homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Gatitul -necesitate sau placere-2

#20 2010-10-17 17:59:44

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Re: Gatitul -necesitate sau placere

Noi nu facem tot meniul pe o saptamana inainte. Il facem din mers. Si incercam sa gatim ori cat mancam atunci in ziua aia, ori pt maxim 2 zile. Si daca este ceva gatit, nu mai gatim altceva pana nu se termina. Plus ca la masa de pranz de multe ori mancam in oras in pauza, asa ca seara nu mai gatim, mancam ceva usor si negatit.

Desi si noi aruncam multa mancare si imi pare rau de ea. Cum zici si tu, Pill, acasa nu aruncam nimic, daca chiar ramanea ceva, i-o dadeam catzelului, dar de cand stau cu prietenul meu intr-una aruncam cate ceva stricat. Mai ales ca el isi ia tot felul de chestii de care ii e pofta si apoi ori nu-i plac, ori dupa ce mananca o parte, nu-i mai trebuie.

Cumparaturi facem tot asa spontan, nu facem odata plinul pe nu stiu cat timp ca atunci chiar ca s-ar strica toate pe noi. Luam treptat ce ne trebuie, ca avem f aproape: supermarket, alimentara, non-stop asa ca nu trebuie sa facem cine stie ce provizii. Noi gatim mai mult in weekend, acasa, daca nu avem programata vreo iesire si atunci luam vinerea ingredientele necesare.

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#21 2010-10-17 18:27:16

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Pff, deci no rime or reason. Pe mine ma enerveaza tare muklt chestia asta, nu stiu cum tine mama gospodaria asa bine si nici moarta nu o intreb lol

#22 2010-10-17 20:29:34

Miss_B
Insomniac member
Inregistrat: 2009-11-07

in cazul meu, gatitul e o necesitate,dar si o mare placere si pasiunea a mea.imi place sa incerc retete noi,sa gatesc retetele mele preferate,sa fac torturi si prajituri hjarta si imi place k ma ajuta si iubi la asta (in special cand spala vasele pt k murdaresc 1000 lol,e un scump hjarta ).
cat despre mancare...si la noi se arunca...cam mult uneori neutral
ba unuia nu ii place ceva,ba ramane dupa ce am mancat si nu mai mananca nimeni si uite asa la gunoi cu ele.
la cumparaturi mergem atunci cand chiar avem nevoie de cate ceva,nu fac mari provizii(poate doar la carne, k mai vad cate ceva si tot cumpar si pun la congelator desfacut si spalat,gata pt preparat).

#23 2010-10-17 20:35:16

deeadeea21
Hero member
Inregistrat: 2009-02-26

la mine e necesitate decat e mama plecata la munca... imi ocupa mult timp, dar ce sa fac.

#24 2010-10-17 21:43:14

cornflower
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

necesitate, si foarte rar din placere (rar insemnand mai putin de  3-4 ori pe an) nu sunt gurmanda, manac pentru ca trebuie sa mananc ca sa nu-mi fie rau

Publicitate

loading...

#25 2010-10-17 21:44:08

kathrynn
Hero member

Eu am incercat sa fiu organizata. Si cat am stat singura am fost foarte organizata si nu aruncam aproape nimic. Si imi gateam tot timpul pt pranz felul 1 si 2. Drept e si ca asta se intampla in facultate cand aveam timp.
Cand m-am mutat cu el, am incercat sa fac la fel, dar in primul rand el nu prea mananca supe/ciorbe. In al doilea rand, ideea mea era sa gatesc seara o cantitate pt a doua zi sau urmatoarele 2 zile. Doar ca in seara in care am gatit el a si mancat mare parte din mancare (ca mirosea frumos in toata casa  angel  ) si a mai ramas pe a doua zi cat pt mine. Altadata daca ne ramanea pe a doua zi, venea acasa si zicea ca a mancat la servici si nu ii e foame. Sau ca nu-i trebuie ca e de ieri.

Asa ca mi s-a dus pe apa sambetei toata organizarea si am renuntat sa mai fac ca nicicum nu ne sincronizam. Adica fac cand am timp si mi-e pofta de ceva anume, dar nu ma agit sa gatesc in fiecare zi.

Ultima oara a fost editat de kathrynn (2010-10-17 21:44:50)

#26 2010-10-17 22:01:15

Emm
Hero member
De la: mama de acasa
Inregistrat: 2009-02-05

placere. iubesc sa gatesc big_smile intotdeauna incerc ceva nou si culmea ca mereu imi iese big_smile si sunt tare mandra de mine. acum vreau sa-mi largesc gama de ustensile necesare in bucatarie smile si usor usor mi-am mai luat cate ceva si tot mai vreau sa-mi iau. big_smile

Seasons come and go, but I will never change and I’m on my way

#27 2010-10-18 10:04:53

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

placere smile
noi cumparaturi facem sambata si/sau duminica. de obicei luni dimineata gatesc o oala mare de ciorba, sa ne ajunga macar pana pe miercuri-joi, un fel de mancarica, vreo 2 salate si un ceva dulce.
nu arunc mancarea, daca mi se pare ca am facut prea mult pun 2 portii la congelator si le desfac peste o saptamana, cand ni se pare geniala mancarea big_smile
in rest, seara mai facem o pasta, un piure, etc, chestii din astea gatibile in 30 de min.
acum ma chinui sa renuntam la mezeluri si la iaurturile cu fructe din comert.

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#28 2010-10-18 10:19:25

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

placere clar smile noua ne face mare placere sa mergem impreuna la cumparaturi, sa luam ce ne trebuie sa facem cate ceva.
aveam o prietena care nu manca ce ramanea de pe o zi pe alta, daca de exemplu facea salata si friptura, daca ramanea chiar si jumatate, o arunca, mi se parea asa de exagerat. zicea ca ea nu suporta mancarea veche.. atunci cred ca poate deveni o corvoada gatitul, cand zilnic trebuie sa faci cate ceva nou si sa il arunci la cos.

mama prietenului meu nu suporta sa gateasca, mereu ma suna sa ma intrebe cata sare sa puna la mancare, de paste anul trecut am gatit eu la ei acasa si toata familia lui statea si se holba la mine lol

pentru mine este o mare mare placere, mai ales sa fac prajituri hjarta am facut si multe tipuri de mancare pretentioasa, dar daca trebuie sa fac ciorba zic pas rotfl habar nu am sa o fac rotfl

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#29 2010-10-18 10:24:14

Monica999
Hero member
Site

ai adevarul e ca nici noi nu mancam daca ramane de pe o zi pe alta, doar daca e carne, dar sos, paste, totul se arunca (de-aia incerc sa fac in asa fel inca sa nu ramana mai nimic). Evident ca din cauza asta nici nu mancam foarte sanatos pentru ca nu e timp de gatit in fiecare zi. Pfff, trebuie neaprat sa ne maturizam si noi si sa mancam ce si cum trebuie.

#30 2010-10-18 10:40:37

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Pill, si eu aveam problema cu aruncatul, in ultima vreme am reusit sa ma mai organizez, cam asa :
- gatesc 2 portii de mancare, maximum 4, daca stiu ca e ceva ce se mai mananca a doua zi sau pot lua la pachet la serviciu (supe, ciorbe, mancaruri cu carne si legume... n-are sens sa gatesti mai mult de 2 portii de paste, friptura + salata etc.)
- gatesc intai ce e mai perisabil in frigider, chiar daca nu am neaparat chef de asta (eventual ma gandesc inainte de a ajunge acasa si mai cumpar ingrediente pentru o mancare care sa foloseasca un numar maxim de ingrediente care stau sa expire)
- daca imi raman mai multe ingrediente din astea incompatibile fac seara sau la micul-dejun cate un mini-bufet cu aperitive la care sa folosesc resturile de branzeturi, eventual mezeluri, salata sau legumele care nu mai rezista mult... e si funny si util; o solutie asemanatoare e sa cumpar sau sa fac lipii arabesti si in ele sa fac sandwich-uri cu "resturile" astea (le ung cu iaurt sau crema de branza si pot pune in ele friptura rece, sunca, somon afumat, frunze de salata sau felii de castraveti, rosii etc.)

#31 2010-10-18 11:57:57

Monica999
Hero member
Site

heimdall a scris:

Pill, si eu aveam problema cu aruncatul, in ultima vreme am reusit sa ma mai organizez, cam asa :
- gatesc 2 portii de mancare, maximum 4, daca stiu ca e ceva ce se mai mananca a doua zi sau pot lua la pachet la serviciu (supe, ciorbe, mancaruri cu carne si legume... n-are sens sa gatesti mai mult de 2 portii de paste, friptura + salata etc.)
- gatesc intai ce e mai perisabil in frigider, chiar daca nu am neaparat chef de asta (eventual ma gandesc inainte de a ajunge acasa si mai cumpar ingrediente pentru o mancare care sa foloseasca un numar maxim de ingrediente care stau sa expire)
- daca imi raman mai multe ingrediente din astea incompatibile fac seara sau la micul-dejun cate un mini-bufet cu aperitive la care sa folosesc resturile de branzeturi, eventual mezeluri, salata sau legumele care nu mai rezista mult... e si funny si util; o solutie asemanatoare e sa cumpar sau sa fac lipii arabesti si in ele sa fac sandwich-uri cu "resturile" astea (le ung cu iaurt sau crema de branza si pot pune in ele friptura rece, sunca, somon afumat, frunze de salata sau felii de castraveti, rosii etc.)

O sa copiez si eu ideile astea. Mi se par super! Si chestioa cu lipiile arabesti suna si foarte gustos.

Cat despre gatit .. chestia e ca eu nici nu gatesc in fiecare zi. Mai mult mancam racituri. Acum cand ma gandesc la mancarea aruncata imi dau seama ca e vina alor mei. Mama m-a rasfatat prea tare cand vine vorba de mancare, si acum pur si simplu nu am timp sa ma rasfat singura asa ca mananc mult mai nesanatos, si mai aiurea decat mancam acasa. Eu de cand ma stiu am mancat alta mancare decat ai mei, pentru ca eram foarte sclifosita., asa ca mama vroia sa ma vada mancand macar ceva si imi gatea separat, doar sa ma stie mancand. Legume fierte cu carne prajita, sau la cuptor. Cam asta era meniul. Acum cine are timp sa faca zilnit legume fierte cu carne prajita pentru mine si cu totul altceva pentru prieten (pentru ca mi-a zis ca ce imi place mie e mancare de spital). Trebuie sa revin pe drumul cel bun. Astept sa apara si la mine gena de gospodina lol

#32 2010-10-18 14:08:32

cleopatr@
Full member
Inregistrat: 2010-01-19

De cand am catel nu mai exista aruncat de mancare la noi, mai ales ca al nostru mananca orice.

#33 2010-10-18 18:39:01

Coryenne
Full member
Inregistrat: 2010-08-17

ramona_sk8er a scris:

De cand am catel nu mai exista aruncat de mancare la noi, mai ales ca al nostru mananca orice.

offtopic  Ramona, te rog ai grija ce-i dai catelului sa manance, nu-i da chiar toate resturile; si eu am un catel si intr-o vreme ii dadeam oase pt ca ii placeau foarte mult, iar medicul veterinar mi-a interzis sa-i mai dau oase ,grasimi, mancaruri condimentate,carne de porc si partial de vita. Daca vrei sa-i dai mancare normala, da-i carne slaba ( de pui, peste), branzica dulce de vaca, fructe si legume. smile Doar ca fapt divers, nu vreau sa mi-o iei in nume de rau!

Revenind la subiect, nu ma pricep eu de minune intr-ale gatitului, dar imi place sa fac din cand in cand "experimente" in bucatarie, si culmea, eu zic ca-mi ies gustoase big_smile sau poate e autosugestia care intra pana si`n papilele mele gustative rotfl2, dar ma rog....in general nu gatesc, din varii motive: nu am timp, nu am chef, nu stiu sa fac aia, etc. Si recunosc ca uneori ma simt stanjenita cand iubitul imi zice ca ar avea pofta de felu' X de mancare, dar eu nu-l stiu sa-l fac sad, deh, nu-s buna gospodina. Plus de-asta, noi nu avem un program fix ,el pleaca des in delegatii, eu lucrez cand la birou, cand de-acasa ,suntem mai mereu plecati , mancam mai mult in oras sau mancare rece,deci daca as gati, as prapadi mancarea.
Si gastronomia asta...trebuie sa fii facut pt ea! big_smile nails

"Am invatat sa merg pe picioarele mele , dupa ce au fost amputate .Pana atunci nu beneficiasem de intelepciunea necesara pentru a le folosi."

#34 2010-10-21 16:18:38

cleopatr@
Full member

offtopic
Al nostru e un maidanez Coryenne asa ca bietul se bucura la oase si la resturi,bietul de el;luat de pe strada,nu mi-am pus vreodata problema sa nu-i mai dau oase sincer.

#35 2010-10-21 19:40:01

kathrynn
Hero member

offtopic Ramona, faptul ca e maidanez nu inseamna ca poate sa manance mai rau decat unul de rasa.
Oasele (de pui) pot sa-i faca rau unui caine, indiferent de rasa, pentru ca ii pot perfora stomacul, ca nu le stie mesteca bine. Stiu un caz al unui catzel care era sa moara din cauza oaselor. Poti sa-i dai oase mai mari de vita, pe care le roade mai mult in joaca (desi daca il tii inauntru, n-o sa-ti para bine sa le roada pe covorul din camera tongue ).
Si al nostru mananca de toate ce raman de la noi atata timp cat nu sunt stricate / mucegaite sau care i-ar putea face rau.

#36 2010-10-22 00:49:49

Monica999
Hero member
Site

Cainelui meu de acasa ( a rasmas cu ai mei) are mancarica lui special gaitita de mama o data la 2 zile lol Ca domne, tre sa fie proaspata lol Carne de pui (ficatel, pulpita, pieptut) cu orez la pranz si seara, iar dimineata mananca boabe pentru diverse, i le schimba o data la cateva luni. Veterinarul asa a recomandat, si parerea mea e ca am un catelus foarte bine proportionat (aka nu obez) care nu cred ca o sa aiba probleme de sanatate.

Aaaa, evident ca orezul are si cateva legume in el, plus, cainele manaca diverse legume care ii plac. Si ia supliment de vitamine  regulat.

Mdah, si asat a fost total offtopic,asa ca am scuzati.

#37 2010-10-22 11:44:51

cleopatr@
Full member

offtopic
saracul de el adora oasele  de pui.ce sa-i fac?

Apropo de subiect de cate ori pe saptamana gatiti fetelor, ca sunt curioasa,eu is cam nevoita sa gatesc zilnic,asa a fost invatat de acasa sotul asta e.Obicei prost sau si la voi e la fel?

#38 2010-10-22 13:30:03

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

pt mine e o placere sa gatesc hjarta atata timp cat am bucatarie utilata tongue caci momentan stau in camin si nu avem oficiu... gatesc la plita.. si e mai multa munca sa "pregatesc bucataria pe hol", sa o strang apoi, sa stau langa cratita pe vine, etc. , decat gatitul in sine.

in rest, cand sunt acasa gatesc mult big_smile imi place sa experimentez retete noi.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.