homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Interpretare analize

#1 2011-09-13 12:40:05

livika
New member
Inregistrat: 2011-09-13

interpretare analize

secretie col uterin-

celule epiteliale poligonale-relativ frecvente,izolate si in gramezi ,plicaturate si distruse in proportie de 63%,

celule epiteliale rotunde-rare-

-celule cu aspect de  clue cell--absente-

-leucocite-rare,

hematii-absente,

,trichomonas--absent,

,levuri-absente,

,flora microbiana--bacili gram pozitiv,polimorfi(probabil donderlein)-rari,

,bacili gram negativi--relativ frecventi-

--cultura secretie col uterin

pe mediile insamantate nu s-a dezvoltat flora  patogena-

-pe mediul sabouraud nu s-au dezvoltat colonii de candida spp.-

--pe mediile insamantate nu s-a dezvoltata streptococ-

---bacilii gram negativi-evidentiati pe frotiurile colorate Gram- sunt probabil anaerobi deoarece nu s-au dezvoltat in aerobioza

#2 2011-09-13 13:04:54

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

Re: interpretare analize

probabil o gardnerella ( dezechilibru de flora). mergi la medic pentru interpretare si tratament.

#3 2011-09-13 13:43:46

livika
New member

multumesc pt raspuns

#4 2011-09-13 14:26:56

gargarita
Moderator

cu placere

#5 2011-09-13 15:51:37

micky
New member
Inregistrat: 2007-02-07

Buna ziua,

Testul Papanicolaou :

diagnostic - colpita

examen citologic: 2 frotiuri

Microscopic:
        Frotiu conventional, bogat celular, adecvat pentru interpretare, constituit din: celule epiteliale scuamoase superficiale si intermediare etalate in placarde si izolat.
        Celule epiteliale scuamoase parabazale, singulare.
        Celule epiteliale glandulare endocervicale.
        Celule epiteliale metaplazoce de tip scuamos matur si imatur.
        Granulocite neutrofile numeroase.
        Histiocite.
        Citoliza moderata.
        Flora bacteriana: bacili Dordelein; coci numerosi.

Concluzie: negativ petru leziuni intraepitleliale  sau maligne
               CII/Proces inflamator nespecific moderat cu modificari reactive epiteliale.

In urma acestui rezulatat am primit tratament de  5 zile de antibiotic Eficef si ovule timp de 12 zile de Fluomizin.
Acum dupa 2 luni de la tratament au revenit simptomele de scurgere alb galbuie, cu un miros neplacut si senzatie de uscare a vaginului.

Intrebarea mea e urmatoare: in cazul colpitei nu e necesar un tratament si pentru partener?
Momentan sunt la menstra si nu pot merge la o consultatie dar pana atunci as vrea sa stiu raspunsul la intrebare, petru a schimba medicul daca e nevoie.

Va multumesc si multa sanatate tuturor!

Publicitate

loading...

#6 2011-09-13 16:07:41

gargarita
Moderator

colpita inseamna infectie la nivelul colului. dar habar nu avem cu ce. putem da vina pe cocii aia ( posibil streptococ sau stafilococ) dar fara cultura nu putem sti cu exactitate daca ei sunt problema. si chiar de-ar fi fost,` tot nu stim cu ce sa-i tratam in lipsa antibiogramei. si ar fi mai fost utile si analizele pentru michoplasma, ureaplasma si chlamidia.
ex. papanicolau este pentru a vedea daca exista modificari la nivelul colului ( din punctul asta de vedere tu esti ok). pentru infectii, analizele sunt cele despre care ti-am scris mai sus.
si da, de cele mai multe ori este necesar tratament si pentru partener.

#7 2011-09-13 16:26:45

micky
New member

desi am intrebat doctorul daca mai e nevoie de ceva analize si de tratament pentru partener dar mi-a spus ca se leaga doar de cocii respectivi si ca el nu e purtator de nimic.
In concluzie voi schimba medicul .

Multumesc gargarita de raspuns yikes si mai astept pareri

#8 2011-09-15 16:56:12

a.s.
New member
Inregistrat: 2011-01-27

citodiagnostic secretie vaginala : FRECVENTE EPITELII SUPERFICIALE SI INTERMEDIARE. RARE PMN. FRECVENTI BACILI DODERLEIN.
ABSENTE LEVURI. ABSENT TRICHOMONAS VAGINALIS

interpretare?

#9 2011-09-15 21:36:37

eueu10
Full member
Inregistrat: 2010-10-09

Eu zic ca este ok..

pc

#10 2011-09-27 11:31:38

livika
New member

daca puteti sa ma ajutati putin cu reteta ca nu inteleg,deci diagnosticul este colpita cu gardenerella clindamicin 600 mg 30 de pastile ,1 tb la 12 ore ambii parteneri si macmirror ovule 20 ,1 ovul seara  10 zile,clindamicinul  30 de pastile pt ambii parteneri sau 30 de patile fiecare?,asta inseamna ca intro cutie sunt 16 pastile  si o cutie inseamna 8 zile doar pt mine  oricum 16+16 fac 32 de patile ,deci trebuie sau 2 cutii sau doar o cu tie de 16 patile adica 8 zile ? iar la ovule cred ca s-a gresit cred ca trebuiesc decat 10 ovule

#11 2011-09-27 19:38:52

ally18
Insomniac member
Inregistrat: 2008-08-05

EXamen de urina:
                 REZULTAT                      Valori biologice de referinta
Densitate -1030                               1010-1025
Leucocite - 15 μL                              negativ
Hematii -   80 μL                               negativ
Proteine -urme                                 negativ

Restul sunt normale.

Love.  Live. Laugh.

#12 2011-09-29 21:12:39

micky
New member

gargarita a scris:

colpita inseamna infectie la nivelul colului. dar habar nu avem cu ce. putem da vina pe cocii aia ( posibil streptococ sau stafilococ) dar fara cultura nu putem sti cu exactitate daca ei sunt problema. si chiar de-ar fi fost,` tot nu stim cu ce sa-i tratam in lipsa antibiogramei. si ar fi mai fost utile si analizele pentru michoplasma, ureaplasma si chlamidia.
ex. papanicolau este pentru a vedea daca exista modificari la nivelul colului ( din punctul asta de vedere tu esti ok). pentru infectii, analizele sunt cele despre care ti-am scris mai sus.
si da, de cele mai multe ori este necesar tratament si pentru partener.

Buna fetelor,

Am facut examenul de secretie si mi-a iesit ca infectie Gardnerella. Am primit tratament doza unica ( 4 pastile )de Tinidazol si  10 ovule de Metronidazol. Medicul mi-a spus sa fac spalaturi cu ceai de musetel, dar eu peste tot unde am citit nu e recomandat sa faci spalaturi la aceasta infectie.

As vrea sa stiu daca e ok dupa ce termin tratamentul sa imi pun iaurt timp de 5 zile in vagin pentru refacerea florei, si daca pot sa intretin relatii cu partenerul in perioada cat pun iaurtul.

doctorul a zis ca daca ma simt ok sa nu mai merg la control, eu sper sa treaca ca din ce am citit trece greu infectia asta....
Va pup

#13 2011-09-29 23:39:50

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

micky te sfatuiesc sa cauti ovule probiotice gen gynophylus , ginie l  sau viviflor. pt refacerea florei vaginale. E  bine sa faci tratmentul  cu probiotice 3 luni de ,7 zile pe luna dupa menstra. Cat faci trat cu probiotice poti face si sexinpat  Despre iaurt nu stiu ce sa zic, nu te-as sfatui dat fiind ca sunt tot felul de probiotice in farmacii. Sanatate!

Ultima oara a fost editat de angeldarkwoman (2011-09-29 23:43:25)

What doesn't kill me, makes me stronger

#14 2011-09-30 15:07:15

micky
New member

angeldarkwoman, merci tare mult de sfat.

#15 2011-10-03 12:56:17

Ruxandra89
New member
Inregistrat: 2011-09-23

Buna . Am mai postat problema mea si la topicul "cistita sau infectie urinara" parca .Dar acum am primit rezultatul unei analize , cultura din secretie vaginala . Mi-a fost explicat rezultatul de medic dar nu am primit nici un tratament din cauza atator medicamente luate . Ceea ce ma intereseaza e daca pot lasa situatia asa cum e , sa nu iau nimic , deoarece nu am fost convinsa 100 % de medic ca este ok , desi el este un medic excelent .Asta e ..am eu dubiile mele big_smile
Analiza suna in felul urmator:
Frotiu colorat gram - evidentiaza cocobacili Gram variabili cu aspect microscopic de Gardnerella Vaginalis (flora anaeroba) si frecvente levuri si hife de candida .
Pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora bacteriana patogenica in aerobioza la 37 grade celsius. (neisseria gonorrhoeae, streptococcus agalactiae,enterococcus spp., staphylococcus aureus,Enterobacteriaceae)
Candida albicans ++++
Asta e tot ce scrie .Antibiograma nu s-a facut in cazul acestei analize.

#16 2011-10-03 13:03:04

gargarita
Moderator

ai candidoza si gardnerella. este nevoie de tratament. nu este nimic grav, mai poti astepta daca spui ca ai facut multe tratamente in ultima perioada dar cu siguranta trebuie tratat.

#17 2011-10-03 13:10:08

Ruxandra89
New member

gargarita a scris:

ai candidoza si gardnerella. este nevoie de tratament. nu este nimic grav, mai poti astepta daca spui ca ai facut multe tratamente in ultima perioada dar cu siguranta trebuie tratat.

Da , stiam ca asta e . Culmea e ca nu am absolut nici un simptom acum specific candidei iar  de 3 saptamani de cand am facut ultimul tratament pentru infectia urinara ma simt perfect .  smile

#18 2011-10-03 13:15:22

gargarita
Moderator

sa stii ca poate fi si asimptomatica. parerea mea este ca ar fi bine, atunci cand te hotarasti sa faci tratament, sa repeti ex. de secretie si sa faci si culturi. eventual la alt laborator. daca iese acelasi rezultat vei putea trata mai eficient avand si antibiograma/ antifungigrama.

#19 2011-10-03 13:18:30

Ruxandra89
New member

gargarita a scris:

sa stii ca poate fi si asimptomatica. parerea mea este ca ar fi bine, atunci cand te hotarasti sa faci tratament, sa repeti ex. de secretie si sa faci si culturi. eventual la alt laborator. daca iese acelasi rezultat vei putea trata mai eficient avand si antibiograma/ antifungigrama.

ok. ms mult

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.