Lupta cu noi impotriva etnobotanicelor !
- april sunset
- Insomniac member
- De la: Paradisul femeilor
- Inregistrat: 2008-12-28
Re: Lupta cu noi impotriva etnobotanicelor !
din ce am citit in link-ul pe care l-ai postat, inteleg ca este vorba de un proiect care sa inchida aceste magazine. dar n-ai spus nimic legat de subiect, asa ca o sa ma refer la ce mi se pare important, cu scuzele de rigoare daca nu am inteles bine ce ai vrut sa spui. in primul rand, nu dau prea multe sanse de reusita acestui proiect. prea curand nu vom scapa de aceste magazine si asta pt ca sunt suficiente persoane care primesc bani tocmai pt a nu le inchide.
problema este la tinerii care le consuma. aici trebuie lucrat! din nou, sistemul ne impiedica sa facem si altceva decat campanii si aparitii la tv aproape nefolositoare. sunt curioasa cati din cei pe care i-am vazut la tv au primit consiliere. cred ca mult prea putini (si sunt optimista cand spun asta). majoritatea au probleme si gasesc in aceste droguri "solutii". intra in fel si fel de grupuri, deci isi fac prieteni noi, pt ca ei nu sesizeaza pericolul, vad doar partea buna...si de aici iti poti da seama ca viata lor inainte de etnobotanice nu era ceea ce isi doreau.
ma dau exemplu pe mine. in clipa asta n-as consuma asa ceva, decat daca mi-ar pune cineva pistolul la cap. dar cine stie ce va fi peste ceva timp? poate voi trece printr-o perioada grea, stres, dezamagiri, pierderi etc. si poate voi fi afectata in asa hal, incat voi intra intr-un astfel de magazin. ei bine, ce daca? ajung in spital, fac doctorii ce au de facut si-mi revin...imi revin dupa consumul de etno, dar probleme care m-au impins la asta, se duc? nu! aici spun eu ca e de lucru.
e foarte simplu sa zici "aa, X era un copil rau, se lua de colegi, chiulea, nu e de mirare ca a ajuns sa consume" sau extrema cealalta "vai de mine, dar era un copil excelent, cuminte, invata, nu a facut niciodata probleme". indiferent de aparente, toti cei care ajung sa consume au probleme si probabil un motiv destul de intemeiat pt care ajung la asta. si din nou spun, aici e problema noastra. pe asta trebuie sa ne axam: pe tratarea cauzelor, nu a efectelor, pt ca acest consum este efectul unor probleme cu care se confrunta oamenii...niste probleme de care, mai mult ca sigur, in unele situatii, nu sunt nici ei constienti.
stiu ca ma intinsai cam mult, dar voiam sa subliniez ca primul lucru ce trebuie schimbat este mentalitatea celor "cuminti", cu capul pe umeri, celor "perfecti" care ii condamna pe cei care consuma. pana nu demult si eu eram o "perfecta" ce ii critica pt ca nu vedeam decat "l-a pus cineva sa consume? de ce se vaicareste acum? a vrut droguri, sa-i fie de bine!" - total gresit! vedeam superficialul situatiei si nici prin minte nu-mi trecea sa ma gandesc de ce au ajuns in starea asta
in concluzie, da, este "lupta cu noi impotriva etnobotanicelor", dar singuri nu o putem duce
V., soarele si luna
- bramburica
- New member
- Inregistrat: 2009-12-06
stiu un caz real. o persoana fost dependent de heroina a schimbat heroina pe etnobotanice. de ce? muuult mai ieftine...vreo 12 lei parca zicea si pur si simplu l-au schimbat etnobotanicele astea mai ceva ca heroina. in sensul ca ajunsese asa disperat sa ia etnobotanice ca a vandut tot ce avea, pana si lenjeria de pat pe care o avea. daca il intrebai de ce le lua spunea ca nu poate sa se lase de ele, ca sunt mai puternice decat heroina. de inchis magazinele astea, cred ca si inchise si tot se vor vinde etnobotanicele la fel cum se intampla si cu drogurile. o solutie viabila nu prea exista. trebuie lucrat la psihicul celor care le ia dar cati vor ajunge sa renunte la ele? el acum a plecat din tara in speranta de a fi departe de etnobotanice si de a duce o viata normala. probabil va trece la droguri. suntem o tara care se duce de rapa. frustrarea pe care cei mai multi romani o au in ziua de azi din cauza situatiei familiale sau a situatiei economice pe care o au, ii face pe multi sa ajunga la astfel de droguri, in speranta ca vor uita macar pentru o clipa de problemele pe care le au, negandindu-se ca atunci cand vor fi lucizi se vor confrunta cu probleme mai mari. scoala si familia au un rol foarte important in cladirea psihicului oricarui individ. ar trebui sa se faca un studiu sa se vada ce categorii de oameni iau aceste droguri legale/ilegale si sa se faca o campanie caracteristica mediului social din care provin. in general, ei devin cauza pierdute odata intrati in acest joc periculos. mare greseala a guvernului ca a lasat aceste portite de interpretare in favoarea etnobotanicelor pentru a vinde droguri legal.
- april sunset
- Insomniac member
bramburica a scris:de inchis magazinele astea, cred ca si inchise si tot se vor vinde etnobotanicele la fel cum se intampla si cu drogurile
ai dreptate! dar n-ar mai fi chiar asa accesibile tuturor. sunt copii care iau etnob. pt simplul fapt ca pot, pt ca sunt legale si n-ar avea probleme cu legea daca s-ar afla (cum ar avea daca ar consuma heroina, de ex).
cat despre ultima parte...nu sunt de acord. nu e nicio greseala a guvernului, dimpotriva. ai de la putere, si nu numai, iau bani frumosi tocmai pt a nu inchide magazinele astea.
V., soarele si luna
- QueenOfRoses
- Moderator
- De la: Where the wild roses grow.
- Inregistrat: 2009-08-21
Nu o sa se inchida, nici daca se fac n campanii. Stiti cum e ?.. Ei le trec pe liste ca ar fi ilegale, daunatoare etc... ei deschid alte liste sub alte nume, si derivati din compozitiile anterioare, si gata sunt iar legale. Ultima data cat au rezistat inchise ? 2 luni .
"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson
- QueenOfRoses
- Moderator
- De la: Where the wild roses grow.
- Inregistrat: 2009-08-21
Adina, da, sunt copii care consuma. Si copii de 13-14 ani, pe care ii cunosc de cand erau mici. Si consuma pentru ca pot, si pentru ca ei cred ca sunt legale. Sunt legale, dar pentru 18+.
Vio, nu e vorba ca nu face nimeni nimic. Dar eu personal nu vad rostul unor campanii, iesit in strada, impartit pliante etc. Daca vor sa consume, vor conuma pana vor crapa. Nu ii ajuta cu nimic campaniile. Si referitor la omul de rand care nu e f bine informat, si stie doar ce a auzit de la stiri si a citit pe o brosura, probabil o sa se alature si el campaniei, sau va sta acasa minunanduse. Atat timp cat in guvern se vor da bani grei, nu se va ajunge nicaieri.
Ultima oara a fost editat de QueenOfRoses (2011-02-14 00:36:29)
"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson
- fluturascrys
- Hero member
- De la: Stuttgart
- Inregistrat: 2010-09-24
QueenOfRoses a scris:Adina, da, sunt copii care consuma. Si copii de 13-14 ani, pe care ii cunosc de cand erau mici. Si consuma pentru ca pot, si pentru ca ei cred ca sunt legale. Sunt legale, dar pentru 18+.
Vio, nu e vorba ca nu face nimeni nimic. Dar eu personal nu vad rostul unor campanii, iesit in strada, impartit pliante etc. Daca vor sa consume, vor conuma pana vor crapa. Nu ii ajuta cu nimic campaniile. Si referitor la omul de rand care nu e f bine informat, si stie doar ce a auzit de la stiri si a citit pe o brosura, probabil o sa se alature si el campaniei, sau va sta acasa minunanduse. Atat timp cat in guvern se vor da bani grei, nu se va ajunge nicaieri.
exact asa vad si eu situatia
Iarta-ti dusmanii, dar niciodata nu uita numele lor !
- april sunset
- Insomniac member
QueenOfRoses a scris:Dar eu personal nu vad rostul unor campanii, iesit in strada, impartit pliante etc. Daca vor sa consume, vor conuma pana vor crapa. Nu ii ajuta cu nimic campaniile.
total de acord!
V., soarele si luna
- alexia
- Addicted member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-01-14
Eu am auzit ca in urma campaniilor anti-fumat s-au lasat cativa... 100% inutile nu cred ca sunt campaniile astea. Si in conditiile de fata cred ca este tot ce se poate face.
april, sa stii ca nu toti care consuma droguri/entobotanice o fac ca sa uite probleme. Multi o fac din pura curiozitate si apoi de placere. Viata a devenit mult prea virtuala, totul e superficial, totul e arhi-exploatat, placerea se obtine din ce in ce mai greu si din surse inadecvate. Ne-am profanat de tot. Putini sunt cei care mai stiu sa se bucure de viata, de lucrurile banale pe care ni le ofera fiecare zi in parte...
- april sunset
- Insomniac member
alexia a scris:april, sa stii ca nu toti care consuma droguri/entobotanice o fac ca sa uite probleme. Multi o fac din pura curiozitate si apoi de placere.
stiu ca nu toti consuma pt a uita de probleme. cred ca am si spus asta in primul post... dar curiozitatea aia care ii impinge la droguri nu e tocmai una buna. si eu sunt curioasa ce efecte au etnob. alea, dar n-o sa iau niciodata pt ca realizez ca mi-ar face rau. deci o dau naiba de curiozitate. daca sunt asa interesata, ma uit la tv si vad la stiri, pe pielea altora, ce se intampla cand consumi asa ceva. deci o problema tot cred ca au aceia care ajung sa se drogheze
V., soarele si luna
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
Educatia nu se face prin campanii ci in familie... Cat despre etnobotanice... clar ar trebui interzise si legalizata marijuana, dar aici e alta discutie deja.
- fokamika
- Membru
- Inregistrat: 2011-04-14
buna, as dori sa stiu daca sunt riscuri in momentul in care am folosit cocaina legala numita si "sare de baie" si am avut contact sexual.eu foloseseam de 2 luni anticonceptionale logest.sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns cat de curand.multumesc anticipat
- Karren
- Full member
- Inregistrat: 2010-01-13
ma lasa rece acest subiect si chiar cred ca multi exagereaza intr-o directie. faptul ca "etnobotanicile" sunt mai puternice ca heroina e o aberatie totala. ca sa pleci din tara sa nu iei praf legal? de ce,nu poate lua din alta parte? cei care au consumat odata sunt deja pierduti? aberatie. legalele nu sunt chiar ATAT de periculoase. pana si tantum rosa e drog! cred ca nimeni de aici nu stia ca accest tantum rosa pentru spalaturi vaginale se trage pe nas exact cum se trage cocaina. alt exemplu: prelandez (un halucinogen puternic), tusin (medicament gasit in farmacii,in cantitati mari fiind folosit ca drog). injectatul alcoolului. spirt tras prin paine. absinthe (foarte legal si foarte halucinogen disponibil cam in orice bar). Toate acestea sunt folosite ca droguri.
tine de constiinta fiecarui om aici. limitele.pana unde mergi si ce vrei defapt. de ce faci asta si daca esti ok cu viitoarele consecinte. cunosc foarte multa lume care la 15 ani faceau lucrurile enumerate mai sus si acum mai departe de alccool nu trec si nu a fost nevoi de nici o coma/criza/spitalizare sau un psiholog sa ii faca sa se opreasca. drogurile sunt la orice colt.
e usor sa vorbesti despre un fel anume de mancare din moment ce nu l-ai gustat. nu trebuie sa generalizam.
Our loveVreau varaaaa
- Madalina85
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-09-27
promitem toti ca o sa gustam ca sa vedem si noi diferenta
- Karren
- Full member
prin 'gustat' ma refeream la cunoasterea subiectului si sub ce circumstante se intampla.
Ultima oara a fost editat de Karren (2011-04-14 23:39:14)
Our loveVreau varaaaa
- Madalina85
- Addicted member
si ca sa spunem ca nu suntem de acord cu astfel de practici, produse trebuie intai sa consumam, asa-i ?
- Karren
- Full member
poti sa imi arati partea in carea m zis ca trebuie sa te droghezi ca sa-ti dai o parere?
prea multe persoane de pe forumul asta se comporta asa,luand peste picior userii mai noi sau cu alte pareri.
ca sa fiu mai clara,nu sunt deacord cu etnobotaniccele si cu majoritatea drogurilor/substantelor. si nu propun 'gustarea lor'.
Ultima oara a fost editat de Karren (2011-04-14 23:52:13)
Our loveVreau varaaaa
- Madalina85
- Addicted member
nu cred ca esti un user nou . aceea este o intrebare. nu te-am citat ca sa spui ca ai zis tu. dar asta "e usor sa vorbesti despre un fel anume de mancare din moment ce nu l-ai gustat. " imi este suficient ca sa inteleg ce ai dorit sa spui.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|