Prieteni cu beneficii?! Pro sau contra?!-3
- dea_di
- Platinum member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-01-16
Re: Prieteni cu beneficii?! Pro sau contra?!
"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"
- A|3
- Full member
- Inregistrat: 2008-10-02
Total de acord. Eu as fi vrut chestia asta cu fostul, dar nu vrea el, desi e inca singur, spune k ar fi aiurea. Eu zic k as fi capabila, dar poate am vazut prea multe filme si e posibil doar in imaginatia mea... Oricum, ma bucur sa aflu k se poate, Ioana. La urma urmei, cateodata tre sa facem niste lucruri fara sa le mai gandim atat, sa ne bucuram de viata.
Te sun sa iti spun k ai uitat parfumul tau in pat Si-ncerc sa il imbrac, sa ii tina sufletului de cald...
- moksha
- Hero member
- Inregistrat: 2009-12-19
ioana_4 a scris:dea_di a scris:dragostea este cel mai fragil sentiment, relatiile bazate pe dragoste sunt cele mai fragile relatii interumane, dragostea fiind prima care se duce dracului atunci cand apar adevaratele probleme ale vietii!
stiu ca am mai zis-o dar asta cred si eu 100% si eu mai sunt si indragostita dar asta nu ma influenteaza sa vad lucrurile asa cum sunt, sau ma rog, cum le percep eu ca fiind adevarate
mie nu mi se pare deloc cel mai fragil sentiment dragostea. sunt o gramada de relatii interumane care sunt mult mai fragile decat cele de dragoste, de exemplu cele de interes, cele de conjunctura etc. nu vad cum si de ce ar fi dragostea cel mai fragil sentiment.
de asemenea, un prieten, chiar si cu beneficii, din moment ce il consideram prieten, il iubim. evident ca exista multe forme de iubire si iubirea pentru prieten nu e romantica, dar e tot o forma de dragoste, ca asta e in esenta si prietenia, desi nu mai dezvolt ca e mult prea multa filosofie. deci nu inteleg de ce in cazul asta nu s-ar aplica.
e o mare diferenta intre dragoste, in toate formele ei si in toate mixurile ei si sentimentele/trairile ce o compun luate separat...da, atractia dispare. curiozitatea se duce. dar chiar nu vad de ce ar fi dragostea cea mai fragila relatie interumana.
si iata cum am reusit sa fiu off topic la inca un topic sorry.
- dea_di
- Platinum member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2008-01-16
"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"
- moksha
- Hero member
departe de mine gandul sa incerc sa iti scot ceva din cap, doar incercam sa inteleg ce sustii si sa vad ce argumente ar fi pentru asta, pentru ca mie nu mi se pare absolut deloc ca e asa.
ce inteleg eu prin dragoste romantica e pura atractie. sa ii spunem indragostire. asta inteleg eu. e o diferenta pe care fiecare o simte cum stie...ca de aia e si ciudat cand spui te iubesc, daca spui, ca nu intelegem acelasi lucru toti
indragostirea are termen de valabilitate pentru ca o reactie chimica, oricat de putin romantic suna asta de fapt. asta e, hormoni si neurotransmitatori luand-o razna. dar tot nu i-as spune neaparat fragila.
dar in afara de asta, eu repet si sustin. dragostea nu e cel mai fragil sentiment, as spune ca e printre cele mai puternice si stabile. parerea mea.
in ceea ce priveste topicul, eu cred ca e o varianta viabila cea a ceea ce numiti voi prieteni cu beneficii. sexului i se da o mult prea mare importanta in cultura si mentalitatea noastra, fapt care nu e deloc valabil in muuuulte alte tari (mai ales in una mediraneana ca cea unde ma aflu, de exemplu ). doar ca sunt relatii periculoase daca beneficiarii nu sunt constienti de limite si nu isi asuma faptele...si de multe ori se ajunge la situatii ciudate pentru ca e cineva care vrea mai mult, cineva care vrea mai putin, cineva care ar vrea dar ii e frica etc.
- Ioana17
- Full member
- Inregistrat: 2010-06-03
,,Total de acord. Eu as fi vrut chestia asta cu fostul, dar nu vrea el, desi e inca singur, spune k ar fi aiurea. Eu zic k as fi capabila, dar poate am vazut prea multe filme si e posibil doar in imaginatia mea... Oricum, ma bucur sa aflu k se poate, Ioana. La urma urmei, cateodata tre sa facem niste lucruri fara sa le mai gandim atat, sa ne bucuram de viata"... ______________________________________________________________________________________________
Se poate Al3 .. Dar iti spun din propria experienta ca,chestia aceasta e cu 2 taisuri..Deoarece sunt anumite persoane care pun suflet din nou..daca experimenteaza >fuck frends`u asta< intelegi? Iar daca unul dintre parteneri nu`si mai doreste o relatie..se cam strica treaba! Sa fiu sincera prima data mi-a fost teama,ma gandeam daca o sa am puterea sa nu ma atasez din nou de el..dar dupa un timp am ajuns la concluzia ca e mai bine asa din toate punctele de vedere..Sunt de parere ca,chestia aceasta o poti face doar cand ajungi sa nu-l mai iubesti incat sa depinzi de el.. E normal sa vorbiti,sa va intalniti..iar in cazul meu ..ce sa zic: suntem apropiati,vorbim,ne intalnim..dar totul cu o limita! Niciodata nu ne tragem la raspundere cu ceea ce facem in viata de zi cu zi,ce prieteni avem ..sau de ce am facut un anumit lucru..Cum ar fii: sa ne verificam telefoanele,mesaje sau arhiva de la mess?! Asa ceva nici nu intra in discutie.. Cele mai importante lucruri sunt : sa nu pui suflet ,sa nu fii gelos si sa stii ca in orice moment ar putea sa se rupa relatia aceasta cand una din persoane incepe o relatie stabila cu o alta persoana .
Cea mai calda amagire are cel mai rece sfarsit ! >
- QueenOfRoses
- Moderator
- De la: Where the wild roses grow.
- Inregistrat: 2009-08-21
am citit tot topicul, si tot ce pot sa spun e ca inca nu am gasit persoana cu care sa nu fie ceva gen "fuck and tell"
"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson
- carmen_21
- Insomniac member
- De la: ei
- Inregistrat: 2008-03-19
Cunoscandu-ma, cel mai probabil m-as implica mai mult decat trebuie, insa nu sunt nici contra. Cred totusi ca ar trebui sa existe si o limita, in sensul ca dupa cateva luni, un an, fuck-friend`u asta ar trebui schimbat.
Everything will be ok in the end. If it's not ok, it's not the end.
- A|3
- Full member
- Inregistrat: 2008-10-02
Ioana17 a scris:,,Total de acord. Eu as fi vrut chestia asta cu fostul, dar nu vrea el, desi e inca singur, spune k ar fi aiurea. Eu zic k as fi capabila, dar poate am vazut prea multe filme si e posibil doar in imaginatia mea... Oricum, ma bucur sa aflu k se poate, Ioana. La urma urmei, cateodata tre sa facem niste lucruri fara sa le mai gandim atat, sa ne bucuram de viata"... ______________________________________________________________________________________________
Se poate Al3 .. Dar iti spun din propria experienta ca,chestia aceasta e cu 2 taisuri..Deoarece sunt anumite persoane care pun suflet din nou..daca experimenteaza >fuck frends`u asta< intelegi? Iar daca unul dintre parteneri nu`si mai doreste o relatie..se cam strica treaba! Sa fiu sincera prima data mi-a fost teama,ma gandeam daca o sa am puterea sa nu ma atasez din nou de el..dar dupa un timp am ajuns la concluzia ca e mai bine asa din toate punctele de vedere..Sunt de parere ca,chestia aceasta o poti face doar cand ajungi sa nu-l mai iubesti incat sa depinzi de el.. E normal sa vorbiti,sa va intalniti..iar in cazul meu ..ce sa zic: suntem apropiati,vorbim,ne intalnim..dar totul cu o limita! Niciodata nu ne tragem la raspundere cu ceea ce facem in viata de zi cu zi,ce prieteni avem ..sau de ce am facut un anumit lucru..Cum ar fii: sa ne verificam telefoanele,mesaje sau arhiva de la mess?! Asa ceva nici nu intra in discutie.. Cele mai importante lucruri sunt : sa nu pui suflet ,sa nu fii gelos si sa stii ca in orice moment ar putea sa se rupa relatia aceasta cand una din persoane incepe o relatie stabila cu o alta persoana .
Stiu k e cu 2 taisuri... Oricum nu cred k o sa se intample prea curand, si poate e mai bine asa, nu stiu. Teoretic mi-ar placea, dar practic nu stiu dak as fi capabila...
Te sun sa iti spun k ai uitat parfumul tau in pat Si-ncerc sa il imbrac, sa ii tina sufletului de cald...
- ioana_4
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-13
moksha, mie mi se pare ca dragostea asta de cuplu e fragila.. bineinteles ca sunt multe contra exemple, ca de exemplu batranei fericiti dupa 50 de ani de casnicie dar in rest.. uitandu-ma in jur, sunt foarte putine cupluri fericite cu adevarat si in plus, e mai "usor" sa renunti la iubit/sot, etc decat la mama/frate..bineinteles ca tipul de dragoste nu se compara, dar asa ca idee, pana la urma, persoana de langa tine ramane pentru totdeauna un "strain" alaturi de care iti traiesti viata si nu zic asta prin prisma unor experiente nasoale, as putea spune ca mi-am gasit omul langa care vreau sa raman toata viata, dar sunt constienta ca exista multi factori care ar putea interveni pe parcurs si sa ne despartim, oricat de mare ar fi dragostea noastra
- moksha
- Hero member
ioana, poate e fragila, dar in nici un caz nu e cea mai fragila.
pe de alta parte, asa cum am mai spus de nu stiu cate ori, ca sa pot sa judec statistic rata cuplurilor care o dau in bara si deci sa am impresia ca iubirea nu e puternica si nu dureaza ar trebui sa includ cupluri care se iubesc. asta ar fi un criteriu. pentru ca daca nu se intra la restul sentimentelor despre care am admis ca sunt fragile.
in plus, cate taraganari, sanse, lupta nu se petrec pana ca relatiile sa se rupa? mai ales in romania, ca iar vin cu fixul meu cu mentalitatea, dar asa e. oamenii lupta mult pentru relatiile lor si e nevoie in general de o gramada de factori pana ca iubirea sa se stinga de tot. mai mult, exista niste sentimente care raman ca si fond chiar daca relatia propriu-zisa dispare.
asa ca eu nu cred ca dragostea e cel mai fragil sentiment. e o diferenta intre durabil si puternic, cum e si intre esec si fragil. si dragostea si evolutia relatiei nu sunt direct proportionale. probabil e o chestiune de nuanta.... asa cred eu.
ps. sa iti mearga bine cu iubitul tau, cat timp o sa iti doresti!
Ultima oara a fost editat de moksha (2011-09-06 12:27:57)
- QueenOfRoses
- Moderator
- De la: Where the wild roses grow.
- Inregistrat: 2009-08-21
Si eu sunt de acord cu Ioana. Iubirea in cuplu e fragila..
"Yesterday is not ours to recover, but tomorrow is ours to win or lose." Lyndon B. Johnson
- Ioana17
- Full member
- Inregistrat: 2010-06-03
Stiu k e cu 2 taisuri... Oricum nu cred k o sa se intample prea curand, si poate e mai bine asa, nu stiu. Teoretic mi-ar placea, dar practic nu stiu dak as fi capabila... ______________________________________________________________________________________________ Al3,exact de asta ma temeam si eu la inceput..ca nu as putea fii capabila practic. Dar sincer e foarte simplu..ma refer in cazul meu..pentru ca am fost atata vreme cu ex.meu iubit si iti dai seama ca obisnuindu-ne unul cu celalalt a fost placut.. In cazul in care prietenul tau o sa-si doreasca,o sa vezi ca nu o sa-ti para rau pentru ca la urma urmei nu o sa ai nimic de pierudt atata timp cat ti-ai impus tie insuti o limita peste care nu ai voie sa treci..orice ar fii..Inainte eram contra acestui >fuck frends< si va spun si de ce! Imi iubeam atat de mult prietenul ( eram impreuna atunci) ca nu intelegeam chestiile astea..si spuneam mereu ca nu as putea sa fac lucru asta pentru ca intotdeuna o sa ma atasez mai mult decat e nevoie si o sa sufar.. iar daca >fuck frendsu< asta insemna s-o faci cu altcineva ..asta era tragic pentru mine` la momentul acela.. Am invatat pe parcurs ..ca viata iti ofera multe ,,surprize" atunci cand te astepti mai putin ..dar cateodata e bine sa nu spui ,,nu".. E adevarat ca,inca nu am incercat cu altcineva si momentan nici nu as incerca dar am multe prietene si cunostine care au facut lucru asta si au fost incantate..sau cel putin asa mi s-a parut mie.. Inca vreau sa ma bucur de marile placeri ale vietii alaturi de fostul meu prieten` !
Cea mai calda amagire are cel mai rece sfarsit ! >
- popicel
- Full member
- De la: Cluj
- Inregistrat: 2010-02-04
Contra
Quick word of advice: Vrei sa-ti bagi p***? Pui caciula! Daca n-ai pus caciula, nu te mira de ce ai belit p***!--------------------------------------------------------------- Cand voi fi mare am sa fiu metrolog si depanator mecanica fina, tehnica digitala si analogica... Ori asta, ori preparator peste, raci, broaste în cherhanale si oficii.
- kathrynn
- Hero member
- Inregistrat: 2009-08-24
Ba mie mi se pare ca iubirea e un sentiment foarte solid, nu doar intens si e foarte greu de anulat.
Daca ar fi atat de usor sa faci sa dispara iubirea, ne-am desparti cu totii la prima cearta. Iubirea - dupa cum vad eu - e cea care te face sa-l ierti pe celalalt dupa o cearta si sa nu vrei sa pleci, ba mai mult sa iti doresti sa ramai si sa incerci sa-l intelegi. (Bine, si multe altele). Dar nu cred ca poate sa spuna cineva ca i-a disparut iubirea instantaneu, decat poate in situatii cu adevarat tragice care reprezinta exceptii. "Booom, m-a enervat ca n-a salutat-o pe mama soacra, gata nu-l mai iubesc, ii dau papucii". Ma indoiesc ca cineva chiar se desparte dintr-un asemenea motiv si la prima abatere.
(Ma refer la relatiile serioase si stabile si la iubire normala, nu la una bolnava (= dependenta afectiva). )
Shorty, we can switch positions From the couch to the counters in my kitchen
- Melita
- Hero member
- Inregistrat: 2011-01-07
kathrynn a scris:Ba mie mi se pare ca iubirea e un sentiment foarte solid, nu doar intens si e foarte greu de anulat.
Daca ar fi atat de usor sa faci sa dispara iubirea, ne-am desparti cu totii la prima cearta. Iubirea - dupa cum vad eu - e cea care te face sa-l ierti pe celalalt dupa o cearta si sa nu vrei sa pleci, ba mai mult sa iti doresti sa ramai si sa incerci sa-l intelegi. (Bine, si multe altele). Dar nu cred ca poate sa spuna cineva ca i-a disparut iubirea instantaneu, decat poate in situatii cu adevarat tragice care reprezinta exceptii. "Booom, m-a enervat ca n-a salutat-o pe mama soacra, gata nu-l mai iubesc, ii dau papucii". Ma indoiesc ca cineva chiar se desparte dintr-un asemenea motiv si la prima abatere.
(Ma refer la relatiile serioase si stabile si la iubire normala, nu la una bolnava (= dependenta afectiva). )
Kath, sunt total de acord cu tine. Iubitul meu este ceva de genul zairei dar nu atat de avansat si de 1 an si jumatate de cand suntem impreuna cu iubire am rezolvat totul si iubirea pt el m-a facut sa stau langa el si sa-i demonstrez ca greseste. Sunt incantata ca s-au schimbat multe. El macar a fost inselat de fosta iubita intr-un fel oribil si nu eram nici eu in asemenea situatie daca nu faceam unele greseli, dar lipsa experientei in relatii (el fiind primul pt mine) au dus la unele probleme intre noi. Imi pare rau ca zaira nu are sprijin din partea prietenului ei si de asemenea este foarte important sa lucreze la psihic si sa se ajute singura. Degeaba as fi facut eu tot posibilul sa-mi ajut iubitul daca el nu ar fi cooperat. Astfel de tratament dureaza mult si nu stiu cat de rabdator este baiatul ala dar celmai important este sa se ajute singura.
”Cata bucurie vi s-ar asterne pe chip, daca v-ati demachia de rautati si invidii...” (Mihaela Radulescu Schwartzenberg)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|