. Sper sa ma "reglez" in timp si sa dorm si eu linistita langa pui.
De multe ori ma intreb oare de ce mai tin patutul in camera ca oricum nu-l prea folosim.

Ultima oara a fost editat de lucky777 (2010-11-13 21:01:46)

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#1002 2010-11-13 21:17:27

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

lucky, pt noi cred că e mult mai bine așa, pt că nu vreau mai t?rziu să-i aud cu pretenții. ce dau aia primesc. de ieri am expediat-o și pe bunica, mi-au ajuns 4 zile cu ea, mai mult rău mi-a făcut

#1003 2010-11-13 21:34:32

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

nu stiu ce sa mai zic, dar nu-i inteleg deloc sad
Ce poate fi mai pretios decat un sufletel pur? Eu chiar nu pot sa inteleg astfel de atitudini.

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#1004 2010-11-13 22:14:19

katami
Platinum member

crssy,da, am mai auzit... chiar la vreo 2-3 persoane. insa solutii n-am...

ce frumos ai descris mai sus

#1005 2010-11-13 22:24:40

anabella_n
Hero member
Inregistrat: 2009-04-17

soțul tău a fost crescut de bunici? poate că de aia nu sunt nici socrii tăi prea interesați de copil, că n-or fi fost nici de al lor. al meu așa a fost, iar maică-sa nu a prea știut că are copil. ca atare se poartă la fel și cu asta mică

#1006 2010-11-14 09:11:09

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Neata smile

Vlad doarme la el in patut. Seara il adorm la noi in pat si cand doarme dus il pun la el in patut si nu se trezeste deloc. Daca ar plange dupa noi sigur l-as lua cu noi in pat.

Andreea, acum ai mai descoperit si asta sad

Ce situatii aveti voi cu socri....eu nu am ce zice pentru ca sunt ok.

#1007 2010-11-14 09:37:47

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Neata si de la noi

Mie im i place dimineata sa o iau pe Maria cu mine in pat hjarta  hjarta . Dupa masa de la 5 sau 6, doarme cu mine pana la 8-9, depinde cum se trezeste.

Ieri mai ca nu a cazut de pe canapea. De fapt, a cazut, darCosmin a prins-o inainte de a ajunge jos....doamne ce s-a speriat micuta.

Ruxy, e diferita manuta, dar trebuie sa verificam darca tine de muschi sau de os puss  kram

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.