homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Diversificarea-2-71

#1331 2011-07-12 16:32:26

mirik
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-17

Re: Diversificarea-2

Nu vrei sa-ti raspund nu? tongue
Gata bre m-am linistit, ma gandeam si eu sa nu privez copilul de fier ...una...alta tongue

Cea mai fericita mamica!!!
Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010

#1332 2011-07-12 16:49:57

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16

asa mi-a dat dr. sa ii dau, si asta voi face. 
i-am spus ca nu mananca bine si in plus, saptamana asta a scazut in greutate 100 g.  supa  mie una nu imi place situatia asta, stagneaza de ceva vreme, uneori in 7 zile abia-abia daca pune pe el 100 g si alteori nu pune nimic, iar sapt trecuta a scazut. nu vreau sa il vad gras, ci vreau sa manance diversificat, asta insemnand : cereale, fructe, legume si lactate. al meu pana acum din toate astea accepta cu usurinta doar masa de legume ( cu carne/ou ), la restul e un chin, nu deschide gura si uneori abia daca ii dau 30 g. eu una nu accept ideea ca la varsta asta ( 7 luni ) daca nu mananca o masa , las'ca ii dau tzatza.  neutral  eu cred ca nu mai suplineste sanul ceea ce trebuie sa consume un copil de 7 luni la o masa. nu poate inlocui o masa. ii dau san toata noaptea , non stop, si ziua cand vrea el, dar nu vreau sa ajung sa alaptez exclusiv, ca acum 5 luni..  neutral

czuky, pentru ca eu vreau sa manance ce trebuie, nu ce vrea el.  tongue

pai fetelor, asa am vazut si eu bebei la cabinet slaaaabuti rau de tot  supa , se chinuiau mamele lor cu ei sa le pape macar 3 lingurite la o masa... dar eu una nu ma gandesc ca se poate si mai rau, ca daca ar fi asa... m-as multumi cu o inghititura-doua la o masa de fructe. pur si simplu vreau sa pape ca inainte sau macar ce e necesar sa pape in 24 ore. si doar legumele si carnea... nu cred ca e ok.

kata, nush de reactii la branza si lapte de vaca, eu doar am observat ca ii bolborosea burta de fiecare data dupa branza facuta cu lapte de vaca, asa ca l-am bagat pe lp si de atunci e ff bine. smile  a, si dupa mar crud plangea de fiecare data asa ca l-am zburat din meniu demult.

Ultima oara a fost editat de passenger (2011-07-12 16:54:11)

#1333 2011-07-12 16:54:09

mirik
Insomniac member

Auzi mai pasucule tu ziceai ca nu-ti place branza nu?Daca iti dau ceva de pofta de mancare o mananci?  spranceana

#1334 2011-07-12 16:56:16

passenger
Addicted member

pai daca mi-e foame tare, da. big_smile
oricum nu ii strica vitaminele astea, clar. este un copil anemic ( 10 fierul in loc de 12 ) iar prin laptele meu mare lucru nu cred ca i-am dat pana acum avand in vedere ca eu insami mananc ca o vrabie, asa de putin si prost. ( nu mananc ou. carne- doar pui din comert. sa nu vad ficat si alte maruntaie.nu mananc verdeturi si cruditati ca nu-mi plac, nu mananc paine, lactate, legume prefer doar cateva .. )

Ultima oara a fost editat de passenger (2011-07-12 16:57:49)

#1335 2011-07-12 16:58:43

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

miri, nu-i asa matematic wink relax

pass, dea Domnu sa gresesc, dar, de obicei, fortandu-i... prind aversiune si refuza si ce la placea inainte...
eu NU am fortat, doar am insistat ceva mai mult si am facut si tampenia de a-l hrani cu atentia distrasa (cum zici si tu ca faci)... acu urla numa cand ma aporpii de gura lui, tre sa prind sa-i bag in gura cumva mancarea ca sa-i dea de gust si s0o acccepte, dupa care poate radd castronul. e pur psihic. si repet, n-am legat copilu' de scaun, nici nu i-am bagat cu frta in gura, doar l-am sacait supa dupa parerea mea nici macar nu l-am sacait mult, dar... parerea lui e alta

(refuza=strange din dinti, se arunca pe spate urland... urland... urland... iar daca mancarea, fie ea cat de buna si preferata, ajunge in gura altfel decat cu voia lui, baga mana in gura si se sterge nervos pe limba... urland smile moment in care te relaxezi cu "ce tre sa manance" si-l lasi sa manance exact ce vrea, bucurandu-te din plin pt un stomac plin cu visine semi-mestecate, ca masa de pranz (la noi, azi smile ) ).

repet, dea Dumnezeu sa ma insel

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#1336 2011-07-12 17:00:56

lucky777
Insomniac member
De la: Cluj-Napoca
Inregistrat: 2007-11-22

of, Kata...suna cunoscut grater

17.08.2010 Tudor Andrei smile
Doamne, iti multumesc pentru minune!

#1337 2011-07-12 17:07:13

mirik
Insomniac member

Pai la ce scri tu ai nevoie de ele nu Sebi lol
Deci tu vrei sa mergi pe principiul mort de foame sa accepte si pietre  rotfl Daca vrei tu cu orice pret sa le manance combina cu ce ii place lui(de ex cu legume), sa fa-i suc de fructe, da-i cereale cu fructe(care contin fructe).

#1338 2011-07-12 17:26:32

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

passenger a scris:

czuky, pentru ca eu vreau sa manance ce trebuie, nu ce vrea el.  tongue

Sa nu fie cu suparare, dar TU mananci numai ce trebuie?  nustiu Nu ai gusturi, preferinte, nu iti plac unele lucruri mai tare decat altele?  spranceana

Parerea mea (proprie si personala) e ca un copil nu trebuie fortat sa manance, asa ajungi la maturitate sa urasti spanacul, broccoli, sfecla etc., ca ti le-au bagat pe gat pentru ca asa TREBUIE.  nustiu

Repet, sa nu fie cu suparare, daca deranjeaza postul, imi cer iertare si-l sterg  kram

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#1339 2011-07-12 17:59:57

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

kata, si noua ne a dat doc infant formula dar mi-am facut socoteala ca ma ajunge prea mult cu tot cu transport si pur si simplu nu cred ca in ea sta rezolvarea problemelor noastre. asa ca n-am mai luat-o.
suna sumbru rau ce povestesti  supa

miri, ce bine papa sasha  applause  care-i reteta?  big_smile

#1340 2011-07-12 18:00:07

passenger
Addicted member

noi am crescut mancand ce trebuie si ce ne dadeau parintii, la 6-7 luni nu tre'sa aleaga ce are el chef sa manance. la 30 de ani cat avem noi, da, sa fie simandicos daca asa doreste; nu stiu cum va ajunge un copil la maturitate daca in perioada asta mananca ... 3 caise si 40 g branza calcica, o zi intreaga.   spranceana  bang eu sper sa reusesc sa il pacalesc cumva, in continuare ma straduiesc sa ii dau tot ce are nevoie un copil asa mic.  smile

inca ceva , voi credeti ca il fortez? yikes  nu il leg, nu il tin in scaun cu forta, nu il brutalizez, nu ii tin gura deschisa in ciuda vointei lui. eu doar incerc sa il "pacalesc" sa accepte si mesele astea dulci. caut in continuare solutii insa eu spre deosebire de blue si kata, de exemplu, nu ma multumesc zicandu-mi ca va creste si cu visine. big_smile deci, daca aveti idei de cum se pacalesc bebeii sa pape si altceva decat le face placere,..   big_smile

Ultima oara a fost editat de passenger (2011-07-12 18:05:08)

#1341 2011-07-12 18:12:50

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

pass, din punctul meu de vedere:
- da, fortezi (nu tre neaparat sa-llegi de scaun ca sa fortezi)
-da, gresesti f tare, ei tre sa-si poata exprima preferintele si la varste mici, e firesc sa aiba drepturi la alegeri si sa nu fie obligati sa acepte ceva doar pt ca asa ai tu (ala mare care are puterea asupra unui mic care n-o are) chef.

nu spun deloc cu rautate, e treaba ta ce alegi pt copilul tau, dar asta e parerea mea (si nu sterg postu, chiar daca te superi smile ).

garga, pt mie nu-i sumbru, ca e pe tzatza... sumbru e sa-l doara burta, nu asta smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1342 2011-07-12 18:34:13

mirik
Insomniac member

Garga pur si simplu a inceput sa manance, indeosebi dupa ce am introdus carnita nustiu bine ca a inceput sa manance bine si fructele deci nu cred ca este carnita "de vina"  nustiu poate ca acum constientizeaza ca mananca de foame ....habar n-am dar sper sa tina  rugaciune i sa dea Domnul sa fie la toti copiii asa  rugaciune

#1343 2011-07-12 19:22:29

gargarita
Moderator

n-are de ce sa nu tina, el e un mancacios de fel smile

#1344 2011-07-12 19:42:22

GeoGeo
Hero member
Inregistrat: 2010-02-15

buna fetelor ...

legat  de papat asa in general , voi ati incercat sa le dati cu voi la masa ? (gatiti ce trebuie pt bebe, va asezati frumos cu el in brate la masa si incepeti sa papati cu pofta fara sa il bagati in seama ... asteptati sa ceara. majoritatea o fac - toti pe care i-am vazut io - iar fata mea asa a mancat si carnita , si legume, si ficatel ... chestii de care nu se atingea inainte) . in plus eu doar estimez asa cantitatea ... cat imi intra mie in causul palmei / 2 linguri mari de supa... etc, nu masor/nu cantaresc si daca ia doua guri si nu mai vrea o lasa in pace ...

acum eu stiam ca pana pe la 2 ani e ok sa pape cu figuri .. ca cica pana la 2 ani laptele ok, nu neaparat suficient (mai ales dc e lp) , dar dc bebe nu papa mancarica dar papa lapte nu e asa grav smile 
dc e pe san, chiar nu cred ca e mare bai ... kata , cris e slabut ?

yes it's official  : sunt mamiiiicaaaa ! smile

#1345 2011-07-12 20:15:46

gargarita
Moderator

geo, eu chiar am incercat  sad . dar poate e prea mic Stef  hmm

#1346 2011-07-12 22:20:42

stefany
Sr. member
Inregistrat: 2007-07-22

Azi am introdus si eu branzica calcica...a iesit super ok multumita sfaturilor voastre  tummenupp Am blenduit-o cu un mar copt si o lingura de cereale.A mancat puiul cam o  jumatate din ce i-am pregatit(nu stiu gramajul)...de vreo 2 ori a deschis el gura si in rest l-am pacalit.Cand nu ii place sau nu mai vrea, tine gura inchisa si pot sa stau eu si in cap ca nu-l mai conving s-o deschida.Rade ca o donsoara simandicoasa ,cu buzele tuguiate lol Si eu rad de el dar in sinea mea imi vine sa plang ...off iar n-a mancat,iar am gresit eu cu ceva... neutral
Intrebarea mea este:pot sa-i dau branzica si in loc de pranz intr-o alta combinatie decat cu mar copt? Asta ptr ca puiul meu detesta legumele si nu mai vreau sa il fortez(deja am incercat toate combinatiile posibile de vreo o luna incoace si cel mai mult a papat 6lg)...si apropos de ce ziceai tu Kata ,mi-e sa nu fii prins aversiune fata de ele si sa nu le mai accepte decat pe la 1 an,2 cesafac La capitolul asta cel mai bun sfat l-am primit de la tata ieri la telefon cand ma plangeam ca copchilul meu nu vrea sa manance legumele...Imi zice tata:''Da-i copilului ce-i place ,nu-l mai chinui cu ce vrei tu.Da-i ce vrea el...''Am ramas wow dar judecand mai bine,cred ca are oarecum dreptate(asta apropos si de discutiile de aici). Ma consolez cu ideea ca si maine e o zi si poate,poate..
Geo,o sa incerc si varianta mancatului cu noi la masa.Suna bine,poate da rezultate si la noi! I-am mai comandat si scaun de masa...momentan e ptr joaca,in nici un caz ptr mancat dumbom Asa cat sa mai ocupe putin spatiu in casa lol

Din 9.12.2010 viata mea s-a schimbat

#1347 2011-07-12 22:31:26

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Pass, cum poti tu sa te stresezi cand Sebi mananca ok zic eu si e si destul de grasut??? Normal ca mai stagneaza sau mai si scad putin ca daca ar pune in continuare cate 1 kg pe luna ca la inceput unde am ajunge?

Si am vrut de mult sa zic.....mie mi se pare ca mananca prea diversificat pentru un bebe de 7 luni....dar e doar simpla mea parere smile

Si inca ceva....eu nu am alaptat dar sunt absolut convinsa ca pentru el laptele tau ii ofera exact nutrientii de care are nevoie la varsta asta fara sa fie nevoie de vitaminele alea....dar iar este simpla mea parere wink

#1348 2011-07-12 22:36:32

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Pass, SEbi mananca foarte bine pentru varsta lui..nu te ingrijora ca nu mai pune sau scade...e perfect normal...Ce sa mai spun atunci de Maria mea? Nu vitaminele il vor face sa pape frcutele...poate nu le prefera INCA.

Maria nu are rabdare la masa si atunci trebuie sa ii dau ceva de mosmondit in timp ce ii dau papa.

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

#1349 2011-07-12 22:42:26

rruxxy
Platinum member
Inregistrat: 2008-11-17

Andreea, asa e si Vlad....zice ca vrea papa dar se plictiseste repede si trebuie sa mestereasca ceva in timpul mesei smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.