homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare analiza-3

#39 2011-04-06 12:34:53

bmaryann
New member
Inregistrat: 2011-04-04

Re: interpretare analiza

gargarita a scris:

sa inteleg ca banuieste infectiile ca fiind oarecum recente si de acolo IgM-urile cu valori mari? nu stiu ce sa zic... nu cred ca s-ar fi negativat asa repede IgM-urile. dar e foarte bine ca mergi sa ceri parerea unui infectionist. te asteptam cu vesti smile

am fost la infectionist, care a confirmat spusele dnei ginecolog. se pare ca am facut rubeola in acea perioada si de aceea am pierdut si sarcina. si mie mi se pare ca s-au negativizat destul de repede, dar poate ei stiu mai bine.

#40 2011-04-07 01:14:45

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

am inteles. iti doresc ca sarcina urmatoare sa fie perfecta si sa faci un bebe sanatos  rugaciune

#41 2011-10-08 11:48:39

andal_1
New member
Inregistrat: 2007-10-02

Buna. Va rog sa ma ajutati cu un sfat in privinta rezultatelor de la cateva analize:

- Virus Herpetic 1 si 2 Anticorpi IgG = 2.974 (<0.8 Negativ; [0.8-1.2] echivoc; >1.2 Pozitiv)
- Virus Herpetic 1 si 2 Anticorpi IgM = 0.206 (<0.8 Negativ; [0.8-1.2] echivoc; >1.2 Pozitiv)
Valoarea de la IgG este incadrata in ecran ca fiind valoare in afara limitelor admise!

Analiza de secretie:
Examen microscopic pe frotiu (preparat proaspat si / sau colorat):
- celule epiteliale poligonale = Relativ frecvente
- celule epiteliale rotunde = Rare
- celule cu aspect de "clue cell" = Absente
- Leucocite = Relativ frecvente
- Hematii = Absente
- Levuri = Absente
- Trichomonas vaginalis = Absent

Flora microbiana: Predomina flora lactobacilara; Rari coci Gram Pozitivi, izolati si in perechi.

Examen secretie vaginala (bacteriologic, micologic, antibiograma, antifungigrama la nevoie):
- Streptococcus Agalactiae (grup B) = Prezent sad
- Levuri = Absent

Antibiograma Streptococcus SPP.:
- Sensibil la Penicilina, Eritromicin, Azitromicina, Ofloxacin, Vancomicina, Clindamicin, Augmentin, Ampicilina, Ceftriaxon, Ampicilina + Sulbactam, Cefepim, Imipenem;
- Rezinstent la Tetraciclina.

Problema mea de cateva luni este ca ma irit foarte usor acolo jos, ma mananca foarte tare labii si dupa ce ma scarpin apar taieturi din care curge sange. Am luat de 2 ori in luni consecutive Gynozol de 400 mg si Flucovim 150mg eu si partener iar mancarimile continua sa apara de fiecare data, taieturile si usturimile la fel. Acum nu mai gasesc Flucovim 150 si am cumparat Fluconazole Teva 150 mg. Acesta interactioneaza cu anticonceptionalelele? Credeti ca tratamentul pentru Streptococ va rezolva problema? Legat de rezultatele de herpes nu prea le inteleg, nu stiu daca am boala sau nu, daca poate cineva sa le explice va rog?
Multumesc!

#42 2011-10-09 13:20:39

gargarita
Moderator

ai herpes, nu stim daca bucal sau genital ( asta tu stii - daca iti apar uneori bubite la nivelul buzelor sau in zona genitala). deacea ai IgG pozitiv.
tratament pentru candida degeaba faci caci nu ai asa ceva. mergi la medic si trateaza streptococul, posibil sa fie de la el, restul analizelor sunt bune.

#43 2011-10-09 16:58:23

andal_1
New member

Multumesc pentru raspuns Gargarita. Herpes cred ca am genital, la buze nu-mi apar niciodata umflaturi ci doar prietenului meu. Eu am probleme doar acolo jos. Sper sa primesc tratament adecvat si sa se termine cosmarul asta. Eu de obicei asociez mancarimile cu candida pentru ca e cea mai frecventa afectiune care imi iese la analize.

Publicitate

loading...

#44 2011-10-09 17:15:30

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

andal_1 a scris:

Multumesc pentru raspuns Gargarita. Herpes cred ca am genital, la buze nu-mi apar niciodata umflaturi ci doar prietenului meu. Eu am probleme doar acolo jos. Sper sa primesc tratament adecvat si sa se termine cosmarul asta. Eu de obicei asociez mancarimile cu candida pentru ca e cea mai frecventa afectiune care imi iese la analize.

se poate sa ai herpesul de la prietenul tau si pur si simplu sa nu iti fi aparut inca bubitele. infectia e infectie, chiar daca se acutizeaza sau nu.
pe de alta parte, atentie cu sexul oral...desi sunt tulpini separate, uneori infecteaza incrucisat. sa ai grija sa nu primesti sex oral cand prietenul tau are vezicule nevindecate.

in rest, cred ca trebuie sa mergi la medic pentru diagnostic complet, caci nu imi dau seama din ce ai scris daca ai fost sau nu. nu ai de ce sa iei fluconazole, cred eu.

sanatate!

#45 2011-10-09 20:15:18

andal_1
New member

Da, am fost la doctor. De la el am avut biletul pentru analize insa programarea o am din nou pe 18 octombrie, desi o sa incerc sapt aceasta sa intru la el doar sa-mi dea reteta. Am vrut sa stiu dinainte cat de grav este rezultatul de la analize, k mancarimile persista, iar despre tratarea herpesului nu stiu nimic.
Totusi pentru cultura mea generala acest fluconazole teva 150mg interactioneaza cu anticonceptionalele? Stiam ca fluconazolul nu afecteaza contraceptia orala.

#46 2011-10-09 22:55:43

moksha
Hero member

andal_1 a scris:

Da, am fost la doctor. De la el am avut biletul pentru analize insa programarea o am din nou pe 18 octombrie, desi o sa incerc sapt aceasta sa intru la el doar sa-mi dea reteta. Am vrut sa stiu dinainte cat de grav este rezultatul de la analize, k mancarimile persista, iar despre tratarea herpesului nu stiu nimic.
Totusi pentru cultura mea generala acest fluconazole teva 150mg interactioneaza cu anticonceptionalele? Stiam ca fluconazolul nu afecteaza contraceptia orala.

iti marturisesc ca nu stiu, trebuie vazut pe prospect. presupun ca nu.

daca nu ai bubite, nu herpesul este cel care iti provoaca mancarimile si nici nu prea se trateaza in afara puseelor, daca niciodata nu ai avut eruptie.

#47 2011-10-10 00:02:21

gargarita
Moderator

fluconazolul nu scade efectul anticonceptionalelor.

#48 2011-10-11 23:19:22

andal_1
New member

Am fost la doctor in seara asta. Mi-a dat augmentin mie si partenerului ptr 7 zile, plus ovule prescrise dupa reteta care tb preparate in farmacie pentru 10 zile ptr mine si inca 4 zile altfel de ovule (nu le mai stiu numele ca am lasat retea la farmacie) ptr refacerea florei de pus de 2 ori pe zi. Pentru herpes tb sa caut un alt laborator la care sa fac IgG de tipul 2 care indica herpesul genital. Asa cum sunt acum pe analiza nu ajuta prea mult si le-am mai si platit ca n-au intrat in abonament. Sper sa ma vindec momentan cu reteta si apoi o sa apelez la alt doctor pentru o noua analiza de secretie. Am inteles ca streptococul iese negativ pentru perioade scurte de timp dupa care reapare si ca ar tb sa fie asimptomatic, deci nu stiu de la ce sunt mancarimile ceea ce e ff trist.

#49 2011-10-12 00:25:17

moksha
Hero member

andal_1 a scris:

Am fost la doctor in seara asta. Mi-a dat augmentin mie si partenerului ptr 7 zile, plus ovule prescrise dupa reteta care tb preparate in farmacie pentru 10 zile ptr mine si inca 4 zile altfel de ovule (nu le mai stiu numele ca am lasat retea la farmacie) ptr refacerea florei de pus de 2 ori pe zi. Pentru herpes tb sa caut un alt laborator la care sa fac IgG de tipul 2 care indica herpesul genital. Asa cum sunt acum pe analiza nu ajuta prea mult si le-am mai si platit ca n-au intrat in abonament. Sper sa ma vindec momentan cu reteta si apoi o sa apelez la alt doctor pentru o noua analiza de secretie. Am inteles ca streptococul iese negativ pentru perioade scurte de timp dupa care reapare si ca ar tb sa fie asimptomatic, deci nu stiu de la ce sunt mancarimile ceea ce e ff trist.

desi e mai specific ig pentru herpes de tip 2, cum am scris si mai sus exista infectie incrucisata, deci poti sa ai herpes genital cu tipul 1.

streptococul reapare daca exista factori favorizanti - probleme cu igiena locala, episoade diareice etc. altfel nu.

mancarimile nici eu nu stiu sa iti zic de la ce sunt, deocamdata. iei anticonceptionale? scuze, nu mai citesc inca o data tot ce ai scris, imi e un pic somn smile ai observat probleme cu secretia in ultimul timp - adica e mai putina decat in mod normal? ai schimbat sapunul, balsamul de rufe? partenerul tau are simptome?

#50 2011-10-12 19:15:28

andal_1
New member

Buna. Nu, secretia nu e mai putina, nu am schimbat sapunul sau balsamul, prietenul meu nu are nici un simptom. Mie mi-a trecut mancarimea de 2 zile de cand am luat Flucanozole Teva dar cred ca e ceva temporar.
Am luat medicatia prescrisa si as vrea sa va intreb ceva. Asa cum scrie pe reteta tb sa iau Augmentin 1g/ 12 ore atat eu cat si partener ptr 7 zile - acest lucru nu vi se pare cam mult sau este recomandata doza aceasta de 2 g pe zi?
- As vrea sa stiu daca ovulele care contin antibiotic scade eficienta anticonceptionalelor.
- Si care e diferenta intre augmentinul de 1 g si cel de 875mg/125mg amoxicilina/acid clavulanic. Eu l-am primit de la farmacie pe al doilea.
- In timpul tratamentului cu ovule este permis raportul sexual cu prezervativ? multumesc!

#51 2011-10-12 19:27:04

gargarita
Moderator

daca intrebarile erau pentru moksha, scuze ca ma bag. cu siguranta e binevenita si parerea ei, cand va intra pe forum smile

ovulele care contin antibiotic nu scad efectul anticonceptionalelor dar augumentinul da. trebuie sa te protejezi suplimentar pe toata durata tratamentului+ pana inghiti inca 7 pastile consecutive.

875mg amoxicilina +  125mgacid clavulanic = augumentin1000

vezi ce scrie pe prospectul ovulelor ( daca ataca latexul sau nu).

#52 2011-10-12 19:38:59

andal_1
New member

Intrebarile sunt pentru oricine stie un raspuns smile. Si farmacista a spus ca ovulele chiar daca au antibiotic nu scade efectul Diane 35, dar voiam sa fiu sigura. Oricum in seara asta nu voi lua Augmentinul ci voi pune doar ovulul. Daca iau augmentinul maine dimineata e ok? Adica sunt protejata pentru raportul din aceasta seara?
Ovulele sunt preparate in farmacie si nu stiu daca ataca latexul. Eu ma gandeam ca as putea face dragoste cu cateva ore inainte de introducerea urmatorului ovul, dar daca sunt probleme renunt si imi reiau activitatea asigurata suplimentar dupa toate cele 10 ovule.
PS: Ce pot face ca dupa augmentin sa nu fac infectie urinara, de obicei asa patesc. Bioticsul ajuta?

#53 2011-10-12 19:54:04

gargarita
Moderator

nu stiu cum este daca ai contact azi si incepi maine dimineata antibioticul. las link celorlalte fete moderatoare.

ai mai patit sa faci infectie urinara de la antibiotic?  cesafac nu stiu de ce... probabil antibioticul creaza un dezechilibru omorand mai multe lighioane decat am avea noi nevoie  si astfel este favorizata inmultirea unor bacterii  hmm nu cred ca te ajuta biotics in privinta asta dar va ajuta flora intestinala sa fie mai putin afectata de antibiotic.

#54 2011-10-12 20:06:03

andal_1
New member

Inteleg. .. Daca nu aflu ceva sigur voi lua augmentinul maine seara ca sa fie ok.
Da, am mai patit ca dupa o luna sau 2 dupa acest antibiotic sa urinez sange si e ff dureros, ceva ce as vrea sa evit din timp. Tocmai asa mi s-a explicat data trecuta, ca dupa antibioticul acesta cu spectru larg E coli se dezvolta usor ptr ca nu mai am suficienta imunitate sau bacterii bune care sa nu lase alte infectii sa se dezvolte. Si apoi la infectia urinara tb sa iau din nou antibiotic si din nou protectie si apoi eventual candida si tot asa, plus durerea crunta de la debut.

Tin sa incep ovulele in seara aceasta ca sa le temrin la fix pentru menstruatie, k altfel tb sa astept vre-o 2 sapt ca sa-mi  treaca si nu vreau sa revina mancarimile. Menstruatia e favorizanta ptr mancarimi.

#55 2011-10-12 20:29:27

tequila
New member
Inregistrat: 2011-02-17

Ma gandesc ca pe viitor sa ii spui doctorului de problema ta cu Augumentinul si infectia urinara, si daca se poate sa-ti dea un antibiotic din gama cefalosporinelor , de obicei sunt mai bine tolerate - vad ca tu ai iesit sensibila la analize la 2 cefalosporine: Ceftriaxon si  Cefepim.
Zic si eu, ca ar merita incercat  smile
Iar ca sa nu faci candida, ma gandesc ca ar fi ok sa iei in paralel cu antibioticul si Nistatin (Stamicin) tablete.

verze.ro - simtul umorului nu a murit!

#56 2011-10-12 20:36:56

andal_1
New member

Nistatin 300 000 ui sunt in compozitia ovulelor. E suficient? O sa tin minte treaba cu infectia data viitoare. La consult m-am axat mai mult pe pb cu mancarimea.

#57 2011-10-12 20:48:13

tequila
New member
Inregistrat: 2011-02-17

andal_1 a scris:

Nistatin 300 000 ui sunt in compozitia ovulelor. E suficient?

A, probabil ca da, este ok  smile

verze.ro - simtul umorului nu a murit!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.