Diversificarea-2-60
- passenger
- Addicted member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-10-16
Re: Diversificarea-2
eu branza o fac cu lp si o pastila de calciu lactic, o fac inainte de a o servi. ( cam 50 g iese ). nu trebuie lasata la scurs, ci o pun in strecuratoare si apas cu lingurita pana iese zerul de tot si devine cremoasa. ii dau zilnic si branza si carne de pasare. peste 2 sapt ii introduc iaurt si il voi face si pe ala tot in casa. e fff simplu de facut. tot peste 2 sapt ii voi da ou pt prima data, sper sa nu il urasca. eu il urasc.
spanacul se da mult mai tarziu. vreo 8 luni stiam eu.
Ultima oara a fost editat de passenger (2011-06-30 21:18:31)
- dana82
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-11
Aliy mersi de intrebare Alessia e bine, papa bine pentru o fetitza dimineata si seaa 200ml lapte, fructe(caisa,piersica,mar,banana)+cereale+branzica 200gr. ; la pranz 200 gr-215gr. legume cu carnita/ficat/ou +smantana/iaurt si la 6 cereale...cu care nu se prea mai impaca dar tot papa 150gr. cu multa rabdare din partea lui mami Cam asa stam noi cu masa ca nu am mai scris de mult pe aici... Eu branzica i-am dat de la inceeput din comert...covalct sau milli cand nu gasesc covalact. La fel si cu iaurtelul..covalct , il adoraaa LE spanacul eu i l-am bagat cam la 1 luna juma de la incepeerea diversificarii.Apropo de legume ea are asa introduse: pastarmac,patrunjel,morcov,cartof(dlce si normal)ardei verde gras, ardei capia, ceapa, usturoi, dovlecel,spanac,conopida. Inafara de telina si brocolii ce as mai putea sa0i mai bag nu mai stiu legume n-am idei LE mirik eu ii dau banana blenduita
Ultima oara a fost editat de dana82 (2011-06-30 22:22:48)
- adinagrig
- Insomniac member
- Inregistrat: 2008-06-05
dana poti sa mai bagi : fasole galbena pastai, gulie , cam pe astea le am eu in plus, gulia azi i-am pus putina, nu prea a mancat nu stiu daca de la ea, dsau nu a papat ca era super obosita...
pass cum faci iaurtul in casa?descrie asa ca pt clasa I (eu faceam mai demult iaurt pt noi , e adevarata a trecut ceva timp ,adica : incalzeam putin laptele(asta daca era uht, daca nu il fierbeam) si adaugam un iaurt din comert, amestecam si acopeream cu un prosop, lasam 24h si gata)
eu spanac i-am dat de pe al 7.5 luni cred, spre 8 oricum, si i-a placut, si acum ii dau si-l mananca cu placere...maaine asta avem in plan...
9 ani de copilarie ....
- ionela
- Insomniac member
- Inregistrat: 2006-03-24
eu fac iaurtul in felul urmator, cu lapte de la tara: - fierb laptele si il las sa se raceasca putin - intr-un pahar de 300 de grame pun 2 linguri de smantana si ung bine pe toti peretii...apoi torn laptele si gata. acum pt bebelusi nu cred ca e indicat la varste mici nici laptele de tara si nici smantana bio ca e cam grasa cred, dar se poate adapta reteta la nevoile lor.
- cocof
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-09-22
neata Iaurtelul il puti face si cu iaurt , nu numai cu smantana si iese foarte bun. Eu imi fac in special iarna ca il las pe calorifer pana dimineata , si se face : vara nu prea practic sportul asta. Eu ii dau bebelului iaurt din comert si de doua zile exersez si cu branzica din comert ca plec in vacanta si acolo nu-i mai pot face branzica. PAss, copii astia sa se ia de mana - nici al meu nu prefera gustul dulce, eu nu ii pot da banana simpla sau cum zici si tu, mar dulce - totul trebuie sa fie acrisor si atunci e ok. NU am mai dat d emult un raport al meselor. Avem cam asa; 10 - in general peste 200gr branzica +piersica +mar (asta avem astazi) 14 - peste 200gr (cam 250 de obicei) de carnita de pui + morcov+dovlecel+rosie + ardei si stam cu sucul de porto. laga noi sa mai "acrim" situata din cand in cand 18 - 19 - cam 180gr de iaurt + pepene galben + 4 biscuiti la culcare si all night long, titi - habar nu am cat si de cate ori ca e cu autoservire. Am facut 2 borcanase sterilizate de papa pe care le-am tinut 3 zile la temp. camerei. Am deschis unul ieri si a fost super bun - a papat piticul masa de pranz. Sterilizarea am facut-o asa: dupa ce am sterilizat borcanele goale in cuptor cam 1/4 ore si le-am umplut, le-am fiert , asa inchise ermetic cam 1 ora in apa, pe aragaz - e cam exagerat timpul de fierbere la ,mine.
- aliy
- Hero member
- Inregistrat: 2009-11-11
Papa bine Alessia bravo. fasole verde ai putea sa mai bagi (asa mi-a zis mie dr, pt varsta lor)
Miri, eu pisez cu furculita banana.
Spanacul cica se da de la 8 luni. eu azi incerc prima oara
Noi papam asa: la 10 (atunci se trez, mai nou)-lapte 230-250 ml la 13 fructe (mar, para, banana, piersica, nectarina)+biscuite sau cereale sau branzica (cand o accepta) cam 220 gr la 16 legume in diverse combinatii cu carnita sau ou (radacinoase, ardei caia si gras, cartof, fasole verde) cam 220 gr- de vreo 2 sapt am inc sa-i fac ardei umplut, perisoare, supa de galuste (cu ceea ce ii este pemis) ca sa-l apropii de mancarea "normala" la 19 -iaurt sau cereale cam 180 gr (am incercat si mamaliga cu branza si nu vrea; maine vreau sa caut gris pt bebei, sa incerc cu lapte) Stiti vreu gris special pt bebei? la 22-23 -230 lapte cu 2 cupe cereale
intre mese mai papa si vreo 2-3 biscuiti de la Plasmon (pt ca e pofticios si cum vede alti copii ca mananca ceva incepe swa maraie)
Coco, super ideea cu sterlizatul... eu nu stiu ce fac in concediu pt ca nu vrea mancarea la borcanel
Ultima oara a fost editat de aliy (2011-07-01 11:58:57)
Mamica de Eric Andrei
- adinagrig
- Insomniac member
mama da ce papa bebei vostri, eu nu mai cantaresc decat rar, dar nu trecem niciodata de 200 gr de legume, la fructe nu mai vorbesc, caci cred ca undeva la 100 gr, azi am pus is castronelul cu piure de necatrina pe mine, orcicum nu-l manca pe tot...
e buna ideea cu sterilizatul, bravo tie cocof....
aliy deja incerci sa-l aduci la mancare normala??? noi avem maine poimaine 1 an si inca nu ma incumet, , o sa incerc usor usor dupa 1 an...
azi noi avem spanac cu ceva legume si ou, si vreau sa-i pasez cu furculita sa vedem ce succesee avem....
ionela, smantana se da la bebei dar mai putin asa ca pt ei....legat de laptele de vaca de tara eu nu ma incumet inca, merg pe UHT.
9 ani de copilarie ....
- aliy
- Hero member
- Inregistrat: 2009-11-11
adina nuuu ... sa para cat mai "normala". dar nu folosesc sare sau alte condimente... de ex, compozitia la ardeiul umplut o fac din carnita de pui, morcov, un piccc de ceapa si orez... fara altceva. mai exact, incerc sa nu-i mai fac maclavait din toate legumele, dar orice ii fac e din legumele/ alimentele permise varstei lui
Ultima oara a fost editat de aliy (2011-07-01 13:07:39)
Mamica de Eric Andrei
- ddunia
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-07
- geasiemi06
- Full member
- Inregistrat: 2008-05-21
dim jumatate de par,jumatatate,para si 1/4 banana,a iesim cam 100 gr pranz mazare,rosie,morcov,orez,piept de pui 200gr la 17 ma gandesc sa-i dau branza cu nectarina 21 cereale
Alexia-Ioana 25 august 2010
- dana82
- Hero member
- mirik
- Insomniac member
- Inregistrat: 2009-12-17
Cea mai fericita mamica!!! Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010
- blueeyes
- Platinum member
- De la: BearLand
- Inregistrat: 2006-11-30
Bravo Sasha!
- Papucica
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-06-30
Bravo Sasha! Cum facem sa vii pe la noi si sa ii arati si fetei mele cum se mananca??? Azi de abia a papat 3 lingurite de cereale, legume nici nu i-am mai dat, ca sa nu ma enervez, a mancat tzatza toata ziua...
- ionela
- Insomniac member
- Inregistrat: 2006-03-24
adinagrig a scris:mama da ce papa bebei vostri, eu nu mai cantaresc decat rar, dar nu trecem niciodata de 200 gr de legume, la fructe nu mai vorbesc, caci cred ca undeva la 100 gr, azi am pus is castronelul cu piure de necatrina pe mine, orcicum nu-l manca pe tot...
e buna ideea cu sterilizatul, bravo tie cocof....
aliy deja incerci sa-l aduci la mancare normala??? noi avem maine poimaine 1 an si inca nu ma incumet, , o sa incerc usor usor dupa 1 an...
azi noi avem spanac cu ceva legume si ou, si vreau sa-i pasez cu furculita sa vedem ce succesee avem....
ionela, smantana se da la bebei dar mai putin asa ca pt ei....legat de laptele de vaca de tara eu nu ma incumet inca, merg pe UHT.
pai atunci poti face cu laptic din comert, fiert, racit, si cu o smantana ce are mai putina grasime
- passenger
- Addicted member
- Inregistrat: 2008-10-16
dana, eu orezul il fac la steamer 40 min. si apoi blenduit si gata., fara sare fara nimic. ii pun lp peste el sa il subtiez si i-l dau asa simplu sau cu un pic de banana pasata in el, sau nectarina.. depinde. de ex. acum ii fac orez cu lp si bag in compozitie si branza calcica.
adina, iaurtul il fac exact asa cum ai scris tu. reteta asta am gasit in toate revistele pt mamici. 600 ml lapte fiert si pun 2 lg mari de iarut covalact si las peste noapte la prins.
cocofan, eu sa il pacalesc la anumite alimente, tre'sa storc lamaie sau portocala si asa ii place
miri, eu carnea o fierb clasic pe foc pt ca eu arunc apa in care a fiert. la bebei asa mici nu se da inca supa de carne, ci supa de legume cu carne fiartaseparat
azi a papat :
la 10:30 - cereale humana si o banana pasata in compozitie ( 200 g ) la 15 - supa crema de legume ( rosie, dovlecel, cartof, ceapa, ceapa verde, fasole verde, radacina patrunjel, morcov ) plus piept curcan fiert. ( 200 ml ) , apoi o nectarina mare si suc de portocala acum ii voi da orez cu lp si branza calcica tzatza la greu
saptamana trecuta a luat 140 grame puiul
Ultima oara a fost editat de passenger (2011-07-01 18:58:57)
- sanca
- Hero member
- Inregistrat: 2005-09-13
eu absentez cu desavarsire de la acest topic pt ca daria nu mai mananca nimic nici ce manca cat de cat inainte!!
Daria Ioana - 06.08.2010
- adinagrig
- Insomniac member
am inteles pass, cred ca o sa fac si eu iaurt si manancam si noi....
noi azi am mancat prima mancarica integral neblenduita : bine am avut noroc ca a fost spanac cu legume si ou si le-am pasat destul de usor si de bine cu furculita, la masa de pranz nu a mancat decat 1/2 si in 20 min, eu una eram pregatita sa mai stau maxim 20 min pt restul, dar ea nu a mai avut rabdare, ii era si somn, restul l-a mancat la masa de seara cu iaurt.....
oricum e dificil la trecerea asta, dar na nu imposibil, nu imi e teama decat ca mananca mai putin si oricum ia putin in greutate....
pass a mea daca ia 140 gr pe luna sunt fericita, tu pe sapt e lux...
maine am in plan sa-i dau piure de cartofi, nu i-am dat niciodata pana acum, o sa il fac cu lapte si putin unt....parca vad ca ma entuziasmez ca o sa manncace si iar patesc ca data trecuta cand ia 2-3 lingurite si gata...
ce mirodenii pot sa folosesc la mancarea lor???? adica ce e permis si nu e alergen, etc
9 ani de copilarie ....
- dana82
- Hero member
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|