homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Topic pentru aspirantele la titlul de mamica-36-36

#666 2010-11-26 21:25:01

AnaArc
Hero member
De la: Ardeal
Inregistrat: 2010-08-31

Re: Topic pentru aspirantele la titlul de mamica-36

merci mult giorgi, sper sa ma ajute. Luna trecuta am ovulat in ziua 16, noi ne-am iubit in ziua 15 si 17 sigur dar  supa

sonia mie mi-a zis dr sa iau 4 mg, dar sotul meu mi-a cumparat de 5 mg, l-am intrebat daca e prea mult si a zis ca nu, sa iau linistita 5mg pe zi puss daca cauti pe net gasesti ca 4mg e recomandat, 5mg e pentru femeile care au un copil cu o anumita problema, nu mai retin ce problema.

Chiar, ce o fi facut far? Sper sa fie bine. signof10

Ultima oara a fost editat de AnaArc (2010-11-26 21:33:20)

Cea mai fericita fiinta de pe pamant din 30.10.2011! Sunt mama! Antonia Gabriela e sufletelul nostru scump si drag! hjarta hjarta hjarta  Doamne iti multumesc pentru minune!

http://www.fertilityfriend.com/home/325a76

#667 2010-11-26 21:31:48

nerama
Insomniac member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-11-18

ana puss endometrul este bine sa fie mare, trebuie sa fie cel putin 7-8 (parca) la ovulatie, el trebuie sa fie suficient de gros ca in cazuul unei sarcini sa aiba bebele unde sa se implanteze
endometrul este captuseala care imbraca uterul in interior iar in cazul in care n u este sarcina, endometrul la aproximativ 14 zile de la ovulatie se transforma in menstruatie... sper ca am explicat cat de cat bine puss

din 10.10.2011 sunt cea mai fericita mamica hjarta bebe
un anisor si jumatate de fericire, implinire si bucurii

#668 2010-11-26 21:34:06

bunea georgeta
Platinum member
De la: Prahova
Inregistrat: 2009-07-12
Site

Chiar far ce o fi facut?

Va rog nu ma citati!Ajutati-ma sa nu imi iau ban.Multumesc.

#669 2010-11-26 21:34:46

AnaArc
Hero member

kram

nerama a scris:

ana puss endometrul este bine sa fie mare, trebuie sa fie cel putin 7-8 (parca) la ovulatie, el trebuie sa fie suficient de gros ca in cazuul unei sarcini sa aiba bebele unde sa se implanteze
endometrul este captuseala care imbraca uterul in interior iar in cazul in care n u este sarcina, endometrul la aproximativ 14 zile de la ovulatie se transforma in menstruatie... sper ca am explicat cat de cat bine puss

Merci mult de tot nerama, am inteles

Cea mai fericita fiinta de pe pamant din 30.10.2011! Sunt mama! Antonia Gabriela e sufletelul nostru scump si drag! hjarta hjarta hjarta  Doamne iti multumesc pentru minune!

#670 2010-11-26 21:44:19

mikado
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2010-01-29

Ana uite :
CM incepe in prima zi de menstruatie si se termina in preziua menstruatiei urmatoare. Se considera ca la femeia sanatoasa CM normal dureaza 28-30 zile, iar sangerarea menstruala 4-6 zile, pierderea de sange variind intre 25-80 ml. Unele femei perfect echilibrate hormonal au cicluri mai scurte (25 zile) sau mai lungi (35 zile) cu o menstruatie de 2-3 zile sau 6-8 zile, caractere care dureaza toata perioada reproductiva. Dincolo de aceste limite ciclul trebuie considerat anormal.

Pierderile anormale de sange survin in circumstantele unor dezechilibre ale mecanismelor hormonale care controleaza dezvoltarea endometrului. Dereglarea ciclului menstrual se refera fie la modificarea perioadei intermenstruale, fie prin tulburari ale fluxului menstrual.

Scurtarea perioadei intermenstruale determina un numar mai mare de cicluri pe un timp dat = polimenoree, prelungirea acesteia, un numar mai mic de cicluri = oligomenoree, cu forma sa cea mai grava, spaniomenoreea, caracterizata prin menstruatie la 3-4 luni. Diminuarea cantitatii de sange pierdut este denumita hipomenoree, iar cresterea acesteia, hipermenoree. Hipermenoreea se asociaza in mod obisnuit cu o prelungire a duratei menstruatiei care este denumita menoragie. Hemoragia intre doua menstruatii se numeste metroragie. Absenta hemoragiei menstruale este denumita amenoree.

In mod normal sangele menstrual este rosu, fluid, incoagulabil (fara cheaguri), ocazional prezinta mici cheaguri, iar in cazul unor pierderi excesive de sange, creste tendinta de formare a acestor cheaguri. Din punct de vedere chimic este un sange hemolizat, continand pigmenti bi-liari, iod, estrogeni. Menstruatia este de obicei o sangerare indolora, in cantitate de 20-80 ml.

Hemoragiile anormale numite si sagerari disfunctionale survin in circumstantele unor dezechilibre ale mecanismelor hormonale care controleaza dezvoltarea endometrului. Se intalnesc doua eventualitati: sangerari disfunctionale in cadrul ciclurilor anovulatorii (in absenta ovulatiei corpul galben nu se formeaza, secretia de progesteron este practic absenta), frecvent intalnite la adolescente si in premenopauza, dar si la femei cu ovare polichistice, cu afectiuni endocrine (hipotiroidie, obezitate) si sangerarile anormale din ciclurile ovulatorii, cand corpul galben format este anormal, producand progesteron in cantitate scazuta sau persista anormal de mult (sindromul Halban).

Sangerarile anormale pot sa se repete si astfel sa antreneze anemia hipocroma. In mod obisnuit in timpul menstruatiei femeile pierd echivalentul a 0,4-1 mg fier/zi. Mai rar sangerarile sunt atat de abundente incat sa antreneze anemie acuta si tulburari de hemodinamica.

Trebuie avut in vedere ca sangerarile anormale pot avea drept cauza o patologie de sarcina nediagnosticata (avort, sarcina extrauterina), afectiuni benigne sau maligne de col sau corp uterin (polipi cervicali, cervicite cronice, cancer de col, fibroame submucoase, hiperplazie de endometru etc.) sau cauze generale, o cardiopatie, o diateza hemoragica.

Ultima oara a fost editat de mikado (2010-11-26 21:46:16)

.

Publicitate

loading...

#671 2010-11-26 21:51:05

AnaArc
Hero member

mikado a scris:

Ana uite :
CM incepe in prima zi de menstruatie si se termina in preziua menstruatiei urmatoare. Se considera ca la femeia sanatoasa CM normal dureaza 28-30 zile, iar sangerarea menstruala 4-6 zile, pierderea de sange variind intre 25-80 ml. Unele femei perfect echilibrate hormonal au cicluri mai scurte (25 zile) sau mai lungi (35 zile) cu o menstruatie de 2-3 zile sau 6-8 zile, caractere care dureaza toata perioada reproductiva. Dincolo de aceste limite ciclul trebuie considerat anormal.

Pierderile anormale de sange survin in circumstantele unor dezechilibre ale mecanismelor hormonale care controleaza dezvoltarea endometrului. Dereglarea ciclului menstrual se refera fie la modificarea perioadei intermenstruale, fie prin tulburari ale fluxului menstrual.

Scurtarea perioadei intermenstruale determina un numar mai mare de cicluri pe un timp dat = polimenoree, prelungirea acesteia, un numar mai mic de cicluri = oligomenoree, cu forma sa cea mai grava, spaniomenoreea, caracterizata prin menstruatie la 3-4 luni. Diminuarea cantitatii de sange pierdut este denumita hipomenoree, iar cresterea acesteia, hipermenoree. Hipermenoreea se asociaza in mod obisnuit cu o prelungire a duratei menstruatiei care este denumita menoragie. Hemoragia intre doua menstruatii se numeste metroragie. Absenta hemoragiei menstruale este denumita amenoree.

In mod normal sangele menstrual este rosu, fluid, incoagulabil (fara cheaguri), ocazional prezinta mici cheaguri, iar in cazul unor pierderi excesive de sange, creste tendinta de formare a acestor cheaguri. Din punct de vedere chimic este un sange hemolizat, continand pigmenti bi-liari, iod, estrogeni. Menstruatia este de obicei o sangerare indolora, in cantitate de 20-80 ml.

Hemoragiile anormale numite si sagerari disfunctionale survin in circumstantele unor dezechilibre ale mecanismelor hormonale care controleaza dezvoltarea endometrului. Se intalnesc doua eventualitati: sangerari disfunctionale in cadrul ciclurilor anovulatorii (in absenta ovulatiei corpul galben nu se formeaza, secretia de progesteron este practic absenta), frecvent intalnite la adolescente si in premenopauza, dar si la femei cu ovare polichistice, cu afectiuni endocrine (hipotiroidie, obezitate) si sangerarile anormale din ciclurile ovulatorii, cand corpul galben format este anormal, producand progesteron in cantitate scazuta sau persista anormal de mult (sindromul Halban).

Sangerarile anormale pot sa se repete si astfel sa antreneze anemia hipocroma. In mod obisnuit in timpul menstruatiei femeile pierd echivalentul a 0,4-1 mg fier/zi. Mai rar sangerarile sunt atat de abundente incat sa antreneze anemie acuta si tulburari de hemodinamica.

Trebuie avut in vedere ca sangerarile anormale pot avea drept cauza o patologie de sarcina nediagnosticata (avort, sarcina extrauterina), afectiuni benigne sau maligne de col sau corp uterin (polipi cervicali, cervicite cronice, cancer de col, fibroame submucoase, hiperplazie de endometru etc.) sau cauze generale, o cardiopatie, o diateza hemoragica.

Merci mult myka, deci nu e chiar ok, dar nici prea rau nu stau, o sa vb si cu dr despre asta, eu puneam la numar si ziua in care imi venea, deci mi-a venit la 28 puss

Ultima oara a fost editat de AnaArc (2010-11-26 21:52:23)

#672 2010-11-26 21:54:14

mikado
Platinum member

Ana, nu trebuie sa-ti faci probleme pana nu vb cu dr. ...de ce nu-ti faci grafic pe fertility? puss  si succes!

.

#673 2010-11-26 22:00:45

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01

fetele care sunteti din craiova,la ce medic imi recomandati si mie sa merg? cesafac

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

http://www.fertilityfriend.com/home/329906

#674 2010-11-26 22:02:25

bunea georgeta
Platinum member
De la: Prahova
Inregistrat: 2009-07-12
Site

Eu ies.  wave noapte buna puss

Va rog nu ma citati!Ajutati-ma sa nu imi iau ban.Multumesc.

#675 2010-11-26 22:05:29

AnaArc
Hero member

mikado a scris:

Ana, nu trebuie sa-ti faci probleme pana nu vb cu dr. ...de ce nu-ti faci grafic pe fertility? puss  si succes!

Multumesc myka si tie multa bafta, ieri mi-am facut cont pentru grafic, de maine incep sa imi monitorizez temperatura, dar din pacate nu o sa il pot completa deoarece sotul meu pleaca pt o saptamana din tara  grater si trebuie sa ia si laptopul cu el.  Maine noapte pleaca, deci nu o sa mai pot intra pe forum, tel meu nu e prea performant si nu stiu daca pot intra, sa ma decurc cu graficul de pe tel in nici un caz. Sunt asa stresata pentru ca imi fac griji, abia astept sa se intoarca, nu stiu cum o sa treaca o saptamana grater . Sper sa ajunga la timp pentru ovulatie chicotpuss

Giorgi  puss
Sonia savannah e din craiova, intreb-o pe ea

Ultima oara a fost editat de AnaArc (2010-11-26 22:08:01)

#676 2010-11-26 22:06:24

mikado
Platinum member

Georgi, deja ti-e somnic ? somn usor!  puss  wave

Sonia, vezi ca Smart paote sa-ti zica mai multe ...

.

#677 2010-11-26 22:11:08

sonia30
Moderator

am intrebat-o pe savanah aseara,da cred ca iesise ca nu mi-a raspuns.smart nu cred ca mai e.o s-o intreb cand o vad,ca nu gasesc nici un dr sa imi placa,sa ma multumeasca.da trebuie sa gasesc pana la urma.

noapte buna,geo puss

Ultima oara a fost editat de sonia30 (2010-11-26 22:11:44)

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

#678 2010-11-26 22:16:44

nerama
Insomniac member

oare influenteaza cumva efectul lui closty daca iau ceva pt durerea asta de cap? ca ma doare foarte tare supa

#679 2010-11-26 22:19:58

mikado
Platinum member

savanah parca merge la Sibiu la dr.....eu asa am retinut
Nera par nu stiu  nustiu  in prospect ce scrie ...cuc e poate interactioana?

.

#680 2010-11-26 22:22:31

AnaArc
Hero member

Nerama imi pare rau, eu nu te pot ajuta.
Savannah merge la dr la Sibiu.

Va pup pe toate, va doresc vise placute si daca nu mai reusesc sa intru maine pentru ca pleaca soti meu va doresc sa aud week-end-ul viitor ca sunteti multe gravidute.  puss
kram

Ultima oara a fost editat de AnaArc (2010-11-26 22:23:28)

#681 2010-11-26 22:26:01

nerama
Insomniac member

mikado a scris:

nu stiu mika, nu am prospectul intreg iar e net nu gasesc... dar e atat de naspa incat simt ca imi explodeaza capul bang

#682 2010-11-26 22:28:40

sonia30
Moderator

ana,multumi,si noi sa auzim de tine bebic te pup puss

ma bag sieu la tv,va pup,noapte buna kram

#683 2010-11-26 22:33:30

mikado
Platinum member

nerama a scris:

mikado a scris:

nu stiu mika, nu am prospectul intreg iar e net nu gasesc... dar e atat de naspa incat simt ca imi explodeaza capul bang

eu asta am gasit:

Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Nu se cunosc p?nă ?n prezent interacţiuni la administrarea Clostilbegyt cu alte medicamente.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Clostilbegyt poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Cele mai frecvente reacţii adverse observate ?n timpul studiilor clinice au fost:
Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare: fenomen vasomotor, senzaţie de căldură ?n valuri
Tulburări gastro-intestinale: greaţă, vărsături (2,2%).
Tulburări ale sistemului nervos: cefalee, vertij, oboseală.
Tulburări oculare (1,5%): tulburări vizuale (tulburări de percepţie a luminii, vedere dublă, fotofobie, etc).
Tulburări ale aparatului genital şi s?nului: dureri precordiale, dureri abdominale/pelviene, dismenoree, s?ngerări uterine anormale (1,3%), creşterea ovarelor.
Alte reacţii adverse
Tulburări gastro-intestinale: constipaţie, diaree, abdomen acut.
Tulburări ale sistemului nervos central: stare de epuizare, vertij, depresie, insomnie.
Tulburări cutanate şi ale ţesutului subcutanat: erupţie, urticarie, dermatite alergice, cădere reversibilă a părului.
Tulburări ale aparatului genital şi s?nului: uneori se produce insuficienţă a glerei cervicale, care poate necesita terapie estrogenică locală
Tulburări renale şi ale căilor urinare: urinare frecventă
Altele: scăderea poftei de m?ncare, pierdere sau creştere ?n greutate.
Simptomele ca - senzaţia de căldură ?n valuri dispar după ?ntreruperea tratamentului. ?n special ?n cazul sindromului Stein-Leventhal pot surveni măriri chistice ale ovarelor. Ovarele pot să crească chiar 4-8 cm, ?n aceste cazuri trebuie controlată temperatura bazală, iar tratamentul va trebui oprit ?n cazul apariţiei temperaturii difazice.
Posibilitatea apariţiei unei sarcini gemelare este mai mare la femeile tratate cu clomifen dec?t la populaţia normală.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată ?n acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Sonia, Ana,  somn usor dragelor!  puss  par

.

#684 2010-11-26 22:44:51

nerama
Insomniac member

mika puss sarumana, inseamna ca poate si de la pastile ma doare asa (cefalee) si poate tot de la ele sunt si asa obosita...
o sa incerc sa ma culc si poate ma lasa...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.