homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Orice alunita/neg sau veruci/condiloame inseamna HPV?

#1 2011-01-28 00:33:49

dana22
Full member
Inregistrat: 2006-10-28

Orice alunita/neg sau veruci/condiloame inseamna HPV?

Buna seara!
Anul trecut prin mai am depistat in timp ce ma epilam cu aparatul ca intre fese am o bubita mica pe care am considerat-o un simplu cos provocat de firele care mai ies pe sub piele. Treptat bubita a prins forma si am vazut ca este vorba de o alunita. Nu am avut de ce sa imi fac probleme atata timp cat am avut acelasi partener sexual de 5 ani. Nu am bagat-o in seama pana cand tipa care ma epileaza inghinal mi-a spus ca se tot mareste. M-am uitat si am vazut ca asa era si ca in plus a mai aparut un mica in partea opusa. Am cautat pe net si am ajuns la HPV! Am rascolit tot netul pentru a ma lamuri si a reusi sa mai dorm in noapte asta pana ajung la un medic ginecolog?!sau dermatolog?am inteles ca se depisteaza prin testul papa/nicolau.
Intrebarile mele sunt urmatoarele: exista vreo sansa sa fie vorba doar de simple alunite?
daca este Hpv, indiferent de tipul (radacinii) acestuia, sunt infectata pe viata?
Si in afara de asta. Tot rascolind internetul am dat de o fotografie in care am observat ca un neg pe care il are actualul meu iubit (in palma) cu care sunt de 4 luni, este o veruca de tip vulgaris. Parca sunt intr-un cosmar!! Adica daca am facut sex neprotejat cu el, gata, m-am contaminat?
Cat de grav este acest virus?Am inteles ca 1 din 4 femei il are...
Multumesc

#2 2011-01-28 08:51:08

dana22
Full member

Re: Orice alunita/neg sau veruci/condiloame inseamna HPV?

nu este nimeni care sa ma poata lamuri? sad

#3 2011-01-28 16:09:35

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

In general negii, mai ales cei externi, nu sunt cu risc oncogen. (Tulpinile hpv cu risc oncogen se manifesta sub forma de anomalii in testul Papanicolau si pot sa nu dea deloc negi vizibili. O data descoperita o asemenea anomalie, ea se poate trata, nu inseamna ca faci cancer direct.)
Atata timp cat Papanicolau-ul iti iese clasa I-II, inseamna ca nu ai o forma periculoasa de HPV. Insa e necesar sa faci test Papanicolau o data pe an (si, in caz de probleme, o data la 6 luni).
Dintre persoanele cu virusul HPV, mai bine de 90% au tulpinile 6 si 11, tulpini care nu prezinta risc oncogen si se manifesta doar prin negi.

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2011-01-28 17:05:28)

#4 2011-01-28 17:55:35

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

alunitele sunt alta problema total diferita de HPV. alunitele care in timp isi modifica forma, culoarea.. duc cu gandul la cancer de piele. cel mai bine mergi la dermatolog, ca e neg, alunita sau doamne fereste altceva, el va stii.

cu HPV te poti contamina si daca faci sex cu prezervativ, 80 si ceva % din populatie are HPV, sunt mii de tulpini existente, nu ai cum sa te feresti.

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#5 2011-01-28 23:56:45

dana22
Full member

Am mers deja astazi la medicul ginecolog. Mi-a spus ca nu sunt alunite si le-a identificat ca fiind condilomatoza. A spus ca sarim peste Papanicolau si mi-a dat trimitere luni  sa imi recoltez probe ptr. testul Hpv. Apoi, a spus ea, vom vedea tipul de radacini. Multumesc orangina, am citit pe internet toata ziua despre HPV, nu aflasem ca radacinile care dau negi nu sunt de risc oncogen.
Doamne ajuta!

Publicitate

loading...

#6 2011-01-29 00:01:01

jeannie
Addicted member

Pai cel putin 90% din ele nu sunt cu risc oncogen.
Eu nu inteleg cum de nu ti-a facut testul Papanicolau in primul rand va , care era relevant!

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2011-01-29 00:12:38)

#7 2011-01-29 00:05:14

dana22
Full member

Eu,initial, am inteles doar ideea ca nu mai scapi de ele! si ca doar le tii sub observatie si ca, la o scadere a imunitatii, ele pot ataca organismul, ideosebi colul utererin.
Am citit ca 70% din populatie are hpv, dar sub o forma ascunsa, asa am inteles eu, si, deci, la mine daca a iesit la suprafata, deja este periculoasa. Crede-ma pe cuvant ca in momente ca acestea incepi sa te gandesti la ce e mai rau.

#8 2011-01-29 00:11:12

jeannie
Addicted member

da, nu scapi niciodata de virus. el ramane pentru totdeauna in corp.
se zice ca intr-un an, maxim doi, organismul oricum elimina condiloamele (ele putand sa reapara pe fondul unui sistem imunitar scazut) insa, din cauza posibilelor riscuri pe care le implica, e preferabil sa fie scoase cu laser, peeling chimic etc. - doctorul decide in ce fel inlatura condiloamele. cred ca ti se va prescrie si un tratament de ridicare a imunitatii. sanatate!

dana22 a scris:

Am citit ca 70% din populatie are hpv, dar sub o forma ascunsa, asa am inteles eu, si, deci, la mine daca a iesit la suprafata, deja este periculoasa

nu e adevarat! nu e periculoasa "pentru ca a iesit la suprafata". ori sunt condiloame pe vulva/penis pe care le vezi, ori sunt in interiorul vaginului si nu le vede nici macar ginecologul uneori fiind foarte mici (se vad la video-colposcopie cel mai bine), ori sunt bubite mici pe penis care nici nu pot fi depistate cu ochiul liber - astea sunt chestii din pacate foarte raspandite printre persoanele active sexual si niciodata nu stii daca poti lua o forma de hpv cu risc oncogen cesafac

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2011-01-29 00:21:09)

#9 2011-01-29 00:12:50

dana22
Full member

Am cerut si eu Papanicolau, dar a zis ca daca DEJA a aparut chestia asta ca alunita sa trec peste Papanicolau care poate sa imi arate ca totul e ok, si defpat sa nu fie,  si sa fac o investigatie mai aprofundata, adica direct testul Hpv, ca sa vedem mai CLAR.Asa s-a exprimat.

#10 2011-01-29 00:19:11

jeannie
Addicted member

nici nu are ce altceva sa le faca acelor condiloame, decat ca le va extirpa oricum nustiu indiferent ca sunt sau nu periculoase

#11 2011-01-29 00:23:17

dana22
Full member

De asta nu imi este teama.Oricum vroiam sa le scot, inainte sa aflu ca ele pot fi altceva decat alunite. Imi era teama de implicatiile virusului s,i inclusiv, de ideea asta ca am capatat ceva "pe viata". Multumesc pentru informatii si sprijinul acordat!

#12 2011-01-29 00:40:42

jeannie
Addicted member

Incearca sa nu te sperii asa tare, dupa cum ti-am zis este ceva foarte des intalnit (si foarte putine cazuri sunt periculoase).
E bine sa te investighezi / tratezi doar ca sa te stii in afara oricarui pericol.

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2011-01-29 00:42:11)

#13 2011-01-29 12:20:31

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

Dana nu te speria asa de tare, majoritatea femeilor ajung sa aiba HPV, asta nu inseamna ca toate or sa faca cancer si or sa moara. Daca faci testul HPV si afli ce tulpini ai, tot vei ramane toata viata cu ele. Cel mai bine faceai Papanicolau-ul care arata daca are vreo implicatie genitala sau nu, daca a creat vreo modificare celulara sau nu.
Si daca afli ca ai HPV va trebui de 2-3 ori pe an sa faci Papa sa vezi daca se manifesta sau nu. 
Deci oricum ai da-o tot la papanicolau ajungi.

n-am inteles cu papa poate sa iti arate ca totul e ok si de fapt sa nu fie... daca exista vreo modificare celulara, papa iti va arata! din nou, mai clar decat ca ai HPV nu iti va arata testul ala, si tot la papa vei ajunge. poti sa ai (doamnefereste) tulpini oncogene si sa nu se manifeste, daca afli ca le ai (din nou, doamne fereste) tot va trebui sa te verifici mai des.

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#14 2011-01-29 12:31:25

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

dana22 a scris:

De asta nu imi este teama.Oricum vroiam sa le scot, inainte sa aflu ca ele pot fi altceva decat alunite. Imi era teama de implicatiile virusului s,i inclusiv, de ideea asta ca am capatat ceva "pe viata". Multumesc pentru informatii si sprijinul acordat!

dana, eu una as merge la dermatolog sa aflu si el ce parere are, inainte de a cheltui sume importante de bani(asta deoarece condilomatoza veneriana(asa e numele ei intreg) e boala venerica si deoarece venerologia e parte a specialitatii numite dermato-venerologie iar medicii dermatologi vad mult mai multe astfel de cazuri si stiu sa faca diferenta mai bine decit cei de alte specialitati)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#15 2011-01-30 00:39:11

dana22
Full member

Intr-adevar se cheltuiesc o gramada de bani pe acest test. Dupa ce am discutat cu voi deja am inceput sa imi pun niste semne de intrebare. Doamna doctor care m-a consultat m-a indrumat spre testul hpv inainte sa imi dau jos pantalonii si sa ma vada, adica doar dupa ce i-am spus ca mi-a aparut o alunita care creste in zona dintre fese. Eu am sustinut-o pe a mea, cu testul Papa, dar dumneaei a spus ca poate sa fie irelevant. Acum nu stiu ce sa fac... ca luni deja imi facusem programare. As vrea sa merg la o alta doctorita, Kaci Amal, la care merge o buna prietena de a mea, si sa fac testul Papa.
O alta problema insa ma nelamureste si mai tare. Am alertat familia dupa ce am fost pusa in fata acestei situatii si tatal meu, ca sa ma calmeze ca nu e nimic grav, imi spune ca si lui i-au aparut de ceva timp incoace alunite lunguiete (dar lunguiete,chiar si jumatate de cm) sub brat, si care se tot inmulesc.Va pun o poza aici pe care am luat-o tot de pe situl anticonceptionale. Credeti ca vorba despre acelasi lucru? Are vreo legatura ca mine, exista vreo posibilitate sa se transmita in familie? Prin sange, sau eu stiu , ptr. ca am spalat hainele impreuna?excludem relatiile sexulale total caci nu vorbim de incest!!
Aceasta este poza :
http://forum.anticonceptionale.ro/uploa … 00x283.jpg

Ultima oara a fost editat de dana22 (2011-01-30 00:41:16)

#16 2011-01-30 08:31:26

jeannie
Addicted member

Tulpinile de HPV de pe corp sunt diferite de cele care apar la nivel genital; iar dintre tulpinile de HPV genital, doar cateva tulpini pot ataca tesutul colului.
Genotiparea HPV se face doar din col din cate stiu eu, insa daca negii tai sunt in exterior, cred ca-i posibil nici sa nu iasa la test (daca e facut din col).

Cum ziceam, in general negii vizibili nu sunt periculosi. Doar ca trebuie luata in calcul posibilitatea ca respectiva persoana care detine o anumita tulpina de negi vizibili (si inofensivi) poate sa detina, in acelasi timp, inca alta tulpina sau alte 2-3-5 tulpini, care sa se poata manifesta periculos. Pentru a sti cum stau lucrurile, se face test Papanicolau; si, in general, doar daca apare o anomalie LSIL se da trimitere pentru genotiparea HPV: tocmai pentru a sti ce tulpina a dat anomalia respectiva, daca este vorba de o tulpina agresiva si in ce fel trebuie actionat pentru a vindeca tesutul din col pe care aceasta l-a afectat.
Tu poti face oricum testarea HPV, insa nu te ajuta la nimic sa stii ce tulpina ai (daca nu ai nicio anomalie celulara la nivelul colului); stiind ce tulpina ai, nu poti decat sa iti faci in continuare test Papanicolau la 6 luni. Un test Papanicolau si o colposcopie (mai ok e video-colposcopia) sunt bune pentru a urmari starea colului de-a lungul timpului. O femeie poate avea tulpini de HPV care sa nu se manifeste in tesutul colului; si la fel de bine o femeie poate face rani pe col de la alte boli, cum ar fi chlamydia, mycoplasma etc.

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2011-01-30 14:19:36)

#17 2011-01-30 12:50:40

ryanna22
Hero member
Inregistrat: 2008-10-08

dar alunitele  de pe corp mici si cafenii, care atarna, pot fi tot de la un hpv? cesafac

Ultima oara a fost editat de ryanna22 (2011-01-30 12:51:37)

#18 2011-01-30 12:52:38

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

ryanna22 a scris:

dar alunitele  de pe corp mici si cafenii, care atarna, pot fi tot de la un hpv? cesafac

nu reusesc sa imi imaginez cum poate atarna o alunita mica, pune o poza

#19 2011-02-16 17:39:11

dana22
Full member

Dragele mele, tocmai am vorbit cu doctorita care m-a trimis la spital sa fac testul hpv si mi-a spus ca "din cate isi aduce aminte numele meu" este pozitiv! Dar ca, sa vin maine la spital si sa vedem.Va dati seama ca nu mai am liniste. Spuneti-mi va rog ce stiti ca se face in cazul acesta? Repet, nu mi s-a facut niciun test papanicolau inainte, la examinarea ginecologica colul uterin 'parea in regula". tot ce este suspect sunt acele 2 alunite (condiloame) dintre fese. Este posibil ca analiza sa fie gresita? Si , in cel mai extrem caz, daca testul de infectare cu hpv de risc onocogen este POZITIV, care sunt pasi care trebuie urmati?Va multumesc?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.