homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Prefacutii - cum ne purtam cu ei?

#1 2011-04-05 23:23:53

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

prefacutii - cum ne purtam cu ei?

deschid acest topic mai mult din nevoia de a primi niste sfaturi
povesteam acum ceva timp ce frumos e la facultate si ce minunate sunt toate...cum lucrurile bune nu tin prea mult, am inceput sa am parte de dezamagiri. pe zi ce trece descopar niste colegi incredibil de falsi, prefacuti, pe interes si cum vreti voi sa-i mai numiti. din toata "adunatura", cu o singura fata m-am imprietenit si pot spune ca ne intelegem foarte bine. umblam tot timpul doar noi 2, indepartandu-ne de restul grupului.

o "problema" a aparut  acum cateva zile cand eu am plecat acasa. o colega, Y, pe care nu o suport pt ca este o prefacuta si jumatate a inceput sa se bage in seama cu X, fata cu care ma inteleg eu bine. pana acum nici nu ne saluta, acum dintr-o data e tare prietenoasa. X, desi o barfea mereu pe Y, incepe sa prefere compania ei. in continuare imi spune ca n-o suporta, dar face lucruri "nepotrivite"...stiu ca suna a telenovela ieftina pana acum, dar simt ca fac poc daca nu povestesc chicot

X in continuare umbla cu mine, nu ma da la o parte, dar una spune si alta face legat de Y. azi am avut o ora libera si toate colegele vorbeau si planificau o iesire. ideea este ca fiecare a spus la un moment dat ca n-o suporta pe A, B, C, dar azi spuneai ca sunt prietene de-o viata. rasera, se distrara, timp in care eu stateam si ma intrebam la cine e "defectiunea". nu inteleg cum  poti glumi/rade/simti bine cu o persoana pe care, nu cu mult timp in urma, o barfeai si ziceai ca n-o suporti sub nicio forma. cum poti sa rogi de 7629416486 o persoana despre care spui ca-i prefacuta si ca nu-ti place sa iasa in oras?

incep sa-mi pun niste intrebari si aici am nevoie si de raspunsurile voastre. cum credeti ca este mai bine/cum procedati voi? recunosc ca azi m-am simtit foarte aiurea pt ca in acea ora in care toate rasera, eu fusai total absenta. imi fu ciuda pe mine pt ca sunt asa si pt ca nu pot trece peste anumite lucruri. toate trecura peste defectele celorlalte, eu nu pot s-o fac! toate se simtira bine, mai putin eu.

voi cum va comportati? puteti sa va simtiti bine in compania unor oameni prefacuti? m-ar ajuta foarte mult niste raspunsuri pt ca m-am confruntat cu singuratatea si izolarea si-n liceu. nu stiu daca voi suporta s-o am pe umeri si-n facultate...

bebe V., soarele si luna

#2 2011-04-05 23:28:48

*joy*
Insomniac member
Inregistrat: 2011-02-09

Re: prefacutii - cum ne purtam cu ei?

Eu cred ca ar trebui sa nu dai importanta acestor chestii...cu timpul o sa ajungi sa intelegi ca lumea e asa,si trebuie sa te conformezi.
Daca nu iti plac aceste lucruri,in acel colectiv,la facultate ai putea sa te retragi,si cu siguranta mai exista si alte persoane carora nu le plac asemenea atitudini,si te vei imprieteni cu cineva pe "gustul" tau,ca sa zic asa.
Sfatul meu e sa nu le dai prea multa importanta  goodluck

Eu cred ca pana la urma te vei imprieteni cu anumite persoane. Eu zic sa stai linistita...vei gasi persoane care iti vor impartasi ideile si principiile  smile

Ultima oara a fost editat de BiancaElena (2011-04-05 23:31:03)

#3 2011-04-05 23:40:53

taisha
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-01-17

april, nu te supara, dar perfectul simplu pe care il folosesti tot timpul mi se pare super obositor. Si eu sunt olteanca, dar macar cand scriu, renunt la el

Nu ar trebui sa ma pui la suflet atata orice zic colegele tale. Ok, nu-ti sunt bune prietene, dar nici dusmance presupun lol poti avea o relatie de amicitie, colegialitate cu toate. Nu cred ca are rost sa te izolezi de tot grupul pentru ca la un moment dat s-ar putea sa te trezesti cam singura.
Eu sunt de parere ca nu exista nicio persoana, fie ea cat de dificila, cu care sa nu te poti intelege, macar asa cat de cat, ca nu va pune nimeni sa fiti tare bune prietene.

Cat despre prietena ta, X.. poate ca pana acum nu s-a apropiat tare mult de Y, dar acum a cunoscut-o mai bine si o place smile orice om merita o sansa, nu?

#4 2011-04-05 23:48:54

mihaela2289
Hero member
Inregistrat: 2006-09-18

imi pare rau sa te dezamagesc, dar ai sa cunosti in jurul tau foarte multe  persoane prefacute si false. Vei avea de ales.. sa traiesti cu ele sau nu.. uneori e bine sa zici ca ele si sa faci ca tine, totusi, nu te poti izola de lume. La facultate e cum e, dar ce te vei face cand vei fi la un job care pe langa faptul ca va fi (poate) stresant vei mai trebui(poate) sa suporti fatarniciile celor de langa tine daca vrei sa continui sa lucrezi.. si (tot poate) te vor mai si "sapa" pe la spate ca sa le fie lor bine.. asa ca cel mai bine ar fi sa inveti sa te obisnuiesti cu asemea oameni, vei da de ei peste tot.. poate vei avea noroc si nu vei da peste ei, dar e bine sa ai si experiente de genul asta ca sa inveti sa-i recunosti si sa te feresti de ei sau sa traiesti cu ei

www.specialitaticulinare.blogspot.com - Super chec marmorat, neinecacios si simplu de facut!!

#5 2011-04-05 23:57:00

april sunset
Insomniac member

mi s-a mai spus aici ca ar fi mai bine sa renunt la perfectul simplu, dar...nu vreau big_smile  nu o zic cu rautate, dar asa m-am obisnuit si nu vreau sa ma dezvat smile

cat despre X iti spun sigur ca nu a avut cand s-o cunoasca mai bine pe Y incat sa ajunga la concluzia ca-i de treaba. cred ca stiu ce simte X...si eu as fi flatata daca dintr-o data colegele mele, cu care n-am relationat foarte mult, s-ar baga in seama si s-ar milogi de mine sa iesim undeva. recunosc ca mi-ar placea chiar daca nu le-as suporta pe respectivele.

de acord cu faptul ca oricine merita o sansa, eu, poate mai mult ca oricine, ar trebui s-o acord intrucat facultatea pe care o fac ma "obliga" sa fiu toleranta, intelegatoare etc etc. dar acestei fete nu-mi vine sa-i acord nimic lol + ca nu pot sa rad cu o persoana pe care o consider ipocrita

sunt mai multe lucruri care ma deranjeaza, dar mi-ar lua mult prea mult sa le explic...o sa incerc sa le spun pe parcurs. ideea este ca nu vreau sa ma izolez. azi de exemplu nici eu nu ma mai suportam. X ma intreba de multe ori ce am, de ce sunt suparata, dar nu puteam, nu voiam sa vorbesc. logic ca fata la un moment dat ma lasa in pace si o inteleg perfect. ma enervam pe mine insami ca ma port asa, dar parca nu puteam sa ies din starea aia

bebe V., soarele si luna

Publicitate

loading...

#6 2011-04-06 00:02:50

Violete.Purpurii
Diamond member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2010-07-29

april, daca te astepti sa gasesti oameni ca tine sau pentru tine o sa ramai singura toata viata... nu e nevoie sa fii prietena foarte buna cu toti, dar de o iesire din cand in cand sa stii ca merg si astfel de oameni....fii mai indiferenta si nu subiectiviza orice gest ...altfel o sa te infrunti cu situatii carora nu le dai de cap decat cu frustrari de sine

nu zic sa fii falsa...dar lumea e plina de astfel de oameni ...  trebuie sa treci peste acest prag ca sa nu te mai confrunti cu ceea ce a fost in liceu... bafta! puss

Ultima oara a fost editat de Violete.Purpurii (2011-04-06 00:05:12)

#7 2011-04-06 00:03:27

_Summer_
Platinum member
Castigatoare a concursului de MissParticipant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2010-01-27

Mai aprili, facultatea care o faci te obliga si sa fii congruenta tongue adica sa-i spui prietenei tale ce te deranjeaza. Explica-i ca nu intelegi cum se face ca acu o saptamana o barfea pe X si acum sunt prietene asa bune, care parte ai pierdut-o tu ?!

#8 2011-04-06 00:04:54

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

Subscriu la tot ce au zis fetele inaintea mea!
Nu te gandi ca esti acolo ca sa iti gasesti "the next best friend". Gandeste-te ca ai nevoie de niste persoane cu care sa iesi la un suc, intr-un club, la o tura de shopping. Nu trebuie sa le faci confidente daca nu ai incredere in ele.
Daca e vreuna din ele serioasa, o sa se "aleaga" de restul si o sa fiti si prietene bune. In rest, ai nevoie de amici de ieseala, vorba reclamei, ca sa nu iti petreci anii studentiei singura.

p.s. poate ar fi bine totusi sa te dezveti de perfectul simplu, mai ales daca esti intr-o alta zona (parca erai in tm?), nu de alta dar sa nu te trezesti ca te iau fetele peste picior cand nu esti atenta. pe fata sa-ti spuna ca e simpatic si pe la spate sa te faca in diverse feluri. si eu sunt adreleanca (and proud), dar pana la un punct .

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#9 2011-04-06 00:05:59

april sunset
Insomniac member

mihaela2289 a scris:

ai sa cunosti in jurul tau foarte multe  persoane prefacute si false

sunt perfect constienta de acest lucru! tocmai de aceea am hotarat sa deschid topicul pt ca stiu, imi e foarte clar ca nu pot sa-mi iau jucariile si sa plec atunci cand nu-mi convine de ceva. stiu ca trebuie sa invat sa-i accept asa cum sunt, dar in clipa asta mi se pare ceva 99% imposibil de realizat

de fapt, sunt mai nemultumita de mine decat de cei din jur. cum spuneam, colegele planificara o iesire in seara asta intr-un club. mie nu-mi place in club, nu-mi place sa dansez, deci nu avea rost sa merg. dar mi-e ciuda! ma gandesc aproape cu groaza ca voi ajunge la o varsta la care voi regreta ca nu am iesit atunci cand o puteam face. din octombrie de cand sunt la facultate n-am iesit in niciun club, iar in localuri mult prea putin. mi-e ciuda ca-s prea linistita, prea pretentioasa, ca cer prea mult de la cei din jur, iar eu nu sunt dispusa sa ofer mare lucru. cred ca mai am putin si voi spune ca nu ma mai suport lol

bebe V., soarele si luna

#10 2011-04-06 00:10:13

Violete.Purpurii
Diamond member
De la: Honolulu
Inregistrat: 2010-07-29

eu zic sa incerci...incercarea moarte n-are ..1 data de 2 ori si tot asa...o sa'ti placa...sau nu neaparat, insa o sa poti suporta si un club, si un dans, o astfel de iesire
eu cred ca iti induci intr'un fel chestia asta... "nu imi place...vai is pretentioasa!". gandeste'te ca nu o sa te mai intalnesti cu anii astia, incearca de toate acum smile)cat mai poti ca esti tanara! ...sau daca nu, fa macar ceea ce iti place...
iti faci prea mult rau gandindu'te la situatia asta...sa stii ca nu se rezolva cu nimic. ceea ce reusesti sa faci e sa iti provoci niste stari interioare negative smile

#11 2011-04-06 00:13:06

kathrynn
Hero member

Eu daca eram in locul tau , ma duceam si in poligonul de trageri daca ma chemau  lol
Gandeste=te ca te cheama odata, te cheama de 2 ori dar pana la urma daca tot refuzi nu o sa te mai cheme nimeni. Nu-ti place in club, da vrei sa socializezi cu ele! Nu conteaza ca nu iti place, te duci, bei si tu ceva, dai din fund de 2-3 ori si gata.
Si nu trebuie sa fii si tu prefacuta ca ele. Poti sa fii sincera si diplomata, fara sa fii ipocrita.

#12 2011-04-06 00:24:02

april sunset
Insomniac member

kathrynn a scris:

Gandeste=te ca te cheama odata, te cheama de 2 ori dar pana la urma daca tot refuzi nu o sa te mai cheme nimeni.

perfect constienta si de acest aspect! ideea este ca doar 2 colege m-au intrebat daca vin. am ajuns ieri la facultate cu X si Y a intrebat-o pe X daca merge in club. mie nu mi-a zis nimic, ca si cum "tu nici nu existi" nu-s paranoica deloc, credeti-ma! intentia ei a fost sa ma faca sa ma simt aiurea. n-a reusit atunci. dupa vreo 30 de minute m-a intrebat daca ies cu ele. i-am zis ca nu si a facut un botic asa "scump" si fals roll doar era clar ca ii este = cu 0 daca vin, dar numai asa de dragul actoriei forgetit

o alta fata cu care ma intelegeam bine si vorbeam foarte deschis despre aproape orice m-a intrebat daca ies. am zis ca nu, dar nici nu era atenta cand i-am raspuns. deci ce sa caut? cred ca si daca imi placea sa dansez nu ma duceam. nu pot sa stau cu cineva caruia nu-i place compania mea sau care nu simte nevoia sa fiu si eu prezenta.

am patit-o si-n liceu cu o fata pe care o consideram prietena. iesise cateva zile la rand cu anumite colege in oras. cand am vorbit cu ea imi zice "am iesit cu X, Y, Z, dar nici prin minte nu mi-a trecut sa te sun, dar te anunt data viitoare cand iesim" - voi v-ati mai fi dus dupa o asemenea replica?

bebe V., soarele si luna

#13 2011-04-06 00:31:16

kathrynn
Hero member

Ok, April, dar ce ai vrea? Sa se milogeasca de tine sa vii? Eu nu zic ca a fost un botic fals, putea foarte bine sa fie o grimasa de politete, mult mai bina decat sa fi zis: "no, n-ai decat, mie mi-e totuna daca vii sau nu".
Nu astepta - nici acum nici in alte situatii din viata - ca oameni sa se roage de tine!

#14 2011-04-06 00:34:12

april sunset
Insomniac member

nici n-am pretentia sa se roage de mine! ca mi-ar placea e partea a 2-a lol
dar pe una nici n-a interesat-o raspunsul meu, iar cealalta cred ca a simtit nevoia sa se auda vorbind si de aceea m-a intrebat forgetit

bebe V., soarele si luna

#15 2011-04-06 00:36:27

kathrynn
Hero member

Da ce nu am inteles eu prea bine: tie iti place de ele si vrei sa iesi cu ele? Sau nu iti place de ele dar vrei sa iesi cu ele ca sa nu te simiti singura?

#16 2011-04-06 00:39:52

april sunset
Insomniac member

nu-mi place de ele, dar nu vreau sa fiu singura. si nu stiu daca gresesc atunci cand ma indepartez de ele tocmai pt ca nu-mi sunt dragi deloc neutral nu stiu ce ar trebui sa fac incat sa trec peste antipatii si sa "ma bag in seama", sa nu mai fie iar ca in liceu unde nu am fost apropiata cu adevarat de nicio colega

bebe V., soarele si luna

#17 2011-04-06 00:46:59

kathrynn
Hero member

Atunci nu prea stiu ce sa zic pentru ca nu ma pricep deloc sa socializez cu persoane de care nu-mi place. Mai bine stau si tac si-mi vad de ale mele. Nu pot si nici nu incerc sa ma imprietenesc cu cineva care mi-e antipatic. Pot sa fiu amabila, draguta dar atat.

#18 2011-04-06 00:50:31

april sunset
Insomniac member

kathrynn a scris:

Mai bine stau si tac si-mi vad de ale mele

asta prefer si eu sa fac, dar in acelasi timp nu ma simt bine facand acest lucru...stiu ca-s dificila, nu reusesc nici eu sa realizez de fapt ce vreau supa

bebe V., soarele si luna

#19 2011-04-06 08:33:04

Loveable
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2008-02-12

eu nu am acum timp sa ma leg si de alte aspecte, poate o sa revin mai tarziu cu ele... nici nu am avut timp sa citesc decat primul tau post... insa ce pot sa iti zic e sa te imprietenesti cu cat mai multi colegi. nu trebuie sa fii prietena la catarama cu nimeni, dar sa te intelegi bine cu toti de la faculta, sa iesiti din cand in cand impreuna, sa socializati putin mai mult decat ceau ceau... pt ca persoanele cu care esti acum la faculta iti vor fi colegi "de breasla", vei avea nevoie de ei, si ei de tine, va veti invarti poate in aceleasi cercuri.. plus ca e cam singura perioada (daca mai e si asta) cand nu se fac neaparat prietenii bazate pe partea materiala sau pe statutul social...

hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.