homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Din nou despre candidoza...

#1 2011-05-19 16:08:48

madutza007
New member
Inregistrat: 2011-05-19

din nou despre candidoza...

Buna fetelor.Sunt noua aici pe forum,dar tot timpul am intrat s am mai citit una alta.De data aceasta eu sunt ce-a cu probleme...de ceva timp ma confrunt cu o problema ce eu zic ca este candidoza.Acum cateva saptamani am fost foarte racita si am luat niste antibiotice puternice,din cate am inteles erau pe baza de ciuperci,nu stiu daca asta are vreo importanta.Imediat dupa tratament,dupa ce mi-am revenit,am inceput sa am mancarimi in zona genitala.Am scurgeri abundente de culoare alba,branzoasa,insa fara miros.Nu am usturimi la urinare,doar mancarimi ingrozitoare!!
Ce ma ingrijoreaza este faptul ca mi-a aparut intre labiile superioare o iritatie sa-i zic asa..sunt foarte multe punctulete mici si albe..si arata ca si cum m-as fi scarpinat si sa intins.Nu stiu exact cum sa va explic...
Tin sa precizez ca am partener stabil de 4 ani,si nu am facut sex propriu zic sa spun asa....am avut parte de momente intime,dar nu sex cu penetrare.M-am spalat cu Femigin..am folosit crema clotrimazol....iar acum am inceput un tratament cu Cuminol+Flucovim.Am pus intr-o seara si Gynozol,si l-am suportat bine,insa a doua seara cand l-am pus nu am mai rezistat din cauza mancarimilor produse.
Voi ce credeti ca este?? Am uitat sa mentionez ca mi se pare ca este umflata si rosie tot timpu...Astept raspunsurile voastre rotfl

#2 2011-05-19 16:15:21

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Re: din nou despre candidoza...

Pai ce raspuns ti s-ar putea da pe forum?
Analiza de secretie + antibiograma/antifungigrama.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#3 2011-05-19 16:22:46

madutza007
New member
Inregistrat: 2011-05-19

Eu am pus o intrebare despre o problema a mea.Pana ajung la doctor,as vrea sa aud o parere,poate mai e cineva care a patit asa ceva si stie despre ce vorbesc.

#4 2011-05-19 16:28:13

yoyolina
Moderator

Pana ajungeai la un doctor trebuia sa iei ceva care sa te space de mancarime, nu sa bagi ovule si pastile pana nu stii exact ce ai.

#5 2011-05-19 17:10:42

alizze
New member
Inregistrat: 2009-11-09

daca iei medicamente aiuria, gen ovulele dupa ureche, risti sa cresti rezistenta candidei...

Publicitate

loading...

#6 2011-05-19 17:19:05

Melita
Hero member
Inregistrat: 2011-01-07

In primul rand nu stiu de ce razi la sfarsit pt ca ceea ce ai e o problema. In al doilea rand, faptul ca ai inceput sa-ti administrezi medicaamente e cea mai mare prostie pe care puteai sa o faci, bine, poate doar administrarea clotrimazolului nu mi se pare grava pt ca stiu sigur ca e destinat mancarimilor si eventualelor rani, in plus se foloseste pt mai multe probleme. In al treilea rand daca ai fi pus intrebarea mai devreme ti-as fi zis sa te speli extern cu bicarbonat si sa mergi urgent la medic.

”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)

#7 2011-05-19 17:29:02

yoyolina
Moderator

Ideea de baza: nu mai lua nici un tratament local si nici o pastila pana nu iti faci analizele.
Apropo, cum ai bagat tu ovul daca esti virgina?

#8 2011-05-24 15:17:21

Karina_
Full member
Inregistrat: 2010-12-16

Buna ziua fetelor. Am o intrebare. Acum o luna am fost la ginecolog, am facut o analiza a secretiei vaginale, mi s-a spus ca am candida si mi s-a dat tratament: spalaturi cu tantum rosa si crema canesten iar ca pastila mi s-a spus sa iau flucovin(cred ca asa se numeste) dar nu am gasit asa ca am luat difulcan. Cand ma gandeam sa ma duc iar sa vad daca mi-a trecut mi-a venit mesntruatia si nu a mai fost cazul. Acum trebuie sa ma duc din nou la ginecolog. Mancarimile si usturimile au reaparut, de secretie nu se puen problema ca inca sunt la menstruatie. As vrea sa va intreb daca am vreo sansa sa scap de candida in cazul in care sunt virgina? Adica nu pot sa bag ovule, iar singurul tratament este acela care l-am mai urmat sau ceva asemanator...

#9 2011-05-24 15:21:06

yoyolina
Moderator

Imposibil nu e, dar altceva nu stiu ce as putea spune. Doctorul stie mai bine. Lupta va trebui sa o porti cu pastile, pt ca local nu se pune problema sa aplici ceva.

#10 2011-05-24 16:39:44

Karina_
Full member

yoyolina a scris:

Imposibil nu e, dar altceva nu stiu ce as putea spune. Doctorul stie mai bine. Lupta va trebui sa o porti cu pastile, pt ca local nu se pune problema sa aplici ceva.

Problema e ca nici nu pot sa bag o tona de pastile in mine pentru ca din cate stiu eu pastilele pentru asa ceva sunt doze unice, tratamentul este 3-7 zile, apoi trebuie sa mai astepti vreo 2 saptamani inainte sa mergi la un nou control, nu stiu daca e bine sa faci testul acela inainte de menstruatie(nu stiu daca sunt rezultatele relevante) si uite asa ajung sa ma duc doar o data pe luna la doctor si in ritmul asta nu stiu cand imi va trece.
Off, uneori ma simt asa descurajata cand citesc pe diverse site-uri ca se scapa greu de candida, si mai stiu si ca nu pot administra ovule. Adevarul e ca a trecut o luna in care nu am mai avut niciun simptom dar nu ma incalzeste cu nimic faptul ca nu am avut simptome, daca stiu ca tot bolnava sunt.

#11 2011-05-24 16:42:40

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

sigur ca poti scapa urmand doar tratament cu pastile si cel mult spalaturi sau crema extern, nu vad unde e problema
fa tratamentul prescris si daca tot nu trece poti merge sa ceri o antifungigrama

#12 2011-05-24 16:44:39

Karina_
Full member

heimdall a scris:

sigur ca poti scapa urmand doar tratament cu pastile si cel mult spalaturi sau crema extern, nu vad unde e problema
fa tratamentul prescris si daca tot nu trece poti merge sa ceri o antifungigrama

Si antifungigrama tot din secretia vaginala reiese sau cum? Si de poate face aceasta antifungigrama chiar daca sunt virgina?

#13 2011-05-24 16:46:44

heimdall
Diamond member

da, la fel ca examenul de secretie

#14 2011-05-24 18:07:21

Karina_
Full member

heimdall a scris:

Si un pret ca idee pentru antigungigrama?
Pot sa fac si testul de secretie si antifungigrama in aceasi zi sau trebuie neaparat sa astept rezultatul testului secretiei vaginale? Aceasta antifungigrama iti spune la ce substante este rezistenta candida nu? Si acele substante la care este "sensibila" candida se gasesc si in acele pastile "doza unica" sau numai in acele ovule?
Scuze pentru multitudinea de intrebari dar tot timpul mi-a placut sa ma documentez big_smile

Ultima oara a fost editat de Karina_ (2011-05-24 18:08:07)

#15 2011-05-24 22:13:37

eueu10
Full member
Inregistrat: 2010-10-09

Ca si pret,depinde de laborator,oras etc,in principiu costa cam 40 ron,antifungigrama este un procedeu folosit de laborator,pt a vedea la ce este sensibila candida ta,la ce substante cedeaza..unii pun in pretul analizei si antifungrama,la altii platesti separat,depinde de politica fiecaruia,si o vei primi o data cu analiza..substantele acestea se gasesc in mai multe medicamente,nu neaparat in doza unica..

pc

#16 2011-05-24 23:34:00

Riroua
New member
Inregistrat: 2011-04-30

Karina_ a scris:

heimdall a scris:

Si un pret ca idee pentru antigungigrama?
Pot sa fac si testul de secretie si antifungigrama in aceasi zi sau trebuie neaparat sa astept rezultatul testului secretiei vaginale? Aceasta antifungigrama iti spune la ce substante este rezistenta candida nu? Si acele substante la care este "sensibila" candida se gasesc si in acele pastile "doza unica" sau numai in acele ovule?
Scuze pentru multitudinea de intrebari dar tot timpul mi-a placut sa ma documentez big_smile

Cam 40 RON costa, depinde de laborator si oras intr-adevar. Rezultatul nu arata la ce substanta e rezistenta candida.. ci la ce substanta e sensibila. Adica ce trebuie luat pentru a te trata.

Mie doc gineco mi-a recomandat ovule care aveau substanta la care candida era sensibila.. dar si pastile. Deci si pastilele si ovulele pot contine substanta la care e sensibila candida.

#17 2011-05-26 12:40:09

ioana_marinescu
Full member
Inregistrat: 2008-02-25

fetelor, diflucan si flucovim e acelasi lucru? Pe reteta am diflucan dar m'ar costa  numai asta 100 lei pt mine si partener si am o ditamai reteta sad ce ziceti pot inlocui?

And i'd give up forever to touch you/ `Cause i know that you'd feel me somehow hjarta

#18 2011-05-26 12:42:41

heimdall
Diamond member

da, e acelasi lucru, uita-te la concentratie si cere la fel pentru flucovim

#19 2011-05-26 15:13:55

ioana_marinescu
Full member
Inregistrat: 2008-02-25

mersi puss ... si inca ceva....mi-a dat ovule klion, pe prospect scrie ca sunt pentru trichomonas si candida, eu am candida si ureaplasma, o sa aiba efect? :s

And i'd give up forever to touch you/ `Cause i know that you'd feel me somehow hjarta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.