homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Diversificarea-2-41

#761 2011-06-10 09:49:06

cocof
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2009-09-22

Re: Diversificarea-2

Neata papaciosilor !
Sanca, daca a ta mananca bucatele mari , super, bravo ei. Cu a mea la 1 an am plecat cu oala de ciorba de acasa  lol si blenderul  bang . Depinde de unde mancati, cat de incredere e locul respectiv. daca se gateste curat si ok, atunci poti incerca cev din meniul lor, dar ce te faci daca nu-i place, trebuie sa ai si planul 2 pregatit.
Noi de azi introducem si masa nr. 3 in meniu - respectiv incepem cu iaurtelul. M-a fortat din noi (tot piticul) sa fac asta pentru ca nu mai vroia sa ia laptele de la 6 decat cu lingurita. Adica nu-mi ajunge ca ma mulg si-i pun in bibe laptele, dar i-l mai dau si cu lingurita  bang  bang  bang
Acum vine intrebarea. Ce iaurt le dati bebeilor. Il dati simplu sau mai bagati ceva in el ? In ce cantitate ? Si cam ce le mai dati la masa de seara, avand in vedere ca noi inca nu mancam ou, ficatel, etc. Eu nici cereale nu i-am dat in lapte sau simple, din motiv de dolofaneala maxima, asa ca inca le evit.
Pentru azi am luat un iurt bio de capra , sa vedem.
Adina, eu am luat si legume si fructe din import ... chiar crezi ca sunt asa de "breze" ale noastre. Eu nu mai am incredere in nimic, decat in cele culese cu mana mea sau o alta mana de incredere din curte.
Eu , nu ma pot plange, papam bine, spre foarte bine, adica fructe cu branza papa cam 200gr la o masa , iar legume cu carnita  cam 250 gr. chiar duminica a papat peste 300 gr. , mai ales cada ii dau o combinatie cu rosie, fasole verde, morcov si putin unt. Acum, na, parca vad ca ne-am laudat si incepe sa faca nazuri, ca asa mi s-a mai intamplat.
azi avem para + mar + branzica + suc de 1/2 porto
dovlecel+ardei rosu + rosie + morcov + telina + carnita de pui
si seara incarcam pentru prima oara iaurtel
aaaa, si mai am o intrebare. Oare borcanelele facute de noi cu ppa de bebe nu se pot steriliza asa cum se face cu conservaraia de iarna (zacusca, compot. etc), adica fierte in borcanele ermetic inchise 40 de min ? In cazu acesta imi pot fabrica eu borcanele de concediu inca de acasa si nu m-as stresa pe drum ca se strica pentru ca in cazul asta nu e musai sa fie tinute la rece decat dupa ce se deschid. Eu una nu vad un impediment in a functiona treaba asta, numai ca nu am auzit la nimeni si ma gandesc ca o fi vre-o treaba de care nu stiu eu...

Ultima oara a fost editat de cocof (2011-06-10 10:55:37)

mami de cocosel din 12.11.10 hjarta
sjuk    ...O POVESTE... ...DOUA POVESTI...

#762 2011-06-10 10:21:56

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Azi i-am dat si eu Mariei pentru prima data capsuni. Sa vedem cum va reactiona

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#763 2011-06-10 10:50:55

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Neata buna  wave

Am inceput si noi sa papam cereale cat de cat regulat (din 2 in 2 zile), ii place la nebunie, sta cu gurita deschisa de nu apuc sa manevrez cu lingurita  forgetit

Vreau sa incep sa-i dau si suculete mai des, apoi sa trec la nectar (suc + pulpa), apoi incepem si noi cu supita de legume, peste vreo 2 saptamani... Am hotarat sa incepem nitel mai devreme, caci nu a luat nimic in greutate de 10 zile  cesafac

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#764 2011-06-10 10:52:30

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

coco, io cred ca merge f bine sa faci borcanele... timp si chef sa ai, da' cum tu est o super-mommy big_smile numa biscuitii sa-i cumperi lol

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#765 2011-06-10 11:37:15

cocof
Insomniac member

aaa, cu biscuitii  lol ... am inchis capitolul asta, nu-i de mine, frate !
daca as sti sigur ca functioneaza (cu toate ca nici eu nu vad impedimentul) m-as baga la o serie de borcanele - 2-3 ore alocate tarziu in noapte  lol in schimbul unor ore de libertate in concediu  happy zic ca merita .

Publicitate

loading...

#766 2011-06-10 11:49:22

adinagrig
Insomniac member
Inregistrat: 2008-06-05

cocof, legat de iaurt, eu as zice NU la cel de capra, ...noi mancam Covalact de tara, rar de tot Campina (de 2ori pana acum) si unul verde bio nemtesc(nu stiu cums e numeste il stiu dupa ambalaj)...la inceput (noi dupa 9 luni am introdus masa 3) noi mancam 1/2 obligatoiru cu cereale pt ca noi suntem slabuta...acum mancam unul intreg adica 150 gr tot cu cereale , dar il mananca si simplu...

cred ca merge faza cu borcanele, eu insa nu prea ma stresez, am deja unele din comert si o sa-i dau din astea....

iar legat de fructe si legume eu am incercat sa ma feresc cat am putut de astea de import, iar ce e autohton ii dau de la mine de la tara...spre ex rosii de la congelator de asta vara de la mine din gradina, le soct seara din congelator, dimineata le dau pieliata jos si semintele , sunt moi dar peste legumele la abur sau fierte merg de minune....

noi azi :
mango copt ( e a doua oara cand ii dau mango copt si il papa binisor) + ceva cereale + baut 1/2 de pahar de suc de morcov + portocala
spanac cu putin morcov, dovlecel, ardei,cartof + usturoi verde + ou
mamaliguta cu branza si iaurt si probabil putin unt...

9 ani de copilarie ....

#767 2011-06-10 12:03:11

cocof
Insomniac member

Adina am in frigider de ambele iaurturi, si de vaca si de capra. Ambele sunt BIO , nemtesti - Andechser natur. de ce nu capra ?  nustiu  Deci zici sa-i dau de vaca ?
La mine, se pare ca isi cere singur masa 3 in program, as mai fi amanat-o si eu. Dr. mi-a dat de ceva timp verde la masa de seara dar eu nu prea aveam de gand sa incep asa de repede. Aha, ii voi baga si eu puuutiiine cereale in iaurtel in concluzie...
Si eu am luat ieri un mango, maine cred ca il sevesc. Al meu clar, iubeste acriturile. Nu-i plac combinatiile dulci gen banana cu branza, dar daca bag si piersica sau portocala in combinatie, e super. Merele , in piata , le caut pe cele mai acre  tongue ...

Ultima oara a fost editat de cocof (2011-06-10 12:05:22)

#768 2011-06-10 12:33:52

katami
Platinum member

adina, de ce nu capra? e MULT mai bun, hipoalergen etc!!!!

coco, dc nu-i dai cereale simple? alea nu ingasa...

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#769 2011-06-10 12:37:45

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Eu ii dau de capra Mariei...de ce nu e ok?

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#770 2011-06-10 12:44:39

katami
Platinum member

eu stiu ca e chiar indicat

#771 2011-06-10 12:47:51

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

katami a scris:

eu stiu ca e chiar indicat

Si eu stiu la fel.

#772 2011-06-10 12:49:26

pokemon
Diamond member
De la: Craiova
Inregistrat: 2006-10-06

hello!
si eu stiu ca e indicat laptele de capra la bebei ca nua re deloc colesterol si nu mai stiu ce. am incercat si eu sa beau acum, da' mi-a fost peste puteri lol

Indragostita de bebe Razvan si de tatic de bebe Razvan ♥ 2 ani+ ♥
No matter how you feel. Get up, dress up, show up, and NEVER give up

#773 2011-06-10 13:00:34

katami
Platinum member

ce-ai cu el, bre, e buuuuun drool (io am zis, daca oi ajunge vrerodta sa am casuta visata in varf de munte, imi iau si capre hjarta lol  )

#774 2011-06-10 13:07:10

pokemon
Diamond member

kata, io nu voriam sa am nimic cu el, doar ca dupa 2 guri imi vine sa vars lol
am cautat in tot satul pe cineva sa aiba capre, am intrebat in stanga si in dreapta...am gasit, am dat comanda si cand a venit am constatat ca nu pot efectiv sa il beau cesafac

#775 2011-06-10 13:07:45

ginutza
Hero member
Inregistrat: 2007-09-19

yo n-am baut de lapte de capra niciodata, dar vb cu al meu ca ar fi bine sa ne luam o capra ca sa pape iarba din curte, sa nu mai creasca de juma de metru,sunt vreo 2600 m si e cam greu de intretinut,iar capra ar face toata treaba rotfl

noi, azi de dim piersica +banana
la pranz pui+mazare+dovlecel+cartof+morcov

Nu te poți simți în largul tău fără aprobarea ta.

#776 2011-06-10 13:09:52

pokemon
Diamond member

ginuta, intai ia si gusta ca si noi ne facusem planuri din astea rotfl2 cu tot riscul de a ne manca si copacii eram gata-gata sa o accept rotfl
si la noi partea noastra de teren e exact 2600 de m si mai e si a matusii inca pe atat smile iti dai seama ce fericire ar fi fost pe ea? big_smile

#777 2011-06-10 13:11:00

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

coco, de ceva timp tot rumeg la treaba asta cu mancatul in deplasarea ce va sa vina. si la un moment dat mi-a trasnit si mie ideea cu facutul de papa, pus la borcans si sterilizat  tummenupp  dar ca si tine, am nevoie sa-mi confirme cineva ca e ok, preferabil sa fi si practicat.
nu prea reusesc sa plec de acasa sa vad ce variante de pireute existe la borcanel dar ce-am vazut data trecuta nu m-a incantat deloc. tot felul de combinatii la care noi n-am ajuns inca, abia am gasit la humana unul cu morcov, pastarnac, telina, ulei de rapita care nici nu i-a placut deloc. de-aia as merge pe ceva facut de mine.

azi 70g impotriva vointei lui. nu cred ca fac bine ca insist dar daca ar fi dupa el nu stiu daca ar manca ceva. nu stiu cum sa fac  supa

are un gust mai ciudatel laptele de capra, dar daca iti place laptele in general, cum sunt eu (  drool  drool  drool ) merge.

#778 2011-06-10 13:12:43

katami
Platinum member

pokemon a scris:

ginuta, intai ia si gusta ca si noi ne facusem planuri din astea rotfl2 cu tot riscul de a ne manca si copacii eram gata-gata sa o accept rotfl
si la noi partea noastra de teren e exact 2600 de m si mai e si a matusii inca pe atat smile iti dai seama ce fericire ar fi fost pe ea? big_smile

io-mi dau seama ce fericire va fi pe voi&bebe drool

#779 2011-06-10 13:14:51

pokemon
Diamond member

kata, abia asteptam hjarta
si unde mai pui ca in aceeasi curte va sta si cumnta si fetita care are 9 luni, iar peste strada avem un baietel de 1 an big_smile ma astept la gradinita in curte la noi chicot

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.