homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Insarcinata la 14 ani

#1 2011-10-02 15:59:53

antonefeli
New member
Inregistrat: 2011-10-02

Insarcinata la 14 ani

Buna ziua. Ma numesc Nefeli,am 14 ani si 9 luni si sunt gravida in 6 saptamani  sad
Toata povestea a inceput acum o luna jumate. La scoala unde eram eu,colegii obisnuiau sa mearga in cluburi,cafenele,discoteci chiar daca aveau 14/15 maxim 16 ani. Bineinteles ca mergeam si eu,deoarece faceam/fac parte din acest anturaj... Intr-o zi m-a sunat un prieten care m-a invitat in club la ziua lui,eu acceptand invitatia deoarece veneau si cunoscuti de-ai mei. Dupa 1-2 ore de stat in club toti,absolut toti,eram beti turta (blestemati fie cei care dau bautura si tigari la minori!),iar prietenul cel mai bun al sarbatoritului este baiatul pe care el il plac,dar caruia pana atunci nu am putut sa-i "dezvalui" acest lucru. Nu stiu ce a fost in capul nostru,dar el m-a luat in toaleta si ne-am "tras-o" sad Imi este si rusine sa povestesc asa ceva! A doua zi el si-a cerut scuze,a recunoscut ca era beat turta (ca si mine de altfel),iar eu am ramas socata de intamplarea din seara precedenta si atat! neutral Nu mi-am putut inchipui ca pot ramane insarcinata! Dupa vreo 2 saptamani ma simteam aiurea,adica mancam ca sparta si dupa vomam. Am zis "Mai,ceva nu este in regula!" si m-am dus sa iau un test de sarcina. Desigur ca rezultatul a fost pozitiv... Prima intentie (stiu ca sunt nebuneste) a fost  sa ma arunc de la balcon  grater Acum nu stiu ce sa fac... Ma simt scarbita de mine! Eu care eram un copil bun,imi ascultam parintii,nu fumam,nu beam,decat mergeam in cluburi cu grupul dar ATAT,nu stiu cum s-a intamplat toata chestia! Mi-am "tras-o" ca un animal,fara sa stiu nimic! De atunci sunt abatuta,nici la noul liceu,care este unul foarte bun din Bucuresti,nu ma pot adapta,in sens ca nu mai am rabdare sa-mi fac temele,nu mai pot sta pe scaun ore in sir si saptamana asta chiar nu am mers la liceu pentru ca am avut stari de voma,iar mamei i-am zis ca m-am stricat la stomac  grater  grater  Parca nu sunt eu! De abia asteptam liceul,sa cunosc noi colegi,sa muncesc din greu ca sa iau premiul intai... sad
Am uitat sa precizez ca acum sunt impreuna cu baiatul respectiv,dar el nu stie nimic si nici n-as vrea sa-i zic!
Iar parintii... Ce sa zic? Nici gand sa afle! Mai bine ma omor decat sa stiu ca tata,a carui flebete eram,a aflat ca sunt insarcinata la o varsta atat de frageda! Mama mi-ar fi alaturi,dar si ea ar spune la toata familie si mi-e rusine!
I-as putea spune surorii mele de 24 de ani,care si ea a trecut printr-un moment ca asta la 18 ani. Ea chiar ca nu ar spune nimanui,dar imi este jena!
Oare daca ma duc singura la un cabinet privat sa fac avort ma primeste? Oare e bine sa-i spun prietenului meu e copil? Ce ma sfatuiti sa fac?

Ultima oara a fost editat de antonefeli (2011-10-04 16:43:41)

#2 2011-10-02 16:08:26

Monica999
Hero member
Inregistrat: 2009-03-11
Site

Re: Insarcinata la 14 ani

Spune-i mamei tale si vezi ce poti face. Avort la 14 ani fara acordul parintilor nu poti face. Cel putin nu l aun doctor cat de cat ok.

#3 2011-10-02 16:08:28

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

important e sa lasi rusinea la o parte si sa le spui parintilor, sunt singurii care te pot ajuta, la o varsta atat de frageda, in cazul unei sarcini. Vor fi uparati si dezamagiti la inceput, e adevarat, insa orice ai face ramai copilul lor. Apoi trebuie sa te hotarasti ce vrei sa faci, daca pastrezi copilul sau nu. Un copil la varsta ta iti schimba viata la 180 de grade, fii sigura ca iei in considerare toate aspectele cand decizi ce e de facut.
Renunta la ideile de a face un avort de una singura, in primul rand niciun medic respectabil si cu principii morale nu va face o astfel de procedura unei fete de 14 ani fara acordul parintilor, iar pe mana unuia care o face nu vrei sa intri, crede-ma. Nu mai vorbesc de primele ore de dupa intreruperea de sarcina, cand vei avea nevoie sa fie cineva langa tine.
Prietenul tau cati ani are? E alegerea ta daca ii spui sau nu

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#4 2011-10-02 16:14:19

Monica999
Hero member
Site

Mie mi se pare normal sa ii spuna si prietenului, pana la urma e i embrionul lui, asa ca normal ar fi sa ia o decizie impreuna cu prietenul si toti parintii (pentru ca banuiesc ca si prietenul e tot pe la 14-15-16 ani).

Pot sa te intreb cum de nu ai folosit protectie?

#5 2011-10-02 16:16:11

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

daca e asa cum zici, singura solutie e sa vorbesti cu parintii tai...sau poate vreun medic te poate ajuta daca e prezenta sora ta.
nu vreau sa fiu rea dar..totul s-a intamplat acum aproape o luna si tu deja esti insarcinata in 6 saptamani? de unde stii...se pare ca la medic nu ai fost. si apropo de blestematie...eu zic sa te mai gandesti ca nu v-a turnat nimeni bautura pe gat.

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

Publicitate

loading...

#6 2011-10-02 16:17:13

antonefeli
New member

Prietenul meu are 15 ani.
Monica999: Nu stiam ce fac in momentele alea. Parca nu-mi pasa de nimic... Un motiv in plus ar fi si faptul ca nu am planificat acest lucru.

#7 2011-10-02 16:17:41

Emilya
Platinum member
Site

da monica e si embrionul lui insa hai sa fim realisti la 15 ani nu se pune problema de "ne iubim si o sa crestem copilul impreuna" iar in cazul unui avort nu el va fi alaturi de ea, ci parintii

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body

#8 2011-10-02 16:21:01

antonefeli
New member

green: Pai ma gandesc ca au trecut aproape 6 saptamani de la ziua aia,deci as fi insarcinata in aproape 6 saptamani :-?
Da,este greseala noastra,nu ne-a turnat nimeni bautura pe gat,dar totusi in orice tara civilizata nu se dau bauturi alcoolice/tigari la minori!

Ultima oara a fost editat de antonefeli (2011-10-02 16:21:27)

#9 2011-10-02 16:22:15

Emilya
Platinum member
Site

pai 6 saptamani nu sunt "aproape o luna" de asta suntem confuze

#10 2011-10-02 16:23:20

Monica999
Hero member
Site

Ba se dau. Peste tot exista tineri inconstienti care patesc ce ai patit tu smile

Da Emilya, cred ca ai dreptate, probabil ca ti8nand cont de varsta nu prea are ce vorbi cu el. Desi in principiu mi se pare normal ca si el sa aiba ceva de spus, dar la 15 ani se cam schimba situatia.

#11 2011-10-02 16:25:08

green_fairy
Platinum member
De la: undeva...
Inregistrat: 2006-03-11

smile bautura nu v-o da nimeni atata timp cat nu o cereti. dar fiecare om isi cunoaste principiile si limitele. altceva decat te-au sfatuit fetele si eu nu prea ai ce face

partydance Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer  partydance

#12 2011-10-02 16:50:15

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Anto, e normal sa simti rusine, cu atat mai mult cu cat spui ca erai un copil model si nimeni nu s-ar astepta la asta de la tine. Cum ai putut sa povestesti aici unor straini, trebuie sa ii spui macar surorii tale. Presupun ca trebuie sa ti se va face avortul daca mergi cu ea si dovedesti ca e sora ta. 
Nu stiu daca are vreo importanta, dar erai virigina?
Cat despre el, nu stiu... tu il cunosti. Vezi sa nu te complici mai rau spunandu-i... e aiurea ca il placi. Oricum, sunteti mici, dar nici niste copii nu mai sunteti la aproape 15 ani, asa ca ai putea sa discuti cu el, fiindca amandoi sunteti responsabili.

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#13 2011-10-02 16:50:16

antonefeli
New member

Emilya a scris:

pai 6 saptamani nu sunt "aproape o luna" de asta suntem confuze

Scuze,m-am exprimat gresit! Aproape 6 saptamani! Modific acum.

#14 2011-10-02 16:50:54

Monica999
Hero member
Site

green, sa fim corecti, la 14 ani e usor sa te lasi influentat de anturaj, de-aia exista legi... si parinti. antonefeli, sper sa iei decizia corecta impreuna cu parintii tai.

#15 2011-10-02 16:53:11

Monica999
Hero member
Site

Carmen, eu cred ca cel mai bine e sa vorbeasca cu mama ei. Chiar daca ar putea sa avorteze cu sora ei mai mare langa ea cred ca o sa aiba nevoie de sustinere morala pe care cred ca mama ei e in mai mare masura sa ii ofere.

#16 2011-10-02 16:56:17

deeea1989
Full member
Inregistrat: 2010-08-02

o fosta prietena de-a mea...era minora la fel ca tine si a mers cu sora ei care era majora la un cabinet particular si i s-a facut avortul...singura intr-adevar nu-ti face nimeni daca te duci...ce-l mai bine vorbeste cu sora ta.

Am o minune de fetitza hjarta

#17 2011-10-02 16:59:43

antonefeli
New member

carmen_21: Da,eram virgina. As vrea sa fac ceva in asa fel sa nu afle nimeni grater De prietenul meu si de tata imi este cel mai rusine...
La sora mea a fost mai complicat,pentru ca nici ea nu le-a zis parintilor ca este insarcinata si s-a dus sa faca avort cu o prietena de-a ei (ambele fiind majore),dar din pacate doctorul/asistenta cine i-o fi facut ei chiuretajul,nu a curatat-o in intregime si dupa cateva zile a avut hemoragie,deci automat parintii au aflat sad Ma gandeam sa-i spun ei datorita faptului ca atrecut prin asa ceva si este mai apropiata ca varsta de mine...
A,si sa nu uit... Atitudinea parintilor mei atunci (cand au aflat de sora ca a facut chiuretaj) a fost una care incerca s-o faca sa nu fie rusinata. Adica mama vorbea cu ea despre liceu/mancare,ceva care sa nu aiba legatura cu sarcina... Tata s-a comportat normal,nici el n-a adus vorba de acel subiect! Dar oricum,daca stam sa ne gandim,sora mea avea atunci 18 ani,in niciun caz 14 forgetit
Mai exista momente,cand tata si sora se cearta din diverse motive si tata ii zice "Ai ramas venit cu burta la gura cand aveai 18 ani......." sad

#18 2011-10-02 17:05:30

antonefeli
New member

Monica999: De abia acum cred ca "ceasul rau" exista sad Niciodata cat am fost cu acest anturaj n-am bagat tigara in gura sau bauturi alcoolice,desi desigur ca am fost indemnata. In seara aia nu stiu ce-a fost cu mine! Poate am vrut sa ma dau mare in fata baiatului respectiv,nu mai stiu... Imi aduc aminte decat ca o prietena de-a mea tot spunea "Bea si whisky ca plateste Ali (sarbatoritul)",iar eu cand refuzam imi zicea "Hai,hai ca nu se va intampla nimic.." Pur si simplu,m-am lasat dusa de val si s-a intamplat ce s-a intamplat sad

#19 2011-10-02 17:12:15

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

yikes Cum sa iti fie rusine de un tip de 15 ani care e la fel de responsabil ca tine...? (nici nu intelesesem ca sunteti impreuna, dar daca e asa, se mai schimba putin treaba, adica ai putea sa ii spui).  Rusine fata de parinti da, dar nu te mai incarca si cu "ce-ar crede el".
E adevarat, sora ta era deja majora, iar tu abia ai intrat la liceu, insa nu cred ca pe tine te iubesc mai putin sau te-ar trata diferit. Spune-i intai surorii, ea stie mai bine daca ar fi ok sa le spui si alor tai. Asta cu "burta la gura" nu cred ca i-au repetat-o constant in ultimii ani... gandeste-te ca pentru orice greseala ti se va scoate ochii la un moment dat, e in firea omului. In rest, nu discuta cu prietenele, colegele, e mai bine sa nu se stie. Asa, macar daca ti se reproseaza ceva e in casa la tine, iar cei care o fac  (parintii tai) in niciun caz nu iti vor rau.

Ultima oara a fost editat de carmen_21 (2011-10-02 17:13:18)

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.