homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Diversificarea-2-78

#1464 2011-07-16 19:02:15

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Re: Diversificarea-2

Eu nu stiu cum poti sa zici ca banana aia 'clonata' e egala cu laptele matern bang

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#1465 2011-07-16 22:58:40

czuky
Hero member
De la: timisoara, mosnita noua
Inregistrat: 2010-03-11
Site

passenger a scris:

10 - o cutie de Baby Yogo cu piersici
15 - supa crema de legume + piept de curcan si lapte praf pt subtiere ( 250 g )
intre mese 2 biscuiti Organix
acum ii dau orez blenduit + lapte

rentul asta mi s-a spus initial sa nu ii dau.
nu ma deranjeaza deloc ca ma contrazici si "te iei" de mine,  big_smile
tie ti se par neortodoxe metodele mele de hranire a copilului, dar si mie - ale tale ( cu alaptatul in loc de o masa, sau cu visine all day long big_smile ) asa ca suntem chit.

baiatu nasilor nostrii are 3 ani ,nu este alptat dar bea lapte la greu si are zile cand nu vrea decat lapte.ce poti face in situatia asta?sa il fortezi?

si faza cu laptele matermn ai dreptate multe rahaturi din ce mancam se duce acolo dar sa nu exageram.totusi daca e asa de c mai alptezi nustiu

brovo Sebi mancacios ce esti puss

Mamica de Natalia Stefania..multumim Doamne 29.11.2010
Nimic nu doare mai tare,decat lucrul pe care l-ai inteles prea tarziu.

bebe    26+ <3

#1466 2011-07-16 23:36:36

dana82
Hero member
Inregistrat: 2009-12-11

De ce pepene vorbiti voi? galben sau rosu? as vrea si eu sa-i dau ... n-am auzit pana acuma a fi indigest  nustiu
De banana in schimb stiu ca e trecuta la NU si pe listele pediatrelor de la noi...

#1467 2011-07-17 08:48:34

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

passenger a scris:

banana e alergen???  neutral

mai exact semintele ei

vizavi de chimicareli, kata  rotfl  nu stii ca laptele matern este unul dintre cele mai chimicarelizate alimente?  wink tot ce ingurgitam noi, chimizat la greu, se duce la pui. deci, banana pe care o are Sebi in burtica acum este fix egal cu laptele din tzatza mea, din punctul asta de vedere.

wrong. pt ca io nu mananc chimizat smile

si da, eu nu ii dau pepene ultra-"romanesc"  roll

chiar presupunand ca nu e ultra romanesc (desi e), pepenele (tot de la dr pediatr citire) e unul dintre cele mai putin chimizate fructe, din cauza ca retine chimicarelile in coaja groasa wink

tie ti se par neortodoxe metodele mele de hranire a copilului, dar si mie - ale tale ( cu alaptatul in loc de o masa, sau cu visine all day long big_smile ) asa ca suntem chit.

io ma rog, pe bune, fara pic de ironie, sa nu ajungi vreodata sa intelegi ce inseamna visine all day long. pt ca NU asta sustineam smile iti zieam, doar, ca tu te stresezi foarte tare si FOARTE DEGEABA cu cantitatile. asta cu visinele era un exemplu extrem, la care sper sa NU ajungeti smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1468 2011-07-17 09:00:26

Andreed
Addicted member
De la: Timisoara
Inregistrat: 2009-07-06
Site

Oare  daca ii fierb fructele, adica sa ii fac compot mai ferementeaza in stomac? nu mai stiu ce sa ii fac la micul dejun supa

Mami de 2 minuni: Maria & Matei

Publicitate

loading...

#1469 2011-07-17 09:36:36

czuky
Hero member
Site

dana82 a scris:

De ce pepene vorbiti voi? galben sau rosu? as vrea si eu sa-i dau ... n-am auzit pana acuma a fi indigest  nustiu
De banana in schimb stiu ca e trecuta la NU si pe listele pediatrelor de la noi...

da ,de cel galben se vorbeste  puss

Ultima oara a fost editat de czuky (2011-07-17 09:36:57)

bebe    26+ <3

#1470 2011-07-17 10:32:03

katami
Platinum member

eu ma ref la ala rosu, dar e valabil si pt el galben, si rmanesc (ala dungat pe coaja, cu miez fainos).. de ala galben "ananas" si eu i-am dat abia vara asta, desi nu cred a e bai, teoretyic... dar ala da, mi se pare si mie ceva mai greu digerabil

andreea, nu mai fermenteaza, poti sa-i facic ompot linistita. io-i mai faceam compot in care pueam sa fiarba gris... si iesea un gris cu fructe... adaugam putina miere si putina scortisoara si ii placea f mult smile

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#1471 2011-07-17 10:36:20

passenger
Addicted member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-10-16

blue, daca citeai cu atentie descopereai in ce context am spus ce am spus. circula si un documentar vizavi de subiectul asta, cauta-l daca vrei.

kata, nu este adevarat. asta crezi tu, insa e dovedit ca absolut nimeni nu mananca strict bio in zilele in care traim. 
aici e cu dus si intors, depinde ce pediatru ai tu. nu orice absolvent de Fac. de medicina este medic.

da, kata, ma stresez f tare dar nu degeaba, aseara l-am cantarit pe copil din nou si a scazut inca o suta de grame, in 3 zile. a ajuns la 8.500 g si avea 9 si ceva. de ce slabeste, nu imi dau seama... cert e ca nu este normal sa slabeasca! inteleg sa stagneze din cand in cand, insa chiar sa dea jos desi nu e infometat........ nu mai inteleg nimic, imi vine sa imi iau campii cand il urc pe cantar si vad din ce in ce mai putin...  acum am ajuns sa ma rog sa vad greutatea precedenta pe cantar

#1472 2011-07-17 10:47:27

katami
Platinum member

passenger a scris:

kata, nu este adevarat. asta crezi tu, insa e dovedit ca absolut nimeni nu mananca strict bio in zilele in care traim.

100% nu, dar mananc: carne de la tara, branza de la tara, oua de la tara, fructe si legume de la tara... nu mezeluri, nu junkarii, nu sucuri etc... mai bag cate o ciocolata neagra. io ma declar multumita, atat de ine, cat si de laptele meu smile

aici e cu dus si intors, depinde ce pediatru ai tu. nu orice absolvent de Fac. de medicina este medic.

de acord, da' nu vaz de ce jignesti aiurea, io in niciun caz n-o ridic in slavi pe tanti pediatra mea, are ipsuri cu caaruuul.... dar si dr tau are si toti au... pe principiul asta, pot si io sa zic ca ce ti-a recomandat tie (prune, de ex) mi se pare o deosebita adberatie, ca deh, nu toti care au terminat medicina is medici. asa nu mai avem incredere in nimeni big_smile (si eu NU sustin - stii bine - ca ce zice medicul e sfant, dar anumite informatii pe are le mi trecem si prin filtrul gandirii personale... sunt ok, zic eu smile )

da, kata, ma stresez f tare dar nu degeaba, aseara l-am cantarit pe copil din nou si a scazut inca o suta de grame, in 3 zile. a ajuns la 8.500 g si avea 9 si ceva. de ce slabeste, nu imi dau seama... cert e ca nu este normal sa slabeasca! inteleg sa stagneze din cand in cand, insa chiar sa dea jos desi nu e infometat........ nu mai inteleg nimic, imi vine sa imi iau campii cand il urc pe cantar si vad din ce in ce mai putin...  acum am ajuns sa ma rog sa vad greutatea precedenta pe cantar

eu iar dau un exemplu pur personal, pe care il iei cum vrei: cris a mancat f (FOARTE) bine inte 1 an si 2 luni si 1 an si 5 luni... si nu a pus pe el nici maca un gram. nimic, nema. si io faea mancare tot mai concntrtata, mai satioasa, "sa-i ajunga". de cand e pe laptic si fructe si ciugulit mancarea, ia iar in greutate. concluzia mea a fost ca el nu asimila mancarurile "zdravene" (carne, supe etc), erau prea "grele" pt el. in schimb din  putinl pe care il mananca acum plus lapte, creste.... si isi ia si vit, fier etc smile
e doar o idee

#1473 2011-07-17 11:04:39

stefany
Sr. member
Inregistrat: 2007-07-22

Pass poate creste in inaltime Sebicu.Incearca sa nu te mai stresezi atat ca mai rau iti faci si lui si tie par Ce sa mai zic de noi, ca nici n-am ajuns la 8 kg inca? Ne invartim pe la 7900g de vreo o luna si nu mai ia in greutate ca inainte asta-i clar! Dar eu vad ca-i vioi, papa numai ce-i place si ii tin isonu...ce as putea sa-i fac? Mancare cu forta nu poti sa-i dai...asa ca te multumesti si cu cereale si lapte sau numai tzitzi all day long(cand e cazul)...Au si ei perioadele lor,cu sau fara pofta de mancare...ca si noi adultii nustiu
Eu i-am dat banana ptr simplu fapt ca aia ii place si o mananca cu placere. In schimb l-a constipat si acum ii dau banana in comb cu para (para mai multa) si e cat de cat ok.
Le : Kata e super ''regimul'' tau bio! tummenupp 100% BIO E IMPOSIBIL dar tu tinzi spre el puss Si eu cam tot asa mananc,excluzand carnea...dar eu zic ca-i ok(si medicul)

Ultima oara a fost editat de stefany (2011-07-17 11:13:37)

Din 9.12.2010 viata mea s-a schimbat

#1474 2011-07-17 11:30:23

czuky
Hero member
Site

iar ma bag ca musca in lapte lol

documentare si studii stintifice referiotare la orice gaeseti.daca cineva nu e pro a;ptare va gasi ca maxim pana la 4 luni se alpteaza un copil ca dupaia nu isi mai are rostu si numai rau ii faci cu chestile care trec prin lapte si plus idea unor psihologi ca daca treci cu alterea de 6 luni va fii obsedat de tzatza,mamos.

daca esti pro alptare atunci gasesti studii ca cel mai bine e sa alptezi exclusiv pana la 6 luni apoi sa incepi diversificarea si sa alptezi linistita minim 2 ani de zile.pshologi care au ajuns la concluzia ca de fapt nu va fii mamos copilul ci din potriva chiar mai independent.

cum mai nou apa nu trebe consumata 1,5-2 litri pe zii nici in caldurile astea mari ca mai mult rau fac si ca cei care spun dac anu le bei se pot intampla tot felu de afectiuni rezultatul lor fiind spitalizarea.asta e cum vrei sa vezi lucrurile.

pass si eu am incedere in medicu meu,dar ma enrveaza enorm ca nici macar nu stie de recomandarile oms care nu sunt degeaba.

nu stiu ce sa zic referitor la faptu ca sebicu slabeste sad dar zic si eu nu si-a luat si el avnt?nu a inceput sa se msite mai mult decat ianinte sa experimenteze tot felu de chestii.ca la noi asa e.si nici nu o cantares saptamanal ca nu ii vad rostu de stresu acesta continuu.daca ma chinui sai dau mai multa mancare oricum nu manca.

Ultima oara a fost editat de czuky (2011-07-17 11:33:44)

bebe    26+ <3

#1475 2011-07-17 11:42:49

katami
Platinum member

stef, si eu i-am dat lucris bananana dupa 10 luni parca, pt ca era iarna si nu gaseam fructe de-ale noastre. si nu vreau sa se inteleaga gresit, nu-s paranoica, nu-s anti-banane la copii, dar, daca tot te bati cu pumnu-n chiept ca respecti sfaturile medicului, si, de fapt, n-o faci taman unde erau mai utile... atunci nu da cu pietre-n... pepeni tongue

pass, ref la slabit, parerea mea e ca e din cauza ca nu mai suge la fel de mult, iar mancarea nu e pregatit sa o asimileze. pana la 1 an, laptele tre sa afie baza alimentatiei. dar e doar parerea mea si pot sa gresesc.

#1476 2011-07-17 11:47:15

dana82
Hero member
Inregistrat: 2009-12-11

aha, deci e ok si rosu si galben...ia sa incercam si noi  happydance  ms kata si czuky
Kata si eu zic ca ai un regim de mancat f sanatos!  applause

#1477 2011-07-17 11:52:44

katami
Platinum member

cresteti mari puss

#1478 2011-07-17 11:58:53

stefany
Sr. member
Inregistrat: 2007-07-22

katami a scris:

stef, si eu i-am dat lucris bananana dupa 10 luni parca, pt ca era iarna si nu gaseam fructe de-ale noastre. si nu vreau sa se inteleaga gresit, nu-s paranoica, nu-s anti-banane la copii, dar, daca tot te bati cu pumnu-n chiept ca respecti sfaturile medicului, si, de fapt, n-o faci taman unde erau mai utile... atunci nu da cu pietre-n... pepeni tongue

pass, ref la slabit, parerea mea e ca e din cauza ca nu mai suge la fel de mult, iar mancarea nu e pregatit sa o asimileze. pana la 1 an, laptele tre sa afie baza alimentatiei. dar e doar parerea mea si pot sa gresesc.

Kata total de acord si cu aliniatul 1 si cu aliniatul 2  tummenupp
Pass este ff probabil ca Sebi sa nu asimileze solidele bine,atata timp cat laptele-i baza pana la 1 an cel putin ,eu asa stiu nustiu (el cat a fost alaptat exclusiv crestea suuper bine daca imi aduc eu bine aminte) Pediatrul vostru ce a zis in leg cu scaderea in greutate?

Din 9.12.2010 viata mea s-a schimbat

#1479 2011-07-17 12:02:04

mirik
Insomniac member
Inregistrat: 2009-12-17

Dana eu i-am dat galben si a fost ok Sasha  nustiu

210g mar cu cereale

Cea mai fericita mamica!!!
Cea mai frumoasa zi 28-XII-2010

#1480 2011-07-17 12:11:03

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

Eu i-am dat Dariei si pepene rosu si pepene galben:), nu am mai intrebat pediatrul daca are sau nu are voie.

Pass, ca sa nu te mai stresezi, cantareste-l o data pe luna...parerea mea, stresul nu iti face bine nici tie si nici bebelinului. Intradevar, nu mi se pare normal sa slabeasca asa mult intr-un timp atat de scurt, poate ar trebui sa ii faci niste analize, o hemograma...daca analizele sunt bine inseamna ca alta e buba.

Eu nu am mai cantarit-o pe Daria de vreo 4 luni, nu am cantar la tara si nici nu mai sunt obsedata de asta, atata timp cat e activa, vioaie, vesela, mananca...ce rost are sa ma agit?

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

#1481 2011-07-17 12:17:58

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Eu zic ca te-ai suparat degeaba pass, treaba ta daca iti consideri laptele prost, eu il consider pe al meu bun, cat timp nu mananc prostii smile

Legat de slabit, sunt de acord cu fetele: cat timp ii dadeam lui David suc de morcov + mar si cereale, nu a luat nimic in greutate (pe la 5 luni a si slabit), iar cand am revenit la alaptat exclusiv, pana la 6 luni, a luat 400 g pana la sfarsitul lunii. Asta ca sa dovedesc cat de prost e laptele matern tongue

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#1482 2011-07-17 12:35:14

nico12345
Full member
Inregistrat: 2009-11-19

Mie mi se pare normal sa stagneze , chiar sa scada putin in greutate dar nu peste 500 de grame asa cum spune Pass, intr-un timp asa de scurt...acum depinde si de copil, nu stiu ce sa spun...

Are mami o fetita cat un ghemotoc  hjarta  hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.