homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Viermi de la pisica la om-2

#20 2011-10-04 22:48:57

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

Re: viermi de la pisica la om

angeldarkwoman a scris:

Aveti grija cu pisicile astea ca sunt purtatoare de un parazitul numit toxoplasmoza. La femei toxoplasmoza da infertilitate, pot face copii cu malformatii.

am auzit si eu chestia asta..tot de la mama. ca o fiica de-a unei prietene a avut pisica multi ani in casa.. si cand s-a maritat...pisica a zburat.. ei au vrut copil. si cica a facut multe tratamente cu antibiotice ca sa elimine nush ce "virus" luat de la pisica..ca a intrebat`o doctorul daca are pisica si a zis ca nu.. dar a avut.

eu oricum vreau pisica cand voi fi la casa mea lol dar casa casa, nu apartament.

#21 2011-10-05 02:37:48

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

deealexx a scris:

angeldarkwoman a scris:

Aveti grija cu pisicile astea ca sunt purtatoare de un parazitul numit toxoplasmoza. La femei toxoplasmoza da infertilitate, pot face copii cu malformatii.

am auzit si eu chestia asta..tot de la mama. ca o fiica de-a unei prietene a avut pisica multi ani in casa.. si cand s-a maritat...pisica a zburat.. ei au vrut copil. si cica a facut multe tratamente cu antibiotice ca sa elimine nush ce "virus" luat de la pisica..ca a intrebat`o doctorul daca are pisica si a zis ca nu.. dar a avut.

eu oricum vreau pisica cand voi fi la casa mea lol dar casa casa, nu apartament.

e gresit. daca a stat cu pisica in casa nu stiu cati ani, sigur avea deja toxoplasmoza pozitiva. ceea ce nu ridica nici o problema decat in cazul in care infestarea se produce in primul trimestru al sarcinii sau daca e vorba de o persoana foarte imunodeprimata - hiv, cancer avansat etc. atat.

tratamentul cu antibiotice nu stiu pentru ce a fost exact, dar oricum nu contreaza.

in plus, toxo se poate lua si prin alte cai, nu doar de la pisici.

sa nu se inteleaga ca as fi pro pisici neaparat - chiar nu prea le suport - dar nici exagerarile fara temei real  nu sunt folositoare.

#22 2011-10-05 10:40:40

angeldarkwoman
Sr. member
Inregistrat: 2010-09-24

Moksha eu asa am fost informata de un medic. Nu vreau sa informez pe nimeni eronat.

What doesn't kill me, makes me stronger

#23 2011-10-05 10:53:52

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

angel, si moksha e medic smile... si daca nu ma insel, subiectul acesta e chiar pe specializarea ei.
tot ce a scris ea, mi-a sunat cunoscut din ce am citit si eu despre toxoplasma. parerea mea e ca ai exagerat in mesajul tau, lucrurile nu stau chiar asa, ci cum le-a expus moksha. poate medicul respectiv n-a avut rabdare sa explice pe indelete si a considerat ca e mai usor sa-ti spuna doar "fereste-te de pisici!".

Ultima oara a fost editat de anca90 (2011-10-05 10:55:06)

#24 2011-10-05 10:56:52

moksha
Hero member

angeldarkwoman a scris:

Moksha eu asa am fost informata de un medic. Nu vreau sa informez pe nimeni eronat.

nici nu am crezut ca vrei sa informezi eronat pe cineva si am tot respectul fata de colegul medic, dar toxoplasma nu produce infertilitate. nu am raspuns ca sa te contrazic pe tine sau sa te fac sa te simti prost, ci doar pentru ca informatia nu era corecta.

daca tot sunt aici, sa adaug ca nu numai pisicile ca atare pot transmite boala, ci prin fecalele lor - deci de evitat gradinaritul. plus ca mai degraba exista un pericol daca se consuma carne insuficient preparata termic.

totusi, repet, presupun ca majoritatea noastra, din pacate, deja avem anticorpi pentru toxoplasma...pericolul este doar in sarcina si mai concret in trim 1.

Publicitate

loading...

#25 2011-10-05 11:00:31

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

de ce din pacate? hmm

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

#26 2011-10-05 11:34:55

moksha
Hero member

din pacate pentru sarcina nu. pentru sarcina e bine.

totusi, incidenta toxoplasmei la noi in tara, ca si cea a chistului hidatic si multor altor boli parazitare este prea mare. din pacate noi avem infectii latente despre care medicii din lumea civilizata nu au auzit recent smile la asta ma refeream. ca la populatia de pisici maidaneze respectiv caini maidanezi pentru chistul hidatic de exemplu plus normele de igiena semi-respectate etc e aproape imposibil sa ajungi la varsta adulta fara sa fi fost infestat cu cate ceva smile probleme nu exista decat daca se ajunge, cum am zis, intr-o stare de imunodepresie severa...dar totusi.

dar altfel da, pentru sarcina e bine sa te infestezi cat mai devreme ca sa nu fie cazul tocmai cand nu trebuie.

#27 2011-10-05 11:39:19

yoyolina
Moderator

aaa, acum am inteles big_smile

#28 2011-10-05 12:19:21

sleeping_beauty
Addicted member
Inregistrat: 2006-11-23

cum se manifetsa toxoplasmoza ca si simptomatologie? e posibil sa o ai ani de zile (gen 10-15)? nu trece netratata?

#29 2011-10-05 12:23:37

anca90
Platinum member

eu am inteles ca nu prea da simptome si ca trece netratata, iar pe urma ai anticorpi.
deci nu pare a fi ceva grav, decat daca o contactezi in timpul sarcinii.
http://www.sfatulmedicului.ro/toxoplasmoza

#30 2011-10-05 12:33:04

yoyolina
Moderator

sleep, eu una n-am avut nici un simptom, si sigur am facut... am fost in contact cu atatea matze (implicit cu fecalele lor), iar a mea are pe deasupra si prostul obicei de a dormi cu fundul aproape de fata mea; si daca n-am facut de la matza, am facut de la fructele si legumele mancate direct de la sursa.

si eu stiam ca de obicei trece singura smile

#31 2011-10-05 12:40:20

sleeping_beauty
Addicted member

anca am citit articolul, am citit si altele si tot nu m-am lamurit oricum mersi puss

yoyo, am avut si eu minim 10 pisici in copilarie ca lua draga mea mama pisica toamna (pui) si o dadea afara primavara si tot asa cativa ani...nevaccinate nenimic (acuma cand constientizez inconstienta ei iar imi vin dracii pe ea  diablo  ) insa cu siguranta am avut...de aceea intrebam daca trece netratata...deci mi-am luat o grija

Ultima oara a fost editat de sleeping_beauty (2011-10-05 12:40:47)

#32 2011-10-05 12:48:43

moksha
Hero member

anca90 a scris:

eu am inteles ca nu prea da simptome si ca trece netratata, iar pe urma ai anticorpi.
deci nu pare a fi ceva grav, decat daca o contactezi in timpul sarcinii.
http://www.sfatulmedicului.ro/toxoplasmoza

subscriu. de altfel am mai scris asta de 3 ori pe aceasta pagina cred smile

toxoplasma e un parazit care nu determina probleme decat in situatii de imunodepresie avansata. altfel e destul de rar sa determine vreo problema si nici nu se trateaza doar pe baza prezentei anticorpilor...evident exista exceptii, dar cam asta e regula.

odata infestata, o persoana va ramane gazda pentru parazit, oricat de infricosator ar suna smile intra intr-o forma latenta care nu va deveni acuta decat in cazuri exceptionale: sida, transplant etc. si atunci se impune tratamentul. atata timp cat parazitul e in faza latenta, nu are rost tratamentul, de altfel  nici nu are efect.

daca nu te-ai lamuri mai intreaba-ma smile

#33 2011-10-05 12:57:05

sleeping_beauty
Addicted member

suna interesant moksha, daca doresti sa mai detaliezi un pic, sunt interesata de subiect

daca nu trece, in momentul in care ai o cadere de imunitate gen: racesti, faci candidoza, ai o depresie nervoasa...toate in acelasi timp...eventual si niste viemisori intestinali sau o infectie urinara...cum reactioneaza toxoplasma in cazul asta? cu ce ajuta la aceasta cadere? (am memorat faptul ca ca te-ai referit la hiv/transplant insa...in cazul acesta?)

#34 2011-10-05 13:03:51

anca90
Platinum member

din ce a scris moksha, eu am inteles ca doar in "situatii de imunodepresie avansata", "in cazuri exceptionale" se reactiveaza. deci nu cred ca se comporta precum herpesul bucal de exemplu, care cum scade putin imunitatea, cum erupe.
pare destul de inofensiva boala, chiar daca stai cu parazitul ala (in stare latenta) in tine.

spun doar ce am inteles eu. probabil tot moksha te va lamuri mai bine.

Ultima oara a fost editat de anca90 (2011-10-05 13:05:22)

#35 2011-10-05 13:13:46

moksha
Hero member

anca90 a scris:

din ce a scris moksha, eu am inteles ca doar in "situatii de imunodepresie avansata", "in cazuri exceptionale" se reactiveaza. deci nu cred ca se comporta precum herpesul bucal de exemplu, care cum scade putin imunitatea, cum erupe.
pare destul de inofensiva boala, chiar daca stai cu parazitul ala (in stare latenta) in tine.

subscriu din nou smile

este vorba de situatii foarte seriose de scadere a imunitatii, cum am spus. transplant, sida. niciodata raceala cu candida si mama depresiilor nu o sa te duca la un asemenea grad de imunodepresie, comparabil.

oricum parazitul se dezvolta intracelular, de aceea este practic protejat de efectele sistemului imun. totusi, prin mecanisme diferite, ramane in faza latenta...cand exista o situatie majora de imunodepresie incepe sa replice si sa formeze chisturi in diferite locuri, mai ales la nivel cerebral. exista insa si exceptii, in toate sensurile, ca in orice alta situatie.

nu trebuie insa sa te gandesti prea mult la toxoplasma, ca el sunt multi alti mici intrusi smile si doamne fereste, in situatii cum am descris mai sus, medicii stiu si tin cont de posibilitate si se face profilaxie si/sau urmarire.

#36 2011-10-05 13:20:22

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

n-am inteles un lucru. e posibil sa fiu purtatoare dar sa am IgG negativ pentru ca n-am avut un episod acut?!

eu am avut pisici o viata si inca am. in copilarie m-am pupat in bot cu toate pisicile din cartier care imi intrau in maini. si totusi n-am facut toxoplasmoza. in sarcina in nici un caz nu mi-am pus problema "sa zbor" motanul ( yikes  ). nu i-am schimbat eu litiera , nu l-am mai pupat si am avut grija sa  ma spal pe maini de fiecare data cand intram in contact cu el. si am mancat absolut toate produsele de origine animala foarte bine preparate termic.
si am dozat anticorpii periodic.

#37 2011-10-05 13:39:25

moksha
Hero member

gargarita a scris:

n-am inteles un lucru. e posibil sa fiu purtatoare dar sa am IgG negativ pentru ca n-am avut un episod acut?!

eu am avut pisici o viata si inca am. in copilarie m-am pupat in bot cu toate pisicile din cartier care imi intrau in maini. si totusi n-am facut toxoplasmoza. in sarcina in nici un caz nu mi-am pus problema "sa zbor" motanul ( yikes  ). nu i-am schimbat eu litiera , nu l-am mai pupat si am avut grija sa  ma spal pe maini de fiecare data cand intram in contact cu el. si am mancat absolut toate produsele de origine animala foarte bine preparate termic.
si am dozat anticorpii periodic.

nu, chiar daca nu ai avut un episod acut, daca ai intrat in contact cu parazitul ai ig g pozitiv.

daca nu ai ig g pozitiv, nu ai intrat in contact cu parazitul. sau ai intrat in contact, dar nu te-ai infestat.

desi receptivitatea e generala fata de acest parazit si de fapt fata de majoritatea, sunt multi factori care influenteaza infestarea, evolutia, etc.

off topic, daca tot suntem la tema gravidute-infectii, mare  mare grija cu branza, lapte si produse nepreparate termic cum trebuie, caci Listeria e si ea un pericol destul de mare pentru sarcina si metodele de testare sunt cumva limitate.

#38 2011-10-05 14:06:12

anca90
Platinum member

laptele il fierbi, dar la branza ce poti sa-i faci?

mie mi-a iesit IgG 5 la toxoplasma, iar baremul laboratorului pt "Negativ" este: "<6.5 UI/mL". are vreo semnificatie faptul ca valoarea mea e destul de aproape de limita pt "Echivoc"?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.