homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Tristete, despresie, un sfat va rog

#1 2011-09-05 21:50:57

Ileana03
New member
Inregistrat: 2011-08-01

tristete, despresie, un sfat va rog

hey...sper sa nu va plictisesc in urmatoarele randuri...dar chiar am nevoie de un sfat, o idee, ceva. De ceva vreme, de ceva mai multa vreme  am momente in care cred ca traiesc degeaba, sunt inca puiut care locuieste cu parintii (am 19 ani si inca un an de liceu). Simt ca sunt o povara pentru ei, ca mereu le trebuie bani pentru haine, pentru scoala, pentru meditatii etc. Ei se chinuie foarte tare si ma simt vinovata pentru asta. Nu pot fi copilul perfect pe care si-l doresc ei.Am note acceptabile la scoala (8,9,10), insa imi e foarte frica , ca nu o sa intru unde vreu eu la facultate, la medicina. Chimia ma omoara!...si de aici mereu ne certam, ca nu sunt buna de nimic, ca nu invat, ca nu fac nimic, etc.
Cand le-am spus ca sunt o povara s-au suparat,dar pur si simplu asta simt.Am nopti in care stau cu orele si plang, la fel si zile, asa din senin, imi pierd pofta de viata si zic ca fara mine ar fi fost mai bine.
Stiu ca suna prostesc si infantil, dar mi-ar prinde bine o vorba. Va multumesc.

#2 2011-09-05 21:55:44

sonia30
Moderator
Inregistrat: 2010-08-01

Re: tristete, despresie, un sfat va rog

ileana,nu ai cum sa fii o povara.esti la o varsta dificila,e de inteles ca te simti asa.faptul ca ai tai s-au suparat cand le-ai zis ca esti o povara,spune multe.ia si invata,studiaza mai mult la chimie si depune tot efortul sa poti sa ai ce-ti doresti.si eu am simtit de multe ori ca lumea a murit pt mine,ca nu mai e nimic,ca totul e un vid in care nu mai vad nimic bun.da cutimpul vei vedea ca sunt multe de trait.depinde de fiecare.iti doresc succes in tot! goodluck

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

http://www.fertilityfriend.com/home/329906

#3 2011-09-05 22:06:54

Ileana03
New member
Inregistrat: 2011-08-01

Multumesc pentru sfat si incurajari, asa sa fie.
Da, si eu m-am gandit la varsta dificila, dar e o varsta dificila de pe la 15 ani sad ...Ma straduiesc , dar cateodata simt ca e prea mult pentru mine, prea multe lucruri si ca trebuie sa fiu perfecta, sunt singurulor copil, si toata presiunea este pe mine. O sa incerc sa trec cu bine si peste anul asta, sper sa fie totul bine.

#4 2011-09-05 22:12:07

sonia30
Moderator

si la mine de pe la 14 a inceput.nu trebuie sa fii perfecta pt ca esti singurul copil.fii tu!invata mai mult si vei reusi!gandeste-te ca e pt viitorul tau!

"Daca vrei sa Il faci pe Dumnezeu sa rada,povesteste-i despre planurile tale.Cel putin o sa Il fac sa rada."

#5 2011-09-05 22:19:47

dea_di
Platinum member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-01-16

ileana, din ce spui mie mi se pare ca esti un copil bun care are tot potentialul sa reuseasca sa ?si faca parintii m?ndri, daca nu sunt deja. ?ncearca sa nu mai fi asa dura cu tine si ?n acelasi timp ai mai multa ?ncredere, esti de-abia la ?nceput de drum. smile mult succes!        Scuze, scriu de pe mobil si e o pb cu diacriticele, sper sa se inteleaga ceva din ce am scris lol

Ultima oara a fost editat de dea_di (2011-09-05 22:34:19)

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"

Publicitate

loading...

#6 2011-09-05 23:36:08

ally18
Insomniac member
Inregistrat: 2008-08-05

Ileana probabil toti am trecut prin asta la un moment dat, dar nu trebuie sa gandesti asa.Ai 19 ani,nu 30 smile cat te mai pot tine parintii e bine,bucura-te. Cu  siguranta parintii tai sunt mandrii de tine,din ce spui nu ar avea motive sa nu fie.si tot ce fac ,fac pt binele tau.E greu de multe ori,te inteleg (sunt in aceeasi situatie) dar va venii si ziua cand ii vei putea rasplatii pt tot ce ti-au oferit smile

Love.  Live. Laugh.

#7 2011-09-06 00:02:00

Chamomile
Full member
Inregistrat: 2010-05-19

Invata, asta e singura chestie. Asta fiind situatia trebuie sa te pregatesti foarte bine astfel incat sa intri la fara taxa( la mine in oras la umf e 1500euro/an... si banuiesc ca nu ar fi prea placut sa dai abnii astia.)  Si daca o sa intri la facultate, tot o sa mai ai nevoie de ajutorul lor. Fi bucuroasa ca eu macar sunt dispusi sa te ajute. Incetul cu incetul o sa te desprinzi de ei. Alti copii isi fac cu greu scoala pe banii ce-i castiga singuri.

"Sex relieves tension - love causes it."  ~Woody Allen

#8 2011-09-06 08:25:44

sonia30
Moderator

offtopic ally,eu am 30.asta ce inseamna?sa-mi pun streangu? lol

#9 2011-09-06 09:38:42

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

cred ca majoritatea am trecut prin asta la un moment dat forgetit mie inca mi se reproseaza ca nu sunt buna de nimic si ca nu invat, desi altii ar fi ridicati in slavi sa aiba notele mele... dar sunt obisnuita forgetit mai am un an de facultate, si dupa aia macar de partea cu invatatul o sa scap; eu nu stiu ce sfaturi sa-ti dau, pt ca si eu am ajuns o epava dpdv emotional, dar incet incet incep sa ma ridic big_smile trebuie sa gasesti in tine increderea pe care ei, ca parinti, ar trebui sa ti-o insufle smile te omoara chimia? baga tare, depaseste-ti limitele... si incearca sa blochezi orice energie negativa care vine din partea lor, pt ca altfel o ajungi sa ii si crezi cand spun ca nu esti buna de nimic.

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#10 2011-09-06 09:47:48

alinda
Diamond member
Inregistrat: 2008-01-07

offtopic  sonia, presupun ca se refera la faptul ca la cei 19 ani poate fi linistit intretinuta de parinti, la 30 ar fi o problema...

on topic: si eu zic sa pui mana pe carte, sa lasi tristetile si sa te ambitionezi sa intri la facultatea dorita pe locurile bugetate. asa poti demonstra parintilor tai ca meriti toate eforturile lor si tit sprijinul pe care ti-l acorda. tu esti in situatia fericita in care ai parte de sprijinul lor, gandeste-te ca sunt atatia tineri capabili care chiar nu pot merge la scoala din cauza lipsei banilor sau din cauza ca parintii nu-i sustin. ai acum timp un an ca sa inveti pentru bac, sa-l iei cu note cat mai bune si sa inveti si pentru facultate. concentreaza-te asupra lucrurilor pe care vrei sa le realizezi si mobilizeaza-te sa reusesti. exact cum a zis cineva mai sus, asta e cea mai mare rasplata pentru parintii tai iar tu vei putea la un moment dat sa le intorci sprijinul pe care ei ti l-au oferit.

"I am the Lizard King, I can do anything."- Jim Morrison

#11 2011-09-06 10:25:42

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Ileana, multe dintre noi am trecut prin asta, asa ca, din experienta proprie iti sugerez sa inveti foarte bine si sa le demonstrezi ca meriti tot ce iti ofera.
Cum te simteai daca erai un copil problema care se chinuia sa treaca clasa, nu dorea sa mearga la facultate si nici sa munceasca? Atunci poate erai o povara, dar din cate am observat genul asta de tineri nu isi ridica asemenea probleme, ci tot cei care invata si sunt copii buni o fac.

Imi amintesc ca intr-a 12-a ai mei au cheltuit o gramada cu mine... meditatii, bal de absolvire, carti, uniforma. Ma simteam aiurea, insa cand am vazut notele finale, rezulatatul de la bac, cand m-am vazut admisa la 3 facultati mi-am dat seama ca a meritat. 
Crede-ma, daca ei au ales sa te sustina nu te vad ca pe o povara, altfel te-ar fi lasat in plata Domnului. Si daca vrei sa faci medicina ar trebui sa accepti ideea asta, fiindca o sa mai ai nevoie cativa ani de sprijinul lor.

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#12 2011-09-06 13:51:54

ally18
Insomniac member
Inregistrat: 2008-08-05

sonia30 a scris:

offtopic ally,eu am 30.asta ce inseamna?sa-mi pun streangu? lol

Doamne feri ! lol  Ma refeream la faptul ca are 19 ani,e la scoala..e oarecum "normal" sa o intretina parintii,daca ar fi avut 30 atunci putea spune ca este o problema. Eu nu cred ca pe tine te intretin parintii ca sa iti pui streangu' lol

Love.  Live. Laugh.

#13 2011-09-06 14:33:04

fluturascrys
Hero member
De la: Stuttgart
Inregistrat: 2010-09-24

si eu mai simt asta uneori (desi am 24 de ani) un salariu bun, o faculta terminata, nu am plecat de acasa desi am o relatie de 7 ani aproape si totusi deseori incep sa plang si mi se umple mintea de ganduri negre si regrete nustiu  bang

Iarta-ti dusmanii, dar niciodata nu uita numele lor !

#14 2011-09-06 15:05:28

popicel
Full member
De la: Cluj
Inregistrat: 2010-02-04

Eu pur si simplu ma gandesc ca toate rahaturile care vin din partea unora sunt doar ca un test. Cu cat rabd mai multe, cu atat pot sa devin mai puternic. Chiar daca am devenit si foarte indiferent in ultima vreme. Si ocazionalul paharel de palinca mai ajuta din cand in cand lol

Quick word of advice: Vrei sa-ti bagi p***? Pui caciula!
Daca n-ai pus caciula, nu te mira de ce ai belit p***!

---------------------------------------------------------------
Cand voi fi mare am sa fiu metrolog si depanator mecanica fina, tehnica digitala si analogica... Ori asta, ori preparator peste, raci, broaste în cherhanale si oficii. smile

#15 2011-09-06 16:29:29

sonia30
Moderator

ally lol ma intretine dracu! lol demult nu ma mai intretine nimeni.nu intelesesem chicot

#16 2011-09-06 16:48:25

astera
Full member
Inregistrat: 2007-04-16

eu am 23, si tatal meu mi-a aratat de multe ori ca nu l-am facut destul de mandru. mereu a vrut mai mult de la mine. cand am luat bacul, cu 9 .10 parca, nu i-a convenit, pentru ca se astepta la mai mult de la mine. Cand i-am zis ca vreau sa dau la ase, la fel nu a fost incantat, de restante nici sa nu auda, de asta mereu vbeam doar cu mama de problemele mele. doar in primul an de facultate mi-au trimis ei bani( stateam la camin, si eram si la buget), dupa aceea am reusit sa ma angajez si sa imi platesc singura facultatea, DAR nici asa nu a fost bine, ptr ca nu e multumit de job-ul meu. Si eu trec printr-o perioada fffffffffff proasta, dar incerc sa imi revin. Mereu se va gasi cineva sa nu fie multumit, dar trebuie sa luptam ptr ce vrem noi. ( ma incurajez si eu singura) smile

#17 2011-09-06 17:42:22

ani88
Full member
Inregistrat: 2008-06-17

ally18 a scris:

Ileana probabil toti am trecut prin asta la un moment dat, dar nu trebuie sa gandesti asa.Ai 19 ani,nu 30 smile cat te mai pot tine parintii e bine,bucura-te.

Ar fi dragut sa existe celula familiala, incluzand bunicii, tot timpul, si nu neaparat organizata in jurul baietilor.
Domne deci eu cunosc baieti care locuiesc cu parintii si au peste 30 ani. Way peste!
In plus au si tot felul de avantaje gratie faptului ca s-au jucat cu ea in nisipul aceluiasi bloc de 30 ani , purtandu-se urat cu cei care vin in blocul respectiv si se descurca singuri, fara mamica sau taticul.
In plus, nu au un job stabil sau inca se dau cu tracaliciul( a se citi scooterul).
Mi se pare aici un pic de discriminare. In calitate de  fata/femeie trebuie sa dai 100 la suta la scoala, sa fii nice si in societatea peulii, sa te si descurci in viata, sa arati bine pe picioare tongue, la sprancene etc. Pt baieti trebuie doar sa fie acolo. Care-i faza? Grasimea nu inseamna muschi(pentru ca spre exemplu daca e baiat si mai e si gras e musai de incredere tongue ) ia sa-i ia de urechi si p-aia trecuti de 30 de sex masculin care inca sug la tzatza mamei si daca parchezi pe  "locul lor" te fac gasca, desi probabil ai muult mai multa scoala, minte  si orice  decat cocalara de nevastasa, supta, trasa, cu mustata si fulesa.
Ashea. Acu ca m-am racorit nitel intreaba-i pe parintii tai  ce vor totusi de la tine? Sa fii as la scoala, sa inveti la chimie sau ce-o fi, sa dai bine in societate, sa faci bine placinte, sa parchezi lateral in fata blocului sau sa iti straluceasca tot timpul pielea cand mergi la piscina? Sau ce combinatie de doua, hai trei..
Te pup, daca ei nu iti raspund da si  tu de 2 ori cu banul si vezi ce combinatie de "competente" iese

Ultima oara a fost editat de ani88 (2011-09-08 17:15:58)

I love you. Remember. They cannot take it

#18 2011-09-06 17:51:36

sonia30
Moderator

ani,nu e ceva nou ca pt fete e mai greu decat pt baieti inca de la inceput.noi suntem mai tari,mai puternice,de-asta trebuie sa fim si model.si barbatii capul familiei,iar femeia gatul.asta e secretul.si inca o dovada e ca femeia da nastere la o noua viata,nu barbatul...

#19 2011-09-06 19:30:23

ani88
Full member
Inregistrat: 2008-06-17

@sonia Atunci de ce in unele sate chiar din vest unele femei tinere plang cand "fac" fata?
De ce o sleahta de putori grase masculine( de la 16 la 65 de ani  stau in fatza blocului si isi bat joc poate de o tanara care are vreo centura la vreun sport wink si-i poate cafti in no time?
Trebuie schimbate radical niste mentalitati.
Ca sa fiu mai on topic, daca simti ca nu poti sau ca parintii tai  nu mai  pot/vor whatver sa te sustina mai departe, de ce nu faci ceva mai scurt in domeniu gen asistenta medicala?
Si dup-aia vezi tu...La un moment dat daca te imprietenesti cu vreun arab generos-glumesc!!...sau nu... faci si medicina...
Second thought though, e posibil sa zica si ei cu gura niste vorbe si doar atat, ca d-aia au gura sa vorbeasca,   mai ales daca sunteti doar voi trei in casa. Normal este sa fii lumina din ochii lor si precis ca asta le e de ajuns, as long as you're healthy wink

Ultima oara a fost editat de ani88 (2011-09-06 19:39:27)

I love you. Remember. They cannot take it

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.