homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Topic pentru aspirantele la titlul de mamica-44-41

#761 2011-04-01 14:50:39

Bogd@n@
New member
Inregistrat: 2011-02-10

Re: Topic pentru aspirantele la titlul de mamica-44

am facut analize,suntem apti.dar duphastonul il iau pentru un fibrom submucos.e a doua luna cu duphaston.nu sa terminat sotul deoarece era umpik iritat jos motiv pt care am facut si o cultura la secretia mea.si rezultatul a fost ok deoarece flora imi era umpik dereglata si usor acida pentru ca de 3 luni am oprit ac.si nah sa dereglat umpik flora.acum este 1 luna in care incercam
ovulatia sa depistat la un control de rutina in 28 martie pentru a monitoriza nodulul meu submucos si este ok sa micsorat a fost de 0.44/0.64 mm acum este de 0.21/0.30 fara semnificatie.sunt in regula.acum asteptam de la o menstra la alta sa vedem daca ne iasa minunea.pt ca dpdv medical suntem apti.
clar perioada fertila a inceput in data de 28 luni pentru ca am fost la control asta fiind a 13 zi a ciclului menstrual.in fine sa speram ca va fi gravida cat de curand si vom avea bebic Nu ma entuziasmea dar am zis sa incercam luna de luna pentru ca nah eu totusi am un singur ovar si e bine cat sunt tanara.am 23 anisori si ne dorim bebic avem si nume deja daca e baiat va fibvladut cristian si daca e fata denisa valentina par

Ultima oara a fost editat de Bogd@n@ (2011-04-01 14:58:48)

"Adevaratul anotimp al iubirii e atunci cand credem ca numai noi putem iubi, ca nimeni n-ar fi putut vreodata iubi astfel inaintea noastra si nimeni nu va mai iubi la fel dupa noi."

#762 2011-04-01 14:57:24

Almi Ingerash
Addicted member
De la: capătul țării..
Inregistrat: 2009-06-15

bogdana ai făcut toate analizele astea http://forum.anticonceptionale.ro/p1757 … l#p1757053 ?

??? Everything will be OK at the end. If it's not OK, it's not the end.  ???
..::: bebe Eveline-Ioana (29.05.2015) prin FIV bebe :::..
..::: bebe Erika-Maria (10.02.2020) natural bebe :::..

#763 2011-04-01 15:02:19

Bogd@n@
New member

da deoarece sora mea este asistenta la o clinica particulara si ma dus la analize unde mi-a facut trimitere medicul ginecolog imediat dupa operatia de chist dermoid.nu ma prea pricep dar am dus analizele la 3 medici diferiti si au spus ca suntem apti pentru bebe.am facut aceste analize deoarece eram stresata ca nu voi putea avea copii din cauza ca mai am doar un sg.ovar:((si pentru linistea mea ma dus sorella:)mentionez ca este prima luna cand infcercam pentru ca mi sa recomandat 4 luni sa nu raman pentru ca nah am fost si operata. wave
Acum avem nevoie de liniste,incerdere si speranta ca se va intampla minunea cat mai curand posibil

Ultima oara a fost editat de Bogd@n@ (2011-04-01 15:06:57)

"Adevaratul anotimp al iubirii e atunci cand credem ca numai noi putem iubi, ca nimeni n-ar fi putut vreodata iubi astfel inaintea noastra si nimeni nu va mai iubi la fel dupa noi."

#764 2011-04-01 15:06:54

Almi Ingerash
Addicted member

bogdana nu vreau să te superi că te ?ntreb și că insist pe unele chestii.. doar că foarte multe despre tine nu știm.. și mă g?ndesc că dacă ai decis să intri aici este pentru că ai nevoie de ajutor: sfaturi, păreri, sprijin.. pentru asta avem nevoie să știm cam ?n ce stadiu ești kram
mă bucur că ați făcut toate analizele.. ideal ar fi să le repetați o dată la 6 luni sau la maxim 9 luni.. acum nah.. depinde și de buget și de medic cum colaborezi cu el smile
te ?ntrebam mai sus dacă ?n afară de duphaston mai iei ceva? (nu am reținut, ?n caz că ai mai spus)

geo puss scuze.. sunt amețită.. te-am văzut dar m-am luat cu răspunsul bogdanei.. par

Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2011-04-01 15:11:44)

#765 2011-04-01 15:09:23

Bogd@n@
New member

duphaston si atat.urmeaza sa merg luni ca sa imi prescrie acid folic.si vitamine.am facut analizele in ianuarie si analizele de secretie i(cultura secretie)n martie dupa menstra prin data de 23.menstra trebuie sa imi vina in data de 15(fix 30 zile)asa a venit in ultimele 3 luni.si analizele binenteles ca le voi repeta deoarece am posibilitatea asta soramea fiind asistenta:Dsi lucreaza cu medici foarte buni.Medicul meu este super pot sa vorbesc orice cu el.Atat de des vorbim incat a zis ca nu stie ce se va face cu mine cand voi ramane gravi:))intreb tot doar e vb de sananatea mea si a viitorului copil.

Ultima oara a fost editat de Bogd@n@ (2011-04-01 15:13:29)

Publicitate

loading...

#766 2011-04-01 15:15:12

bunea georgeta
Platinum member
De la: Prahova
Inregistrat: 2009-07-12
Site

elena  , mayya  , smart  , savanah , onu , chrys , green, poke , sonia va multumesc fetelor pentru toate cuvintele frumoase puss  puss

elena  puss , groaznic ce i s-a intamplat sotului
    puss diri , prolactina este in crestere
   angel , eu cand sunt acasa chiar daca nu am nimic sa va spun , simt nevoia sa va citesc si sa vorbesc cu voi...asa ma eliberez eu plangand

revin cu scrisul .
trebuie sa plec iar putin wave  puss

Va rog nu ma citati!Ajutati-ma sa nu imi iau ban.Multumesc.

#767 2011-04-01 15:16:19

Almi Ingerash
Addicted member

bogdana, iubita, dacă spui că ?n data de 28 (luni) erai ?n ziua 13 și s-a văzut la eco că ?n ziua 12 ai ovulat, mi se pare cam lungă perioada luteală (perioada de după ovulație).. adică ar avea 30-12=18.. 18 zile cesafac normal ar fi să vină menstruația ?n a 15-a zi după ce s-a produs ovulația.. mai așteaptă și alte păreri ale fetelor.. dar eu așa zic că este prea mult să ai o perioadă luteală de 18 zile sad

#768 2011-04-01 15:21:21

Bogd@n@
New member

iti multumesc uite cam asa e.In data de 16 martie a fost 1 zi de ciclu,in data de 28 am fost la control si la eco sa vazut asa OD CU FOLICUL 21/21 MMM OVULATOR OVAR UNIC CHIRURGICAL.DECI LUNI A FOST ZIUA 13 MARTI ZIUA 14 AM INCEPUT DUPHASTON IAU ZECE ZILE CATE 1 PE ZI PANA IN DATA DE 7 APRILIE ULTIMA PASTILA.SI CAM IN DATA DE 15 TREBUIE SA VINA MENSTRA.
MENSTRA A INCEPUT IN DATA DE 16 DIMINETA SI IN DATA DE 21 AM FOST USCATA.DOCTORUL A VAZUT FOLICULI PE OVARE SI A ZIC CA AR TREBUI SA OVULEZ IN DATA DE 1 SAU 2 APRILIE...
Deci teoretic daca prestam azi sau maine e posibil sa avem serante.intelegi acum?

Ultima oara a fost editat de Bogd@n@ (2011-04-01 15:26:53)

#769 2011-04-01 15:35:44

Almi Ingerash
Addicted member

bogdana stai așa să ?nțeleg .. deci c?nd ai fost la medic nu ovulaseși.. eu așa am ?nțeles din ce explicai.. că pe 27 martie ai ovulat (lucru care s-a văzut la ecografia din data de 28 martie)...el ți-a zis că ovulezi azi-m?ine (asta ?nseamnă ziua 17-18).. pastilele le-ai ?nceput din ziua 14.. zici că una pe zi.. (p?nă aici am ?nțeles bine da? big_smile )
dacă e așa, există posibilitatea ca duphastonul (pentru că-l iei ?n cantitate mică) să nu inhibe ovulația... depinde de organism.. prestați azi-m?ine-poim?ine și să fie cu noroc!
eu aș vrea să-ți propun să te monitorizezi cumva.. ?ți poți face graficul temperaturii bazale.. ai aici http://forum.anticonceptionale.ro/t3178 … riend.html mai multe detalii.. dacă te hotărăști și ai nelămuriri te ajutăm cu plăcere smile

LE: ?ncearcă să nu mai scrii cu majuscule pentru că vei primi avertizare de la unul din moderatori puss

Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2011-04-01 15:36:30)

#770 2011-04-01 15:37:20

Savannah
Full member
Inregistrat: 2009-12-03

Am revenit si eu puss puss

gravida 37+ Doamne ajuta-ne sa fie bine pana la capat si bebe sa creasca mare! rugaciune
Doamne,iti multumim ca esti langa noi si ne asculti rugaciunile rugaciune rugaciune

#771 2011-04-01 15:41:59

Almi Ingerash
Addicted member

savannah bună puss

#772 2011-04-01 15:44:58

Savannah
Full member
Inregistrat: 2009-12-03

Almi puss

gravida 37+ Doamne ajuta-ne sa fie bine pana la capat si bebe sa creasca mare! rugaciune
Doamne,iti multumim ca esti langa noi si ne asculti rugaciunile rugaciune rugaciune

#773 2011-04-01 15:48:15

Bogd@n@
New member

Ai inteles perfect tot.Deci am sa iti ascult sfaturile,doctorul a zis ca nu va inhiba ovulatia deoarece este prea mica concentratia la fel cum ai zis si tu.asa ca ramane sa prestam azi maine si sa vedem ce va iesi.scuze pentru majuscule:((.va multumesc deocamdata fetelor.duphastonul din ziua 14-24 este pentru infertilitate datorata insuficientei luteale.si este recomandat in primele 20 sapt de sarcina si medicul spunea ca duphastonul nu inhiba ovulatia ma rog parerile sunt impartite.ma gandesc ca nu mi la dat aiurea stiind ca imi doresc bebic.si in plus din prima luna de duphaston s-au observat imbunatatiri la nodulul submucos ce il am pt ca el sa micsorat.

#774 2011-04-01 15:55:01

mayya06
Insomniac member
Inregistrat: 2010-01-28

wave hello dragele mele puss puss puss puss va pup pe toate

sper ca azi e o zi mai buna pentru toate

#775 2011-04-01 15:59:29

Almi Ingerash
Addicted member

bogdana crede-mă că toate fetele care ți-au răspuns, au răspuns pentru că au pățit-o pe propria piele.. și eu am pățit-o.. și ?ncă o pățesc smile și eu iau duphaston.. eu iau 10 pe zi, din ziua 16 p?nă ?n ziua 25.. și să știi că suplimentul de progesteron inhibă ovulația.. pentru că organismul este ?setat? să elibereze progesteron DUPĂ ce ovulezi.. iar dacă tu bagi progesteron ?NAINTE de ovulație, aceasta nu se mai produce.. organismul e bulversat și la supliment de progesteron nu se mai eliberează hormonul LH (care se eliberează cu 24-48 de ore ?nainte de ovulație), crez?nd că aceasta s-a produs deja.. (am ?ncercat să-ți explic cum stă treaba sper că nu te-am băgat ?n ceață  dumbom dacă greșesc, cer să fiu corectată  diablo )

Ultima oara a fost editat de Almi Ingerash (2011-04-01 16:01:13)

#776 2011-04-01 16:03:57

AnaArc
Hero member
De la: Ardeal
Inregistrat: 2010-08-31

Va pupacesc pe toate din nou  puss  puss  puss  puss  puss

Am fost prin gradina si mi-am adunat urzicute, am dormit si pana plec la lucru stau cu voi. Ce frumos e afara. Sper sa va fie sufletul tuturor la fel de senin si linistit cum e timpul de afara (cum e la mine).

Cea mai fericita fiinta de pe pamant din 30.10.2011! Sunt mama! Antonia Gabriela e sufletelul nostru scump si drag! hjarta hjarta hjarta  Doamne iti multumesc pentru minune!

http://www.fertilityfriend.com/home/325a76

#777 2011-04-01 16:11:24

dirida
Insomniac member
Inregistrat: 2009-11-02

almi, ai explicat perfect. Singurul caz in care se ovuleaza sub supliment de progesteron e daca hormonul LH a inceput deja sa se secrete si asta sa det spargerea foliclului. dar in rest eu cred ca duphastonul inhiba ovulatia. Depinde f mult cand se incepe administrarea progesteronul, adica cu cat timp inainte de ovulatie.

almi, iti multumesc draga pt cuvinte. Nu stiu ce voi face, ma gandesc sa merg la un dr acum asa doar pt un Pap...ca sa stau eu linistita. Dar mi-as dori o pauza pt ca nu mai pot. Si daca e sa incepem iar umblatura pe la dr as prefera sa fie la cineva in care sa am incredere.

Doamne, te rog, fa o minune si pentru noi!

#778 2011-04-01 16:22:15

Bogd@n@
New member

nu stiu ce sa zic fetelor,poate eu gresesc dar medicul asa mi-a dat,soramea zice la fel,si am mai consultat si alte pareri despre asta(alti medici)si ziceau ca nu inhiba ovulatia.Sper sa nu fie asa.am mai luat anul trecut tot asa din ziua 14-24,3 luni si tot pentru ca ne doream bebe (am monitorizat ovulatia si medicul a spus ca sa vazut la echo corpul galben in a 17 zi de cm)dar a intervenit si chistul de pe ovar apoi m-au operat si nah nu am apucat sa facem bb,acum nu stiu ce sa zic depinde de fiecare organism.dar mie mi-a dat duphaston pentru ca in trecut tot asa am l,uat si imi facuse bine.

Indicatii:
Duphaston se recomanda ?n toate cazurile de insuficienta endogena de progesteron, si anume: tulburari menstruale (dismenoree primara, hemoragie disfunctionala uterina, amenoree secundara), endometrioza, sindrom premenstrual, infertilitate si avort habitual, terapie de substitutie hormonala (postmenopauza).

Contraindicatii:
Hipersensibilitate fata de unul dintre constituentii medicamentului.

Reactii adverse:
?n putine cazuri se poate ?nt?mpla sa apara s?ngerare de privatie, care poate fi prevenita prin cresterea dozei.

Compozitie:
Comprimate contin?nd 10 mg didrogesteron

Actiune:
Este un progestogen activ pe cale orala, similar ca structura chimica si efecte farmacologice cu progesteronul natural. Produce un endometru secretor complet ?n uterul ?pregatit? de estrogeni. Duphaston nu inhiba ovulatia, nu are actiune de tip estrogenic sau androgenic (nu determina virilizarea pacientei sau masculinizarea fatului feminin), nu are efecte adrenocorticoide sau mineralocorticoide, nu influenteaza metabolismul glucidic sau nivelul plasmatic al insulinei, nu afecteaza activitatea enzimelor hepatice, nu influenteaza coagularea s?ngelui sau functia hepatica, nu modifica curba temperaturii.

Ultima oara a fost editat de Bogd@n@ (2011-04-01 16:36:03)

#779 2011-04-01 16:30:56

mayya06
Insomniac member
Inregistrat: 2010-01-28

dirida, almi , georgy sper ca va simtiti mai bine astazi kram kram

mika puss ce tort mesteresti?

poke, angel, onutza, ana, savanah, elena, sonia puss puss

madutu si bebe puss puss

pe cine am omis dau dubli puss puss

fetelor eu am o nelamurire , cum poate vedea doctorul daca a fost avort menstrual? la eco sau la consult?

Ultima oara a fost editat de mayya06 (2011-04-01 16:33:30)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.