homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

UTER DEFORMAT...pot face bb?

#1 2011-05-31 22:12:07

spiridusa7
New member
Inregistrat: 2011-04-23

UTER DEFORMAT...pot face bb?

mi s-a spus ca am uterul cu un santulet despartitor, asta la un consult gine. unde am facut si eco. endovaginala.
la alt consult mi s-a spus ca colul u. are 2 orificii....De data asta, al doilea dr. nu mi-a facut endovaginala, insa mi-a zis ca pt a putea naste trenuie facuta o operatie pt. unirea celor 2 cavitati ale uterului.
Mai are cineva asa probl?...aveti idee despre asa ceva?
multumesc.

#2 2011-05-31 23:38:31

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

Re: UTER DEFORMAT...pot face bb?

ceea ce ai tu se numeste uter dublu

mai multe detalii aici:
http://forum.anticonceptionale.ro/t3124 … dublu.html
si aici
http://forum.anticonceptionale.ro/t3276 … eptie.html

le: am mai gasit si asta
http://forum.anticonceptionale.ro/t2808 … idelf.html

si ca sa iti raspund ca o concluzie a mea personala stiu ca medicii recomanda indepartarea acelui perete despartitor pentru ca o eventuala sarcina sa aiba loc sa se dezvolte.

Daca se instaleaza o sarcina in cavitatea mai mica (de regula una este mai mica si una mai mare) exista riscul unui avort spontan, nastere prematura....sarcina dusa la pat pana la termen...chestii de genul asta

daca esti o norocoasa din fire si se instaleaza doua sarcini (cate una de cavitate) daca ai noroc le duci pe ambele relativ la termen (nastere prematura insa cu bebei ok), daca esti mai putin norocoasda se dezvolta doar unul cum trebuie, exista riscul ca sarcina dezvoltata in cavitatea mai mare sa creasca extinzandu-se peste cavitatea cealalta...

eu iti recomand sa mai vizitezi cativa medici inainte sa iei o decizie, bafta si sa fie cum vrei tu puss

inca un le: ai scris ca ai doua orificii la col (daca nu chiar 2 coluri separate)...eu ma gandesc ca asta inseamna sansa de a ramane insarcinata la dublu...daca nu am scris o prostie asta ar fi un avantaj smile

Ultima oara a fost editat de sleeping_beauty (2011-05-31 23:50:03)

#3 2011-06-01 00:11:42

spiridusa7
New member
Inregistrat: 2011-04-23

Da Doamne sa fie bine, intr-un final.
iti multumesc mult de raspunsuri.....doar ca, asta e partea "frumoasa" a lucrurilor daca pot spune asa! un  bebic  sau 2 bebic .....ar fi o binecuvantare.
insa mai intai trebuie sa ma lamuresc cu rezultatul biopsiei pe care am facut-o azi.....
un Pap bun, satisfacator, fara probl., iar azi, la nici 2 luni de la pap, un alt doctor imi spune de conizatie.....Am fost prostuta, nu trebuia sa accept asa din prima biopsia, ar fi trebuit sa mai fac si o videocolposcopie, ma gandesc asa cum ar fi NORMAL sa se faca, adica sa iti arate si tie pe ecran, sa-ti zica 2 cuvinte, sa te lamureasca. Cred ca sunt putini cei care fac asta, adevaratii profesionisti. Mi-a zis ca el e doctorul, el stie ce are de facut....eu trebuie sa am incredere!!!!
Prietenului meu cu care sunt intr-o pauza ...inca nu i-am spus, nici macar nu stiu cum s-o fac. Suntem de doar 2 luni impreuna. Probabil nu va intelege. Stiu, stiu...te gandesti sa-mi spui ca daca nu va intelege acum, inseamna ca va fi un altul care ma va intelege. N-am vorbit cu nimeni pana acum despre asta. Incerc sa ma incurajez cat pot. Incerc sa fac fatza. Uneori e al naibii de greu.
Nu am luat AC, nu am fumat, am dus o viata fara excese, fara fast-food-uri, si, mamaliga ei de treaba, totusi azi, doc. a vazut o zona de mozaic la colposcop.

#4 2011-06-01 00:23:42

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

spiridusa, videocolposcopie si alte analize de genul asta pe mine personal ma depasesc, nu am cum sa te sfatuiesc, sper sa iti scrie cineva intr-o situatie asemanatoare desi...slabe sanse

cat despre prietenul tau, asta ar fi piatra de incercare (una din ele), eu daca i-as spune iubitului meu ca am un asfel de uter cu tot ceea ce implica s-ar bucura enorm macar pt faza cu dublarea sansei unei sarcini. Este normal sa ai niste rezerve insa e cazul sa ii zici, afli ce om ai langa tine

parerea mea personala: un lucru atat de intim il comunici unui iubit cu care ai o relatie solida...ani la activ in care ati ajuns sa va cunoasteti bine

cat despre viata sanatoasa fara excese, am auzit multe persoane care se confrunta cu probleme sad din pacate

du-te la cati mai multi medici inainte de a lua o hotarare, ma gandesc ca or fi si niste riscuri la operata aia de inlaturare a peretelui despartitor si ai tot dreptul sa fii informata si sa alegi ceea ce crezi ca este mai bine pt tine puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.